גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

מניות השבבים מפילות את נאסד"ק ב-2%

מדד השבבים נופל ב-6% ● עליות באירופה ● נעילה מעורבת באסיה בעקבות הניצחון הדמוקרטי בבחירות בארה"ב - בורסת סיאול צנחה בהובלת מניות השבבים, בורסת הונג קונג זינקה ● מחיר הזהב ממשיך לטפס, מחירי הנפט עברו לעליות קלות

וול סטריט אדומה / צילום: Shutterstock
וול סטריט אדומה / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

16:57

מניות השבבים ממשיכות לצנוח בוול סטריט, בהמשך לירידות מאתמול, למרות העליות שנרשמו בשוק הרחב בעקבות ניצחון הדמוקרטים בבחירות האמצע בארה"ב. החשש הוא שהידוק הרגולציה על הקמת חוות שרתים יאט את קצב ההתרחבות של תשתיות הבינה המלאכותית ויפגע בביקוש לשבבים.

מדד השבבים של פילדלפיה (SOX ), שהוביל את העליות במניות ה-AI מתחילת השנה, צנח ביותר מ-5% בתחילת המסחר, וצמצם את העלייה המצטברת שלו מתחילת השנה לכ-35%. מניות השבבים מתאפיינות בתנודתיות גבוהה מאז הקיץ.

את הירידות מובילה קוואלקום , לאחר שפרסמה תחזית רווח מאכזבת לרבעון הבא, המצביעה על כך שהתייקרות הרכיבים מכבידה על יצרנית המעבדים לסמארטפונים. גם מניית ARM יורדת, לאחר שתחזית ההכנסות שלה, אף שהייתה מעט מעל תחזיות האנליסטים, לא עמדה בציפיות הגבוהות של המשקיעים על רקע בום הבינה המלאכותית.

גם מיקרון טכנולוג'י נחלשת, לאחר שהקפיאה את התוכניות להקמת מפעל בטייוואן בהשקעה של 4.5 מיליארד דולר, בעקבות סכסוך עבודה. סנדיסק , מניות יצרניות הזיכרונות הדרום-קוריאניות SK הייניקס וסמסונג אלקטרוניקס נפלו גם הן במסחר באסיה.

בקרב יצרניות השבבים האמריקאיות, אינטל ,AMD צונחת ב-9%, וגם אנבידיה ממשיכות לאבד גובה.

16:45

חברת הגיימינג פלייטיקה הולדינג מזנקת לאחר הדיווח לפיו הדירקטוריון שלה השלים את תהליך בחינת החלופות האסטרטגיות והחליט שהחברה תמשיך לפעול כחברה עצמאית שנסחרת בבורסה, משום שלהערכת הדירקטוריון "דרך פעולה זו תציב את החברה בעמדה הטובה ביותר ליצירת ערך ארוך טווח עבור בעלי מניותיה". ההודעה מתקבלת בשוק בחיוב.

16:30

המסחר במניות בעולם ממשיך להתאפיין ברוטציה בין הסקטורים, על רקע תוצאות בחירות האמצע בארה"ב. ביום השני למגמה, מניות שבעבר נותרו מאחור וסקטורים הרגישים לצמיחה הכלכלית מובילים את העליות, בעוד מניות השבבים ממשיכות להיחלש.

נאסד"ק יורד ב-1%, בעוד SOXX , קרן סל העוקבת אחר מניות השבבים הנסחרות בארה"ב מאבדת כ-6%, בהמשך לירידות שנרשמו אתמול. החשש הוא שניצחון גורף של הדמוקרטים בבחירות יוביל להידוק הרגולציה על חוות שרתים בארה"ב ויפגע בביקוש לשבבים. מנגד, S&P 500 עולים ב-0.1%.

באירופה ובאסיה נרשמות כמה מהעליות הבולטות במסגרת הרוטציה. מדד סטוקס 600 האירופי פרץ לשיא נעילה חדש, וצמצם את הפער שלו מתחילת השנה מול S&P 500. בסין ובאוסטרליה נרשמו עליות בולטות, בעוד מניות ענקיות הזיכרונות הדרום-קוריאניות סמסונג ו-SK הייניקס צנחו ביותר מ-7%.

המשקיעים מנסים להעריך מי יהיו המרוויחים והמפסידים מהמציאות הפוליטית החדשה בוושינגטון. ההערכות הן כי הממשל יתקשה לקדם מדיניות פיסקלית מרחיבה, ובמקביל עשויות לרדת מחירי האנרגיה. שילוב כזה עשוי להפחית את עלויות המימון, לתמוך בכלכלה הרחבה ולהיטיב עם מניות הרגישות לצמיחה.

"מתרחשת רוטציה: חלקים מסוימים במגזר הטכנולוגיה לוקחים הפסקה, בעוד העליות מתרחבות לסקטורים נוספים, על רקע ההערכה שההשקעות בבינה מלאכותית יאטו, הסיכויים להסדר עם איראן יגדלו ומחירי האנרגיה יירדו", אמרה נדג' דופוס, מנהלת השקעות רב-נכסיות בקנדראם.

