גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה סגרה את היום בעליות: ת"א 35 קפץ 0.7%, פריגו ואלוני חץ הובילו את העליות

טבע, שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים, הוסיפה 0.3% לערכה ● אלוני חץ זינקה ב-3.5%, ושיכון ובינוי ב-2.2% ● לאומי שוקי הון: "הסכם הסחר בין סין לארה"ב מגולם במלואו במחירי המניות"

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל היום (ה') בעליות שערים על רקע השיאים בוול סטריט לאחר החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר שבין סין לארה"ב. מדד ת"א 35 עלה ב-0.7%, ת"א 90 טיפס ב-0.85%, ומדד הבנקים עלה ב-0.5%. 

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-2.4% ומתחילת השנה החדשה טיפס ב-2.1%; ת"א 90 הוסיף 1.4% לערכו השבוע ומתחילת השנה טיפס ב-3.6%.

אלוני חץ  עלתה ב-3.5%, פועלים  הוסיפה 0.7%, ישרס  זינקה ב-5.3%, טבע  הוסיפה 0.2% לערכה.

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.77 מיליון שקל.

14:45

עליות של כ-0.4% במדדים המובילים בת"א. מניית פריגו   ממשיכה במומנטום החיובי, עולה בכ-3% ומשלימה קפיצה של 18% בשלושת ימי המסחר האחרונים. מנגד, טבע   שינתה כיוון, והיא נסחרת בירידה של 2.5% לאחר שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים.

עוד בולטות היום בירידות של עד 3% מניות גב ים , כיל  , פרטנר   ובזן .

מנגד, בעליות של עד 4% בולטות מניות ישרס , שיכון ובינוי , ביג , אזורים , אלוני חץ , אנלייט  ואפקון .

מבין המניות הקטנות בלטה להב  בעלייה של 6% במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה בבוקר כי היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת חברה פרטית בתחום האנרגיה הסולארית בכ-44 מיליון שקל.

בשוק האג"ח נסחרים היום הממשלתיות השקליות לטווח ארוך, ומדדי התל בונד המרכזיים נסחרים ביציבות.

במסחר במטבעות רושם הדולר היום ירידה של 0.1% לרמה של כ-3.45 שקלים, והאירו נסחר ביציבות סביב רמה של 3.85 שקלים.

אתמול פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר, שנותר ללא שינוי בהתאם לצפי הכלכלנים. ב-2019 כולה נרשמה עלייה של 0.6% במדד. יונתן כץ מלידר שוקי הון מציין בתגובה למדד כי "מגמת העלייה במחירי הדיור (גם מחירי השכירות וגם במחירי הרכישה) צפויה להדאיג מאד את בנק ישראל ולכן לא סביר לצפות להורדת ריבית השנה".

דודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מתייחס בסקירה שפרסם לשלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין שנחתם אתמול ואומר כי "לאחרונה רשמו השווקים הפיננסים עליות חדות יחסית בציפייה לחתימת הסכם הסחר ועל רקע הדיווחים השוטפים על התקדמות במגעים. הדבר החיובי בחתימה על שלב א' בהסכם הסחר הייתה מניעת עליית מכסים נוספים וכן הפחתה הדרגתית של המכסים הקיימים. חתימת ההסכם הראשוני גם מחזקת את מידת הביטחון מפני תרחיש שלילי משמעותי בטווח הקרוב הנובע ממלחמת סחר סין-ארה"ב".

נראה, כותב רזניק, "כי ההסכם מגולם במלואו במחירי המניות. גם בשוק הריביות ובשוק המט"ח לא ראינו לאחרונה דרמות גדולות מה שמחזק את ההערכה כי הסכם הסחר או לפחות החלק הראשון שלו מגולם לחלוטין במחירים בשווקים".

11:50

עליות שערים בת"א: שלושת המדדים המובילים מטפסים בכ-0.4%. את העליות במדד ת"א-35 ממשיכה להוביל פריגו   שמטפסת בכ-3%. עוד בולטות בעליות של סביב 2% מניות אלוני חץ , שיכון ובינוי  וקבוצת דלק . בצד השלילי של המדד בולטות כיל  , טבע   והחברה לישראל  שמאבדות קרוב ל-2%.

מניית בונוס ביוגרופ  מרכזת עניין ומתחזקת ביותר מ-1%. היום פורסם כי חברת הביומד מגייסת 7.4 מיליון דולר באמצעות חברת וייז פארמה הנסחרת בארה"ב.     

09:45

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות שערים קלות במדדים המרכזיים. מניית פריגו   ממשיכה להתחזק בהמשך לזינוק של 5.6% אתמול, ומובילה את המגמה החיובית במדד ת"א-35 עם עלייה של 2.5%. מניית טבע  , שזינקה אתמול בתל אביב ביותר מ-12%, חזרה עם פער שלילי מניו יורק, והיא מובילה את הצד השלילי במדד המרכזי, ומאבדת כ-2%.

כל המגזרים נסחרים בטריטוריה הירוקה, בהובלת מגזר הנפט והגז שמתחזק בכ-0.6%.  

