גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות בנעילה בת"א; אלקטריאון קפצה ב-8.5%, ג'נסל בכ-7%

מדד ת"א 35 רשם ירידה של 0.5%, ת"א 90 נסוג ב-0.7% ואילו מדד מניות הקנאביס עלה ב-1.2% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-2.2 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:27

יום המסחר בבורסה ננעל במגמה שלילית. מדד ת"א 35 רשם ירידה של 0.5%, ת"א 90 נסוג ב-0.7% ואילו מדד מניות הקנאביס עלה ב-1.2%. מחזור המסחר הסתכם בכ-2.2 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו דיסקונט השקעות שצנחה בכ-10%, ורידיס ב-5.7% וראדא שירדה ב-4.6%.

מנגד, עליות חדות רשמו אלקטריאון, אקרו , יוחננוף , קנאשור, דניה סיבוס וג'נסל.

15:55

מדדי המניות המרכזיים בבורסה בת"א ממשיכים להיסחר בירידה קלה של כ-0.2% עד 0.5%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.42 מיליארד שקל.

אלקטריאון ממשיכה במומנטום חיובי ומשלימה קפיצה של כ-24% ביומיים. עוד בולטות בעליות חדות ג'נסל , דניה סיבוס , סונוביה, פורסייט וגבעות.

חברת המכשור הרפואי אנויז'ן מדיקל המוכרת מערכות לניווט אלקטרומגנטי המסייעות בהחדרת צינורות הזנה (זונדות) דיווחה כי בית החולים Memorial Manatee שבפלורידה, הודיע לחברה על כוונתו לרכוש מערכת ENvue וצינורות הזנה, וכן מערכת נוספת עבור בית החולים Lakewood Ranch Medical Center. באנויז'ן ציינו כי שני בתי החולים שייכים למרכז הרפואי Manatee Healthcare System.

בשוק המט"ח, הדולר מטפס בכ-0.5% לאחר קביעת השער היציג ונסחר סביב 3.416 שקלים לאחר שירד לשער של 3.39 שקלים בבוקר.

14:00

מדדי המניות הרציפים בבורסה בת"א ממשיכים להיסחר בירידה קלה של כ-0.2% עד 0.3%. בקרב המדדים הענפיים הירידה הגבוהה ביותר נרשמת במדד רשתות השיווק שנחלש ב-0.9%, כאשר בתחתית ויקטורי שמאבדת 3% ומקס סטוק ושופרסל שיורדות ב-2%. בצד החיובי מדד הבנקים שמתקדם ב-0.3% ומדד הקנאביס שנוסק ב-1.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-1 מיליארד שקל.

את הירידה הגבוהה ביותר במדד ת"א 35 רושמת החברה לישראל שמשילה יותר מ-4%, ואחריה החברה הבת איי.סי.אל שיורדת ב-2.6%. בראש המדד אנרג'יקס והפניקס.

מניית תיקון עולם-קנביט דוחפת את מדד הקנאביס בעודה מתחזקת ב-6.9%. החברה דיווחה שורד רוזן, בעלת המניות הגדולה בחברה (17.7%) העבירה את מניותיה לידי בנה, בן רוזן, בן ה-23, שהשתחרר לאחרונה מצה"ל. המניות היו במקור בידי אביו של בן ובעלה של ורד, ברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה . יחד עם זאת, וטו שהטילה המשטרה אסר עליו להחזיק במניות של חברת קנאביס.

בשוק המט"ח, הדולר ממשיך לאבד גובה והוא יורד כעת ב-1.3%, לשער של 3.39 שקלים. האירו נסוג ב-0.7% לרמה של 3.59 שקלים, הפאונד הבריטי צונח ב-1.1% לרמה של 4.17 שקלים.

12:40

התנודתיות בבורסה נמשכת, ומדדי המניות נסחרים בירידות של 0.2%-0.1%, בעוד שבאירופה ובזירת המסחר בחוזים העתידיים בוול סטריט המסכים ירוקים. מחזור המסחר מסתכם עד כה ב-735 מיליון שקל.

