"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה
השף והבעלים של "למפור" בתל אביב, איתי חיימוביץ', למד לבשל מנות אסייתיות מחמותו המלזית-הודית ומשכניו הוייטנאמים, ההודים והסינים בזמן שחי באוסטרליה • המנות שהוא מוציא כאן תחת ידיו נאמנות למקור ועשויות ברמה האיכותית ביותר • בשילוב עם הפשטות של המקום והשירות הבלתי פורמלי, מדובר באחת המסעדות השוות כרגע בתל אביב
בר הכריכים של אסף גרניט בשוק מחנה יהודה, מסעדת דבורה של אייל שני בתל אביב, היפנית של שגב משה בפתח תקווה ואפילו פלאפל הקוסם - מבול כזה של מסעדות שף כשרות לא נראה פה מעולם • איך הפך האוכל הכשר משם נרדף לבינוניות לטרנד החם בסצנה הקולינרית, ואיך כל זה קשור לתנועת מחאה שקטה של מסעדנים שקמה בירושלים לפני עשור
הצלי העדכני מגיע מנתח פרימיום ובדרגת צלייה בינונית, כמעט נאה, מזוגג בשמן זית, בעשבי תיבול מקומיים ובגוון מעושן • קבלו מתכונים של אייל שני, אסף דוקטור והשפים של מסעדת פרא. וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע
אייל שני הוא לא שף הצמרת הראשון שפותח סניף כשר • אלא שדרכו הקולינרית התבלבלה משהו • "סאק דה קוק" במסעדת "מלכה" כמשל
בשנה האחרונה מתרגש על פריז בום של מסעדות ישראליות ■ מחומוסיית "יפו" של השף הצעיר לוטן לחמי, ועד למסעדת היוקרה "בלגן" של קבוצת מחניודה בראשות השף אסף גרניט
אייל שני, משורר הכרובית והעגבנייה, הופך במסעדה החדשה שלו את הירקות לשיר. שיר ציני ושרלטני, מודרני מאוד ומקושקש, אבל שיר
רגע לפני גמר "מאסטר שף", הנה כמה תובנות מפרספקטיבה של 5 עונות
לפי סקר פאנלס לרגל עליית "מאסטר שף" - אנחנו מדלגים על ארוחת בוקר, אוכלים בשר בצהריים וצורכים כמות משביעת-רצון של פירות וירקות ■ וגם: מהם השיקולים של הישראלים בבחירת מזון להם ולילדיהם?
פרסום באינסטגרם וביו-טיוב הופך לכלי שיווקי משמעותי, בעידן שבו הפריים-טיים מאבד כוח ■ הדוגמנית נטלי דדון, המסעדן אייל שני ומומחית האיפור אשלי וקסמן-בקשי הסבירו בוועידת MAD של "גלובס" איך עובדים המודלים בתחום
פרקי הבכורה של "מאסטר שף" היו יצירת מופת של ריאליטי מרתק
שחר סגל, במאי הפרסומות המוביל בארץ, בראיון מיוחד ל"ליידי גלובס" ■ "יחצנות ודברור ושיווק זה עולם שלא קיים יותר... יש שינוי טקטוני ברמת התפיסה. קריסה של עולמות" ■ רהב בתגובה: "זקנתו מעבירה אותו על דעתו"
"עמדתי לפתוח בארה"ב מסעדה עם רוברט דה-נירו. העולם היה בידיים שלי" ■ "להיות שף זה גיהינום שאי-אפשר לדמיין. אתה נדרש בכל יום לבנות מחדש איזה קסם - צלחת, צלחת, צלחת. זה חיים סיזיפיים ואיומים" ■ הריאיון המלא
(עדכון) - זאת בנוסף לכ-1.5 מיליון שקל שכבר העביר לקופת פשיטת-הרגל ■ בסך-הכול מתחייב השף לפרוע 4 מיליון שקל - סכום המהווה 100% מחובותיו
האם נפתרה חידת אייל שני? עדיין לא. בינתיים נהנה מהאוכל ונקלל את המחירים ואת הכמויות במסעדת צפון אברקסס
200 אלף שקל מתוך הסכום ישלם השף עצמו, והם אף נכללו בהצעת ההסדר שהגיש לנושים; היתרה תשולם מכיסם של הנושים עצמם ■ לפי הצעת ההסדר שהגיש שני, הוא ישלם 3.6 מיליון שקל לנושים, שהם כמעט 100% מחובותיו
במסגרת תיק פשיטת-הרגל שלו, שני התחייב להעביר לנושים סך כולל של 3.6 מיליון שקל - 1.6 מיליון שקל תוך 30 יום אחרי אישור ההסדר על-ידי ביהמ"ש העליון, והיתרה מהתקבולים מתוכנית "מאסטר שף 3" ו"מאסטר שף VIP"
ההסדר אמור להיות מובא בקרוב לאישור הנושים באסיפה מיוחדת ■ המחלוקת: שני לא כלל בהצעתו את התשלומים למס הכנסה בכמיליון שקל, בעוד שהנאמנים דורשים לכלול תשלומים אלה
משרד הביטחון הסכים לפנות את בית הספר הטכני של חיל האוויר בחיפה ■ 639 הדונמים של בית הספר יהפכו למרכז לוגיסטי של נמל חיפה ■ עלות פינוי בית הספר הטכני והעתקתו לגליל (כרמיאל) ולנגב (נבטים) עומדת על כ-700 מיליון שקל
כוכב "מאסטר שף" שילם לקופת פשיטת-הרגל 1.4 מיליון שקל מתוך חוב של 3.6 מיליון שקל ■ שני: "כל מה שאני רוצה זה לשים את הפרק הזה מאחוריי ולשלם את חובותיי" ■ הנושים של שני דורשים לקבל 100% מהחוב