גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה; מניות הנדל"ן צללו בכ-1.5%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.2%, ומדד ת"א 90 ירד ב-0.6% • בלאומי ממליצים על הקטנת חשיפה לאג"ח קונצרניות • למרות שהוא בשיא של שנה וחצי, ישראלים רבים משקיעים במדד ה-S&P 500 • הנפט בירידה כבר שבעה שבועות ברציפות, הירידה הארוכה ביותר מזה חמש שנים • ברביעי תתקיים החלטת הריבית בארה"ב; התחזית של מזרחי טפחות: הריבית לא תשתנה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

16:00

נעילה מעורבת בבורסה; מדד ת"א 35 עלה ב-0.2%, ומדד ת"א 90 ירד ב-0.6%. בקרב המדדים הענפיים, מניות הביומד בלטו לחיוב כשעלו בכ-1.5% ומניות הנדל"ן איבדו כ-1.5% מערכן.

מחזור המסחר הסתכם בכ-590 מיליון שקלים.

בלטו לחיוב מניות אייאיאס , מיטרוניקס , נייס , הכשרת הישוב  ואופקו הלת' .

בלטו לשלילה מניות אינרום , נכסים ובנין , שפיר הנדסה , וילאר , ערד .

במסחר באיגרות החוב נרשמו הצעים קטנים. תשואת איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים עלתה ב-4 נקודות בסיס ל-4.08%, תשואת האיגרת הממשלתית לשנתיים נסחרה בתשואה של 3.793%. מדד תל גוב שקלי 10 + נסחר בירידות של 0.7% ומדדי האג"ח הקונצרניות, התל בונד 20, 40 ו-60 נסחרו בירידות של עד 0.4%. 

15:10

נמשכת המגמה המעורבת בבורסה. מדדי הביומד והבנקים עולים, בעוד מדד הנדל"ן ומדד תשתיות ואנרגיה נסחרים בירידה של כ-1%. 

מניית אל על  שנהנית מירידת מחירי הנפט, עולה היום בכ-5% ומשלימה עליה של כ-25% בשבוע. גם המתחרה ישראייר  (שאולי תרכוש בקרוב גם את המתחרה השלישית ארקיע) משלימה עליה של 7% בשבוע.

הסיבה היא כפולה - מחירי הנפט צללו מאז סוף חודש ספטמבר ב-25% וירידת מחירי הנפט מפחיתה משמעותית את עלויות הדלק של חברות התעופה. מעבר לכך, המניות איבדו 50% מאז חודש יולי האחרון, כשאז מחירי הנפט רשמו זינוק של 34%. כלומר, מניות התעופה תלויות מאוד במחירי הנפט וזאת גם לפני מלחמת חרבות ברזל והשאלה עד כמה התיירות לישראל תיפגע. למעשה, מחירה של חבית מסוג ברנט ננעל ביום שישי על 75.8 דולרים, לא רחוק מהרמות בהן נסחרה בתחילת חודש יולי. המניות שרשמו נפילות עם הזינוק במחירי הנפט - רושמות כעת בעצם תיקון כלפי מעלה.

מניות נוספות שבולטות לחיוב הן הכשרת הישוב , איי.אי.אס  ומיטרוניקס . יורדות - קרסו נדלן , נכסים ובנין ואינרום 

14:44

המסחר באגרות החוב מתנהל בירידות. תשואת איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים עולה ב-5 נקודות בסיס ל-4.09% ותשואת האיגרת לשנתיים נסחרת כעת ללא שינוי ב-3.803%. 

במדדי האיגרות הקונצרניות מחריפות הירידות, מדדי התל בונד 20, 40 ו-60 יורדים בכ-0.4%. 

בתוך כך, בבנק לאומי ממליצים להקטין את החשיפה לאיגרות החוב הקונצרניות. ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון ממליצים בסקירתם השבועית על השקעה באג"ח ממשלתי במח"מ בינוני, "ירידת התשואות בעולם והמשך התחזקות השקל תרמו למגמה חיובית השבוע בשוק האג"ח הממשלתי המקומי. תשואות המק"מ מגלמות 4-5 הורדות ריבית במהלך השנה הקרובה. אנו סבורים כי מדובר בתסריט אופטימי, במיוחד לנוכח מידת הביקורת הרבה של בנק ישראל לגבי ההתנהלות של המדיניות התקציבית."