ירידות בולטות רושמות נקסט ג'ן שמאבדת 4.8% (אחרי שצנחה אתמול ב-8.7%), ברנמילר נסוגה ב-5%, רציו ודיסקונט השקעות יורדות ב-3%, וכך גם החברה לישראל שמוצאת עצמה בתחתית מדד ת"א 35. בפסגת המדד אנרג'יקס עם עלייה של 1.7%.

גלוב אקספלוריישן ממשיכה לזנק בשיעור חד במחזור גבוה משמעותית ממהממוצע שלה (שמגיע כבר ל-1.5 מיליון שקל), אקונרג'י קופצת 6% בהמשך לזינוק של 20% אתמול, בהמשך לדיווח שקרן ההשקעות האירופאית אינפרה גרין תשקיע בה לפי שווי 1.25 של מיליארד שקל. החברה מתקרבת לשווי שוק של מיליארד שקל, לאחר שהשילה כ-16% מערכה מתחילת השנה.

מזרחי טפחות חתם על עסקת ביטוח שנייה של תיק הלוואות לדיור בהיקף של כ-4.2 מיליארד שקל. יחד עם העסקה הראשונה שבוצעה לפני כשלושה חודשים, ושבה בוטח תיק בהיקף של כ-3.7 מיליארד שקל, עומד היקף הביטוח שהבנק רכש לשני תיקי המשכנתאות, על כ-8 מיליארד שקל. המהלך מפנה הון למימון תנופת הצמיחה של הבנק.

11:30

שבוע המסחר בשוק המט"ח נפתח בסערה כתגובה לעליות החדות בוול סטריט בסוף השבוע האחרון, והדולר צונח ב-1.2% לרמה של 3.40 שקלים. היצע הדולרים בשוק המקומי גדל ככל שהשווקים מעבר לים מטפסים, וזאת בעיקר בשל גידורי ההשקעות של הגופים המוסדיים בשוק המקומי. כאשר ערכן של ההשקעות של כספי החוסכים מעבר לים עולה, הגופים המוסדיים נאלצים למכור דולרים על מנת לאזן את התיק ולעמוד במדיניות ההשקעה. בסוף השבוע האחרון מדד S&P 500 יצא מטריטוריה דובית ומדד הנאסד"ק רשם עלייה של 7.5% בסיכום שבועי.

בתוך כך, מדדי המניות נסחרים כעת בדומה לרמת הפתיחה, על אף העליות הנאות בבורסות אירופה והתחזקות העליות של החוזים בוול סטריט.

11:00

מסחר תנודתי בבורסה, בהתאם לנדנדת החוזים העתידיים בוול סטריט. המדדים עברו כעת לעליות קלות, כשת"א 35 מוסיף 0.2%, ת"א 125 עולה ב-0.3% ות"א 90 בכ-0.5%. מדד הנפט וגז מתקדם ב-0.6%, מדד הביומד ב-0.9% ומדד הבנייה ב-1%. בצד השלילי נותר מדד רשתות השיווק שמשיל 0.2%, בין השאר בשל ירידה של כ-4% במניית ויקטורי . מחזור המסחר גבוה יחסית לשעה זו ומסתכם בכ-300 מיליון שקל.

שותפות חיפושי הנפט גלוב אקספלוריישן מזנקת בעשרות אחוזים ללא סיבה נראית לעין או דיווחים משמעותיים ברקע. מחזור המסחר ביחידות ההשתתפות של השותפות גבוה משמעותית מהממוצע שלה.

אל על דיווחה שביום רביעי השבוע תפוג תקופת הבלעדיות לבדיקת המיזוג עם ארקיע, לאחר שהשנייה סירבה להאריכה. אל על הודיעה שבכוונתה להמשיך לנהל מו"מ עם ארקיע אף ללא סעיף הבלעדיות, אך אין ביכולתה להעריך אם ומתי תושלם העסקה ומה יהיו תנאיה. לגלובס נודע כי ארקיע מנהלת מגעים עם רוכשים חלופיים לרכישת חלקם של בעלי השליטה האחים נקש.