07:00

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לעליות שנרשמו אתמול (ד') בוול סטריט, שם מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, הנאסד"ק טיפס ב-0.08%, ומדד S&P 500 הוסיף 0.2% לערכו, וזאת על רקע החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר, עליו חתמו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וסגן נשיא סין ליו הי.

לאחר שזינקה ביותר מ-12% אתמול בתל אביב מניית טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 1.2%. מנגד, פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.75%, נייס עם פער חיובי של 1.16%, וקמהדע עם פער חיובי של 1.6%.

אתמול בתל אביב המסחר ננעל בעליות כאשר מדד ת"א קפץ בכ-1% מעל לרמה של 1,700 נקודות.

עוד פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר (ללא שינוי) שהצביע כי האינפלציה ב-2019 הסתכמה ב-0.6% בלבד (לעומת 0.3% בנובמבר), מתחת ליעד של בנק ישראל בחוק לאינפלציה של 1%-3%. 

עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים אמר: "מדד המחירים לחודש דצמבר 2019 נותר ללא שינוי כאשר עלייה נמוכה מהצפי במחירי ההלבשה וההנעלה לצד הוזלת החופשות קיזזו עלייה בסעיף הדיור. בעקבות המדד, האינפלציה נמוכה מיעדה סוף שנה שישית ברציפות. בדומה לשנים קודמות, גם בשנת 2019 סעיף הדיור היה התורם העיקרי לאינפלציה (ברציפות מאז 2010). סעיף המזון היה גם הוא מהתורמים העיקריים לאינפלציה השנה בהשפעת העלייה בשכר העבודה. מנגד, גם השנה סעיף התחבורה והתקשורת היה התורם העיקרי להתמתנות באינפלציה, בעיקר בשל הירידה החדה במחיר הנסיעות לחו"ל (בשל הייסוף בשקל), לצד תחרותיות גבוהה בענף התקשורת שהמשיכה ללחוץ את המחירים כלפי מטה.

"על פי האומדנים הראשוניים שלנו גם מדד ינואר צפוי להיות שלילי (כמינוס 0.4%), בעיקר בשל ירידת עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה ובסעיף הדיור, לצד הפחתת מחירי החשמל. חלק מהירידה בינואר תקוזז עם העלייה במחיר המים. מדד פברואר צפוי לנוע בין אפס למינוס 0.1%. התחזית שלנו ל-12 החודשים הבאים נותרה על 1.2% כאשר אנו מניחים שהיעדר תקציב יגרור ביטול פטורים שיתרמו חיובית לאינפלציה", אמר קליין.

"המדד הנמוך ממשיך לתמוך במדיניות מוניטרית מרחיבה. בנק ישראל הראה בחודשיים האחרונים שהוא נחוש למנוע ייסוף בשקל כאשר רכש מט"ח בסכום של כ-2.3 מיליארד דולר בדצמבר (לאחר 1.3 מיליארד בנובמבר), הכמות החודשית הגבוהה ביותר מזה עשור. הרכישות הללו תרמו ליציבות בשקל-סל ואנו צופים שבנק ישראל יתמיד בהן גם בחודשים הקרובים", סיכם קליין.

עוד כתבות

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"

אילוסטרציה: Shutterstock

שימוש שלא כדין במאות אלפי שקלים: צו פירוק לעמותה לניצולי שואה

הבקשה הוגשה לפני מספר חודשים, לאחר הליך ביקורת עומק שנערך בעמותה והעלה שורה ארוכה של ליקויים מהותיים ● לפי ממצאי הביקורת, מוסדות העמותה לא תפקדו כמתחייב, וסמכויות מהותיות רוכזו בידי מייסדת העמותה, ששימשה גם כמורשית החתימה להעברות הכספים שהועברו אליה

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את עמלות ניירות הערך בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

קמפיין של לוריאל

100 מיליון שקל על הכוונת: קבוצת לוריאל יוצאת למכרז פרסום ומדיה

תקציב הפרסום והמדיה של ענקית הטיפוח והיופי לוריאל הוא מהגדולים בשוק ומוערך בכ-100 מיליון שקל ● המכרז החדש הוא לשלוש שנים, כך נודע לגלובס ● כיום מטופל התקציב במקאן ת"א

ההפגנה על מצב החברה הערבית בארץ בסכנין / צילום: Reuters, Ammar Awad

האלימות בערים הערביות שוברת שיאים, והתושבים עוזבים. לאן הם עוברים?

האלימות גואה, תופעת הפרוטקשן משתוללת, ורוב תיקי הרצח נשארים לא מפוענחים ● התוצאה: יותר ויותר תושבים עוזבים את הערים הערביות - אבל לאן הם עוברים? ● המשרוקית של גלובס עם המספרים מאחורי המחאה בחברה הערבית

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

ירידות קלות באירופה; בורסת טוקיו ירדה בכ-2%

ירידות בחוזים בוול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן • מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקיה ● הדולר נחלש בעולם, היין היפני מתחזק ב-1%

הפנטהאוז ברחוב חושן 12 בנס ציונה

"ביקוש לשכונה": בכמה נמכר פנטהאוז בנס ציונה?