באפיק השקלי השקלי מומלצת לדבריהם בעיקר השקעה בטווח של 5-8 שנים. צמודי המדד מומלצים להשקעה במח"מ קצר עד בינוני.

לגבי אג"ח קונצרניות, השניים כותבים ש"מגמת הירידה ברמת המרווחים נמשכה גם השבוע. רמת המרווחים נמוכה מרמתה טרום המלחמה. נמשכים ביצועי היתר של צמודי המדד בעיקר ברמות דרוג בינוניות - נמוכות. ברמת המרווחים הנוכחית מומלצת הקטנת החשיפה לאפיק.

13:42

ניו-מד אנרג יהש י מודיעה כי בהמשך לבקשת שותפתה שברון במאגר "אפרודיטה" שבשטח המים הכלכליים של קפריסין משר האנרגיה בממשלת קפריסין לדחות את המועד לעמידה באבן הדרך שנקבעה בהסכם הזיכיון להתחלת התכנון ההנדסי המפורט של תכנית הפיתוח המקורית על מנת לגבש ביחד עם ממשלת קפריסין במהלך האורכה האמורה תוכנית פיתוח מיטבית, מעדכנת השותפות כי, ביום 8.12.2023 התקבלה תשובת השר במסגרתה, בין היתר, אישר השר למפעילה להגיש לאישורו עד ליום 31.3.2024 הצעה לתוכנית פיתוח מיטבית, כך שאם השר יאשרה אזי יידחה המועד לעמידה באבן הדרך לפי שיקול דעת השר.

ארי נדלן חתמה על מזכר עקרונות מחייב בין החברה לבין אברהם נניקשווילי ויעקב בן זקן לפיו ימכרו המוכרים לחברה 50% מחברת חברת ברגיל פרויקטים אשר הינה בעלת מלוא זכויות החכירה במקרקעין בשטח של כ-19,544 מ"ר באילת עליהם צפוי להיות מוקם קניון בשטח כולל של כ- 30,000 מ״ר להשכרה וחניונים וכן מסוף תחבורתי לטובת אגד וכל יעוד אחר ו/או נוסף שיאושר.
למיטב ידיעת החברה, נכון למועד דוח זה, הוועדה המקומית המליצה לאשר תוספת של כ-8,000 מ״ר מסחר ותעסוקה וכן בניה של כ- 300 יח״ד במקרקעין. החברה מעריכה את עלות ההקמה של הפרויקט, כולל עלות הקרקע, בכ- 900 מליון ש״ח ואת ה- NOI הצפוי מהפרויקט בכ- 70-80 מליוני ש״ח בהנחת תפוסה מלאה.

12:10

נמשכת המגמה המעורבת בבורסה. מדד ת"35 עולה כעת ב-0.45% ומדד ת"א 90 משיל 0.2%.במדד הבנקים שעולה ב-0.8% בולט בנק פועלים במדד הביומד שעולה ב-1.2% בולטות בריינסוויי  וביוליין 

מנגד במדד הנדל"ן שיורד ב-0.5% בולטת לשלילה קרדן ישראל. גולף  בולטת לחיוב במדד רשתות השיווק שנסחר ללא שינוי, וניו-מד אנרג יהש  בולטת במדד נפט וגז שעולה ב-0.8%.  

בשוק אגרות החוב נמשכות הירידות - באג"ח הממשלתי תשואת האיגרת לעשר שנים עולה ב-5 נקודות ל-4.088, תשואת האיגרת לשנתיים עולה ל-3.799. 

באיגרות החוב הקונצרניות מתגברות מעט הירידות. מדדי התל בונד 20, 40 ו-60 רושמים כעת ירידות של 0.25%. 

11:01

צעד בדרך להשלמת הרכישה: הראל השקעות  קיבלה מבנק ישראל היתר שליטה בישראכרט . ההסכם בין קבוצת הביטוח לחברת כרטיסי האשראי הוארך עד לסוף החודש, ובימים האחרונים קיבלה הראל את אישור בנק ישראל לשלוט בישראכרט. 
בעוד שלושה שבועות, בסוף חודש דצמבר, יפוג המועד האחרון להשלמת העסקה בה הראל רוכשת את ישראכרט על פי שווי של 3.3 מיליארד שקל. עד למועד זה צריכה הראל לקבל את כל האישורים הרגולטוריים להשלמת העסקה, וביום חמישי היא קיבלה את אחד משלושת המהותיים שבה - את זה של בנק ישראל שמפקח על ישראכרט בשל היותה חלק מהמערכת הבנקאית.

