גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה סגרה את היום בעליות: ת"א 35 קפץ 0.7%, פריגו ואלוני חץ הובילו את העליות

טבע, שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים, הוסיפה 0.3% לערכה ● אלוני חץ זינקה ב-3.5%, ושיכון ובינוי ב-2.2% ● לאומי שוקי הון: "הסכם הסחר בין סין לארה"ב מגולם במלואו במחירי המניות"

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל היום (ה') בעליות שערים על רקע השיאים בוול סטריט לאחר החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר שבין סין לארה"ב. מדד ת"א 35 עלה ב-0.7%, ת"א 90 טיפס ב-0.85%, ומדד הבנקים עלה ב-0.5%. 

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-2.4% ומתחילת השנה החדשה טיפס ב-2.1%; ת"א 90 הוסיף 1.4% לערכו השבוע ומתחילת השנה טיפס ב-3.6%.

אלוני חץ  עלתה ב-3.5%, פועלים  הוסיפה 0.7%, ישרס  זינקה ב-5.3%, טבע  הוסיפה 0.2% לערכה.

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.77 מיליון שקל.

14:45

עליות של כ-0.4% במדדים המובילים בת"א. מניית פריגו   ממשיכה במומנטום החיובי, עולה בכ-3% ומשלימה קפיצה של 18% בשלושת ימי המסחר האחרונים. מנגד, טבע   שינתה כיוון, והיא נסחרת בירידה של 2.5% לאחר שקפצה ב-20% בשני ימי המסחר הקודמים.

עוד בולטות היום בירידות של עד 3% מניות גב ים , כיל  , פרטנר   ובזן .

מנגד, בעליות של עד 4% בולטות מניות ישרס , שיכון ובינוי , ביג , אזורים , אלוני חץ , אנלייט  ואפקון .

מבין המניות הקטנות בלטה להב  בעלייה של 6% במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה בבוקר כי היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת חברה פרטית בתחום האנרגיה הסולארית בכ-44 מיליון שקל.

בשוק האג"ח נסחרים היום הממשלתיות השקליות לטווח ארוך, ומדדי התל בונד המרכזיים נסחרים ביציבות.

במסחר במטבעות רושם הדולר היום ירידה של 0.1% לרמה של כ-3.45 שקלים, והאירו נסחר ביציבות סביב רמה של 3.85 שקלים.

אתמול פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר, שנותר ללא שינוי בהתאם לצפי הכלכלנים. ב-2019 כולה נרשמה עלייה של 0.6% במדד. יונתן כץ מלידר שוקי הון מציין בתגובה למדד כי "מגמת העלייה במחירי הדיור (גם מחירי השכירות וגם במחירי הרכישה) צפויה להדאיג מאד את בנק ישראל ולכן לא סביר לצפות להורדת ריבית השנה".

דודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מתייחס בסקירה שפרסם לשלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין שנחתם אתמול ואומר כי "לאחרונה רשמו השווקים הפיננסים עליות חדות יחסית בציפייה לחתימת הסכם הסחר ועל רקע הדיווחים השוטפים על התקדמות במגעים. הדבר החיובי בחתימה על שלב א' בהסכם הסחר הייתה מניעת עליית מכסים נוספים וכן הפחתה הדרגתית של המכסים הקיימים. חתימת ההסכם הראשוני גם מחזקת את מידת הביטחון מפני תרחיש שלילי משמעותי בטווח הקרוב הנובע ממלחמת סחר סין-ארה"ב".

נראה, כותב רזניק, "כי ההסכם מגולם במלואו במחירי המניות. גם בשוק הריביות ובשוק המט"ח לא ראינו לאחרונה דרמות גדולות מה שמחזק את ההערכה כי הסכם הסחר או לפחות החלק הראשון שלו מגולם לחלוטין במחירים בשווקים".

11:50

עליות שערים בת"א: שלושת המדדים המובילים מטפסים בכ-0.4%. את העליות במדד ת"א-35 ממשיכה להוביל פריגו   שמטפסת בכ-3%. עוד בולטות בעליות של סביב 2% מניות אלוני חץ , שיכון ובינוי  וקבוצת דלק . בצד השלילי של המדד בולטות כיל  , טבע   והחברה לישראל  שמאבדות קרוב ל-2%.

מניית בונוס ביוגרופ  מרכזת עניין ומתחזקת ביותר מ-1%. היום פורסם כי חברת הביומד מגייסת 7.4 מיליון דולר באמצעות חברת וייז פארמה הנסחרת בארה"ב.     

09:45

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות שערים קלות במדדים המרכזיים. מניית פריגו   ממשיכה להתחזק בהמשך לזינוק של 5.6% אתמול, ומובילה את המגמה החיובית במדד ת"א-35 עם עלייה של 2.5%. מניית טבע  , שזינקה אתמול בתל אביב ביותר מ-12%, חזרה עם פער שלילי מניו יורק, והיא מובילה את הצד השלילי במדד המרכזי, ומאבדת כ-2%.

