גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שופרסל לאן? האכזבה של המוסדיים ממהלכי היו"ר ויוזמות ההשתלטות שעל הפרק

לאחר עזיבת המנכ"ל הוותיק איציק אברכהן, הגופים המוסדיים, המחזיקים בכ-60% ממניות שופרסל, מביעים חוסר שביעות רצון מהמהלכים שמוביל יו"ר הרשת יקי ודמני ● עם זאת, בהיעדר גורם דומיננטי המחזיק בחברה, הם יימנעו כנראה מיצירת זעזועים נוספים בהנהלה

סניף שופרסל דיל / צילום: איל יצהר
סניף שופרסל דיל / צילום: איל יצהר

רשת הקמעונאות הגדולה בישראל, שופרסל, ניצבת על פרשת דרכים, כאשר הגופים המוסדיים, המחזיקים במרבית המניות שלה, מתלבטים כיצד לפעול לנוכח עזיבתו של המנכ"ל הוותיק והמוערך איציק אברכהן.

בסוף השבוע האחרון סיים אברכהן באופן רשמי את תפקידו בחברה, לאחר כעשר שנים בתפקיד וכחודשיים לאחר ההודעה על פרישתו הצפויה, שנפלה על השוק בהפתעה. מי שיחליף את אברכהן בתפקיד יהיה מנכ"ל חברת החשמל כיום, עופר בלוך, שצפוי להיכנס לתפקידו בעוד כחודש ימים. בינתיים דיווחה שופרסל בסוף השבוע על מינוי זמני של שני משנים למנכ"ל, ניר מטוסביץ ודוד לרון, כממלאי-מקום המנכ"ל עד כניסתו של בלוך לתפקיד. 

איציק אברכהן, מנכ''ל שופרסל היוצא / צילום: איל יצהר

שופרסל  נסחרת כיום בשווי של כ-7.7 מיליארד שקל, לאחר עלייה של 11% במניה מתחילת השנה - קצת מתחת לרמת השיא שאליה הגיעה בפברואר האחרון. הרשת מתנהלת כבר קרוב לשנתיים ללא גרעין שליטה, מאז מכרה דיסקונט השקעות, תחת אדוארדו אלשטיין, את מניותיה בחברה

 

נכון להיום מוחזק רוב מניות החברה בידי שישה גופים מוסדיים גדולים: בית ההשקעות אלטשולר שחם וקבוצות הביטוח מגדל, כלל, הראל, מנורה מבטחים והפניקס. כל אחד מאלה מחזיק בנתח של כ-10% מהון המניות של החברה, כך שבסך-הכול מחזיקים כולם יחד בכ-60% מהון החברה.

הגופים המוסדיים בשופרסל היו אלה שהובילו לפני כשנה וחצי לבחירתו של יקי ודמני, בעברו מנכ"ל חברת אלקטרה מוצרי צריכה, ומנהל עתיר ניסיון בתחום הקמעונאי, לעמוד בראשות הדירקטוריון. עם זאת, מערכת היחסים שהתפתחה מאז בין היו"ר הדומיננטי ובין המנכ"ל אברכהן, מנהל ריכוזי בפני עצמו, היא שהובילה לעזיבתו של האחרון. 

 

יוזמות שונות לרכישת נתח ממניות שופרסל

חלק מהגופים המוסדיים המושקעים בשופרסל מביעים חוסר שביעות-רצון מהכיוון שאליו הולכת החברה. הללו היו מעדיפים לראות מנכ"ל עם ניסיון מובהק יותר מזה של בלוך בתחום הקמעונאי. חלק מהם רוצים בחזרתו של אברכהן לתפקיד, כדי להמשיך להצמיח את החברה במתכונת שהכירו בעבר.