10:38

בעסקה מחוץ לבורסה, מוכר אודי דור את מלוא אחזקותיו (כ-18%) באורד  לידי בעל השליטה מרדכי יוגרייז בתמורה כוללת של כ-9.8 מיליון שקל המשקפת מחיר של 0.5573 שקל למניה. השלמת העסקה עתידה להתרחש במהלך השבוע הקרוב. עוד צוין בהודעה כי עם השלמת העסקה תתפטר מתפקידה הדירקטורית גליה הראל דור ויפקע הסכם בעלי המניות שנחתם בין אודי דור ומרדכי יונגרייז אשר הסדיר את השליטה המשותפת בחברה. בסיום העסקה יחזיק מרדכי יונגרייז כ-37% ממניות החברה. 

בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע שעבר בוול סטריט, קפצה מניית החברה הדואלית האמריקאית אונדס הולדינגס   ב-15.8% במצטבר. העלייה במניה מגיעה על רקע עמידה מחדש של החברה בתנאי הסף הנדרשים להמשך מסחר בנאסד"ק. אונדס דיווחה לפני כחודשיים על קבלת אזהרה מהנהלת נאסד"ק משום שמחיר המניה שלה ירד מתחת לרף המינימום של דולר אחד למשך יותר מ-30 ימי מסחר, אך מכיוון שחזרה להיסחר במחיר גבוה מהרף הנדרש במשך 10 ימי מסחר רצופים היא חזרה לעמוד בתנאי. שווי השוק של אונדס כיום הוא 81 מיליון דולר.

10:08

המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ומדד ת"א 90 מוסיף 0.2%. מדד הביומד עולה ב-1.3% ומדד הבנקים ב-0.9%.

בולטות בעלייה ורידיס , מלם תים  ונייס . יורדות כעת פתאל החזקות , אודיוקודס  ואנלייט אנרגיה 

במסחר באיגרות החוב נרשמים הצעים קטנים. תשואת איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים עולה ב-4 נקודות בסיס ל-4.08%, תשואת האיגרת הממשלתית לשנתיים נסחרת בתשואה של 3.793%. 

מדדי האג"ח הקונצרניות, התל בונד 20, 40 ו-60 נסחרים כעת בירידות של עד 0.1%. 

08:09

1. שוקי המניות

ביום חמישי האחרון, המסחר בבורסת ת"א ננעל במגמה מעורבת. ת"א 35 ירד ב-0.5% ות"א 90 טיפס ב-0.7%. מדד הבנקים נחלש ב-0.6%.

לפי נתוני הסיכום השבועי של הבורסה לניירות ערך, מדדי ת"א-35 ות"א-90 עלו בשבוע שעבר בכ-1.6% ובכ-4.2%, בהתאמה, והם נמוכים בכ-1.6% ובכ-0.7% בלבד, בהתאמה, מהרמה בה היו ערב פרוץ המלחמה. מדד ת"א נפט וגז הוסיף בשבוע שעבר 2.3% ו-35% מתחילת השנה.

בקרב המניות הדואליות, נייס  תפתח את המסחר בפער חיובי של 2.2%, כך גם נובה  (1.3%), קמטק  (1.2%), קנון  (1.5%) ותאת  טכנולוגיות (3.2%). אנרג'יאן  שנכנסה בשבוע שעבר כשותפה בפעילות של חברת Chariot Energy במרוקו, הכוללת פיתוח בארות בשדה גז טבעי ימי חוזרת עם פער שלילי של כ-2.5%. מניות נוספות שחוזרות עם פער שלילי הן אודיוקודס  (3%) ואלומיי (5%).