קבוצת אשטרום גייסה 490 מיליון שקל בשלב המוסדי של הרחבת סדרת אג"ח ד', מתוך ביקושים בסך 600 מיליון שקל - כמעט פי שלושה מהיקף הגיוס המתוכנן.

10:01

המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת, לאחר שהחוזים בוול סטריט שינו כיוון ועברו לטריטוריה השלילית וגם העליות באסיה נחלשו. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.3%, ת"א 125 משיל 0.1% ות"א 90 מטפס ב-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הנפט עולה ב-0.3%, מדד הבנקים נסוג מעט ומדד הבנייה מטפס ב-0.5%.

גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, התייחס למחירי הנפט הגולמי, וציין שהם צפויים להיות מושפעים בטווח הקרוב בין השאר מהפעילות הכלכלית בסין, מהמשך הצעדים הכלכליים כנגד רוסיה, מהקלה אפשרית של הסנקציות על וונצואלה וגם ממידת היישום של ההקלות במכסות הייצור של OPEC+. "הגידול ההדרגתי באספקת הנפט של OPEC+ עשוי להקל על עודפי הביקושים בשוק, אך העלייה הצפויה בביקושים של סין עלולה לקזז את ההשפעה של גידול זה ולתמוך בעלייה נוספת של מחיר הנפט במהלך הרבעון השלישי של 2022. הביקושים בשנת 2023 צפויים להתמתן באופן משמעותי. האטה זו יחד עם עליית ההיצע באופן הדרגתי, צפויים להחזיר את השוק למצב מאוזן ולסגור את עודפי הביקוש הקיימים בו, מה שעשוי לתמוך בירידה במחיר הנפט במהלך 2023".

09:10

אלביט מערכות הודיעה שזכתה בחוזה בסכום של כ-70 מיליון דולר לספק פתרון לוחמה אלקטרונית עבור לקוח בינלאומי. החוזה יבוצע במהלך תקופה של שנתיים וחצי.

קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל הודיעה על מינויו של תא"ל במיל' ליהוא הכהן לתפקיד משנה למנכ"ל בחברה הבת GES, זרוע איכות הסביבה של הקרן. הכהן כיהן בשנתיים האחרונות כסמנכ"ל מבצעים ותפעול בחברת אל על.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר

1. צפי למגמה חיובית

יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה במגמה חיובית, במקביל לעליות חדות שנרשמות בבורסות אסיה.

אתמול ננעלו המדדים בעליות. מדד ת"א 35 טיפס ב-1.8%, ת"א 90 התקדם ב-2.9%, מדד מניות הבנייה קפץ בכ-3.2% ומדד הקלינטק זינק ב-3.3%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל.

בשוק האג"ח, תשואת האיגרת הממשלתית השקלית ל-10 שנים טיפסה אתמול ב-3 נקודות בסיס ל-2.84%, ואילו תשואת האג"ח לשנתיים ירדה ב-3 נקודות ל-2.05%.

2. עליות חדות באסיה

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר בעליות חזקות, בעיקר בהונג קונג - שם מטפס מדד הדגל הנג סנג ביותר מ-3%. בטוקיו עולה מדד ניקיי ב-1.3% וגם בסין העליות בשיעורים דומים. הקוספי בדרום קוריאה קופץ ביותר מ-2%.

בתוך כך, אנליסטים וסוכנויות דירוג מעריכים שרוסיה בדרך להגדרה רשמית כמדינה חדלת-פירעון כבר ביממה הקרובה, בפעם הראשונה מאז המהפכה הבולשביקית. זאת בעקבות חוסר היכולת של המדינה להעביר את התשלומים שהיא חייבת על שתי סדרות אגרות חוב ממשלתיות רוסיות.

3. החוזים ירוקים אחרי השבוע החזק בוול סטריט

החוזים העתידיים בוול סטריט מטפסים בשעה זו בעד 0.5%, וגם תשואות האג"ח עולות. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים מוסיפה 3 נקודות לרמה של 3.16%.

זאת לאחר נעילה חזקה במיוחד ביום שישי, שהובילה לעליות שבועיות חדות. מדד הדאו ג'ונס קפץ בארבעת ימי המסחר ב-5.4% (כך שהירידה שלו מתחילת השנה צומצמה לכ-14%), S&P500 קפץ ב-6.5% (וכעת רחוק משיאו ב-18.8%, כך שיצא רשמית משוק דובים) והנאסד"ק נסק ב-7.5%, אך עדיין נמוך בקרוב ל-27% מרמתו בתחילת השנה.

בשוק המט"ח, הדולר נסוג ושערו עומד על 3.40 שקלים. בהשוואה לרמת הדולר בתחילת השנה, עדיין מדובר בעלייה של כ-10%. האירו נחלש ב-0.5% ושערו עומד על 3.60 שקלים.

4. יציבות בשוקי הסחורות, ירידות קלות בקריפטו

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שקפצו בכ-3% ביום שישי האחרון. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 113.2 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 107.6 דולר לחבית.

מחירי החיטה מטפסים בשיעור קל אך עדיין נמוכים בכמעט שליש מאז השיא שנרשם בסוף פברואר, עם הפלישה הרוסית לאוקראינה.

בשוק הקריפטו, הביטקוין נסחר בירידה קלה ומחירו יורד ל-21.2 אלף דולר. האת'ריום יורד ב-1% ושערו נע סביב 1,220 דולר.

5. "ההליכה לבחירות לא תשפיע על הכלכלה המקומית בטווח הקצר"

ולסיכום, מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, התייחס בסקירתו לפירוק הממשלה וההליכה לבחירות, ולהערכתו אלה לא צפויים להשפיע באופן מהותי על הכלכלה המקומית ועל דירוג האשראי בטווח הקצר. יחד עם זאת, ציין, "סבבי בחירות נוספים, ללא גיבוש תקציב בזמן וללא יישום רפורמות חשובות, צפויים לפגוע בכלכלת ישראל בטווח הבינוני-ארוך".

באשר לציפיות האינפלציה, בבנק מעריכים שמדד חודש יוני צפוי לעלות ב-0.4%-0.5% על בסיס חודשי בעיקר עקב זינוק חד במחירי הדלקים. "בהתייחס לעתיד - מחד, מתרבים הנתונים המצביעים על התמתנות צפויה באינפלציית ההיצע. מאידך, אינפלציית השירותים בישראל ובשווקים המפותחים צפויה להיוותר גבוהה עד להתמתנות ניכרת בפעילות הכלכלית".

עוד כתבות

מגדלי YOO בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוח מומחה: הסרת קיר מגן בדירה באחד ממגדלי YOO מסכנת אותו

דוח מומחה, שהוגש במסגרת סכסוך משפטי סביב עסקה שבוטלה באחד ממגדלי YOO בת"א, קובע כי במגדל בוצעו עבודות שיפוץ ללא היתר ● על פי הדוח, השיפוץ גרם לפגיעה בקונסטרוקציית המבנה, והדבר מגדיל את הסיכון להרס המבנה או לחלקים ממנו

אילוסטרציה: Shutterstock

עוד שם נוצץ מרשימת פורבס מסתבך: ההונאה החדשה שמסעירה את וול סטריט

גוקצ'ה גובן, מייסדת ומנכ"לית סטארט-אפ הפינטק קלדר, הואשמה בארה"ב בעבירות של הונאת ניירות ערך, הונאת תקשורת וגניבת זהות ● גובן, שנבחרת לרשימה הנוצצת של פורבס, מצטרפת לשורת בוגרים שנקשרו בפרשיות הונאה

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון / צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי

ראש עיריית אשקלון תומר גלאם נחקר בחשד לשחיתות

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, הוא ראש העירייה שעוכב לחקירה ביום שני בחשד לשחיתות ● יחד איתו עוכבו לחקירה גם עוזריו וראשי אגפים בעירייה ● עפ"י החשד, כספי תרומות שקיבלה העירייה במלחמה הועברו לאנשי עסקים ולספקים המקורבים לגלאם, תמורת טובות הנאה שקיבלו בכירים בעירייה

