מנכ"ל משרד הבריאות, נחמן אש: "אנחנו מפקחים על מוסדות רק כשנדרש חידוש רישיון, ובחוק איננו מחויבים ליותר" • חברי כנסת קראו להקמה של גוף פיקוח חיצוני כפוף למשרדי הרווחה והבריאות להגברת תדירות הפיקוח ואף להלאמה או פירוק של המוסדות • מנכ"לית מעון בית דפנה: "בביקורת אמרו שהחיווי של טמפרטורת התנור לא היה נכון, והבשר לא בושל במשך שעתיים. זה מספיק כדי שייווצרו בו חיידקים"
שבוע אחרי סערת הריקול בשטראוס התרחשה בחברת דנאל תקלה תברואתית טרגית הרבה יותר: עשרות דיירים במעון חוסים בחולון חלו ושלושה מתו לאחר הרעלת מזון • אלא שבמקרה הזה איש לא לקח אחריות, התקשורת לא געשה, וגם תגובת המשקיעים מתונה ביחס לחומרת האירוע • דנאל: "לא מקלים ראש באירוע הקשה. יחד עם זאת, עד כה לא הובהר מה גרם לפטירת הדיירים באופן חד-משמעי"
ארומה ת"א: "מאז יום האירוע ועד היום לא נמכרות ברשת מנות המכילות טונה. הזכיין של הסניף יסיים את עבודתו לאלתר" • הרשת גם שולחת עקיצה לויליגר, ספקית הטונה שלה
אחרי משבר הרעלות הטונה בארומה ת"א, רשת ארומה ישראל מנסה לחדד את ההפרדה ביו שתי הרשתות בתודעת הצרכנים, ועושה זאת באמצעות פרסומים מטורגטים ברשתות החברתיות וכן במדבקות ובפלייסמנטים בסניפים • האם מדובר במהלך של פאניקה או בצעד נכון?
ברשת בחרו לנקוט גישה זהירה בעקבות משבר הטונה של ארומה ת"א • ל"גלובס" נודע כי לנדוור תוציא ככל הנראה את הטונה מהתפריט ובוחנת כעת חלופות למוצר שנחשב לאחד הפופולריים ב-77 סניפיה
ויליגר מאיימת לתבוע את רשת בתי הקפה וטוענת לירידה במכירות ולנזקים כספיים כבדים שנגרמו לה בעקבות אזכור שמה בפרשה, ובעיקר אחרי שממצאי הבדיקות הוכיחו כי ארומה ת"א היא שאחראית לליקויים בטונה שמכרה ללקוחות
לאחרונה נעשו ניסיונות להקל ברגולציה על עסקי המזון. חשוב שמקרה הטונה המקולקלת בארומה ת"א לא יסיט את הספינה לאחור
(עדכון) - ממצאי בדיקת משרד הבריאות מנקים את האחריות מספקית הטונה ויליגר • היסטמין הגבוה נבע מאופן הטיפול בטונה לאחר פתיחתה • ארומה ת"א: "נעשה הכול על-מנת שתקלה מסוג זה לא תחזור" • אדם נוסף הגיע לחדר מיון לאחר שאכל כריך טונה בקיוסק בנמל ת"א
מנכ"ל איגוד המסעדות, שי ברמן: "באירועים הכוללים אשפוז והשלכות בריאותיות חמורות, מרגישים את זה מיידית. מניסיון העבר, אני מניחה שאחרי כמה ימים זה ייעצר"
אשפוז לקוחות ארומה ת"א שאכלו כריך טונה עלול לגרום לחברה נזק תדמיתי שעוד מוקדם להעריכו • מומחים מעריכים שכעת הדילמה היא בין עורכי הדין שמפחדים מתביעות לבין יועצי התקשורת שמציעים שקיפות • ועד כמה נלקח הזיכרון הקצר של הצרכנים בניהול המשבר? • ניתוח גלובס
(עדכון) - הרשת סוגרת עד להודעה חדשה את הסניף ברחוב מנחם בגין בת"א, לאחר ששני לקוחות שאכלו בו כריך וסלט טונה אושפזו אמש בשל תגובה אלרגית • בנוסף הוחלט לבצע החלפה של מוצרי הטונה בכל הסניפים ולערוך בדיקת מעבדה וביקורת על כלל המוצרים • "נפרסם את התוצאות בשקיפות לציבור"
שני בני אדם שאכלו טונה בסניף ארומה ברחוב מנחם בגין בת"א טופלו במרכז הרפואי איכילוב • אישה בת 41 במצב קשה מאוד לאחר שאיבדה את הכרתה והייתה במצב של שוק עמוק • השני הוא גבר בן 34 שהגיע לקבל טיפול עקב כאבי ראש ודפיקות לב מואצות • המקרים דווחו למשרד הבריאות
בניגוד להמלצות ארגוני בריאות, השב"ס סיפק לכלואים בתדירות גבוהה מוצרי מזון מעובדים • בחלק ממתקני הכליאה אין הקפדה מלאה על שמירת טמפרטורת המזון הנדרשת למניעת זיהומים בתהליך ההכנה
על רקע פרשת יוניליוור ו"טחינת הנסיך", "גלובס" עונה על השאלות החמות: מהיכן מגיעה הסלמונלה למפעלי המזון, איך נמנעים מהידבקות, ומה הקשר לקורנפלקס או לטחינה?
עשרות ישראלים ששהו במלון "לינדוס אימפריאל" ברודוס לקו בהרעלת קיבה ונאלצו לבלות את מרבית החופשה עם חום גבוה, שלשולים וכאבי בטן ■ במלון טוענים כי הווירוס הגיע בטיסה שנחתה באי, ולא נגרם משום סיבה שקשורה למלון
הרעלת הילדים היא קצת יותר מדי עבור הודו מוכת העוני
המסעדה הדנית "נומה", הנחשבת לטובה בעולם, התנצלה לאחר ש-63 סועדים לקו בבחילה ושלשול ■ הסיבה להתפרצות המחלה הייתה עובד חולה במטבח
המשטרה טוענת כי פיענחה הרעלת משפחה ברעננה לפני כשנה ■ עפ"י החשד, פלסטיני ממכפר בשומרון הרעיל את מוצרי המזון והשתייה בבית - על רקע לאומני
נהלי מעקב בעייתיים, קנסות מצחיקים, מחסור בכוח-אדם והיסטוריה של החלטות לא מיושמות גורמים לבעיות בפיקוח על איכות המזון בישראל ■ יוזמות חקיקה חדשות נמצאות בקנה, אך מוקדם לדעת אם הן יביאו את השינוי
יצרנית המזון השוויצרית הורידה מהמדפים בארה"ב 47 סוגים של בצק לעוגיות במותג טול האוס, בשל חשש כי 66 מקרים של הרעלת מזון ב-28 מדינות קשורים לשימוש במוצרים