גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חזקה בבורסה: ת"א-35 ות"א-125 זינקו בכ-1.4%

ת"א-90 קפץ ב-1.2%, ת"א-בנקים עלה ב-1.5% ות"א נפט וגז זינק ב-2.6%● LEG Immobilien הגרמנית רוכשת 30.9% ממניות בראק אן וי לפי שווי של 3.77 מיליארד שקל ● מחירי הנפט עולים לאחר ירידה חדה אמש ● איידיגיטל בדרך לבורסה בשווי מקוצץ ● ולמה פאוול הפיל את וול סטריט?

אילוסטרציה - בורסה ת''א - שור / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת''א - שור / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים


17:25

המסחר בבורסת ת"א ננעל היום בעליות חזקות. ת"א-35 ות"א-125 זינקו בכ-1.4% ות"א-90 קפץ ב-1.2%. ת"א-בנקים עלה ב-1.5% ות"א נפט וגז זינק ב-2.6%.

בת"א-35, בלטו הראל השקעות שקפצה ב-5.4%, ארפורט סיטי שעלתה ב-5%, טאואר שטיפסה ב-4.3% ונייס שהוסיפה 4%. ת"א נפט וגז זינק בהובלת רציו יהש שקפצה ב-7.4% ונפטא שהוסיפה 5.8%.

מניות נוספות שבלטו בעליות הן חג'ג' שקפצה ב-10.4%, סלקום שעלתה ב-8.7%, פרטנר שהוסיפה 8%, אייסקיור מדיקל שעלתה ב-7.6%, אוגווינד שהוסיפה 7.4%, אל על שטיפסה ב-7% ומימון ישיר שעלתה ב-5.1%.

בירידות בלטו באטמ שאיבדה 4%, פלרם שנפלה ב-3.3% וקנון שירדה ב-3.1%.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.78 מיליארד שקל.

16:30

המסחר בבורסת ת"א מתנהל בשעה זו בעליות. ת"א-35 ות"א-125 עולים בכ-1% ות"א-90 מטפס ב-0.8%. ת"א-בנקים מוסיף כ-1%. ת"א-נפט וגז קופץ ב-1.9%, בהובלת רציו יהש שמוסיפה 5.5%, לפידות חלץ יהש שמטפסת ב-5.2% ונפטא שעולה ב-4.1%.

חג'ג' קופצת ב-11.3%, אייסקיור מדיקל מזנקת 8.4%, אוגווינד מטפסת ב-7.7%, אל על קופצת ב-7.4%, סלקום מוסיפה 5.5%, הראל השקעות עולה ב-5.2%, פרטנר מטפסת ב-5%, נייס עולה ב-4% וטאואר מוסיפה 3.3%. קנון יורדת ב-2.5% ואופקו הלת' מאבדת 2%.

15:30

העליות בתל אביב מתחזקות, ושלושת המדדים המרכזיים מוסיפים כ-1%. מחזור המסחר עד כה מסתכם ב-1.1 מיליארד שקל, כאשר את מחזור המסחר הגבוה ביותר מרכז לאומי שעולה ב-1%, אחריו הפועלים , דיסקונט , נייס ואיי.סי.אל - כל המניות נסחרות בעלייה.

מדד הנפט וגז מתקדם כבר כ-1.7%, כאשר רציו מטפסת ב-4.8%, נפטא ב-4.2%, אנרג'יאן ב-2.4% וקבוצת דלק ב-1.5%. בתחתית המדד גבעות שמאבדת 1%. גם מדד הביטוח נסחר בעלייה של 1.7%, בהובלת הראל שעולה ב-4% (מה שממקם אותה בפסגת ת"א 35), ערך פיננסים שמזנקת 9%, מימון ישיר שעולה ב-3.5% והפניקס שמתקדמת 2.8%.

14:15

אופטיבייס מזנקת ב-13% לאחר שפרסמה מפרט הצעת רכש מלאה מטעם משפחת קפרי, לכ-960 אלף מניות החברה (18.3% מהון המניות) תמורת 11.2 דולר למניה ובתמורה כוללת של 10.7 מיליון דולר. לאחר הרכישה קרן קפרי ושלמה ויילר יחזיקו במלוא ההון המונפק של החברה (כיום הקרן מחזיקה ב-78.6% מהמניות וויילר ב-3.1%).

פנאקסיה ישראל דיווחה כי שותפתה, רפא, התקשרה בהסכם לאספקת קנאביס רפואי למבוטחי מכבי מסדרת שמני אקסיבן. מוצרי אקסיבן בבעלות מותג משותפת של שתי החברות יחד עם שיח מדיקל: המוצרים מפותחים ומיוצרים על ידי פנאקסיה מחומרי גלם שמגודלים במיוחד בעבור המיזם על ידי שיח מדיקל, ומשווקים על ידי חברת התרופות רפא.