כל המגזרים נסחרים בטריטוריה הירוקה, בהובלת מגזר הנפט והגז שמתחזק בכ-0.6%.  

07:00

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לעליות שנרשמו אתמול (ד') בוול סטריט, שם מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, הנאסד"ק טיפס ב-0.08%, ומדד S&P 500 הוסיף 0.2% לערכו, וזאת על רקע החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר, עליו חתמו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וסגן נשיא סין ליו הי.

לאחר שזינקה ביותר מ-12% אתמול בתל אביב מניית טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 1.2%. מנגד, פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.75%, נייס עם פער חיובי של 1.16%, וקמהדע עם פער חיובי של 1.6%.

אתמול בתל אביב המסחר ננעל בעליות כאשר מדד ת"א קפץ בכ-1% מעל לרמה של 1,700 נקודות.

עוד פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר (ללא שינוי) שהצביע כי האינפלציה ב-2019 הסתכמה ב-0.6% בלבד (לעומת 0.3% בנובמבר), מתחת ליעד של בנק ישראל בחוק לאינפלציה של 1%-3%. 

עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים אמר: "מדד המחירים לחודש דצמבר 2019 נותר ללא שינוי כאשר עלייה נמוכה מהצפי במחירי ההלבשה וההנעלה לצד הוזלת החופשות קיזזו עלייה בסעיף הדיור. בעקבות המדד, האינפלציה נמוכה מיעדה סוף שנה שישית ברציפות. בדומה לשנים קודמות, גם בשנת 2019 סעיף הדיור היה התורם העיקרי לאינפלציה (ברציפות מאז 2010). סעיף המזון היה גם הוא מהתורמים העיקריים לאינפלציה השנה בהשפעת העלייה בשכר העבודה. מנגד, גם השנה סעיף התחבורה והתקשורת היה התורם העיקרי להתמתנות באינפלציה, בעיקר בשל הירידה החדה במחיר הנסיעות לחו"ל (בשל הייסוף בשקל), לצד תחרותיות גבוהה בענף התקשורת שהמשיכה ללחוץ את המחירים כלפי מטה.

"על פי האומדנים הראשוניים שלנו גם מדד ינואר צפוי להיות שלילי (כמינוס 0.4%), בעיקר בשל ירידת עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה ובסעיף הדיור, לצד הפחתת מחירי החשמל. חלק מהירידה בינואר תקוזז עם העלייה במחיר המים. מדד פברואר צפוי לנוע בין אפס למינוס 0.1%. התחזית שלנו ל-12 החודשים הבאים נותרה על 1.2% כאשר אנו מניחים שהיעדר תקציב יגרור ביטול פטורים שיתרמו חיובית לאינפלציה", אמר קליין.

"המדד הנמוך ממשיך לתמוך במדיניות מוניטרית מרחיבה. בנק ישראל הראה בחודשיים האחרונים שהוא נחוש למנוע ייסוף בשקל כאשר רכש מט"ח בסכום של כ-2.3 מיליארד דולר בדצמבר (לאחר 1.3 מיליארד בנובמבר), הכמות החודשית הגבוהה ביותר מזה עשור. הרכישות הללו תרמו ליציבות בשקל-סל ואנו צופים שבנק ישראל יתמיד בהן גם בחודשים הקרובים", סיכם קליין.

עוד כתבות

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכבים הפופולריים

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

מרחיבה את המשרדים ביקנעם: עסקת הענק של אנבידיה ומליסרון

ענקית השבבים חתמה על הסכם שכירות חדש מול מליסרון, ובכך ממשיכה במגמת ההתרחבות בישראל ובצפון בפרט ● מדובר בבניין חדש בעל 11 קומות, סמוך למטה הקיים של אנבידיה ביקנעם ולקמפוס הענק שיוקם בטבעון במרחק כמה דקות נסיעה

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של צדיק בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט ו'להתקרב לצלחת'"

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון מגדילה את ההימור על AI, והמשקיעים מודאגים; המניה נופלת

אמזון רשמה שיא רבעוני בהכנסות של 213 מיליארד דולר, מעל התחזית ● הרווח למניה, 1.95 דולר, היה מעט מתחת לצפי ● הכנסות הענן היו 35.6 מיליארד דולר, מעל התחזיות, עם צמיחה שנתית של כ־21% ● המניה נופלת במסחר המאוחר בעיקר בשל תחזית השקעות חריגה של כ־200 מיליארד דולר לשנה הקרובה, שמעוררת חששות לגבי הלחץ על התזרים והרווחיות

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"