המסחר בוול סטריט ננעל ביום שישי בעליות. דוח התעסוקה החזק מהצפוי שהתפרסם אחר הצהריים (שעון ישראל) היווה זריקת עידוד למשקיעים שחששו שהכלכלה הגדולה בעולם עלולה למצוא את עצמה במיתון. מדד הדאו ג'ונס עלה בכ-0.3% ורשם שישה שבועות רצופים של עליות, הראלי הארוך ביותר מאד 2019, ה-S&P 500 ננעל בעליות של כ-0.4%, הגיע לשיא של 18 חודשים וסגר אף הוא שבוע שישי ברציפות של עליות, ממש כמו הנאסד"ק שעלה ביום שישי בכ-0.4%.

עד מתי "שבע המופלאות" יחזיקו את וול סטריט? 
בני 36 בממוצע ועם עשרת אלפים שקל בחשבון: הפעילות של הסוחרים העצמאיים בשוק ההון נחשפת

נתון מעניין שהפיצה הבורסה מלמד שהמשקיעים המקומיים מזרימים הרבה מכספם לוול סטריט - "בקרנות הסל נמשכו גם השבוע רכישות של קרנות סל על מדדי מניות בחו"ל, בעיקר על מדד S&P 500, בסכום של כ-350 מיליון שקל", וזאת לעומת 160 מיליון שקל בשבוע המסחר הקודם. "בקרנות הנאמנות הציבור המשיך והזרים השבוע לקרנות הכספיות סכום של כ-390 מיליון שקל, ולקרנות המשקיעות במניות בחו"ל, בעיקר קרנות מחקות על מדד S&P 500, סכום של כ-130 מיליון שקל."

2. שוקי האג"ח

השבוע האחרון אופיין בביקושים ובעליות שערים במדדי איגרות החוב. את עליות השערים הובילו איגרות החוב הממשלתיות הכלולות במדד תל גוב-שקלי 10+ שעלה השבוע בכ-2.9%. התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים ומעלה ירדה והגיעה לכ-4.4% בסוף השבוע, לעומת כ-4.6% בסוף השבוע הקודם, וזאת בהמשך לירידה של כ-0.1% בשבוע הקודם. השבוע אף התגברו רכישות של קרנות סל על מדדי איגרות חוב בתל אביב, בעיקר על מדדי תל בונד-60 ותל בונד שקלי-50, בסכום של כ-70 מיליון שקל.

בשוק החוב האמריקאי בשישי לאחר דוח התעסוקה תשואות האג"ח הממשלתי זינקו - תשואת האיגרת לעשר שנים הוסיפה 11 נקודות בסיס ל-4.245%, תשואת האיגרת לשנתיים שמסמנת בדרך כלל את הציפיות לריבית עלתה ב-14 נקודות בסיס ל-4.725%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשישי האחרון השקל נחלש בכ-0.1% הן מול הדולר והן מול האירו ונסגר ב-3.706 דולר לשקל וב-3.989 אירו לשקל.

דומה שבנק ישראל משהה בינתיים את התערבותו בשוק המט"ח - בנובמבר מכר הבנק 340 מיליוני דולרים בלבד לאחר שבחודש שעבר מכר בנק ישראל כ-8.2 מיליארד דולר, פחות ממחצית הסכום שהיקצה הבנק לאיזון המטבע. מאז שנסחר כבר ב-4.1 שקלים לדולר לפני כחודש וחצי, התחזק השקל בכ-10% ובשישי עמד על שער של 3.7 שקלים לדולר אחד, אפילו פחות משער הדולר לפני ה-7.10 וסך הפיחות מתחילת השנה עומד על 4.5%.

מחירי הנפט עלו אמנם ביום שישי ביותר מ-2%, אך מעט מידי ומאוחר מידי כדי להימנע משבוע שביעי רצוף של ירידות, הירידה הארוכה ביותר זה חמש שנים. בשישי האחרון, הנפט הגולמי האמריקאי הוסיף 2.7% ונסחר ב-71.3 דולרים לחבית והנפט הגולמי מסוג ברנט נסחר ב-75.95 דולרים, ב-18% פחות ממחירו באמצע אוקטובר (92 דולרים).

מחיר הזהב נסוג מעט משיא כל הזמנים שנקבע מוקדם יותר בשבוע שעבר (2,152 דולרים) וירד כ-1.2% ל-2,020 דולרים לאונקיה.

המטבעות הדיגיטלים לעומת זאת לא נעצרו והוסיפו ביום שישי כ-1% לערכם - הביטקוין שרשם עלייה שבועית של כ-11% נסחר ב-43,915 דולרים והאת’ריום ב-2,371 דולרים, עלייה שבועית של 9%.