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

שביתת הרפתנים הוקפאה; ועדת הכנסת דנה ברפורמת החלב

התאחדות יצרני החלב הודיעה כי העיצומים באספקת החלב יוקפאו באופן זמני "על מנת לאפשר מיצוי הליכים" ● במקביל, בכנסת החלו הדיונים על רפורמת החלב: "זה בכי לדורות", אמר מנכ"ל משרד החקלאות ● מוקדם יותר שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הצהיר כי יחתום בקרוב על צו לביטול מכסים בשוק החלב לפרק זמן ממושך

היועצת המשפטית לכנסת, עו''ד שגית אפיק / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

יועמ"שית הכנסת נגד התנהלות האוצר: “הליך החקיקה פוגע בכנסת”

בדיון בפיצולי החוקים מחוק ההסדרים, עו"ד שגית אפיק טענה כי הליך החקיקה פוגע ביכולת הכנסת לפקח על הרפורמות, וקראה לצמצום דרמטי של היקף החוק ● באוצר טוענים: זהו ה"ניו נורמל" של התקציב שאחרי המלחמה

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

המשרד לאיכות הסביבה, האוצר ועיריית רמת גן סיכמו על העתקת הספארי אך שכחו את רמ"י

השרה עידית סילמן חתמה עם ראש העיר רמת גן על הסכם עקרונות להעתקת הספארי לפארק אריאל שרון, אך נציגי רמ"י ומינהל התכנון טרם אישרו את התוכנית ● "ההסכם נועד בעיקר למצלמות", התבטא בחריפות סגן ראש העיר, "תועלת לא תצמח לתושבי הערים הסובבות את הפארק המטרופוליני"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; הביטקוין נפל לשפל של מעל שנה; למה מניות התוכנה נפלו?

בבלומברג פורסמה היום כתבה המתארת רעידת אדמה בסקטור התוכנה, תחת הכותרת: "Get Me Out"; בין הישראליות - וויקס נפלה ב-8%, מאנדיי בכ-10% ● היסטוריה: וולמארט הפכה לרשת הקמעונאות המסורתית הראשונה בעולם שמגיעה לשווי שוק של טריליון דולר ● מניית פלנטיר זינקה בעקבות הדוחות ● פייפאל מחליפה מנכ"ל על רקע דוחות חלשים ● מחירי המתכות היקרות התאוששו, הזהב בזינוק היומי הגבוה אי-פעם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

למרות התרעות האוצר: רפורמת שדות התעופה פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה שנועדה להקים ולהפעיל שדות תעופה ע"י זכיינים פרטיים פוצלה מחוק ההסדרים ● מוקדם יותר היום, משרד האוצר התריע מפני "משבר תעופה חמור" בישראל, אם אכן תתקבל עמדת הייעוץ המשפטי של הכנסת בנוגע לפיצול מהחוק

המומחה שמעריך: "סיכון מוגבר למלחמה עם איראן דווקא בימים הקרובים"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: התרחישים האפשריים בחזית האיראנית, שלב ב' בעזה תלוי בפירוז חמאס וזה לא יהיה פשוט, ולמה ישראל מחזרת אחרי הימין הקיצוני באירופה? • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב. שינויים במדד ת''א 35 / צילום: Shutterstock

רף השווי הוכפל: מלך חוות השרתים או אימפריית מחשוב בדרך למדד ת"א 35

בתוך שנה וחצי בלבד זינק השווי הנדרש לכניסה למדד הדגל, לכ־13 מיליארד שקל ● אם לא תשלוף שפן מהכובע, תפנה דמרי את מקומה במדד למגה אור של צחי נחמיאס או לענקית המחשוב מטריקס (ואולי אף לשתיהן) ● גלובס עם השינויים המסתמנים במדדים המובילים

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

וול סטריט מסכמת את ינואר: אלו הסקטורים שהשאירו אבק למניות הטכנולוגיה

וול סטריט סגרה את חודש ינואר בירוק, אך סקטור ה-IT של ה-S&P 500 דווקא ירד, ומגמת המעבר ממניות הטכנולוגיה לאזורים אחרים של השוק נמשכה ● גם מדד המניות הקטנות ראסל 2000 עקף את מדד הדגל האמריקאי בפער, ואנליסטים מציינים כי הרוטציה הפכה ל"מסחר המומנטום" החדש

יפעת תומר-ירושלמי, הפצ''רית לשעבר / צילום: דובר צה''ל

המשטרה עם סיום חקירת הפצ"רית: בהרב-מיארה לא מעורבת

היועץ המשפטי של משטרת ישראל מסר את הדברים ליועצת המשפטית של משרד המשפטים, ובו ביקש ממנה לבחון מחדש את קביעתה כי היועמ"שית גלי בהרב-מיארה מצויה בניגוד עניינים בחקירת פרשת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי ● בכך הוא רומז כי יש מקום לאפשר את ליווי החקירה ע"י בהרב-מיארה

מדפים ריקים מחלב / אילוסטרציה: תמונה פרטית

שביתת הרפתנים והאיום של סמוטריץ': מאחורי המחסור הצפוי בחלב

חלק מרשתות השיווק מגבילות היום את רכישת החלב בעקבות שביתת הרפתנים ● על מה הם בעצם מוחים, ממה נובע המחסור, ומה צפוי הלאה? ● גלובס עושה סדר

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אילון מאסק יוצא להרפתקה נוספת בוול סטריט. האם זה יצליח לו?

באמצעות מיזוג של שתי החברות שבבעלותו,מבקש איל ההון האמריקאי להפוך את SpaceX מחברת טילים לענקית תוכנה וענן ● הניסיון של מאסק בוול סטריט לא תמיד צלח: לפני שנים ספורות הוא מחק מהמסחר את הרשת X, לאחר עסקת רכישה רוויית תהפוכות משפטיות

דיון בבג''ץ

בג"ץ קבע בדיון נוסף כי מינוי נציב שירות המדינה אינו מחייב הליך תחרותי

ההחלטה היא בניגוד לפסק הדין המקורי בו נקבע כי הליך המינוי מחייב הליך תחרותי בין מועמדים ● דעת המיעוט יוצגה ע"י  נשיא ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, והשופטת דפנה ברק-ארז ● התנועה לאיכות השלטון: "נסיגה משמעותית מעקרונות המנהל התקין"

חברת טומורו (Tomorrow.io)

החברה הישראלית שגייסה 175 מיליון דולר להקמת מערך לוויינים מתקדם

חברת Tomorrow.io, המפתחת תחזיות מזג אוויר מבוססות בינה מלאכותית, תשקיע את הגיוס בפיתוח והפעלת מערך לוויינים חדש לאיסוף נתוני מזג אוויר ומותאם לשימוש ב-AI

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

חוות דעת חדשה תאפשר אישור זכויות משלימות להתחדשות עירונית

המשנה ליועמ"שית, תאפשר אישור זכויות משלימות להתחדשות עירונית, כך פורסם בחוות דעת חדשה ● ההחלטה נובעת בעקבות פניית עיריית ראשון לציון, המקדמת תוכנית כלל־עירונית להתחדשות בניינית בשיתוף עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית כחלופה לתמ״א 38

דונלד טראמפ וולדימיר פוטין / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

לא רק איראן: מרוץ החימוש הגרעיני המתחדש שיעלה לארה"ב כטריליון דולר

אמנת סטארט, שגובשה לאחר המלחמה הקרה במטרה להגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה, תפקע השבוע ● מוסקבה מחזיקה אומנם ביתרון כמותי, אבל טראמפ מהמר על "סדר עולמי חדש" שכולל את סין - שגם היא, מצידה, דוהרת קדימה עם מאות ראשי קרב גרעיניים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: טראמפ שקל לסגת מהמו"מ בשל התקריות אתמול עם איראן

מקור ערבי: שיחות המו"מ בין ארה"ב לאיראן יתקיימו ביום שישי בעומאן ● גורם בכיר בארמון המלוכה הסעודי: "המו"מ עם איראן - רק משיכת זמן" ● באיראן טוענים: הכטב"ם שהופל ע"י צבא ארה"ב "השלים משימת מעקב במים בינלאומיים" ● קצין מילואים נפצע קשה מירי מחבלים בצפון הרצועה ● עדכונים שוטפים

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן Value ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות