גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה סגרה את היום בעליות: ת"א 35 קפץ 0.7%, פריגו ואלוני חץ הובילו את העליות

טבע, שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים, הוסיפה 0.3% לערכה ● אלוני חץ זינקה ב-3.5%, ושיכון ובינוי ב-2.2% ● לאומי שוקי הון: "הסכם הסחר בין סין לארה"ב מגולם במלואו במחירי המניות"

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל היום (ה') בעליות שערים על רקע השיאים בוול סטריט לאחר החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר שבין סין לארה"ב. מדד ת"א 35 עלה ב-0.7%, ת"א 90 טיפס ב-0.85%, ומדד הבנקים עלה ב-0.5%. 

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-2.4% ומתחילת השנה החדשה טיפס ב-2.1%; ת"א 90 הוסיף 1.4% לערכו השבוע ומתחילת השנה טיפס ב-3.6%.

אלוני חץ  עלתה ב-3.5%, פועלים  הוסיפה 0.7%, ישרס  זינקה ב-5.3%, טבע  הוסיפה 0.2% לערכה.

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.77 מיליון שקל.

14:45

עליות של כ-0.4% במדדים המובילים בת"א. מניית פריגו   ממשיכה במומנטום החיובי, עולה בכ-3% ומשלימה קפיצה של 18% בשלושת ימי המסחר האחרונים. מנגד, טבע   שינתה כיוון, והיא נסחרת בירידה של 2.5% לאחר שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים.

עוד בולטות היום בירידות של עד 3% מניות גב ים , כיל  , פרטנר   ובזן .

מנגד, בעליות של עד 4% בולטות מניות ישרס , שיכון ובינוי , ביג , אזורים , אלוני חץ , אנלייט  ואפקון .

מבין המניות הקטנות בלטה להב  בעלייה של 6% במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה בבוקר כי היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת חברה פרטית בתחום האנרגיה הסולארית בכ-44 מיליון שקל.

בשוק האג"ח נסחרים היום הממשלתיות השקליות לטווח ארוך, ומדדי התל בונד המרכזיים נסחרים ביציבות.

במסחר במטבעות רושם הדולר היום ירידה של 0.1% לרמה של כ-3.45 שקלים, והאירו נסחר ביציבות סביב רמה של 3.85 שקלים.

אתמול פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר, שנותר ללא שינוי בהתאם לצפי הכלכלנים. ב-2019 כולה נרשמה עלייה של 0.6% במדד. יונתן כץ מלידר שוקי הון מציין בתגובה למדד כי "מגמת העלייה במחירי הדיור (גם מחירי השכירות וגם במחירי הרכישה) צפויה להדאיג מאד את בנק ישראל ולכן לא סביר לצפות להורדת ריבית השנה".

דודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מתייחס בסקירה שפרסם לשלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין שנחתם אתמול ואומר כי "לאחרונה רשמו השווקים הפיננסים עליות חדות יחסית בציפייה לחתימת הסכם הסחר ועל רקע הדיווחים השוטפים על התקדמות במגעים. הדבר החיובי בחתימה על שלב א' בהסכם הסחר הייתה מניעת עליית מכסים נוספים וכן הפחתה הדרגתית של המכסים הקיימים. חתימת ההסכם הראשוני גם מחזקת את מידת הביטחון מפני תרחיש שלילי משמעותי בטווח הקרוב הנובע ממלחמת סחר סין-ארה"ב".

נראה, כותב רזניק, "כי ההסכם מגולם במלואו במחירי המניות. גם בשוק הריביות ובשוק המט"ח לא ראינו לאחרונה דרמות גדולות מה שמחזק את ההערכה כי הסכם הסחר או לפחות החלק הראשון שלו מגולם לחלוטין במחירים בשווקים".

11:50

עליות שערים בת"א: שלושת המדדים המובילים מטפסים בכ-0.4%. את העליות במדד ת"א-35 ממשיכה להוביל פריגו   שמטפסת בכ-3%. עוד בולטות בעליות של סביב 2% מניות אלוני חץ , שיכון ובינוי  וקבוצת דלק . בצד השלילי של המדד בולטות כיל  , טבע   והחברה לישראל  שמאבדות קרוב ל-2%.

מניית בונוס ביוגרופ  מרכזת עניין ומתחזקת ביותר מ-1%. היום פורסם כי חברת הביומד מגייסת 7.4 מיליון דולר באמצעות חברת וייז פארמה הנסחרת בארה"ב.     

09:45

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות שערים קלות במדדים המרכזיים. מניית פריגו   ממשיכה להתחזק בהמשך לזינוק של 5.6% אתמול, ומובילה את המגמה החיובית במדד ת"א-35 עם עלייה של 2.5%. מניית טבע  , שזינקה אתמול בתל אביב ביותר מ-12%, חזרה עם פער שלילי מניו יורק, והיא מובילה את הצד השלילי במדד המרכזי, ומאבדת כ-2%.

כל המגזרים נסחרים בטריטוריה הירוקה, בהובלת מגזר הנפט והגז שמתחזק בכ-0.6%.  

07:00

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לעליות שנרשמו אתמול (ד') בוול סטריט, שם מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, הנאסד"ק טיפס ב-0.08%, ומדד S&P 500 הוסיף 0.2% לערכו, וזאת על רקע החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר, עליו חתמו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וסגן נשיא סין ליו הי.

לאחר שזינקה ביותר מ-12% אתמול בתל אביב מניית טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 1.2%. מנגד, פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.75%, נייס עם פער חיובי של 1.16%, וקמהדע עם פער חיובי של 1.6%.

אתמול בתל אביב המסחר ננעל בעליות כאשר מדד ת"א קפץ בכ-1% מעל לרמה של 1,700 נקודות.

עוד פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר (ללא שינוי) שהצביע כי האינפלציה ב-2019 הסתכמה ב-0.6% בלבד (לעומת 0.3% בנובמבר), מתחת ליעד של בנק ישראל בחוק לאינפלציה של 1%-3%. 

עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים אמר: "מדד המחירים לחודש דצמבר 2019 נותר ללא שינוי כאשר עלייה נמוכה מהצפי במחירי ההלבשה וההנעלה לצד הוזלת החופשות קיזזו עלייה בסעיף הדיור. בעקבות המדד, האינפלציה נמוכה מיעדה סוף שנה שישית ברציפות. בדומה לשנים קודמות, גם בשנת 2019 סעיף הדיור היה התורם העיקרי לאינפלציה (ברציפות מאז 2010). סעיף המזון היה גם הוא מהתורמים העיקריים לאינפלציה השנה בהשפעת העלייה בשכר העבודה. מנגד, גם השנה סעיף התחבורה והתקשורת היה התורם העיקרי להתמתנות באינפלציה, בעיקר בשל הירידה החדה במחיר הנסיעות לחו"ל (בשל הייסוף בשקל), לצד תחרותיות גבוהה בענף התקשורת שהמשיכה ללחוץ את המחירים כלפי מטה.

"על פי האומדנים הראשוניים שלנו גם מדד ינואר צפוי להיות שלילי (כמינוס 0.4%), בעיקר בשל ירידת עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה ובסעיף הדיור, לצד הפחתת מחירי החשמל. חלק מהירידה בינואר תקוזז עם העלייה במחיר המים. מדד פברואר צפוי לנוע בין אפס למינוס 0.1%. התחזית שלנו ל-12 החודשים הבאים נותרה על 1.2% כאשר אנו מניחים שהיעדר תקציב יגרור ביטול פטורים שיתרמו חיובית לאינפלציה", אמר קליין.

"המדד הנמוך ממשיך לתמוך במדיניות מוניטרית מרחיבה. בנק ישראל הראה בחודשיים האחרונים שהוא נחוש למנוע ייסוף בשקל כאשר רכש מט"ח בסכום של כ-2.3 מיליארד דולר בדצמבר (לאחר 1.3 מיליארד בנובמבר), הכמות החודשית הגבוהה ביותר מזה עשור. הרכישות הללו תרמו ליציבות בשקל-סל ואנו צופים שבנק ישראל יתמיד בהן גם בחודשים הקרובים", סיכם קליין.

עוד כתבות

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ

צפוי להיסגר בסוף השנה: הפגנה מחוץ למפעל פולקסווגן / צילום: Reuters, Sebastian Kahnert

בשם תעשיית הרכב: אירופה לוקחת צעד אחורה מהמהפכה הירוקה

שלוש שנים וחצי אחרי ההחלטה הדרמטית לאסור מכירת כלי רכב בעלי מנוע בעירה פנימית מ־2035, הנציבות האירופית נסוגה - בעיקר בשל לחצים מצד גרמניה והביקוש הנמוך לכלי רכב חשמליים ● המהלך מסמן שינוי סדרי עדיפויות וניסיון לאזן בין יעדי האקלים ליציבות כלכלית

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס? / צילום: Shutterstock

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס?

כמה ערי בירה יש לרפובליקת דרום אפריקה, מה מקור השם שפעת ובאיזו סדרת אנימציה חיית המחמד נקראת Santa's Little Helper? ● הטריוויה השבועית

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט: נאסד"'ק עלה ב-1.4%

נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש נובמבר הפתיעו לטובה ועמדו על 2.7%, מה שהוביל לעליות בוול סטריט ● נעילה חיובית באירופה, הדאקס קפץ בכ-1.1% ● מחר צפוי להיות יום תנודתי במיוחד ● חברת הספנות הישראלית צים עומדת למכירה, אך MSC מכחישה שהיא הרוכשת ● הבנק המרכזי של האיחוד האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ל-3.75%

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

3,400 חנויות ו־18.5 מיליארד דולר בשנה: כך הפכה רשת הביוטי היוקרתית לגדולה בעולם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

אנדרו סטנטון ודמותו של וול-E. ''נתיב אחר לגמרי בכביש המהיר'' / צילום: Reuters, Martin Klimek

יוצר "וול-E" של פיקסאר ראה שחורות בנוגע לעבודה בעתיד, וצדק

לבמאי והתסריטאי-המשותף אנדרו סטנטון היה חזון של עולם דיסטופי, שנראה כעת נבואי באופן מטריד ● בראיון כעת הוא אומר שבעיניו הבינה המלאכותית לא תמחק את היוצרים: "המגע האנושי צריך תמיד להיות מעורב איכשהו"

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

על דמי חנוכה: הזדמנות לתת יופי של שיעור לחיים

דמי החנוכה הם הרבה יותר משטר מקופל שמחליק לכף יד קטנה ● מדובר במסורת יהודית בת מאות שנים, שנולדה מתוך חינוך לנדיבות ועזרה לזולת ואף סמלה אמצעי שיקום לנפש הלאומית ● כיום למטבעות החנוכה יש ערך מוסף מפתיע: הזדמנות ראשונה ללמד ילדים על כסף, אחריות וחיסכון 

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

Playground של Nex . אלגנטי / צילום: יח''צ

על הצעצוע הכי חם של השנה חתום סטארט־אפ טכנולוגי שלא שמעתם עליו

חברה אלמונית שהתחילה בכלל מאפליקציות וכמעט אזל לה הכסף - הצליחה לבנות משחק שהפך ללהיט ● הרעיון: קונסולת משחקים שגם הורים רוצים לילדים שלהם, וקהל היעד שלה הוא ממש לא הגיימר הסטריאוטיפי

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

זנדסק מגיעה לישראל: רוכשת את אנליש בכ-40-50 מיליון דולר

הרכישה תאפשר לחברת התוכנה האמריקאית לפתוח לראשונה מרכז פיתוח בישראל ● בין המשקיעים המוקדמים בחברת ה-AI הקטנה: קרן TLV Partners, אביגדור וילנץ, בני שניידר ואריק קליינשטיין מקרן גלילות