13:05

העליות בתל אביב מתחזקות. ת"א 35 עולה ב-0.7%, ת"א 125 ב-0.6%. מדד הביטוח עם עלייה יפה של 1%, מדד הנפט מתקדם כ-0.9%. מחזור המסחר מסתכם עד כה ב-580 מיליון שקל.

ירידות חדות נרשמות אצל גלובל פאוור שיורדת ב-10%, וילי פוד שמוחקת כמעט 9% וביונ תלת מימד שנחתכת ב-13%. גם פלסאנמור , ירושלים , טורבוג'ן , סופווייב (שדווקא התחזקה מוקדם יותר) ובאטמ יורדות.

בצד השני אייסקיור מדיקל בולטת עם זינוק של 15% על אף שאין דיווח משמעותי ברקע, חג'ג' שמזנקת ב-7% (אתמול פירסמה דוחות רבעוניים והודיעה על פירוק קבוצת הרכישה וסוף לסאגת "פרויקט סומייל"), ערך פיננסים קופצת 8%, בונוס ביוגרופ וגילת מוסיפות 5%.

נופר אנרג'י דיווחה שקבוצת Blue Sky (שפועלת בשוק האנרגיות המתחדשות בארה"ב ומוחזקת 67% ע"י נופר) התקשרה בהסכם מסגרת אסטרטגי עם שותף מס שיעמיד 40 מיליון דולר למימון פרויקטים סולאריים חדשים בשילוב אגירה, שיוקמו על-ידי הקבוצה.

11:20

המסחר בתל אביב ממשיך להתקיים במגמה חיובית, כאשר ת"א 35 ו-125 עולים ב-0.5% ות"א 90 מוסיף 0.6%. מדד הנפט וגז עולה ב-0.8%, מדד הבנקים ב-0.5%. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-290 מיליון שקל.

עליות בולטות נרשמות אצל סופווייב , אייסקיור מדיקל , צמח המרמן , נתנאל גרופ ואורמד . נייס ואיירפורט סיטי עולות בכ-3% וניצבות בפסגת מדד ת"א 35, ובראש מדד ת"א 90 ניצבת בונוס ביוגרופ שעולה ב-3.5%.

בתחתית ת"א 35 אופקו הלת' שמשילה 3%, בתחתית ת"א 90 קנון שמאבדת 3.8%. עוד מאבדות גובה: ויליפוד שיורדת ב-8.3% לאחר הדוחות שפרסמה אתמול (שבמסגרתם דיווחה על צניחה של 40% ברווח התפעולי הרבעוני), ג'י.פי גלובל פאוור שמתקנת אחרי שזינקה אתמול ב-64% ובאטמ שנחלשת ב-2.6%.

צ'קראטק עולה ב-5% לאחר שדיווחה שרשות הפטנטים הישראלית אישרה לחברה את הפטנט בתחום טכנולוגיית גלגלי התנופה (Magnetically coupled flywheel), שעוסק בחדשנות ויתרונות מערכתיים לשימוש בגלגל התנופה לטובת אגירת אנרגיה באופן יעיל.

10:01

יום המסחר בבורסה התל אביבית נפתח בעליות שערים, כאשר ת"א 35 עולה בכ-0.4% ות"א 90 ב-0.3%. מדד הנפט החל בתיקון הירידה לאור העלייה במחירי הנפט והוא מוסיף 0.7%.

בראק אן וי דיווחה כי חברת LEG Immobilien הגרמנית רוכשת נתח של 30.9% ממניותיה בפרמיה של 40% מעל מחיר השוק. העסקה תתבצע תמורת 328 מיליון אירו ותשקף לבראק אן.וי שווי של 3.77 מיליארד שקל. המסחר במניה נעצר.

חברת הנדל"ן אלמוגים פירסמה אתמול לאחר סיום המסחר את דוחותיה לרבעון ול-9 החודשים הראשונים של השנה. החברה מכרה מינואר עד ספטמבר 244 דירות בהיקף של 400 מיליון שקל, לעומת 70 דירות בהיקף של 95 מיליון שקל בתקופה המקבילה. את הרבעון השלישי סיימה החברה עם הכנסות של 97.6 מיליון שקל, לעומת 54.5 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד. ההכנסות ממכירת דירות הסתכמו ל-89.9 מיליון שקל, לעומת 49.9 מיליון ברבעון המקביל. הרווח הכולל לרבעון הסתכם ב-10.8 מיליון שקל, לעומת 4.8 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.

08:45

קרן הריט קיסטון שבבעלות רוני בירם, גיל דויטש ונבות בר דיווחה הבוקר על השלמת המכרז המוסדי להנפקת אג"ח א'. החברה נענתה לביקושים בהיקף של כ-460 מיליון שקל בריבית שנתית אפקטיבית של 0.26%, מתוך סך ביקושים של למעלה מ-800 מיליון שקל. לאג"ח דירוג A+ ע"י מעלות, מח"מ של כ-6.6 שנים עם קופון של כ-0.75%.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

1. צפי לפתיחה חיובית

יום המסחר הראשון לחודש דצמבר ייפתח ככל הנראה במגמה חיובית, במקביל לעליות שנרשמות בחוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול הסתיים היום בירידות, בהתאם למגמה בעולם. מדד ת"א 35 ירד ב-0.8%, מדד ת"א 90 איבד 0.9% ומדד ת"א 125 נסוג גם הוא 0.8%. מבין המדדים הענפיים היחיד בירוק הוא מדד נדל"ן שהוסיף 0.1%. את הירידה החדה ביותר, 2.3%, רשם מדד נפט וגז בעקבות הירידות במחירי הנפט אתמול.

2. האינפלציה לא זמנית? פאוול הפיל את וול סטריט

מדדי וול סטריט ננעלו אתמול באדום בעקבות דברי יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול, שאמר כי הבנק המרכזי עשוי להאיץ את ה"טייפרינג", צמצום המדיניות הכלכלית המרחיבה. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.8%, מדד נסאד"ק איבד 1.5% ומדד S&P500 נסוג 1.9%.

הבוקר החוזים העתידיים נסחרים בעליות: החוזה על דאו עולה ב-0.4%, החוזה על S&P500 ב-0.8% והחוזה על נאסד"ק ממריא ב-1.3%.

"בנקודה זו, הכלכלה חזקה ביותר והלחצים האינפלציוניים גבוהים יותר, ולכן ראוי לדעתי לשקול לסיים את צמצום הרכישות שלנו, אולי כמה חודשים מוקדם יותר", אמר. פאוול אמר עוד כי השימוש במילה "חולפים" או "זמניים" לתיאור הלחצים האינפלציוניים ככל הנראה אינו מתאים יותר. "למילה חולפים יש משמעויות שונות עבור אנשים שונים. עבור רבים היא נושאת מובן של הטווח הקצר. אנחנו נוטים להשתמש בה כדי להתכוון שלא מדובר במשהו שיותיר סימן קבוע בצורה של אינפלציה גבוה יותר", אמר פאוול. "אני חשוב שזה זמן טוב להוציא את המילה משימוש ולנסות להסביר בצרוה בהירה יותר למה אנחנו מתכוונים".

3. הדואליות ישפיעו לרעה על ת"א 35

מרבית המניות הדואליות שבו מיום המסחר האחרון לחודש נובמבר עם פערי ארביטראז' שליליים, והבכירות בהן ישפיעו על מדד ת"א 35 בשיעור של 0.3%-.

אופקו הלת' עם פער שלילי של 3.4%, טבע 3.2%, נובה 2.6% ולייבפרסון כ-2.2%. מנגד, נייס צפויה להתחזק היום לאור פער חיובי של 2.2%. גם אורמד , שאתמול צללה בתל אביב, שבה עם פער חיובי של 6.1%.

4. מגמה מעורבת באסיה, הנפט מתאושש

המסחר בשוקי אסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת. בעוד שמדדי ניקיי, האנג סנג וקוספי מתחזקים, מדד שנזן מאבד 0.3% ושנגחאי נסחר ביציבות.

בשוק הנפט נרשמות עליות של כ-3% הבוקר. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 68.19 דולר לחבית, נפט ברנט תמורת 71.45 דולר לחבית. אמש נפלו המחירים בכ-5%, מה שהביא לירידה כוללת של 21% בחודש נובמבר - הירידה החודשית העמוקה ביותר מאז מרץ אשתקד.

5. איידיגיטל תחתוך את השווי בהנפקה

חברת איידיגיטל, יבואנית מוצרי אפל בישראל, בדרך לקיצוץ משמעותי בשווי המבוקש לקראת הנפקת המניות הראשונית (IPO) שהיא מקדמת בת"א. לגלובס נודע שהחברה הפחיתה את השווי ההמבוקש בהנפקה ב-20%-25% כך שיעמוד על 750-800 מיליון שקל לפני הכסף, במקום שווי של מיליארד שקל לו שאפה.

במקביל הפחיתה בשיעור דומה גם את היקף הגיוס שהיא מבקשת לבצע, שהוערך תחילה ב-200-300 מיליון שקל.

טיוטת התשקיף שפרסמה החברה חושפת, כי בסיכום המחצית הראשונה של 2021 נהנתה איידיגיטל מעליה של יותר מ-60% בהכנסותיה, שהגיעו ל-712 מיליון שקל, לצד קפיצה של כמעט 80% ברווח הנקי שהסתכם ב-35 מיליון שקל.

עוד כתבות

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

ראשי קרן אלומה, מימין אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

קרן אלומה רוכשת חצי מגרינמיקס ב-45 מיליון שקל

לגלובס נודע כי קרן התשתיות אלומה של אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש הופכת הלוואה קיימת של 20 מיליון שקל למניות בחברה ומשקיעה עוד 25 מיליון שקל נוספים ● על פי הערכות בשוק, גרינמיקס היא חברה רווחית

יוגב שרביט / צילום: ארקדי ריסקין

כך תשפיע הדמוגרפיה על אזורי הביקוש של ישראל

ב־25 השנים הבאות אוכלוסיית ישראל צפויה לעבור שינוי משמעותי - מה שישפיע על אזורי הביקוש ועל אופי בנייה ● יוגב שרביט, כלכלן מבילד אסטרטגיה אורבנית, מסביר מהן המגמות הדמוגרפיות שצריכות לעניין את המשקיעים

ליאור סגל, מנכ''ל וממייסדי עין שלישית / צילום: יקיר שוקרון

הענקית מהאמירויות אישרה רכישת 30% מהחברה הביטחונית מישראל

הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' אישר את רכישת החברה הביטחונית הישראלית עין שלישית, בעסקה שנסגרה בינואר אשתקד ● האסיפה הכללית של החברה צפויה להתכנס ב־15 בפברואר כדי לאשר את מתווה העסקה הסופי

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי מגיב לראשונה לסערת העברות הכספים לחינוך החרדי: "מציאות מערכתית"

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הטיח במשרד האוצר כי מדובר ב"פרקטיקה עבריינית" וקומם את החשב הכללי יהלי רוטנברג, שהגיב לו במכתב שהגיע לידי גלובס ● "הצגת פרקטיקה מערכתית מוכרת כ״מעילה״ או כ״מפעל עברייני״ אינה רק שגויה, היא מסוכנת. היא מטשטשת את ההבחנה בין מחלוקת לגיטימית על מדיניות ותקצוב לבין הטחת האשמות חמורות בדרג מקצועי"

רונאל פישר בבית המשפט המחוזי, אוק' 24 / צילום: רפי קוץ

פרשת רונאל פישר: לאחר עשור של דיונים, גזר הדין יינתן השבוע

הפרקליטות דורשת 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, בעוד ההגנה מבקשת להסתפק בימי שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● עשור לאחר שהתפוצצה, סדרת הפרשות שחשפה רשת של סחר במידע מודיעיני וקשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי מגיעה להכרעה

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

טבע חתמה על הסכם להאצת פיתוח תרופה מקורית למחלת עור ומספקת תחזיות לשנים הבאות

החברה חתמה על הסכם של עד 500 מיליון דולר עם רויאלטי פארמה לפיתוח התרופה למחלת ויטיליגו שתיכנס לשלב 2 בניסויים הקליניים ● צופה השנה הכנסות דומות או ירידה קלה לעומת 2025 לצד גידול ברווחיות ובתזרים החופשי, וב-2027 צמיחה בהכנסות, ברווחיות ובתזרים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה מעורבת בתל אביב; מדד המניות הבטחוניות מזנק ב-2.2%, מדד הביטוח יורד ב-2%

השקל נחלש מול הדולר בניגוד למגמה בעולם ● חוזה חדש לאלביט במדינה באסיה פאסיפיק ● הפניקס ומדיפאואר יקימו מיזם משותף לרכישת מרכזים מסחריים בארה"ב ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" ● מיטב: מעדיפים מניות ואג"ח ממשלתיות על פני אג"ח חברות

מנכ''ל ולנס יורם זלינגר / צילום: ולנס סמיקונדקטור

בלילה אחד: ציוץ אנונימי הקפיץ את מניית האוטוטק מהוד השרון ב־60%

מניית ולנס לא ראתה יום כזה מאז שהחלה להיסחר: עם מחזור גבוה פי 30 מהרגיל, המניה זינקה ב־60% בן־לילה ● זאת, בשל עסקה גדולה עם יצרנית רכב וציוץ אנונימי שטוען כי השוק כולו טועה בנוגע להיקף המלאים של החברה ● האנליסטים מעריכים: יש לה עוד מקום לעליות

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

מאלברטה לת"א: חברת הקידוחים הקנדית של קבוצת דלק מגיעה לבורסה

חצי שנה אחרי שהקבוצה של יצחק תשובה הפכה לבעלת המניות הגדולה בה, מקדמת חברת הנפט והגז אינפליי מהלך לגיוס חוב ורישום מניותיה בבורסה בת"א, במקביל לבורסת בטורונטו ● הערכות: היקף גיוס האג"ח צפוי לעמוד על כ-300 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

האם יש בועה? 440 מיליארד דולר שעלולים להיראות כמו הימור

ענקיות הטכנולוגיה צפויות להשקיע השנה מאות מיליארדים בתשתיות AI ● אך האם השוק נמצא בבועה? אלו התשובות של קתי וודס, ג'יימי דיימון ועוד כמה מהבכירים בוול סטריט ● בבנק אוף אמריקה מזהירים שלא לברוח מהשוק, עדיף לגדר דרך רכישת מניות ערך זולות יחסית ● ומה אפשר ללמוד מהיסטוריית הבועות

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

מה קורה בגוף בזמן השינה - ואיך זה מאפשר לנבא 130 מחלות

OpenAI תשיק גרסה ייעודית של ChatGPT למענה על שאלות רפואיות. המחיר: ויתור על הפרטיות ● חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד מראים שלילה אחד של שינה יכול לנבא עשרות מחלות ברמות דיוק של 80% ומעלה ● באייר מקימה בישראל מעבדה שתדמה מתקפות סייבר על מפעלי תרופות, וחברות ישראליות מציגות פריצות דרך – מטיפול ואבחון סרטן ועד "אינקובטור חיבוק" לפגים ● השבוע בביומד

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

ירידות באירופה; בעקבות החקירה נגד יו"ר הפד, ירידות בוול סטריט, הזהב בשיא

מדדי שנגחאי והנג סנג עלו בכ-0.8% ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" • עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

למרות איומי ארגנטינה: נאוויטס מחפשים עוד נפט באיי פוקלנד

חברת נאוויטס חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברת JHI, שהינה הבעלים של רישיון חיפוש הסמוך למאגר סי ליון ● אם אכן יתגלה עוד מאגר נפט - יהיה ניתן לחבר אותו לתשתית שנאוויטס בונה בסי ליון הסמוך, מה שיהפוך אותו לרווחי במיוחד

פרופילים מזויפים ואזהרות מנוכלים. ההונאות ברשת לא מפסיקות להשתכלל

המהלך של רשות ניירות ערך למאבק בתופעת ההונאות הפיננסיות ברשת

הונאות ההשקעה תפסו תאוצה בשנה האחרונה, כאשר מתחזים לשמות כמו אמיר ירון וגילעד אלטשולר שטפו את הרשתות ● לגלובס נודע כי רשות ני"ע בדרך לקידום חקיקה שתקנה לה סמכות להסיר תכנים כוזבים ● החשש: המהלך עלול להיתקע עם הכניסה לשנת בחירות

צחי בוורמן / צילום: תמר מצפי

חקירתו של ברוורמן הסתיימה אחרי 13 שעות; הורחק מלשכת רה"מ ל-15 יום

ראש הסגל בלשכת רה"מ נחשד בשיבוש הליכי חקירה בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני, ועוכב על ידי שוטרי להב 433 ● דוברו לשעבר של נתניהו, אלי פלדשטיין, חשף כי ברוורמן נפגש איתו בחניון בקריה וטען כי יוכל "לכבות" את החקירה שצה"ל פתח נגדו

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

הסדר חוב חדש לנוחי דנקנר: יעביר לבנקים מיליונים במזומן ויפרד מנכס בירושלים

דנקנר, לשעבר בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי שקרסה, לא הצליח לעמוד בתנאיו של השלב הראשון ● בהסדר החוב החדש, ישלם 5 מיליון שקל במזומן, וישעבד את זכויותיו על נכסים שירש מאביו, יצחק דנקנר ז"ל

טראמפ הצהיר כי לא יסבול יותר אנטישמים בקואליציה שלו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טראמפ הצהיר כי לא יסבול יותר אנטישמים בקואליציה שלו, בעיני מומחים רבים ההכרה של ישראל בסומלילנד עלולה לגרור את אפריקה למאבקי המזרח התיכון, ובישראל עוקבים אחר ההשלכות של המחאות הנרחבות באיראן • כותרות העיתונים בעולם