גם הזהב ממשיך להתחזק בעקבות הבחירות, וחצה את רף 4,100 הדולרים לאונקיה, לאחר שזינק אתמול בשיעור החד ביותר מאז אוגוסט. ירידת תשואות האג"ח תומכת במחירו, שכן הזהב אינו נושא ריבית, ואילו היחלשות הדולר הופכת אותו לזול יותר עבור רוכשים במטבעות אחרים.

המשקיעים ימתינו ביום שישי לפרסום דוח התעסוקה האמריקאי, שעשוי לספק רמזים נוספים לגבי מצב הכלכלה ומסלול הריבית. בינתיים, נתונים שפורסמו ביום חמישי הצביעו על ירידה במספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה לרמה נמוכה מכל התחזיות, בעוד הפריון ברבעון השלישי עלה בקצב מהיר מהצפוי.

מחיר הנפט עולה כעת במעל 2% ל-97 דולר לחבית מסוג ברנט.

בנק אוף אמריקה מזהיר כי המשך העלייה במחירי הנפט בשלושת עד ששת החודשים הקרובים עלול להוביל לעלייה משמעותית בתשואות האג"ח ובציפיות הריבית בארה"ב, בבריטניה ובגרמניה. לפי הבנק, קיים קשר מובהק בין התייקרות הנפט לבין עלייה בציפיות האינפלציה, שמובילה לעליית התשואות בשוק האג"ח.

ניתוח נתונים מאז סוף 2008 מראה כי בימים שבהם מחירי הנפט עלו, נרשמה בדרך כלל גם עלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב, בעוד שבימים שבהם מחירי הנפט ירדו או נותרו ללא שינוי, התשואות נטו לרדת. בבנק מציינים כי העימותים באיראן ובאוקראינה כבר פגעו בתפוקת בתי הזיקוק בעולם, וכי מחירי הנפט כוללים כיום פרמיית סיכון משמעותית. לפי הערכות, הפגיעה בבתי הזיקוק ברוסיה ובאיראן הביאה לירידה של כ־20% בתפוקת הזיקוק העולמית .

להערכת האנליסטים, אם מחירי האנרגיה ימשיכו לעלות, הבנקים המרכזיים עלולים להידרש להעלאות ריבית נוספות. עם זאת, הפדרל ריזרב עשוי לגלות סובלנות רבה יותר לאינפלציה שמקורה בהתייקרות האנרגיה, בשל חוסנה היחסי של הכלכלה האמריקאית.

קוואלקום (Qualcomm) עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ברבעון הרביעי, וסיפקה תחזית הכנסות טובה מהצפוי לרבעון הראשון. למרות זאת, מניית החברה צונחת ביותר מ-11% במסחר המוקדם, לאחר שתחזית הרווח למניה הייתה נמוכה מהציפיות.

ברבעון הרביעי רשמה החברה רווח מתואם של 2.17 דולר למניה והכנסות של 10.32 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לרווח של 2.16 דולר למניה ולהכנסות של 10.12 מיליארד דולר. ברבעון המקביל אשתקד עמד הרווח על 3 דולר למניה וההכנסות הסתכמו ב-11.27 מיליארד דולר.

לרבעון הראשון צופה קוואלקום הכנסות של 10.4-11.2 מיליארד דולר, עם נקודת אמצע של 10.8 מיליארד דולר, מעל תחזיות האנליסטים להכנסות של 10.6 מיליארד דולר. מנגד, תחזית הרווח למניה עומדת על 2.15-2.35 דולר, עם נקודת אמצע של 2.25 דולר, לעומת צפי האנליסטים ל-2.32 דולר.

חטיבת QCT, הכוללת את פעילות השבבים למכשירים ניידים ולתעשיית הרכב, רשמה ירידה של 8% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל, אך עקפה את התחזיות עם הכנסות של 9 מיליארד דולר, לעומת צפי ל-8.8 מיליארד דולר. עיקר הירידה נבע מפעילות השבבים לסמארטפונים, שהכנסותיה צנחו ב-26% ל-5.1 מיליארד דולר, מתחת לתחזיות האנליסטים להכנסות של 5.3 מיליארד דולר.

אפלובין (AppLovin) מזנקת לאחר שפרסמה תוצאות חזקות לרבעון השלישי של 2026, עם הכנסות של 2.18 מיליארד דולר - זינוק של 55.5% לעומת הרבעון המקביל, ומעל תחזיות האנליסטים ב-5.4%. גם הרווח המתואם למניה (GAAP) עקף את התחזיות והסתכם ב-4.30 דולר, 6.6% מעל הקונצנזוס.

החברה סיפקה תחזית חזקה במיוחד לרבעון הבא: הכנסות של 2.38 מיליארד דולר בנקודת האמצע של הטווח, כ-5.5% מעל ציפיות האנליסטים ומשקפות צמיחה שנתית של 43.6%.

הצמיחה של אפלובין מואצת. ההכנסות צמחו בקצב שנתי ממוצע של 24.8% בחמש השנים האחרונות, אך בשנתיים האחרונות הגיע קצב הצמיחה השנתי הממוצע ל-39.2%. האנליסטים צופים כי ב-12 החודשים הקרובים תסתכם הצמיחה בהכנסות ב-25.8% - האטה לעומת השנתיים האחרונות, אך עדיין קצב צמיחה משמעותי.

15:10

מניית טידס הולדינג (אאוטבריין לשעבר) נופלת בטרום מסחר לשפל חדש, אחרי שפספסה את תחזיות האנליסטים גם בשורת ההכנסות וגם בשורה התחתונה. החברה רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 235 מיליון דולר והפסד נקי מתואם של 48 סנט למניה, וזאת בהשוואה לתחזיות האנליסטים להכנסות של 280 מיליון דולר והפסד מצומצם יותר של 20 סנט למניה.

בסך הכול נרשם הפסד נקי רבעוני של 325 מיליון דולר, או הפסד נקי מתואם של 46.7 מיליון דולר; הפער מוסבר ברובו בהפחתת מוניטין בסך 272 מיליון דולר. ה-EBITDA המתואם הפך ברבעון השלישי לשלילי בגובה 8.1 מיליון דולר. המנכ"ל דיוויד קוסטמן ציין שההכנסות מטלוויזיות חכמות (CTV) צמחו ב-37%, וכמו חברות רבות בתחום, גם טידס "מנווטת את דרכה מול רוחות נגדיות משמעותיות שמשפיעות על האינטרנט הפתוח" אך החברה מזהה שיפור מסוים במגמות ונוקטת בצעדים לשפר את ההכנסות ואת מבנה העלויות.

14:05

בהתאם להערכות המוקדמות, הבנק המרכזי בבריטניה מעלה את רמת הריבית שלו מ-3.75% ל-4%, לראשונה מזה שלוש שנים (אוגוסט 2023). ההחלטה התקבלה ברוב של 8-1, כאשר אחד החברים בוועדה המוניטרית העדיף העלאת ריבית חדה יותר של 50 נקודות בסיס.

נגיד הבנק המרכזי אנדרו ביילי אמר כי "ההעלאה היום לא צריכה להיתפס כראשונה כחלק מסדרה ארוכה ובלתי־נמנעת של העלאות ריבית. אך אם העימות במזרח התיכון לא ייפתר, גם לא נראה שמדובר בהעלאת הריבית האחרונה".

הבנק צופה כי האינפלציה תגיע לשיאה ברמה של 4.9% ברבעון השני של השנה הבאה - רמה שתהיה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2023 אם תתממש.

13:30

המסחר באירופה מוסיף להתנהל בעליות שערים. מדד הדאקס עולה בכ-0.6%, הפוטסי מתקדם בכ-0.8% והקאק מטפס בשיעור דומה.

בניו יורק, המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל כעת במגמה מעורבת. החוזים על הנאסד"ק יורדים בכ-0.6%, החוזים על ה-S&P 500 מתקדמים בכ-0.2% והחוזים על הדאו ג'ונס מטפסים בכ-0.7%.

מניות השבבים וה-AI ממשיכות במומנטום השלילי שלהן מאתמול, לנוכח חששות מפני אפשרות שהדמוקרטים יקדמו צעדי רגולציה חדשים בתחום הבינה המלאכותית. קרן הסל SOXX , אשר עוקבת אחר סקטור השבבים, נופלת כעת במעל 2% במסחר המוקדם. מניות בתחום מחשוב הענן המשיכו לסגת, ביניהן קורוויב , נביוס ואיירן .

11:30

המדדים המרכזיים באירופה נסחרים במגמה חיובית. מדד הקאק הצרפתי עולה ב-1.1%, ומדדי הפוטסי הבריטי והדאקס הגרמני עולים בכ-0.9% וב-0.7%, בהתאמה. כל העיניים מופנות כעת לבריטניה, שם הבנק המרכזי צפוי להודיע על העלאת הריבית הראשונה מזה שלוש שנים, העלאה של 25 נקודות בסיס לרמה של 4.00%, במטרה להילחם באינפלציה הדביקה (3.5%). השווקים כבר מתמחרים סיכוי של כ-85% להעלאה נוספת בפברואר הקרוב. מגמה דומה מסתמנת גם בגוש האירו (שם האינפלציה עומדת על 4%) ובארה"ב, מה שמסמן גל של הידוק מוניטרי בעולם.

מניית ענקית הביטחון הגרמנית ריינמטל צוללת, לאחר שהחברה חתכה את תחזית ההכנסות והרווחיות השנתית שלה (הפחתה שנייה מאז אוגוסט). הירידה מוסברת בעיכובים בחוזים צבאיים של צבא גרמניה ובדחיות באספקת תחמושת. לפי הדיווח ב-CNBC, החברה צופה כעת שהמכירות בשנת 2026 המלאה יעמדו על 13.2 מיליארד אירו (14.9 מיליארד), לעומת תחזית קודמת שהייתה בטווח של 13.7 ל-14.32 מיליארד אירו. שיעור הרווחיות התפעולית צפוי לרדת מ-19% ל-18.5%.

