גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הירידות בת"א התחזקו לקראת הסיום; המדדים המובילים איבדו 2%, מדד הבנקים נחתך 4%

מדד הנפט והגז התחזק ב-3.5%; דלק זינקה יותר מ-14% אך עדיין רחוקה כ-75% מהשיא ● מניית מבנה איבדה קרוב ל-10% ● מניות חברות הבדים הלא-ארוגים המשיכו לבלוט לחיוב: אבגול קפצה ב-14%, ומניות עלבד וספאנטק טיפסו בכ-9% וב-6%, בהתאמה

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

מה באפט יודע שאנחנו לא: מה אפשר ללמוד מהמהלך של המשקיע האגדי על המצב בענף התעופה. גיא בן סימון, עורך שוק ההון באתר גלובס בשיחה עם מיכל רז חיימוביץ' כתבת התעופה והתיירות

 

16:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסת תל אביב התנהל במגמה שלילית. זאת, אחרי שבסוף השבוע האחרון הסתיים המסחר בארה"ב בירידות על רקע פרסום נתוני שוק העבודה האמריקאי. 

בזירה המקומית, בסיכום שבוע המסחר החולף נחלש מדד ת"א-35 בכ-1%, ובכך השלים צלילה של כ-25% מתחילת השנה. מדד הנדל"ן בלט בצד החיובי עם טיפוס של כ-6%, שקיזז לו את הירידות מתחילת השנה לכ-26%.

בשל חג פסח, שבוע המסחר הנוכחי בבורסת תל אביב יהיה קצר מהרגיל ויכלול שלושה ימים בלבד.

למרות התנודתיות הגבוהה בשווקים, מנתוני הבורסה עולה כי בשבוע החולף בוצעו ארבע הנפקות אג"ח, שבמסגרתן גויס סכום כולל של קרוב ל-800 מיליון שקל על-ידי החברות גזית גלוב , אמות , שפיר הנדסה  ומיטב דש .

בית ההשקעות אופנהיימר בחן בסקירתו השבועית את הירידות החדות שנרשמו בשווקים בחודש מרץ ביחס לתקופות דומות בעבר בארה"ב. לפי אופנהיימר, "היסטורית, לאחר ירידות כה חדות, הציג מדד S&P 500 ביצועי יתר בתקופה של 6-12 חודשים לאחר מכן, אך בשלב הראשון רשם המדד לעתים המשך ירידות שערים". עוד ציינו בבית ההשקעות כי "לאחר ירידת מדד המניות לתחתית, ניתן לצפות לבחינה מחודשת של רמות התחתית בכ-6 שבועות לאחר מכן", ולפיכך הם שומרים על "גישה ניטרלית-זהירה לגבי שוק המניות".

באופנהיימר ממשיכים לתת עדיפות לאפיקי המומנטום בשוק המניות האמריקאי, "שהציגו ביצועי יתר גם מתחילת 2020", וממליצים על ענפי הטכנולוגיה והבריאות - "שני הסקטורים המדורגים בראש טבלת המומנטום", עם דגש למגזר השבבים בסקטור הטכנולוגיה ולסקטור הביוטכנולוגיה בתחום הבריאות.

בצד השלילי של מניות מדד ת"א-35 איבדה היום מניית מבנה  כ-10%. המניות הדואליות של לייבפרסון  , אורמת   ואיי.אפ.אפ   ירדו היום בסביבות 4%.

בין העולות במדד המוביל, מניית קבוצת דלק  קפצה ב-14%, אחרי עלייה דומה (כ-13%) שהציגה בסיכום שבוע המסחר הקודם. מתחילת השנה קרסה המניה בכמעט 80%.

גם מדד הנפט והגז בלט בצד החיובי היום, עם עלייה של יותר מ-3%, בהמשך לקפיצה של כ-12% שהציג בשבוע הקודם, אבל הוא עדיין בולט לשלילה מתחילת השנה, עם צלילה של יותר מ-50%. בין העולות הבולטות במדד היום, יחידות ההשתתפות של רציו פטרוליום  ורציו  טיפסו ב-7%-5%.

עוד במסחר היום, מניות מגדל  וכלל ביטוח  שבו לבלוט לשלילה, עם ירידות של 7% ו-4%, בהתאמה, בעוד מדד ביטוח פלוס נחלש בכ-3.5%. מניות הפניקס  והראל  ירדו סביב 3%. בין מניות הבנקים, לאומי  נחלשה קרוב ל-6%, הפועלים  איבדה כ-4% והמדד הענפי ירד ב-4%.

מניות חברות הבדים הלא-ארוגים המשיכו לבלוט לחיוב, בהמשך לכיוון שהציגו ביום חמישי. היום קפצה מניית אבגול  ב-14%, ומניות עלבד  וספאנטק  טיפסו בכ-9% וב-6%, בהתאמה.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמה היום מגמה שלילית, וגם במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמה מגמה דומה.

14:50

מחריפות הירידות בבורסה בתל אביב. מדד ת"א 35 מאבד 1.7%, מדד הבנקים מאבד 2.9% ומדד ת"א 90 יורד ב-1.5%. 

דלק  מזנקת ב-12% אך עדיין רחוקה כ-75% מהשיא, מבנה  מאבדת 8%, אלביט מערכות  יורדת ב-2.5%, נייס  יורדת ב-3.3%, מניית מזרחי טפחות  מאבדת 3%.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-700 מיליון שקל.

14:10

מתחזקות הירידות בבורסה, שלושת המדדים המובילים (ת"א 35, ת"א 125 ות"א 90) יורדים ביותר מ-1%. מניות מבנה , קמטק, מיטרוניקס , אלוט ובית שמש בולטות בירידות חדות. 

12:50

נמשכות הירידות בתל אביב. חברת הדירוג S&P מעלות אשררה היום את הדירוג של פז ברמת AA מינוס עם אופק יציב . במעלות מציינים כיתחזית הדירוג היציבה משקפת את ההערכה שב-12-18 החודשים הקרובים תשמור פז על פרופיל עסקי יציב המשקף מעמד מוביל בשוק האנרגיה בישראל. עוד כותבים במעלות כי הערכת הפרופיל העסקי של החברה נתמכת בעיקר במעמד תחרותי גבוה המושפע לחיוב מהאינטגרציה האנכית ומהסינרגיה בין מגזרי פעילותה לאורך שרשרת הערך.

11:40

הירידות בתל אביב מתחזקות מעט, והמדדים המובילים מאבדים קרוב ל-1%. מדד הנפט והגז ממשיך לטפס ועולה ב-6%. את המגמה השלילית במדד ת"א-35 מובילה מניית לייבפרסון  , שנחתכת קרוב ל-6%. 

10:35

המדדים המובילים עברו לירידות שערים והם מאבדים כ-0.6%. מדד הנפט והגז נוסק ב-8%. תמר פטרוליום  קופצת ביותר מ-20%, מניית קבוצת דלק  עולה ב-18%, רציו פטרוליום , אנרג'יאן   ודלק קידוחים  מוסיפות כ-8% ונאוויטס  עולה יותר מ-6%.

מניית אורמת   מובילה את הירידות ומאבדת כ-4%. 

גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוקי הון , מעריכים בסקירת המאקרו, הריביות ושוקי החוב השבועית כי "קיים סיכוי סביר להפחתת הריבית על ידי בנק ישראל מחר, לרמת השפל של 0.1%, גם אם אין משמעות רבה בהורדה זו. ההרחבות המוניטאריות של בנק ישראל כולל הפחתת הנפקות מק"מ תומכות בהמשך העלייה בתלילות העקום השקלי. ההנפקה של האוצר בחו"ל, לצד תכנית הרכישות של בנק ישראל, צפויה להפחית משמעותית את לחץ ההנפקות על השוק המקומי".

10:05

שבוע מסחר מקוצר בבורסה נפתח במגמה חיובית, בהובלת סקטור הגז והנפט. עליות חדות נרשמות במניות אנרג'יאן , בזן , דלק קידוחים, נאוויטס , רציו וקבוצת דלק 

מחיר הנפט זינק בקרוב ל-40% בשני ימי המסחר האחרונים. עם זאת, פגישה וירטואלית בין ראשי סקטור הנפט של רוסיה וערב הסעודית, שהייתה אמורה להתקיים מחר במטרה לצמצם משמעותית את התפוקה של שתי המדינות, תידחה ככל הנראה. אנליסטים בשוק הנפט מעריכים כי אם אכן הפגישה תידחה ולא יושגו הסכמות על הפחתה דרמטית בתפוקה, מחיר הנפט צפוי לצנוח עם פתיחת המסחר מחר. 

06:30

שבוע מסחר מקוצר בבורסה (בימים רביעי וחמישי לא יתקיים מסחר לרגל חג הפסח) ייפתח היום כשהשחקנים ממשיכים לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות המקומיות והגלובליות הקשורות להתפשטות נגיף הקורונה.

בארץ, מספר החולים בנגיף הגיע ל-7851 אנשים. מספר החולים במצב קשה עומד על 115, מתוכם 98 חולים מונשמים . מספר המתים עומד על 43 אנשים. 

בוול סטריט נמשכה התנודתיות בסוף השבוע, כשביום חמישי ננעל המסחר בעליות חדות וביום שישי בירידות של יותר מ-1% במדדי המניות המובילים. 

מחיר הנפט זינק בקרוב ל-40% בשני ימי המסחר האחרונים, מה שצפוי להעניק רוח גבית לסקטור הגז והנפט המקומי. עם זאת, פגישה וירטואלית בין ראשי סקטור הנפט של רוסיה וערב הסעודית, שהייתה אמורה להתקיים מחר במטרה לצמצם משמעותית את התפוקה של שתי המדינות, תידחה ככל הנראה. אנליסטים בשוק הנפט מעריכים כי אם אכן הפגישה תידחה ולא יושגו הסכמות על הפחתה דרמטית בתפוקה, מחיר הנפט צפוי לצנוח עם פתיחת המסחר מחר. 

בקרב המניות הדואליות צפויות אורמת , לייבפרסון  ונובה לאבד גובה לאחר שחזרו מניו יורק עם פערים שליליים. מנגד, פריגו  צפויה לעלות בחדות לאחר שחזרה עם פער חיובי של כ-6%. 

בארץ, רשות שוק ההון יוצאת במהלך שנועד לאפשר למוסדיים לדחות לוחות סילוקין של הלוואות ושל אגרות חוב לתקופה של עד שנה או להחליף סדרות אג"ח של חברות טובות שעומדות בשורת סטנדרטים אך שבגלל משבר הקורונה נקלעו לקשיים תזרימיים ניכרים. היום תפרסם הרשות, שבראשות הממונה ד"ר משה ברקת, נייר התייעצות עם השוק שמטרתו ליצור מנגנון שייאפשר מסלול מקל וירוק להקלות על חברות לוות במיחזור או דחיית החוב שלהן, כך שישרדו את משבר הקורונה ויוכלו לשוב לפעילות בשוך המשבר תוך שישלמו את כל החוב שלהן למוסדיים ללא תספורות ועם פיצוי בדמות תוספת ריבית. 

עוד כתבות

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שמפילים את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס מפילים את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שיורד במעל 2% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הרווח הנקי של מזרחי טפחות בשנת 2025: 5.6 מיליארד שקל

ברבעון הרביעי של 2025, הרווח הנקי של הבנק הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל - צמיחה של 7.5% ברווח הנקי ● הבנק יחלק מחצית מהרווח הנקי שרשם ברבעון לבעלי המניות – סכום של 702 מיליון שקל

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

עושה את זה שוב: אנבידיה מכה את תחזיות השוק

אנבידיה עקפה את הצפי הן בשורת ההכנסות והן ברווח, ובנוסף הציגה גם תחזיות חזקות להמשך ● הכנסות ממרכז הנתונים צמחו ב-75% ● הרווח גולמי היה 75% ועמד ביעד הרווחיות הגבוה שהציבה החברה ● המניה עולה בכ-3.5% במסחר המאוחר

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי עפ"י ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים, כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עוד 5,000 שקל בשנה: העובדים שיגדל להם בקרוב הנטו

במשרד האוצר מקדמים בחוק ההסדרים את ריווח מדרגות המס - שנועד להגדיל את שכר הנטו למעמד הביניים ● דיונים שנערכו בוועדת הכספים חשפו מי ייהנה מההטבה ● במסגרת הרפורמה יתווספו עד 5,000 שקל בשנה לשכר, אולם היא צפויה להעמיק את הגירעון

עלי אקספרס / צילום: Shutterstock

אפקט סמוטריץ': הרכישות מחו"ל צמחו בינואר ב-35% לעומת אשתקד

בזמן שמליאת הכנסת ושר האוצר מתכתשים על צו הפטור ממס על יבוא אישי, הישראלים הגדילו את סלי הקנייה שלהם - מאופנה ועד מוצרי חשמל ● המדד החודשי של רכישות מאתרי האונליין

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: האם גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש של שר האוצר סמוטריץ', שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל־130 דולר, נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו, והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו החדש בדרך לביטול? ● גלובס עושה סדר

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות קלות בחוזים בוול סטריט; אנבידיה עולה בכ-1%

הדאקס עולה בכ-0.2% ● הקוספי זינק בכ-3.7%, לאחר שרק אתמול חצה לראשונה את רף ה-6,000 נקודות ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, בעוד המשקיעים ממשיכים לשקול את השפעות ה-AI על השווקים ● דוחות אנבידיה ניפצו שוב את תחזיות האנליסטים ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

שמן זית / צילום: דרור מרמור

מהפך: המוצר שמחירו צנח ב-35% - והסיבות

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

ביהמ''ש לענייני משפחה בת''א / צילום: אמיר מאירי

מה קורה כשהמטפלת של המנוחה טוענת שהייתה ידועה בציבור שלה?

אישה בעלת אמצעים במצב בריאותי מורכב הגיעה להסדר עם אישה נוספת, שעברה להתגורר בביתה וסייעה לה בשירותים יומיומיים - ובתמורה קיבלה מגורים בחינם ודמי כיס חודשיים ● לאחר מותה, המטפלת פנתה לבית המשפט לענייני משפחה וביקשה להכיר בה כידועה בציבור של המנוחה. מה נפסק?

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

ג'נסן הואנג בראיון לאחר פרסום דוחות אנבידיה: "השווקים טעו"

שעות ספורות לאחר שאנבידיה היכתה פעם נוספת את תחזיות השוק ופרסמה דוחות כספיים מצוינים וצפי מכירות אופטימי, מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, שוחח עם אנליסטים והתראיין לרשת CNBC ● על החששות מהיווצרות בועה בשוק שבבי ה-AI, והבטחתו כי הביקוש רק יגבר ככל שהכלים יהיו חכמים יותר

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"