בד-בבד החלו להירקם יוזמות מצד גורמים שונים בשוק לרכישת נתח ממניות שופרסל. אחת מהן אף קרמה עור וגידים בחודש שעבר, כשהאחים יוסי ושלומי עמיר, לשעבר בעלי רשת המזון פרשמרקט, הגישו הצעה לרכישת רבע ממניות שופרסל. עם זאת, השניים נסוגו מהצעתם כעבור יומיים בלבד, עקב התנגדותה למהלך של חברת האנרגיה פז (אשר לה מכרו לאחרונה את רשת פרשמרקט שהייתה בשליטתם).

צריך להדגיש כי בשווי השוק הנוכחי של שופרסל, רכישת נתח מהחברה תהיה מהלך יקר, שידרוש מכל גורם שינסה להשתלט על הרשת להעמיד הון עצמי של בין 500 ל-700 מיליון שקל ונטילת אשראי משמעותי מהבנקים.

"הביאו מנכ"ל לא מנוסה בתחום הקמעונאי"

"מההיכרות שלנו עם ודמני, בעת המינוי שלו נראה היה לנו שמדובר במינוי ראוי, ולכן הצבענו בעדו", אומר גורם בכיר באחד הגופים המוסדיים המחזיקים במניות שופרסל. "בסופו של דבר, בניגוד גמור למה שקרה בחברת פז למשל, שבה היה צורך ברפורמות מעמיקות, והמוסדיים רצו לעשות שינוי מהותי - בשופרסל זה לא היה מצב. 

"כאן מדובר בחברה שהיא מובילה בשוק, כשההנהלה הובילה במשך השנים שינויים וחידושים. רצינו למנות מישהו שיוכל לתת עוד פוש אבל לשמר את הקיים. בכל הראיונות שביצענו עם המועמדים לתפקיד היו"ר, היה לנו חשוב להבין שהוא לא בא לשנות, ושהוא יצליח להסתדר עם אברכהן. אומנם לא רצינו שיאפשר לאברכהן שליטה מלאה בחברה, אבל כן רצינו שההנהלה האיכותית תישאר בחברה". 

יקי ודמני, יו''ר שופרסל / צילום: יונתן בלום

עם עזיבתו של אברכהן הגיע גם גל עזיבות של בכירים נוספים בחברה. "מה שקרה בפועל זה שהעיפו את ההנהלה הוותיקה ומביאים הנהלה חדשה. הביאו מנכ"ל שבכלל לא מנוסה בתחום הקמעונאי. יכול להיות שבלוך הוא מנכ"ל מצוין (בחברת החשמל ובגופים אחרים שניהל, ח' ש'), אבל נקודת הפתיחה היא שאין לו ניסיון בתחום הקמעונאי, וזה 180 מעלות מהכוונה שהייתה לנו כגוף מוסדי. להערכתי, בעניין הזה המוסדיים מאוכזבים, הם לא רצו שאברכהן יעזוב את החברה".

גורם בכיר בגוף מוסדי אחר, שגם הוא בעל מניות בשופרסל, אומר כי "מה שאנחנו רואים בשופרסל זו תופעה שחוזרת על עצמה בחברות בלי גרעין שליטה. אם היה לחברה בעל שליטה, אני בספק גדול מאוד אם הוא היה מבצע עסקאות כמו רכישת השליטה בחברת מוצרי החשמל מיני ליין, שאמורה להתבצע לפי שווי של קרוב למיליארד שקל, עסקה שהדליקה לנו נורה אדומה בוהקת ותחושה מאוד לא נוחה מהדרך שבה הדברים מתנהלים.

"אם היה בשופרסל בעל בית ש'הזיע' כדי להגיע לאן שהגיע, אני בספק אם הוא היה רושם את הצ'ק בגודל הזה. זה אומר משהו לגבי הדירקטוריון של שופרסל ודרך ההתנהלות שלו. בתור גוף מוסדי שהוא בעל מניות - הרבה אנחנו לא יכולים לעשות. תהיה בחירה של דירקטורים, ויכול להיות שנחליט שלא נכון להאריך את הכהונה שלהם".