4. מאקרו

בשישי האחרון התפרסמו נתוני האבטלה בארה"ב: מספר המשרות החדשות שנוספו למשק האמריקאי ביולי עומד על 199 אלף , יותר מהתחזיות המוקדמות. שיעור האבטלה ירד ל-3.7%. התחזיות המוקדמות העריכו כי תוספת המשרות החדשות למשק האמריקאי תעמוד על תוספת של 180 אלף, וכי שיעור האבטלה יעמוד על 3.9%.

בהתייחסותו לדוח מצביע רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות על כך ש"בחודש אוקטובר הייתה התמונה הפוכה: תוספת משרות נמוכה יותר מהערכות השוק (150,000 לעומת 180,000) . הדבר מצביע הן על היעדר כיוון ברור והן על הקושי להסתמך על נתונים חודשיים, הנוטים להיות תנודתיים. עם זאת, הסבר חלקי לשיפור בין החודשים הינו חזרה של עובדים רבים מתעשיות כלי הרכב והקולנוע עם סיום השביתות שהיו בהן."

אתמול (ש') פורסם בסין מדד המחירים לצרכן, וזה ירד ב-0.5% הן ביחס לחודש אוקטובר והן ביחס לחודש המקביל אשתקד וזאת לעומת צפי של ירידה ב-0.1%.

מספר נתונים כלכליים שיתפרסמו השבוע - ביום שלישי יתפרסמו נתוני האבטלה בבריטניה ומדד המחירים לצרכן בארה"ב. ביום רביעי בתשע בערב שעון ישראל יפרסם הפדרל ריזרב את החלטת הריבית, כמה שעות קודם לכן יתפרסם בארה"ב מדד מחירי הייצור. בניו זילנד יתפרסמו מעט אחר כך שיעורי הצמיחה. בחמישי באוסטרליה יתפרסם שיעור האבטלה ובמשך היום יתפרסמו הריביות בשוויץ, בבריטניה ובגוש האירו.

5. תחזית

בשיחה עם כתבי גלובס צופה פרופ' ליאו ליידרמן, היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים ומרצה בכיר לכלכלה באוניברסיטת תל אביב ש"בתרחיש האופטימי, שבו המלחמה תסתיים בעוד חודשים ספורים ובהצלחה, המשק יחזור לעצמו מהר". פרופסור ליידרמן רואה הזדמנויות בנדל"ן, בהייטק ובבנקאות: "נדל"ן ותשתיות, כי תידרש עבודת בנייה ושיקום משמעותית. בהייטק ייווצרו הזדמנויות, למשל בהמשך החיבור בין טכנולוגיה לביטחון, דרך הענפים הצומחים של בינה מלאכותית וסייבר. ענפי הבנקאות והפיננסים הם קריטיים להתאוששות המשק. יהיו הרבה פרויקטים חדשים לממן, ויהיו גם צורכי מימון גדולים מצד אזרחים ועסקים"

רונן מנחם ממזרחי-טפחות בהתייחסותו להחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב טוען ש"ככל שהתופעה המשולבת של איתנות תעסוקתית ושל עליית השכר תחזור על עצמה בחודשים הקרובים, הדבר יקשה על הבנק הפדראלי לשקול, בקרוב, הורדות ראשונות של הריבית. עם זאת, להערכתי, דוח התעסוקה שפורסם ביום שישי האחרון לא חזק מדי כדי לגרום לו להעלות עוד את הריבית. נראה כי ימתין לחודשים הבאים. הריבית הקרובה ביום רביעי הקרוב תישאר כנראה ללא שינוי. הורדת ריבית ראשונה של כ-0.25% מסתמנת לקראת אמצע השנה הבאה ובסבירות נמוכה יותר בסוף הרבע הראשון".

עוד כתבות

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים לשתי החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא וגל עמית את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

ג'נסן הואנג בראיון לאחר פרסום דוחות אנבידיה: "השווקים טעו"

שעות ספורות לאחר שאנבידיה היכתה פעם נוספת את תחזיות השוק ופרסמה דוחות כספיים מצוינים וצפי מכירות אופטימי, מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, שוחח עם אנליסטים והתראיין לרשת CNBC ● על החששות מהיווצרות בועה בשוק שבבי ה-AI, והבטחתו כי הביקוש רק יגבר ככל שהכלים יהיו חכמים יותר

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי עפ"י ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים, כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת ב-5%, מניית הקוונטים שמזנקת ב-20%

נאסד"ק יורד ב-1.8% ● הקוספי זינק בכ-3.7%, לאחר שרק אתמול חצה לראשונה את רף ה-6,000 נקודות ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, בעוד המשקיעים ממשיכים לשקול את השפעות ה-AI על השווקים ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

עלי אקספרס / צילום: Shutterstock

אפקט סמוטריץ': הרכישות מחו"ל צמחו בינואר ב-35% לעומת אשתקד

בזמן שמליאת הכנסת ושר האוצר מתכתשים על צו הפטור ממס על יבוא אישי, הישראלים הגדילו את סלי הקנייה שלהם - מאופנה ועד מוצרי חשמל ● המדד החודשי של רכישות מאתרי האונליין

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

בהיקף 255 מיליון דולר: הפועלים יממן התרחבות של נופר אנרגיה בארה"ב

הבנק יממן קניית צבר ייצור סולארי בארה"ב בהיקף של ג'יגהוואט אחד ● בנק הפועלים לא יהיה חלק מקונסורציום, אלא יהיה המממן הבלעדי של החוב ● תנאי ההלוואה טרם פורסמו

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אילוסטרציה: Shutterstock

הותר לפרסום: חברה ביטחונית ישראלית עומדת בלב פרשת עבירות מס ועבירות כלכליות

החקירה, שנפתחה בשנת 2021, התנהלה ע"י רשות המסים ומשטרת ישראל תחת צו איסור פרסום גורף ● אתמול התיר ביהמ"ש לפרסם את עצם קיום החקירה, ואולם פרטי הפרשה המלאים, החשדות, שם החברה ושמות החשודים עדיין אסורים בפרסום

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נכס של אול-יר בניו יורק / צילום: מצגת החברה

7 חברות כבר קרסו, ומיליארדים ירדו לטמיון. אז למה הטרנד המסוכן בבורסה ממשיך?

מאז החלו הנפקות של חברות נדל"ן מארה"ב בבורסה המקומית לפני כמעט 20 שנה, קרסו כבר שבע מהן, אך גם היום הן ממשיכות להגיע בהמוניהן ולגייס מיליארדי שקלים מהמשקיעים בת"א ● מדוע זה קורה, מי המרוויחים והנפגעים, ומה עושה הרגולטור שמפקח על התופעה? ● כסף בסיכון

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד להודעה חדשה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הערב כי היא מבטלת את טיסותיה מנתב"ג החל מהשבוע הבא ● "KLM תמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ותבחן מחדש את ההחלטה בהתאם לנסיבות" ● בשלב זה אייר פראנס, השייכת לאותה קבוצת תעופה, ממשיכה לפעול כרגיל

מכשיר הגלקסטי החדש / צילום: סמסונג

סמסונג משיקה את מכשירי הדגל החדשים שלה. כמה הם יעלו בישראל?

יצרנית הסמארטפונים הקוריאנית השיקה סדרת מכשירים חדשה, Galaxy S26, שכוללת יכולות בינה מלאכותית ● בין החידושים: "תצוגת פרטיות", פיצ'ר שיאפשר לסרוק מסמכים וגם כזה שיוכל לחפש עבורכם תמונות בגלריה ● כמה זה יעלה, ואיפה תוכלו למצוא הנחות?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: האם גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש של שר האוצר סמוטריץ', שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל־130 דולר, נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו, והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו החדש בדרך לביטול? ● גלובס עושה סדר

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

איל וולדמן וג'נסן הואנג / צילום: איל יצהר, רויטרס

מיקנעם לקליפורניה: המספרים המדהימים של אנבידיה בישראל נחשפים

ענקית השבבים שוב הצליחה להכות את תחזיות השוק, ובדרך גם חשפה פרטים חדשים על הפעילות בישראל ● מספר העובדים גדל, היקף המס המשולם האמיר, ומעל הכול בלטה פעילות חטיבת התקשורת שמבוססת על רכישת מלאנוקס שהציגה שיעור צמיחה של 263%