גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חזקה בבורסה: ת"א-35 ות"א-125 זינקו בכ-1.4%

ת"א-90 קפץ ב-1.2%, ת"א-בנקים עלה ב-1.5% ות"א נפט וגז זינק ב-2.6%● LEG Immobilien הגרמנית רוכשת 30.9% ממניות בראק אן וי לפי שווי של 3.77 מיליארד שקל ● מחירי הנפט עולים לאחר ירידה חדה אמש ● איידיגיטל בדרך לבורסה בשווי מקוצץ ● ולמה פאוול הפיל את וול סטריט?

אילוסטרציה - בורסה ת''א - שור / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת''א - שור / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים


17:25

המסחר בבורסת ת"א ננעל היום בעליות חזקות. ת"א-35 ות"א-125 זינקו בכ-1.4% ות"א-90 קפץ ב-1.2%. ת"א-בנקים עלה ב-1.5% ות"א נפט וגז זינק ב-2.6%.

בת"א-35, בלטו הראל השקעות שקפצה ב-5.4%, ארפורט סיטי שעלתה ב-5%, טאואר שטיפסה ב-4.3% ונייס שהוסיפה 4%. ת"א נפט וגז זינק בהובלת רציו יהש שקפצה ב-7.4% ונפטא שהוסיפה 5.8%.

מניות נוספות שבלטו בעליות הן חג'ג' שקפצה ב-10.4%, סלקום שעלתה ב-8.7%, פרטנר שהוסיפה 8%, אייסקיור מדיקל שעלתה ב-7.6%, אוגווינד שהוסיפה 7.4%, אל על שטיפסה ב-7% ומימון ישיר שעלתה ב-5.1%.

בירידות בלטו באטמ שאיבדה 4%, פלרם שנפלה ב-3.3% וקנון שירדה ב-3.1%.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.78 מיליארד שקל.

16:30

המסחר בבורסת ת"א מתנהל בשעה זו בעליות. ת"א-35 ות"א-125 עולים בכ-1% ות"א-90 מטפס ב-0.8%. ת"א-בנקים מוסיף כ-1%. ת"א-נפט וגז קופץ ב-1.9%, בהובלת רציו יהש שמוסיפה 5.5%, לפידות חלץ יהש שמטפסת ב-5.2% ונפטא שעולה ב-4.1%.

חג'ג' קופצת ב-11.3%, אייסקיור מדיקל מזנקת 8.4%, אוגווינד מטפסת ב-7.7%, אל על קופצת ב-7.4%, סלקום מוסיפה 5.5%, הראל השקעות עולה ב-5.2%, פרטנר מטפסת ב-5%, נייס עולה ב-4% וטאואר מוסיפה 3.3%. קנון יורדת ב-2.5% ואופקו הלת' מאבדת 2%.

15:30

העליות בתל אביב מתחזקות, ושלושת המדדים המרכזיים מוסיפים כ-1%. מחזור המסחר עד כה מסתכם ב-1.1 מיליארד שקל, כאשר את מחזור המסחר הגבוה ביותר מרכז לאומי שעולה ב-1%, אחריו הפועלים , דיסקונט , נייס ואיי.סי.אל - כל המניות נסחרות בעלייה.

מדד הנפט וגז מתקדם כבר כ-1.7%, כאשר רציו מטפסת ב-4.8%, נפטא ב-4.2%, אנרג'יאן ב-2.4% וקבוצת דלק ב-1.5%. בתחתית המדד גבעות שמאבדת 1%. גם מדד הביטוח נסחר בעלייה של 1.7%, בהובלת הראל שעולה ב-4% (מה שממקם אותה בפסגת ת"א 35), ערך פיננסים שמזנקת 9%, מימון ישיר שעולה ב-3.5% והפניקס שמתקדמת 2.8%.

14:15

אופטיבייס מזנקת ב-13% לאחר שפרסמה מפרט הצעת רכש מלאה מטעם משפחת קפרי, לכ-960 אלף מניות החברה (18.3% מהון המניות) תמורת 11.2 דולר למניה ובתמורה כוללת של 10.7 מיליון דולר. לאחר הרכישה קרן קפרי ושלמה ויילר יחזיקו במלוא ההון המונפק של החברה (כיום הקרן מחזיקה ב-78.6% מהמניות וויילר ב-3.1%).

פנאקסיה ישראל דיווחה כי שותפתה, רפא, התקשרה בהסכם לאספקת קנאביס רפואי למבוטחי מכבי מסדרת שמני אקסיבן. מוצרי אקסיבן בבעלות מותג משותפת של שתי החברות יחד עם שיח מדיקל: המוצרים מפותחים ומיוצרים על ידי פנאקסיה מחומרי גלם שמגודלים במיוחד בעבור המיזם על ידי שיח מדיקל, ומשווקים על ידי חברת התרופות רפא.

13:05

העליות בתל אביב מתחזקות. ת"א 35 עולה ב-0.7%, ת"א 125 ב-0.6%. מדד הביטוח עם עלייה יפה של 1%, מדד הנפט מתקדם כ-0.9%. מחזור המסחר מסתכם עד כה ב-580 מיליון שקל.

ירידות חדות נרשמות אצל גלובל פאוור שיורדת ב-10%, וילי פוד שמוחקת כמעט 9% וביונ תלת מימד שנחתכת ב-13%. גם פלסאנמור , ירושלים , טורבוג'ן , סופווייב (שדווקא התחזקה מוקדם יותר) ובאטמ יורדות.

בצד השני אייסקיור מדיקל בולטת עם זינוק של 15% על אף שאין דיווח משמעותי ברקע, חג'ג' שמזנקת ב-7% (אתמול פירסמה דוחות רבעוניים והודיעה על פירוק קבוצת הרכישה וסוף לסאגת "פרויקט סומייל"), ערך פיננסים קופצת 8%, בונוס ביוגרופ וגילת מוסיפות 5%.

נופר אנרג'י דיווחה שקבוצת Blue Sky (שפועלת בשוק האנרגיות המתחדשות בארה"ב ומוחזקת 67% ע"י נופר) התקשרה בהסכם מסגרת אסטרטגי עם שותף מס שיעמיד 40 מיליון דולר למימון פרויקטים סולאריים חדשים בשילוב אגירה, שיוקמו על-ידי הקבוצה.

11:20

המסחר בתל אביב ממשיך להתקיים במגמה חיובית, כאשר ת"א 35 ו-125 עולים ב-0.5% ות"א 90 מוסיף 0.6%. מדד הנפט וגז עולה ב-0.8%, מדד הבנקים ב-0.5%. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-290 מיליון שקל.

עליות בולטות נרשמות אצל סופווייב , אייסקיור מדיקל , צמח המרמן , נתנאל גרופ ואורמד . נייס ואיירפורט סיטי עולות בכ-3% וניצבות בפסגת מדד ת"א 35, ובראש מדד ת"א 90 ניצבת בונוס ביוגרופ שעולה ב-3.5%.

בתחתית ת"א 35 אופקו הלת' שמשילה 3%, בתחתית ת"א 90 קנון שמאבדת 3.8%. עוד מאבדות גובה: ויליפוד שיורדת ב-8.3% לאחר הדוחות שפרסמה אתמול (שבמסגרתם דיווחה על צניחה של 40% ברווח התפעולי הרבעוני), ג'י.פי גלובל פאוור שמתקנת אחרי שזינקה אתמול ב-64% ובאטמ שנחלשת ב-2.6%.

צ'קראטק עולה ב-5% לאחר שדיווחה שרשות הפטנטים הישראלית אישרה לחברה את הפטנט בתחום טכנולוגיית גלגלי התנופה (Magnetically coupled flywheel), שעוסק בחדשנות ויתרונות מערכתיים לשימוש בגלגל התנופה לטובת אגירת אנרגיה באופן יעיל.

10:01

יום המסחר בבורסה התל אביבית נפתח בעליות שערים, כאשר ת"א 35 עולה בכ-0.4% ות"א 90 ב-0.3%. מדד הנפט החל בתיקון הירידה לאור העלייה במחירי הנפט והוא מוסיף 0.7%.

בראק אן וי דיווחה כי חברת LEG Immobilien הגרמנית רוכשת נתח של 30.9% ממניותיה בפרמיה של 40% מעל מחיר השוק. העסקה תתבצע תמורת 328 מיליון אירו ותשקף לבראק אן.וי שווי של 3.77 מיליארד שקל. המסחר במניה נעצר.

חברת הנדל"ן אלמוגים פירסמה אתמול לאחר סיום המסחר את דוחותיה לרבעון ול-9 החודשים הראשונים של השנה. החברה מכרה מינואר עד ספטמבר 244 דירות בהיקף של 400 מיליון שקל, לעומת 70 דירות בהיקף של 95 מיליון שקל בתקופה המקבילה. את הרבעון השלישי סיימה החברה עם הכנסות של 97.6 מיליון שקל, לעומת 54.5 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד. ההכנסות ממכירת דירות הסתכמו ל-89.9 מיליון שקל, לעומת 49.9 מיליון ברבעון המקביל. הרווח הכולל לרבעון הסתכם ב-10.8 מיליון שקל, לעומת 4.8 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.

08:45

קרן הריט קיסטון שבבעלות רוני בירם, גיל דויטש ונבות בר דיווחה הבוקר על השלמת המכרז המוסדי להנפקת אג"ח א'. החברה נענתה לביקושים בהיקף של כ-460 מיליון שקל בריבית שנתית אפקטיבית של 0.26%, מתוך סך ביקושים של למעלה מ-800 מיליון שקל. לאג"ח דירוג A+ ע"י מעלות, מח"מ של כ-6.6 שנים עם קופון של כ-0.75%.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

1. צפי לפתיחה חיובית

יום המסחר הראשון לחודש דצמבר ייפתח ככל הנראה במגמה חיובית, במקביל לעליות שנרשמות בחוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול הסתיים היום בירידות, בהתאם למגמה בעולם. מדד ת"א 35 ירד ב-0.8%, מדד ת"א 90 איבד 0.9% ומדד ת"א 125 נסוג גם הוא 0.8%. מבין המדדים הענפיים היחיד בירוק הוא מדד נדל"ן שהוסיף 0.1%. את הירידה החדה ביותר, 2.3%, רשם מדד נפט וגז בעקבות הירידות במחירי הנפט אתמול.

2. האינפלציה לא זמנית? פאוול הפיל את וול סטריט

מדדי וול סטריט ננעלו אתמול באדום בעקבות דברי יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול, שאמר כי הבנק המרכזי עשוי להאיץ את ה"טייפרינג", צמצום המדיניות הכלכלית המרחיבה. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.8%, מדד נסאד"ק איבד 1.5% ומדד S&P500 נסוג 1.9%.

הבוקר החוזים העתידיים נסחרים בעליות: החוזה על דאו עולה ב-0.4%, החוזה על S&P500 ב-0.8% והחוזה על נאסד"ק ממריא ב-1.3%.

"בנקודה זו, הכלכלה חזקה ביותר והלחצים האינפלציוניים גבוהים יותר, ולכן ראוי לדעתי לשקול לסיים את צמצום הרכישות שלנו, אולי כמה חודשים מוקדם יותר", אמר. פאוול אמר עוד כי השימוש במילה "חולפים" או "זמניים" לתיאור הלחצים האינפלציוניים ככל הנראה אינו מתאים יותר. "למילה חולפים יש משמעויות שונות עבור אנשים שונים. עבור רבים היא נושאת מובן של הטווח הקצר. אנחנו נוטים להשתמש בה כדי להתכוון שלא מדובר במשהו שיותיר סימן קבוע בצורה של אינפלציה גבוה יותר", אמר פאוול. "אני חשוב שזה זמן טוב להוציא את המילה משימוש ולנסות להסביר בצרוה בהירה יותר למה אנחנו מתכוונים".

3. הדואליות ישפיעו לרעה על ת"א 35

מרבית המניות הדואליות שבו מיום המסחר האחרון לחודש נובמבר עם פערי ארביטראז' שליליים, והבכירות בהן ישפיעו על מדד ת"א 35 בשיעור של 0.3%-.

אופקו הלת' עם פער שלילי של 3.4%, טבע 3.2%, נובה 2.6% ולייבפרסון כ-2.2%. מנגד, נייס צפויה להתחזק היום לאור פער חיובי של 2.2%. גם אורמד , שאתמול צללה בתל אביב, שבה עם פער חיובי של 6.1%.

4. מגמה מעורבת באסיה, הנפט מתאושש

המסחר בשוקי אסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת. בעוד שמדדי ניקיי, האנג סנג וקוספי מתחזקים, מדד שנזן מאבד 0.3% ושנגחאי נסחר ביציבות.

בשוק הנפט נרשמות עליות של כ-3% הבוקר. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 68.19 דולר לחבית, נפט ברנט תמורת 71.45 דולר לחבית. אמש נפלו המחירים בכ-5%, מה שהביא לירידה כוללת של 21% בחודש נובמבר - הירידה החודשית העמוקה ביותר מאז מרץ אשתקד.

5. איידיגיטל תחתוך את השווי בהנפקה

חברת איידיגיטל, יבואנית מוצרי אפל בישראל, בדרך לקיצוץ משמעותי בשווי המבוקש לקראת הנפקת המניות הראשונית (IPO) שהיא מקדמת בת"א. לגלובס נודע שהחברה הפחיתה את השווי ההמבוקש בהנפקה ב-20%-25% כך שיעמוד על 750-800 מיליון שקל לפני הכסף, במקום שווי של מיליארד שקל לו שאפה.

במקביל הפחיתה בשיעור דומה גם את היקף הגיוס שהיא מבקשת לבצע, שהוערך תחילה ב-200-300 מיליון שקל.

טיוטת התשקיף שפרסמה החברה חושפת, כי בסיכום המחצית הראשונה של 2021 נהנתה איידיגיטל מעליה של יותר מ-60% בהכנסותיה, שהגיעו ל-712 מיליון שקל, לצד קפיצה של כמעט 80% ברווח הנקי שהסתכם ב-35 מיליון שקל.

עוד כתבות

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

30 יעדים הותקפו: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● תרחיש של פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר בעקבות פתיחת מתקפת המנע וההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שני ● עם זאת, חברות התעופה כבר מתחילות להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: Reuters, Anadolu

למה טראמפ העדיף לתקוף דווקא בתזמון הזה?

בחינת התנהלותו של נשיא ארה״ב מצביעה על נטייה ברורה להכריז על צעדים נפיצים כשהבורסה סגורה ● מה עומד מאחורי ״אפקט סוף השבוע״ וכך תהנה ממנו הפעם גם ישראל

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עשן בשמי דוחא לאחר התקיפות / צילום: Reuters

לא רק ישראל: ברחבי המפרץ הפרסי מדווחים על פגיעות איראניות

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

"להימצא סמוך למרחב מוגן": ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; נטפליקס ופרמאונט זינקו

מדד נאסד"ק רשם את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קפצה לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס זינקה לאחר דוחות טובים