לגבי בחירת המנכ"ל, הבכיר הוסיף כי "אין לי דבר נגד בלוך, ואני לא מכיר אותו ואת כישוריו, אבל משיחותיי בתחום הקמעונאות נראה היה שהמינוי של אורי קילשטיין (שככל הידוע התמודד על התפקיד) יותר טבעי, ומשום מה זה לא קרה".

"מחיר המניה משקף ניסיון של השתלטות"

"ברור שהסיטואציה של עזיבת אברכהן הייתה מפתיעה", אומרת לילך גראוס, אנליסטית הקמעונאות של רוסאריו ייעוץ ומחקר. "הייתה כאן ציפייה שהמחליף יגיע מהתחום, וזה כן קצת איכזב. אברכהן היה מנכ"ל מאוד מוערך ונחשב למי שידו הייתה בכול. הוא הכיר כל מחיר ושלט בעסק מקטן ועד גדול. אנחנו גם רואים גל של עזיבת בכירים, וזה מגדיל את האי-ודאות".

גראוס מוסיפה כי "מחיר המניה כיום משקף ניסיון של השתלטות (על שופרסל, ח' ש'). לפי התוצאות הכספיות, היינו מצפים שהמחיר של המניה יירד. ביציאה מהקורונה היה ברור שיירדו ההכנסות. אבל בשופרסל ירדו יותר ביחס לירידה בשוק, לפי נתוני סטורנקסט. עם זאת, בשנת 2020 הם עלו יותר מהשוק, בזכות פעילות האונליין והמערך הלוגיסטי שלהם".

גורם בכיר בשוק ההון סבור כי המוסדיים משמיעים "רעשי רקע", אבל מעריך כי לבסוף, ללא בעל מניות דומיננטי בחברה, הם יתיישרו עם הקו שמוביל היו"ר ודמני ועם מינויו של המנכ"ל בלוך. לדבריו, גם המוסדיים מבינים שלא כדאי לבצע עוד זעזוע בחברה, דוגמת החלפת יו"ר הדירקטוריון והחזרתו של אברכהן לניהול הרשת. 

"למוסדיים יש הערכה למה שאברכהן עשה בשופרסל, הוא הביא תוצאות וסיים את התפקיד. הדירקטוריון של שופרסל חזק וכולל אנשים שמבינים קמעונאות ברמה גבוהה. בעלי המניות מבינים שהם לא יכולים להרשות לעצמם עוד זעזוע בחברה אחרי שמנכ"ל כל-כך חזק מסיים את התפקיד".

אותו גורם מוסיף כי "הדירקטוריון הקים ועדה בלתי תלויה, בחר פה-אחד באדם שמנהל את חברת החשמל. נכון, זה אולי לא השם הכי סקסי, אבל גם כשאברכהן נכנס לתפקיד, הרבה שאלו מאיפה הוא הגיע. בלוך מגיע עם מטען של ניהול חברות ציבוריות, והוא עשה עבודה לתפארת. שוק ההון אוהב לעשות 'קרעכצן', אבל בסוף הוא מבין שאם חס וחלילה מתחלף יו"ר הדירקטוריון - זה כמו להיכנס לחדר הניתוח כשהרופאים עובדים, ולבקש להחליף גם את הלב, את הכליות ואת הלבלב".

עופר בלוך, מנכ''ל שופרסל הנכנס / צילום: יוסי וייס

שופרסל סיכמה בחודש שעבר את שנת 2021 עם רבעון אחרון לאותה שנה שהיה חלש יותר ביחס למקבילו. ההכנסות ירדו ב-7% והסתכמו ב-3.6 מיליארד שקל, שיעור הרווח הגולמי נותר יציב על 27%. הרווח התפעולי ברבעון האחרון עמד על 159 מיליון שקל, ירידה של 21% ביחס לרבעון האחרון בשנה הקודמת; והרווח הנקי הסתכם ב-100 מיליון שקל, ירידה של 17%.

הסיבות לירידה בתוצאות נגעו דווקא לתקופת הקורונה בעת המקבילה אשתקד, שבה הציבור היה סגור בבתים והגדיל את ההוצאות על מזון, גם בשל היעדר חלופות. לכן גם בסיכום שנת 2021 כולה נרשמה ירידה בהכנסות של 3% ל-14.7 מיליארד שקל, שנבעה מהשנה החריגה מאוד לחיוב שהייתה לפניה לשופרסל ולתחום הקמעונאות בכלל. המכירות למ"ר עמדו על 26.3 אלף שקל, ירידה של 5.7% ביחס לשנה הקודמת אך עלייה של 6.1% ביחס ל-2019.

"תרחיש אפשרי של כניסת אברכהן לדירקטוריון"

ובחזרה לסוגיית השליטה בשופרסל. כאמור, בחודש שעבר נסוגו האחים אמיר, כעבור יומיים בלבד, ממהלך שעשוי היה להוביל להשתלטותם על רשת המזון הגדולה בישראל. קודם לכן הציעו השניים כי הרשת תקצה להם 24.9% ממניותיה, לפי מחיר המשקף פרמיה קטנה של 3% בלבד על מחיר השוק, ובתמורה שתעמוד על כ-2 מיליארד שקל בכפוף לדיבידנד גדול שתחלק שופרסל טרם הרכישה. עוד כללה ההצעה מינוי של שבעה דירקטורים בשופרסל מטעם האחים.

בשבוע שעבר אישרה יבואנית הרכב קרסו מוטורס, שבשליטת משפחת קרסו, כי עניינו אותה בביצוע השקעה מהותית במניות שופרסל: "בחינה זו היא בשלבים מקדמיים וראשוניים בלבד... יצוין כי למועד דוח מיידי זה, אין החברה מחזיקה במניות שופרסל".

לדברי הגורם בשוק ההון, "במדינת ישראל עוד לא למדנו את דפוסי ההתנהגות של חברה ללא בעל שליטה. יש אנשים שיגידו שהם תמיד מעדיפים בעל שליטה, וגם אני מעדיף מצב שיש בעל בית, כל עוד הוא לא שרלטן".

הגורם המוסדי מצטרף גם הוא להערכה כי השתלטות איננה תרחיש סביר: "יש כאלה שרוצים שהחברות הציבוריות ינוהלו כמו באמריקה, וזה ייקח זמן ללמוד איך לנהל אותן. כיום יש גורמים שרוצים להשתלט על שופרסל, אבל צריך להביא מהבית לפחות חצי מיליארד שקל. הבנקים כנראה יקשיחו עמדות בנוגע להעמדת אשראי במקרה הזה, בגלל מה שקורה עם הריבית. לכן לדעתי זה לא תרחיש ריאלי".

לדבריו, "בשופרסל למוסדיים יש החזקה שמהווה שליטה בלי שליטה, כי אנחנו לא מקושרים אחד עם השני. הדרך לבנות שליטה יכולה להיות כמו במנגנון השותפות בפז, שבה המוסדיים מנהלים את החזקותיהם יחד. 

"האפשרות האחרת היא שיהיה לשותפות של המוסדיים מנהל-משקיע חיצוני כמו משפחת קרסו או גורם אחר, והמוסדיים ימכרו חלק מהמניות שלהם לאותה שותפות. אבל קשה לי לראות אותם עושים את זה, כלומר מעבירים מניות לא חסומות, לקרן שבה המניות שלהם יהיו חסומות".

לדברי אותו גורם מוסדי, תרחיש של כניסת אברכהן לדירקטוריון שופרסל בתמיכת מי מבעלי המניות היא אפשרית, אך במבנה הדירקטוריון הנוכחי כלל לא בטוח שהוא ימונה לתפקיד היו"ר. לדבריו, "בסוף תלוי גם מה קורה בדירקטוריון. אם אברכהן יוצע לבחירה, הוא ייכנס, אבל זה לא אומר שייבחר ליו"ר. יכול להיות שהוא רק יישאר דירקטור. אם יהיה בעל שליטה, הוא יכול לתת את משקלו בהצבעה למנות את אברכהן ליו"ר".

עוד כתבות

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון