"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים
אביה של השפית פריאל שבו סגר את הדוכן שלו בשוק הכרמל בת"א, ועל חורבותיו בתו ושותפתה, טל פחימה, הקימו מסעדת פועלים שוקקת סירים עם תבשילים ביתיים • מאכלים מהמטבח הפרסי, הטורקי, העירקי והטריפוליטאי זוכים כאן לפרשנות חדשנית ומסעירה • "מטבח צעיר עם נפש עתיקה", מגדירות בעלות המקום את התפריט
בשנים האחרונות הופך שוק לוינסקי למתחם הסעדה ובילוי, ומשנה את הגדרת המוצר שלו ותמהיל העסקים שבו • הפיתוח המואץ של מגורים באזור, במקביל לעלייה בערכי הנכסים ובדמי השכירות החודשיים, מחייבים את עיריית תל אביב לקבוע למרחב קונספט ברור חדש
מאות לקוחות הגיעו למרכזי הקניות הפתוחים לאחר שהקבינט אישר את פתיחתם • בכמה מהמרכזים נוצרו תורים צפופים, ללא שמירה על כללי הריחוק, באופן שלעתים דרש התערבות משטרתית • בשוק הכרמל פתחו בניגוד להנחיות וספגו דוחות
יוסף סומך, בעל איטליז בשוק הכרמל • "יש לא מעט עסקים שלא יצאו מהמשבר הזה" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
"אנחנו אזרחים שומרי חוק, אז אנחנו לא יכולים להתפרנס", אמר סוחר בשוק הכרמל שכבר 60 יום יושב עם אשתו ושבעת ילדיו בבית מחוסר עבודה • עיריית ת"א: "נושא אופן פתיחת השווקים נמצא בבחינה"
איסאן היא לא רק תוספת מבורכת לסצנת האוכל האינסופית של שוק הכרמל, אלא גם לזו של תל-אביב וישראל בכלל
המצטרפים החדשים לטרנד הלוהט "הכול בפיתה" הם האחים קיצ'ס, בעלי "דה באן" האסייתית, שפתחו לידה מזללת פיתות בשם כרמל
בעליו של מזנון הבשרים M25 משוק הכרמל מנסים לשחזר את ההצלחה גם בצפון העיר ■ לפי התור שמשתרך לפני הקופה, מצליח להם
שוקי האוכל והשווקים הוותיקים הולכים ומתמלאים בעסקי הסעדה ■"הקהל רוצה חוויה של שוק עירוני תוסס ומסעדה באותה אווירה. המסעדות לא יוכלו להרוויח כשהדוכנים האותנטיים לא יהיו שם"
עפ"י החשד, הסיגריות הוברחו לישראל ■ תופעת זו החלה לשגשג לפני מספר שנים על רקע מדיניות העלאת המס על הסיגריות ■ כיום מהווים המסים כ-85% ממחירה של חפיסת סיגריות
שוק הכרמל, שבמשך שנים היה סמל לאותנטיות מחוספסת, צפוי לעבור שיפוץ מאסיבי, הכולל חידוש תשתיות וקירוי ■ העירייה טוענת כי הצביון יישמר, אבל הסוחרים חוששים שהוק יהפוך לאזור רפאים ■ דוח G
"שמואל" בשוק הכרמל בתל-אביב הוא לא ממש מסעדה, יותר מזללת שוק מדליקה, אבל בשביל הקבאב המצוין שווה לבוא במיוחד
לאט-לאט מתמלאים שוק הכרמל וסביבותיו במסעדות קטנות ובדוכני אוכל מדליקים ומגרים ■ מסעדת השומר 1 היא דוגמה מוצלחת
"יאללה באסטה" הוא מיזם תיירותי לטיול קולינרי בשוק - ממחנה יהודה בירושלים דרך שוק רמלה ועד שוק לוינסקי ושוק הכרמל בתל-אביב, עם כרטיסיית טעימות ועם המלצות לאטרקציות מצטיינות
אוכל מוקפד ומדויק אינו נחלתן של מסעדות יוקרה בלבד ■ קחו לדוגמה את מסעדת הקבבים הצנועה של שמואל בשוק הכרמל ■ חומרי הגלם טריים, היחס בין הכמויות נכון, ולכל מרכיב שנמצא שם יש סיבה
התכנית שאושרה כוללת שיקום השוק, הוספת יחידות דיור ושטחי ציבור באזור, הקמת חניון תת קרקעי מתחת לשוק והסדרה סטטוטרית של השוק
בסך-הכול נערכו ביקורות בכ-160 עסקים, ובכ-55% מהם התגלו ליקויים ■ בעל דוכן למאפים: "פתחתי לפני חודשיים, ואני בודק אם כדאי לי להמשיך"
אחרי שכבר היה נראה שהסופרמרקטים הזולים שברו את השוק, החלה סצנת הקניות בשוק להתעורר מחדש ■ לצד הבסטות העממיות נפתחים דוכני בוטיק ומסעדות גורמה, ובמקום ביקורים של פוליטיקאים יש סיורים קולינריים ופסטיבלים
באמצע שוק הכרמל בתל אביב, בין תפוחי האדמה לפלאפל, הוקמה בסטה קטנה המוקדשת כל-כולה לבירות בוטיק ישראליות. חזון אחרית הימים?