לאחר שהדאו ג'ונס רשם אתמול את יומו הטוב ביותר מאז אפריל 2025 בזכות ההתאוששות שלאחר הבחירות, נראה שהראלי נעצר. החוזים העתידיים מצביעים כעת על פתיחה מעורבת עד שלילית. בעוד החוזים על הדאו ג'ונס עולים ב-0.5%, החוזים על ה-S&P 500 רושמים ירידה קלה של 0.1%, והחוזים על הנאסד"ק נופלים בכ-0.9%. הסיבה המרכזית לירידות בטכנולוגיה היא החשש המתמשך מהשלכות השליטה הדמוקרטית בקונגרס על עתיד חוות השרתים ותשתיות הבינה המלאכותית. איפק אוזקרדסקאיה, אנליסטית בכירה ב-Swissquote, ציינה כי בעוד שחברות הענן הגדולות עשויות להתמודד עם המצב אם יאטו הוצאות ללא פגיעה בצמיחה, התחזית עבור חברות תשתיות ה-AI הופכת למאתגרת יותר לאחר הבחירות.

מחירי הנפט ירדו לרמות שפל של קרוב לחודשיים, בעקבות הערכות כי תוצאות הבחירות עשויות לקרב את סיום המלחמה מול איראן. מחיר נפט הברנט נסחר סביב 95.42 דולר לחבית, בעוד שמחיר ה-WTI נסחר סביב 88.20 דולר לחבית.

10:20

בורסות אירופה פותחות את היום בעליות שערים נאות, בהמשך למומנטום החיובי שהציגו אמש אחרי הניצחון הדמוקרטי בבחירות האמצע בארה"ב. בורסת פריז מזנקת בכ-1.2%, הבורסה בלונדון מתקדמת בכ-0.9% ובורסת פרנקפורט עולה בכ-0.2%.

7:00

המסחר בשווקים הגלובליים נפתח הבוקר לאחר ראלי גדול בוול סטריט שהביא עמו הסחף הדמוקרטי בבחירות האמצע בארה"ב - ראלי שהתרחב למרבית האזורים בשוק, למעט מניות השבבים וה-AI שספגו לחצים בשל חששות שהדמוקרטים יקדמו יותר מגבלות על חוות שרתים ובניית תשתיות בינה מלאכותית.

הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים במגמה מעורבת: החוזים על הדאו ג'ונס עולים בכ-0.3%, החוזים על ה-S&P 500 נחלשים בכ-0.2% והחוזים על הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה נופלים בכ-1%. זאת, בעוד מניות שבבי הזיכרון בבורסה בסיאול רושמות הבוקר ירידות חדות.

שתי מניות עשו תנועות משמעותיות בוול סטריט במהלך הלילה: חברת השבבים קוואלקום נפלה בחדות במסחר המאוחר לאחר תוצאותיה הכספיות, על אף שעקפו את תחזיות האנליסטים. וחברת הפרסום המבוסס AI אפלובין (AppLovin) המריאה במעל 20%, בעקבות תוצאות כספיות חזקות מן המצופה ותחזית רווחים שעקפה את הציפיות בשוק.

אסיה

בורסות אסיה נסחרות הבוקר במגמה מעורבת. בורסת טוקיו יורדת בכ-1.5% ובורסת סיאול צונחת בכ-4.7%; מניות יצרניות שבבי הזיכרון סמסונג ו-SK Hynix, ששווי השוק המצרפי שלהן עומד על כ-50% מהשוק הדרום־קוריאני, נחלשות במעל 6% ו-8% בהתאמה, לאחר הלחצים שספגו אמש מניות השבבים בוול סטריט (ראו הרחבה מטה).

במקביל, הבורסה בהונג קונג נעה בניגוד למגמה השלילית ומטפסת בכ-3%, שם נרשמות עליות בולטות בקרב השחקניות המרכזיות בתחום הטכנולוגיה, ביניהן עליבאבא, טנסנט ובאידו. הבורסה בשנגחאי נסחרת ביציבות.

וול סטריט

אתמול, וול סטריט חתמה את יום המסחר בעליות חדות, על רקע הניצחון הדמוקרטי הסוחף בבחירות האמצע בארה"ב, וירידה חדה שנרשמה במחירי הנפט. מדד הדאו ג'ונס זינק בכ-3% וסגר את היום החזק ביותר שלו מאז אפריל 2025, ה-S&P 500 קפץ בכ-1.6% והנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה הוסיף לערכו כ-1.4%.

המגמה החיובית אתמול יוחסה גם לכך שטראמפ הצהיר כי הוא מקבל לחלוטין את תוצאות הבחירות, וגם לכך שייתכן שרוב דמוקרטי בקונגרס יקשה על חידוש המלחמה נגד איראן. פיטר בוקוואר, מנהל השקעות ראשי ב-One Point BFG Wealth Partners, אמר ל-CNBC כי "הולך פשוט להיות הרבה יותר לחץ לסיים את המלחמה. העם האמריקאי הביע באופן ברור את חוסר שביעות רצונם מהאינפלציה וממחיר הדלק, לצד דברים אחרים, ויכול להיות שזה פשוט מקרב את הסוף של זה. נצטרך לראות".

מניות השבבים וה-AI ספגו לחצים, על רקע החששות מפני כך שהדמוקרטים יקדמו יותר הגבלות לגבי חוות שרתים ותשתיות בינה מלאכותית. קרן הסל SOXX , שעוקבת אחר סקטור השבבים, נפלה במעל 3%, ומשלימה ירידה של מעל 30% מאז שרשמה את שיאה האחרון ביוני השנה. מנגד, קרן הסל MAGS , שעוקבת אחר "שבע המופלאות" סיכמה את היום בעלייה של יותר מ-2%.

שוקי הסחורות והמטבעות

במקביל לעליות החדות בוול סטריט, מחירי הנפט ירדו אתמול בשיעור חד של מעל 8%, כאשר נפט מסוג ברנט שבר מתחת לרף ה-100 דולר לחבית. המגמה הגיעה גם על רקע דבריו החריפים של סגן הנשיא ג'יי. די ואנס לגבי כך שהמלחמה עם איראן היא אחת הסיבות המרכזיות להפסד הגדול של המפלגה הרפובליקאית בבחירות. החוזים על נפט מסוג ברנט צנחו רק השבוע בקרוב ל-20%, כאשר הם רושמים את הירידה בת 3 הימים החדה ביותר מאז אפריל 2020.

הבוקר, המחירים ממשיכים את המגמה ורושמים ירידות קלות, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר סביב 94 דולר, בעוד נפט מסוג אמריקאי (WTI) נסחר סביב 87 דולר לחבית.

בשוק המט"ח, השקל מתחזק קלות מול הדולר, כך ששער הדולר-שקל הרציף עומד הבוקר על 3.15 שקלים. מדד הדולר (DXY), אשר אומד את כוחו מול סל מטבעות מרכזיים ברחבי העולם, ממשיך בנסיגה שלו ונחלש הבוקר בכ-0.3% לרמה של 101.2 נקודות.

על רקע היחלשות הדולר ונסיגה נוספת שנרשמת הבוקר בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב, הזהב ממשיך במומנטום החיובי שלו, לאחר שאתמול חתם את היום החזק ביותר שלו מזה שלושה חודשים וטיפס במעל 3%. המתכת היקרה מטפסת כעת בקרוב ל-2% נוספים, כך שמחירה עומד על 4,150 דולר לאונקיה.

תל אביב

על אף העליות החדות בוול סטריט אמש, המניות הדואליות צפויות לחזור בפער ארביטראז' שלילי כולל של כ-0.7%. פאלו אלטו תאבד מערכה מעל 3%, אלביט מערכות תיחלש בכ-4%, נייס תאבד כ-3%, וטאואר ואנלייט יירדו במעל 2%.

הבורסה בתל אביב חתמה את יום המסחר החולף בירידות שערים חדות, בעקבות הניצחון הדמוקרטי בבחירות האמצע בארה"ב. מדד ת"א 35 נפל בכ-2% ומדד ת"א 90 איבד מערכו כ-1.9%.

את הירידות הוביל מדד הביטחוניות, שנפל בכ-2.8%. המגמה בקרב הביטחוניות בישראל תאמה למגמה שנרשמה בביטחוניות בעולם, שנסוגו לאחור על רקע אפשרות שרוב דמוקרטי בקונגרס יסייע להגביל או לצמצם את ההוצאות של הממשל בתחום הדיפנס. לכך הצטרפו גם דבריו של סגן הנשיא ג'יי. די. ואנס על כך שהמלחמה נגד איראן הייתה בין הסיבות המרכזיות להפסד של הרפובליקאים בבחירות. קרן הסל SHLD , אשר עוקבת אחר התעשיות הביטחוניות ברחבי העולם, נפלה במהלך יום המסחר במעל 3%.

אחרי מדד הביטחוניות, בלטו לשלילה גם מדד הביטוח ומדד ת"א־נפט וגז, עם ירידות של כ-2.6% וכ-1.9%, בהתאמה. זאת, כאשר הירידה במדד ת"א־נפט וגז הגיעה במקביל לצניחה החדה שנרשמה במחירי הנפט בעולם. מדדי הבנקים והבנייה איבדו שניהם כ-1.4%, ומדד המניות הדואליות נסוג בכ-1.6%.

מנגד, בצד החיובי בלט מדד הקלינטק, שהתחזק בכ-1.6%. מי שבלטו לטובה במסחר היו מניות האנרגיה המתחדשות בהובלת דוראל , אנלייט ואנרג'יקס , כשהן נהנות מניצחון הדמוקרטים בבחירות האמצע בארה"ב - שנחשבים לאוהדי הסקטור. גם במקרה הזה, המגמה החיובית השתקפה גם במסחר בחו"ל - קרן הסל Invesco Solar ETF , שעוקבת אחר המניות הירוקות בוול סטריט זינקה במעל 5% במהלך יום המסחר.

אורון בלוטמן, מנכ"ל אנליסט קרנות נאמנות, התייחס לירידות ואמר לגלובס אתמול כי נראה שהן נרשמו בשל הצטברות של כמה גורמי אי־ודאות. "תוצאות הבחירות בארה"ב מבטאות התנגדות ציבורית למדיניות שהוביל טראמפ, ובין היתר משקפות גם סנטימנט שלילי כלפי המעורבות האמריקאית באזור והתמיכה בישראל ככלל", אמר בלוטמן. "מבחינת המשקיעים בארץ זה מעלה חשש לשחיקה נוספת בתמיכה האמריקאית, במיוחד על רקע ההודעה מאתמול על הפסקת הסיוע הצבאי".

"בנוסף, התוצאות בארה"ב צפויות להגביל את יכולתו של טראמפ לקדם את מדיניות הפנים שלו, ועשויה להביא אותו למקד את יתרת כהונתו ומורשתו בתחום מדיניות החוץ. זה גם מעלה את הסיכון להסלמה נוספת מול איראן. בנוסף קיימת אצלנו אי־ודאות פוליטית גבוהה סביב האפשרות להרכבת ממשלה יציבה בעקבות תוצאות הבחירות. מבחינת תנועות הכספים, כבר במהלך אוקטובר, וביתר שאת מאז הבחירות בישראל, ראינו שינוי מגמה ופדיונות בקרנות, לצד הסטת כספים לאפיקים סולידיים יותר. היום אינו חריג, אלא בעיקר המשך של המגמה מהתקופה האחרונה", אמר בלוטמן.

מניית חברת התעופה ישראייר טיפסה לאחר חשיפת גלובס כי החברה רוצה לרכוש את המתחרה ארקיע, וכן דובר על רצון זהה אצל אל על, אך סיכויי האחרונה נמוכים יותר בגלל התחרות.

מניית חברת התוכנה נייס צללה באחד מימי המסחר הגרועים שלה בשנים האחרונות, לאחר שעדכנה במסגרת הדוחות הכספיים כי היא מורידה את תחזיות הצמיחה שלה בתחום הענן.

נייס רחוקה מלהיות הישראלית היחידה בוול סטריט שעברה יום קשה אתמול: גם טאבולה צנחה בחדות לאחר שהנמיכה את תחזיתה השנתית, וסולאראדג' נפלה לאחר שסיפקה תחזית מאכזבת לרבעון הרביעי. בנוסף, אמדוקס התרסקה בקרוב ל-30% אחרי שפרסמה תחזית חלשה במיוחד.

עוד משהו שכדאי לדעת

בעוד שהניצחון הדמוקרטי בבחירות האמצע בארה"ב מביא עמו מגוון השלכות לסקטורים השונים בשוק המניות, בענקית ההשקעות PGIM מעריכים כי גם המדיניות המוניטרית הצפויה עשויה להשתנות באופן דרמטי.

דאליפ סינג', האסטרטג הגלובלי הראשי של החברה, שמנהלת מעל טריליון דולר בנכסים, העריך כי משמעות הסחף הדמוקרטי בבחירות היא שלפד יש יותר חופש להעלות את רמות הריבית. הוא מצפה כעת לארבע העלאות ריבית נוספות של רבע אחוז בקצב של אחת לרבעון, מה שיביא את הריבית לרמה של 4.75%-5% עד סוף 2027.

"משמעות תוצאות הבחירות היא שלנשיא יש פחות מינוף על הקונגרס, על המדינה ועל הפד", הוא אמר בראיון לבלומברג. "ואני חושב שהמסר שצריך לקחת מהבחירות הוא שהבוחרים כועסים על יוקר המחיה ההולך וגודל. כשמחברים אחד ועוד אחד, רואים שהפד נמצא בעמדה ייחודית לעשות משהו לגבי זה. אז אני חושב שככל שיתר המשתנים יישארו אותו הדבר, צריך להרים את הציפיות לגבי כמות ההידוק המוניטרי שהפד יבצע".

נזכיר בהזדמנות זו כי הנשיא טראמפ הפעיל בשנים האחרונים לחצים כבירים על הבנק המרכזי בדרישה להורדה מהירה ואגרסיבית של הריבית, בין היתר, באמצעות חקירה פלילית נגד יו"ר הפד הקודם ג'רום פאוול וניסיון להדיח את חברת הפד ליסה קוק. מרק ספינדל, מנהל השקעות ב-Potomac River Capital, שגם היה שותף לכתיבת ספר על ההיסטוריה של עצמאות הפד, אמר לבלומברג כי "מה שהפד מקבל מסנאט דמוקרטי זו חומת מגן חזקה יותר. זה מעניק לפד הגנה נחרצת יותר מפני לחצים מצד הנשיא".

*** אין באמור ייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם, או משום עצה או המלצה לרכישה או מכירה של מוצר פיננסי כלשהו.

עוד כתבות

ליסיה בכר-מנוח, יו''ר אלרון המודחת / צילום: באדיבות אלרון

מאבק בצמרת מטלטל את קרן ההון סיכון המיתולוגית, ויש מי שמנסה להרוויח מכך

נפילה במניית אלרון סיבכה את בעלי השליטה בחברה, שנטלו חוב גדול למימון ההשתלטות, והובילה לסכסוך ביניהם, להדחת יו"ר אלרון ואף לתלונה במשטרה ● ובזמן שעתיד השליטה בספינת הדגל של ההייטק הישראלי בעבר אינו ברור, הוגשה הצעה לרכישת 15% ממניותיה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שופטי משפט נתניהו שוקלים לזמן את היועמ"שית לדיון

שופטי משפט נתניהו שוקלים לזמן את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה לדיון בדלתיים סגורות, על רקע טענות שעלו בעדותו של היועץ המשפטי הקודם פרופ' אביחי מנדלבליט ● נציגת הפרקליטות בדיון: מדובר במהלך חריג ● השופט שחם: "ההגנה אולי התפרצה לדלת פתוחה. אנו שקלנו מהלך כזה עוד לפני"

דוכן של אייפון Duo בסניף של אושר עד / צילום: יח''צ

אושר עד יוצאת למבצע חדש ומאתגר מבעבר

אושר עד תמכור אייפון מתקפל בהנחה של 1,000 שקלים ● האם אסטרטגיית ה"האנטינג", שבמסגרתה הרשת מאתרת עסקאות נקודתיות לרכישת מוצרים מבוקשים בכמויות גדולות, תעבוד גם כאשר מדובר במוצר שעלותו גבוהה יחסית?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

המוכרים לא סיפרו על הרטיבות בדירה. איזה פיצוי יקבל הקונה?

בית המשפט דחה בקשה לאיכון טלפון של בת זוג לשעבר במשך עשור, כדי להפריך את טענתה שהיו ידועים בציבור ● תביעה לאכיפת טיוטת הסכם לרכישת דירה נדחתה ● וגם: מוכרי דירה חויבו לשלם 265 אלף שקל לאחר שלא גילו לרוכשים על ליקויי רטיבות ● 3 פסקי דין בשבוע

לוי הלוי, מנכ''ל אל על / צילום: ענבל מרמרי

ההכנסות גדלו, הרווח נחתך ואל על תחלק דיבידנד ענק

הכנסותיה של אל על צמחו ב-18% ונעמדו על שיא של 1.27 מיליארד דולר, אך הרווח נחתך בשיעור דו־ספרתי ● באל על ציינו כי קצב ההצטרפות למועדון הנוסע המתמיד FLY CARD עלה על התחזיות ● טרם פרסום הדוחות, הכריזה חברת התעופה על דיבידנד ענק נוסף בהיקף של 116.2 מיליון דולר

הנתונים שמראים אם כדאי לגדר את ההשקעות במט"ח מול הדולר

השוואת נתוני הקרנות של קסם ותכלית לאורך תקופה של תשע שנים כמעט מגלה: למרות היחלשות המטבע האמריקאי בכ־10%, הקרנות המגודרות הניבו פחות ורשמו תנודתיות גבוהה יותר ● ועדיין, ההחלטה האם לגדר תלויה גם ביכולת שלנו להתמיד כשהפערים בתשואה גדלים ● המחשבון 

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

הכרזת טראמפ על הפסקת הסיוע מסבכת את הדרך להורדת יחס החוב של ישראל

הוצאות הביטחון התופחות והאפשרות להפסקת הסיוע האמריקאי עלולות להעמיק את הגירעון ● היקף ההוצאה שתידרש מסבכת את המשימה לחזור למתווה של יחס חוב–תוצר יורד, והשירותים החברתיים עלולים שוב לשלם את המחיר ● מהן החלופות שעל הפרק?

מבצעי השבוע של מנגו / צילום:  גלית חתן

שיעור ההנחה הוא לא מה שחשוב: מאחורי המבצעים הגדולים של נובמבר

​שטף המבצעים של נובמבר מחייב את הצרכן לברר מחירים כבר בחודש שלפני, כדי להגיע מוכן עם התקציב, ולקחת בחשבון עלויות נוספות ● ומה קורה בפועל? בעלי אקספרס ההנחות הגדולות הן במוצרי חשמל וסמארטפונים, ובאתרי התיירות נרשמות הכי הרבה עסקאות

אלביט. רווח חריג בענף / צילום: צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ארבע עסקאות ענק בחודשיים: הרצף המנצח של אלביט מערכות

עם מודל של חברות בנות שמאפשר לה להיות מקומית במדינות שונות, גל עסקאות ברחבי העולם, בהיקף כולל של כ־1.1 מיליארד דולר, משקף לאלביט רווח חריג בענף

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

S&P הוציאה דוח שגוי על בנק מזרחי טפחות - ונאלצה לתקן

אירוע חריג בשוק: דוח של חברת הדירוג S&P הציג תחזית שלפיה התשואה להון של מזרחי טפחות תצנח בשנים הקרובות, דבר שעורר תמיהה בקרב פעילים בשוק וגרם ללחץ שלילי על המניה ● בהמשך תוקן הדוח והמניה שבה לרדת בדומה ליתר המניות במדד

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

ב-17 מיליון דולר: הצעד החדש של ישראייר

ישראייר חתמה על מזכר הבנות לרכישת מטוס A320-200 ● המטוס פועל כיום בשירות ישראייר בחכירה יבשה ארוכת טווח, ולפי הערכת החברה רכישתו תאפשר לחסוך כ-3 מיליון דולר בשנה בתזרים המזומנים

קלפי בחירות 2026 / צילום: ארן הרשלג

איזו עיר הצליחה לחזות את התוצאות בבחירות?

בכמה נמכרו שתי קומות במגדל מגורים ברחוב הירקון בתל אביב? • מחיר הביטוח של מותג רכב אחד עלה בניגוד למגמה בגלל שהוא נגנב יותר מאחרים. מיהו? • וגם: על פי ההסכם המקורי, מתי צפוי הסיוע האמריקאי להסתיים? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

ענת לוין, מנכ''לית בלקרוק ישראל / צילום: רמי זרנגר

לראשונה מאז 2019: בלקרוק חוזרת לשוק קרנות הסל בתל אביב

לגלובס נודע כי ענקית ההשקעות האמריקאית, המנהלת נכסים בהיקף של כ-15 טריליון דולר, רושמת למסחר בבורסה בתל אביב שלוש קרנות סל בתחומי השבבים, האנרגיה והשוק ההודי ● הקרנות ייסחרו בשקלים, ללא צורך בהמרת מטבע, ויתחרו בגופים המקומיים בשוק

דובאי / צילום: Shutterstock

דובאי נסגרה: היעדים החדשים בדרך למזרח והסיבה שתשלמו ביוקר

הפסקת הפעילות בישראל של חברת התעופה מדובאי פוגעת בישראלים שמבקשים לנפוש באמירויות, אבל גם מייקרת את הטיסות למזרח בשל ביטול האפשרות לקונקשן ● עם זאת, גורמים בענף סוקרים מגוון של חלופות נוספות לעצירות ביניים - מאדיס אבבה ועד אירופה

מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ' בכנס ''נדל''ן אמת'' / צילום: פוטו מרסל

מנהל רשות המסים: "מההון השחור אפשר להביא עוד 8 מיליארד שקל כל שנה"

שי אהרונוביץ׳ אמר בכנס נדל״ן אמת באילת כי יידרשו לשנה הבאה מקורות נוספים בהיקף של כ-40 מיליארד שקל ● הוא תומך במס שנתי על קרקע פנויה ובחובת דיווח על הכנסות משכירות, ומעריך שהמאבק בהון השחור יכול להניב עוד 7-8 מיליארד שקל בשנה

דליה איציק / צילום: רמי זרנגר

דליה איציק מסיימת את תפקידה כיו"ר דירקטוריון הדסה

לאחר שש שנים, המרכז הרפואי הדסה הודיע כי יו"ר דירקטוריון המרכז, השרה לשעבר דליה איציק, תסיים את תפקידה ● בתקופה הקרובה יחל הליך איתור היו"ר החדש

גבי ויסמן, נשיא ומנכ''ל נובה / צילום: גלעד קוולרציק

נובה עוקפת את התחזיות: "בטוחים ביכולתנו למנף את ההזדמנויות"

נובה עקפה את תחזיות האנליסטים עם צמיחה של 28% בהכנסות וזינוק של 46.5% ברווח הנקי ברבעון השלישי, והציגה תחזית חיובית לרבעון הבא ● אך מנייתה עדיין רחוקה ביותר מ-50% מהשיא שרשמה ביוני

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

הסיבה מאחורי הראלי האדיר שנרשם אמש בוול סטריט

דאו ג’ונס זינק אמש ב-3% לאחר ניצחון הדמוקרטים בבחירות האמצע, אבל המשקיעים בעיקר חגגו את החלטתו של הנשיא לקבל את התוצאות, וגם את ההערכה שלא תיפתח בקרוב מערכה חדשה באיראן • מה אומרת ההיסטוריה על ההמשך?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

פז פורשת מהמרוץ לרכישת וולט מרקט. זה המועמד המוביל כרגע

פז, שהייתה מהמועמדות המובילות לרכישת וולט מרקט, הגישה הצעה בהיקף של כ-250 מיליון שקל, אך פרשה לאחר שהמשא ומתן הגיע למבוי סתום ● שלוש קבוצות נותרו במרוץ לרכישת הרשת, כאשר המובילה זו קבוצת תור רוזנברג וגבי טרבלסי ● וולט מרקט מפעילה כ-29 סניפים ברחבי הארץ, עם הכנסות שנתיות של יותר מ-650 מיליון שקל והפסדים של כ-50 מיליון שקל בשנה

שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדים ומנכ״לים משותפים של למונייד / צילום: דור מלכה

למונייד עקפה את ציפיות השוק ומעדכנת כלפי מעלה את תחזית ההכנסות השנתית

הכנסותיה של חברת הביטוח הדיגיטלי נעמדו על 336 מיליון דולר - צמיחה של כ-73% ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● בהתאם להערכות המוקדמות, למונייד צפויה לעבור לראשונה ל-EBITDA חיובי ברבעון הרביעי, בסך 5-9 מיליון דולר