ברחוב חושן בשכונת הדגל בנס ציונה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים, בשטח של 127 מ"ר עם שתי מרפסות בקומה החמישית תמורת 5.4 מיליון שקל ● מחירי פנטהאוזים בבנייה רוויה בעיר מגיעים עד ל־6.5 מיליון שקל, אך שטחם גדול מבעסקה זאת

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

יתחרו בעופר ינאי? העבודה החדשה של מנהלי נופר הפורשים

נדב טנא ושחר גרשון מקימים עם בכירים לשעבר באנלייט חברה שתפעל בשוק האנרגיה בארה"ב שצמא לחשמל ● נדב טנא, שמונה ליו"ר, "סטארק פאוור תקדם בשנים הקרובות פרויקטים בהיקפים משמעותיים ותמלא תפקיד מרכזי בפיתוח תשתיות האנרגיה ודיגיטל"

תחנת הכוח אשכול שעתידה להיבנות / הדמיה: דליה חברות אנרגיה/יחצ

דליה קיבלה רישיון לפריסת סיב תת-ימי מאשדוד לאירופה

משרד התקשורת העניק לחברת האנרגיה אישור להקמת תחנת עגינה לכבל אופטי תת-ימי במתחם אשכול ● דליה זקוקה גם לאישור ממינהל התכנון, שמעדיף פריסת סיבים בנקודות הקיימות, טירת כרמל ותל אביב

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי היום במסחר, והאנליסטים מעריכים - מניות הטכנולוגיה שירוויחו בגדול

השבוע ייפתח בצל הערכות הולכות וגוברות שארה"ב תתקוף באיראן ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת למקטע קריטי, עם דיווחים של ארבע מתוך "שבע המופלאות" ● הפדרל ריזרב יפרסם את החלטת הריבית שלו, אך המשקיעים יתמקדו בחששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● וגם: במרקטוואץ' מסמנים חמש מניות טכנולוגיה שהאנליסטים צופים שירוויחו בגדול ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות קלות בת"א; אל על מזנקת בכ-4%, שיכון ובינוי אנרגיה נופלת ב-7%

מור בית השקעות עולה לאחזקה של כ-20% במגוריט ● השקל מוסיף ומתחזק הבוקר מול הדולר שנחלש בעולם ● ירידות בחוזים בוול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקיה ● פריחת ה-AI מלבה את הביקוש למתכות, וכדאי לשים לב למניות הכרייה

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

בית הזיקוק פונטה קרדון בוונצואלה. בעיגול: דלסי רודריגס, נשיאת ונצואלה הזמנית / צילום: Reuters, Jesus Vargas, ULAN

קורצת לטראמפ: ונצואלה בדרך לרפורמה דרמטית בשוק האנרגיה

ההנהגה החדשה במדינה מקפלת את מדיניות ההלאמה ומקדמת את שחרור האחיזה הממשלתית בנכסים ● בתוכנית: קיצוץ מאסיבי במיסוי וויתור על ריבונות משפטית מול ענקיות האנרגיה ● לוונצואלה עתודות הנפט הגדולות בתבל, האם עתה סוף סוף יתממש הפוטנציאל?

כך מכווצת הבינה המלאכותית את ענף התוכנה / צילום: Shutterstock

שלושה נתונים שמעידים: הבינה המלאכותית מכווצת את ענף התוכנה

לאחרונה שוק העבודה בהייטק עובר שינוי מבני עמוק ● נוסף על מגמת הירידה המתמשכת של היקף התעסוקה בתחום התוכנה, נשחק השכר ופחות בוחרים ללמוד את המקצוע ● במקביל, גדל פי ארבעה מספר הסטודנטים ​​​​​למדעי הנתונים, בינה מלאכותית והנדסת נתונים

מי מגן על הקשישים? / צילום: Shutterstock

שבעה דברים שכדאי לוודא שעשינו - לקראת היום שבו נזדקק לטיפול סיעודי

תוחלת החיים מתארכת, ומספר המבוגרים הזקוקים למטפלים גבוה פי 20 מהערכות קודמות ● חברות הסיעוד, שנהנו מהבוננזה, נתקלות כעת בסטנדרטים חדשים של ביטוח לאומי, והזהירו מפני ירידה בהכנסות ● בינתיים, הקשישים נאבקים על זכויותיהם ונתונים לפגיעה וניצול ● כך תצליחו לנווט בסערה

קניון אם הדרך / צילום: בר - אל

קניון M הדרך עומד שוב למכירה, וזאת הסיבה

חברת אוסטרליה ישראל של האחים ניומן ושלומי עקריש העמידה למכירה את החזקותיה בקניון ובנכס מסחרי נוסף בעפולה ● על פי ההערכות, המכירה נובעת מרצון לנקות את החברה לקראת מיזוג אפשרי עם אספן, וכן למימון רכישת מניות השליטה בחברת הנדל"ן

המומחה שטוען: הסבב הבא עם איראן יהיה גדול יותר מאי-פעם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא על ידי "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף את התוכנית האמריקאית לנגב. על הפרק: הקמת כור גרעיני

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר