בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:30
מניית פוקס עולה בשעה זו בכ-9% לאחר שדיווחה על חתימת הסכם להקמה והפעלת רשת חנויות JUMBO בקנדה. מטעם החברה נמסר כי במסגרת ההסכם נקבע כי החנות הראשונה צפויה להיפתח במחצית השנייה של שנת 2026, וכי היא מתכננת לפתוח בין 5-10 חנויות במהלך שלוש השנים הראשונות לפעילות המותג בקנדה, בהשקעה מוערכת של 7.5-15 מיליון שקל לחנות.
16:05
המגמה החיובית בת"א נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.9% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.3%. בולט לחיוב מדד ת"א בנקים 5 שעולה בכ-1.8%.
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים בירידות קלות בשעה זו. מדד תל גוב שקלי 10 + נסחר בירידות של 0.2%.
15:17
טבע עולה בכ-3% לאחר שהחברה ושותפתה Alvotech , הודיעו כי מינהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תרופה שלהן כביו-סימילר ניתן להחלפה לתרופה הביולוגית המקורית Stelara® (ustekinumab).
מדובר באבן דרך חשובה בשוק התרופות הביוסימילריות בארה"ב, שעשויה להוזיל משמעותית את עלות הטיפול לחולים המטופלים בתרופות מבוססות ustekinumab.
14:36
חברת הביטוח מנורה מבטחים של האחיות גריפל-גורביץ רשמה לעצמה ציון דרך חדש. המניה שתצטרף מחר בערב למדד ת"א 35 עקפה בשווי השוק שלה את זו של החברה המתחרה הראל של משפחת המבורגר הוותיקה ממנה בהרבה במדד הדגל של הבורסה.
מניית מנורה המשיכה לנסוק ברבעון האחרון ב-21% על רקע הדוחות החזקים שפרסמה, בעוד מניית הראל השקעות דרכה במקום. בכך השלימה מנורה זינוק של יותר מ-190% במהלך שלוש השנים האחרונות, בעוד זו של הראל קפצה ב-75% "בלבד".
ועדיין חברת הביטוח הפניקס היא הגדולה ביותר מבחינת שווי שוק (17.9 מיליארד שקל) כשגם היא משלימה עליה של 17% ברבעון האחרון ויותר מ-110% בשלוש השנים האחרונות.
שתי חברות הביטוח האחרות, אגב, כלל ומגדל השלימו עליה של 3% וירידה של 6% בהתאמה ברבעון האחרון, מה שהספיק לכלל כדי להצטרף מחר בערב למדד אך לא למגדל שתמשיך להיסחר במדד ת"א 90, השני בחשיבותו. גם בשלוש השנים האחרונות התשואות של כלל ומגדל הן החלשות ביותר מבין חברות הביטוח (43% ו-35% בהתאמה)
14:35
המסחר בבורסה בתל אביב עבר לעליות וזאת למרות החלטת הקבינט להרחיב את המלחמה בעזה ולמרות הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט - מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ומדד ת"א 90 ב-0.4%. מדד הבנקים בולט בעלייה של 2% לאחר שאתמול השיל 1.5%.
12:39
מניית שמיים יורדת כעת בכ-9%, לאחר שזינקה הבוקר בעד 30% והשלימה זינוק של כ-500% מתחילת השנה, וזוהי הסיבה שהחברה הודיעה הבוקר על פרסום הצעת מדף להנפקת מניות וכתבי אופציה בבורסה, החברה למעשה מנצלת את ה"הייפ" סביב הפעילות החדשה של החברה בתחום בטיחות רפואית.
12:30
המסחר בתל אביב עבר כעת לעליות קלות, איי.סי.אל שעולה בכ-3% והבנקים שמתאוששים מהירידות אתמול ועולים ב-1.5%, מובילים את העליות במדד ת"א 35. מדד ת"א 90 נסחר ביציבות.
בעקבות ירידת מחיר הנפט מדד נפט וגז ותשתיות אנרגיה יורדים בכ-1%. בולטות בעיקר ניו מד אנרגיה וקבוצת דלק שיורדות בכ-2%.
מחירי הנפט נפלו הבוקר בכ-4% לאחר שארגון אופ"ק+ החליט להגביר את התפוקה. נזכיר שהירידה החדה במחירי הנפט באפריל היתה החדה ביותר מאז 2021 וזאת בעקבות החשש ממיתון עולמי שנגרם בעקבות מדיניות המכסים של טראמפ. הנפט האמריקאי יורד למחיר של 55.8 דולר והנפט מסוג ברנט ל-58.9 דולר.
רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי-טפחות מציין הבוקר את "הגדלת ההיצע של קבוצת המדינות ב-OPEC+ שמגדילות, בחודשים האחרונים, את התפוקה. הן רואות את המחיר יורד ועל מנת להגדיל את הכנסותיהן הנשחקות הן מגדילות את תפוקתן".
"ההערכות האחרונות כי מעצמות העל סין וארה"ב, ש'צחצחו חרבות' עד לאחרונה, עשויות להעדיף כעת שיחות וניסיונות להגיע להבנות, מורידות את רף המתיחות ועשויות להוות גורם לנוסף שיפעל לירידה נוספת של המחיר".
11:18
הירידות בת"א נמחקו לעת עתה והמדדים המובילים נסחרים ביציבות סביב מדד הבסיס. הירידות במדדים נפט וגז ותשתיות אנרגיה נמשכות כעת, 1%.
10:29
מניית אל על שבה ומזנקת גם הבוקר בכ-4% לאחר שאתמול עלתה ביותר מ־7% בעקבות טיל ששוגר מתימן ונפל בשטח נתב"ג והההפסקה המיידית בהמראות ובנחיתות. האירועים הובילו לגל ביטולי טיסות, שסביר שיוביל לעלייה בביקוש הטיסות בחברת התעופה הישראלית. ישראייר גרופ נהנית אף היא מעלייה של כ-3%, אתמול עלתה ב-4%.
10:04
לאור המתיחות הבטחונית הגוברת ברצועת עזה, המסחר בתל אביב נפתח הבוקר במגמה שלילית והמדדים המובילים יורדים בכ-0.3%. כצפוי לאור ירידת מחירי הנפט הבוקר, מדד נפט וגז יורד ב-1.5%, מדד תשתיות אנרגיה ב-1%. בולטות בירידות מניות דלק קבוצה ונאוויטס שיורדות בכ-3%.
08:58
בשוק המטח השקל נחלש הבוקר בכ-0.3% מול הדולר, 3.61 שקלים, 3.62 שקלים לדולר ו-4.12 שקלים לאירו וזאת בניגוד למגמה בעולם, מדד הדולר DXY יורד הבוקר בכ-0.3% מול המטבעות המרכזיים.
08:03
1. שוק המניות
המסחר בבורסה המקומית צפוי להיפתח הבוקר במגמה שלילית. על המסחר יעיבו ההתרחבות האפשרית של המערכה הצבאית בעזה לאחר ששרי הקבינט אישרו הלילה את הרחבת המבצע, התגובה האפשרית של ישראל על נפילת הטיל מתימן והירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט. השפעה שלילית נוספת היא ירידת מחירי הנפט החדה הבוקר שתשפיע על המניות במדד נפט וגז.
אתמול, המגמה החיובית ששררה בבורסות בעולם בסוף השבוע שעבר, ובעיקר בוול סטריט הובילה לפתיחה חיובית אתמול של שבוע המסחר, העליות נחלשו לקראת סוף המחר לאחר שנפילת הטיל בשטח נתב"ג ואלפי צווי ה-8 שנשלחו הגבירו את אי הוודאות. בסיומו, מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% ות"א 90 הוסיף לערכו 0.3%. בלט לחיוב מדד ת"א ביומד, ומנגד, ת"א נפט וגז ירד ב-1.5%. מדד ת"א בנקים 5 השיל מערכו 1.3%.
מניות שריכזו אתמול עניין:
מניית ריטיילורס זינקה בכ־11%. החברה, המהווה זרוע הספורט של קבוצת פוקס, הודיעה על הרחבת שיתוף הפעולה עם ענקית הספורט הבינלאומית, נייקי, וצפויה לפתוח מספר חנויות בגרמניה.
מניית טבע זינקה בכ־10% בעקבות הערכה אופטימית לתוצאותיה ברבעון הראשון, ממוצע תחזיות האנליסטים הוא להכנסות של 4 מיליארד דולר ולרווח למניה של 48 סנט.
מניית אל על עלתה ביותר מ־7% בעקבות טיל ששוגר מתימן ונפל בשטח נתב"ג והההפסקה המיידית בהמראות ובנחיתות. האירועים הובילו לגל ביטולי טיסות, שסביר שיוביל לעלייה בביקוש הטיסות בחברת התעופה הישראלית. ישראייר גרופ נהנתה אף היא מעלייה של כ-4%.
אלקטרה פאוור נסחרה בעליות לאחר שדיווחה על עסקה בארה"ב למכירת פרויקטים סולאריים בכ-40 מיליון שקל אשר ישמשו את החברה לטובת המשך צמצום החוב של החברה.
מניית אירודרום ריכזה עניין לאחר שרשות ניירות ערך פרסמה דוח ביקורת ממנו עולים שלל כשלים בממשל התאגידי של החברה. על-פי הרשות, מהביקורת "עולה תמונה מדאיגה וחמורה" בכל הנוגע ליכולת של הדירקטוריון לממש את אחריותו ולפקח על עבודת החברה וההנהלה בראשות המנכ"ל.
אקסיליון נפלה בכ-25%, לאחר שנודע שהחברה שפיתחה תוכנה מבוססת בינה מלאכותית לניהול מערכי רמזורים, דיווחה כי במהלך החודש האחרון החלה לחוות החברה הרעה עסקית. היות שלחברה נותר מזומן שיספיק ל-4-6 חודשים, החברה החליטה לפטר את מרבית עובדיה.
מחר, עם סיום המסחר יתבצע עדכון המדדים בבורסה. מניות הפיננסים במדד ת"א 35 יתחזקו עם תוספת של שתי חברות הביטוח מנורה מבטחים וכלל ביטוח וכן חברת חיפושי הנפט נאוויטס .
מנגד, מי שיפנו את מקומן ויירדו למדד ת"א 90, הן מניות חברת התוכנה סאפיינס , חברת הנדל"ן המניב איירפורט סיטי וכן חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס .
אל מדד ת"א 90 יצטרפו גם מניות בתי ההשקעות מיטב השקעות ואי.בי.אי , כמו גם חברת המזון נטו מלינדה , בי-קום החברה האם של בזק , מקס סטוק והחברה הביטחונית ארית תעשיות . ייפלטו מהמדד כלפי מטה אלקטריאון פריון נטוורק , הכשרת הישוב , סקופ , איסתא ומניבים ריט .
● ראיון | בכיר באינטל חושף: עתיד המפעל בישראל, המאמץ להתפצל והפגישה עם TSMC
באסיה הבוקר בדרך כלל עליות שערים - טוקיו עולה ב-1%, בהונג קונג מדד הנג סנג עולה בכ-1.8%, מדד שנגחאי יורד ב-0.3% ומדד קוספי בדרום קוריאה עולה ב-0.1%.
החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים הבוקר על ירידות של עד 0.8%.
בארה"ב יפתח אחר הצהריים שבוע מסחר חדש לאחר השבוע המצויין בשבוע שעבר. מדד ה-S&P500 עלה ב-2.9% ושבר שיא של 20 שנה עם רצף של תשעה ימי עליות, ואף מחק את הירידות החדות שרשם מאז שהנשיא טראמפ הכריז בתחילת אפריל על תוכנית המכסים. נאסד"ק עלה בשבוע שעבר ב-3.4% והדאו-ג'ונס עלה ב-3%. הסיבות לאווירה האופטימית הן הרגיעה בגזרת מדיניות המכסים, נתוני שוק העבודה החזקים והדו"חות הכספיים של ענקיות הטכנולוגיה שהפתיעו לטובה.
כ-72% מהחברות ב-S&P500 כבר פרסמו את תוצאותיהן, כאשר עד כה כ-76% מתוכן הפתיעו לטובה ברווח למנייה ו-62% הפתיעו לטובה בשורת ההכנסות. חברות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט ומטא (פייסבוק) הצביעו על המשך השקעות בתחום הבינה המלאכותית והדאטה סנטרים - דבר שסייע להפיג חששות מהאטה בהשקעות.
● WSJ | תזמון, אובססיה למניות וכישרון שאין שני לו: לעולם לא יהיה עוד וורן באפט
הכותרות בסוף השבוע היו סביב האסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי. אחת במיוחד -תאריך הפרישה המיועד של מנכ"ל החברה, וורן באפט מתפקיד המנכ"ל בסוף השנה לאחר כ-60 שנה.
ברקשייר סיימה את הרבעון הראשון עם קופת מזומנים ושווי מזומנים עצומה, כ-347 מיליארד דולר. באפט התקשה למצוא הזדמנויות ואף ספג ביקורת כשברקע מדדי המניות שברו שיאים אך רכישות גדולות לא הגיעו, כעת, המשקיעים תוהים מה יעלה בגורלה של החברה עם קופת המזומנים הענקית בעידן של מחליפו, גרג אייבל.
תשובה אפשרית אפשר לקבל ממה שנקרא "האינדיקטור של באפט", וזה מאותת ששוק המניות בארה"ב זול יחסית, למרות שהוא עדיין גבוה לפי הגדרת המדד. ב-2001 הטביע וורן באפט, בראיון ל-Furtune, את המושג "Buffett Indicator", שהוא לדידו האינדיקטור המדויק ביותר לגבי מצב השוק בכל רגע נתון.
האינדיקטור מודד את היחס בין שווי השוק הכולל של המניות האמריקאיות (לפי מדד Wilshire 5000) לבין התוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה״ב. לפי בלומברג, המדד עומד כעת על הרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת ספטמבר - וזאת למרות העליות החדות האחרונות בשוק.
המדד שידר אזהרה בסוף השנה שעברה, כשהגיע לשיא היסטורי - בדומה לאזהרות שנראו בשיאים של 2021 ולפני התפוצצות בועת הדוט-קום בשנת 2000. נכון לעכשיו, המדד עומד על 180, רמה דומה לזו שנרשמה בשוק בשנה שעברה (אוגוסט) לאחר שעליית הריבית ביפן הפכה את ה"קרי טרייד" לפחות רווחי, והסוחרים החלו למכור נכסים כדי לכסות את החובות שלהם, מה שגרם ללחץ מכירות כבד בשוקי ההון. אחריהן, נרשם זינוק מרשים במדד S&P 500 של כ-20% בששת החודשים העוקבים.
"זהו מדד קריטי כי הוא עוזר למשקיעים לדעת מתי כדאי להכניס הון ולרכוש מניות," אמר אדם סרהאן, מייסד חברת ההשקעות 50 Park Investments, "יש עדיין סיבות לדאגה, כמו מלחמת הסחר העולמית, אבל אם טראמפ לא יפעיל לחצים עם מכסים, אנשים פשוט יקנו, יקנו, יקנו - כי הערכות השווי הרבה יותר סבירות עכשיו."
● ניתוח | "נאיבי לחשוב שהדברים הסתדרו": בשוק מעריכים שהסערה בשווקים לא מאחורינו
בין היתר יפרסמו השבוע דוחות החברות AMD, פלנטיר, אובר ודיסני.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד השקליים ירדו בכ־0.1% ביום א'. מדד תל גוב שקלי 10 + השיל מערכו כ־0.7%.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, ציין בסקירתו השבועית כי שוק האג"ח הממשלתיות הארוכות יקר מדי, והתשואות נמוכות מדי. "בחודשיים האחרונים פערי התשואות בין ישראל למדינות G7 לשנתיים ול-5 שנים התרחבו, אך הפער ל-10 שנים נותר יחסית יציב והפער ל-30 שנה אפילו ירד. התשואה ל-10 ול-30 שנה בישראל ירדה מתחילת השנה יותר מכל מדינה אחרת ב-G7 למעט ארה"ב".
"ישראל הייתה אמורה להציג ביצועים נחותים באג"ח הארוכות לא רק בגלל העובדה שהריבית בישראל נותרה יציבה לעומת הירידה במדינות האחרות, למעט הפד'. בנוסף, עלה הסיכון היחסי של ישראל. הפער בין פרמיית הסיכון (CDS) של ישראל לפרמיית הסיכון הממוצעת של מדינות G7 התרחב בחודש האחרון.התפתחויות אלה בשוק האג"ח המקומי הובילו לתשואות ארוכות נמוכות מדי ועקום התשואות הכי שטוח מבין המדינות העיקריות".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
על רקע העליות שנרשמו סוף השבוע האחרון בוול סטריט, השקל התחזק ב־0.7% מול הדולר ועמד על רמה של 3.58 שקלים. גם מול האירו השקל התחזק ב־0.5% ונסחר סביב 4.05 שקלים.
הבוקר נחלש השקל מעט בכ-0.2%, 3.6 שקלים לדולר ו-4.08 שקלים לאירו.
מחירי הנפט נופלים הבוקר בכ-4% לאחר שארגון אופ"ק+ החליט להגביר את התפוקה. נזכיר שהירידה החדה במחירי הנפט באפריל היתה החדה ביותר מאז 2021 וזאת בעקבות החשש ממיתון עולמי שנגרם בעקבות מדיניות המכסים של טראמפ. הנפט האמריקאי יורד למחיר של 55.8 דולר והנפט מסוג ברנט ל-58.9 דולר.
רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי-טפחות מציין הבוקר את "הגדלת ההיצע של קבוצת המדינות ב-OPEC+ שמגדילות, בחודשים האחרונים, את התפוקה. הן רואות את המחיר יורד ועל מנת להגדיל את הכנסותיהן הנשחקות הן מגדילות את תפוקתן".
"ההערכות האחרונות כי מעצמות העל סין וארה"ב, ש'צחצחו חרבות' עד לאחרונה, עשויות להעדיף כעת שיחות וניסיונות להגיע להבנות, מורידות את רף המתיחות ועשויות להוות גורם לנוסף שיפעל לירידה נוספת של המחיר".
"בנוסף, העולם עוקב גם אחר המגעים הישירים בין ארה"ב לבין איראן, שתיים ממפיקות הנוזל הגדולות בעולם, כשההבנה היא כי אם הן תגענה לפשרות בתוכנית הגרעין של האחרונה, היצע נוסף של נפט גולמי עשוי לחזור לשוק ולפעול אף הוא לירידת המחיר".
"מנגד, פיחות הדולר בעולם בתקופה האחרונה עשוי להשפיע לכיוון עליית המחיר, שכן האחרון נקוב בדולרים והמפיקות תשאפנה לפצות את עצמן בגין השחיקה הנומינלית שלו", אומר מנחם. "גורם נוסף שעלול, בטווח הקצר, לאושש את מחיר הנפט הגולמי הינו המתיחות המתחדשת במזרח התיכון. הסלמת פעילות החותים נגד ישראל, ההכרזות של ישראל כי תגיב בחוזקה והאזהרה של איראן כי תשגר תגובת נגד אם כך יקרה, מעוררות חשש מפני הסלמה, מה שעלול לעורר חשש לגבי סדירות ההיצע של הנוזל ולפעול להתאוששות המחיר".
4. מאקרו
בישראל מסתמנת צמיחה מתונה במשק - המדד המשולב לחודש מרץ עלה ב- 0.25%, והמדדים לחודשים ינואר ופברואר עודכנו כלפי מעלה בחדות יחסית. בבנק ישראל ציינו כי "נתונים אלו מבטאים המשך צמיחה מעט מתונה בפעילות הכלכלית במשק ברביע הראשון של 2025".
רכישות הצרכנים בכרטיסי אשראי צמחו ברבעון הראשון ב- 3.5%, אינדיקציה להמשך צמיחה נאה של הביקושים. היקף הרכישות ירד קלות באפריל (בעיקר במהלך חול המועד, ככל הנראה גם בשל גידול חד ביציאות הישראלים לחו"ל), אך התרחבות מחודשת נרשמה לקראת סוף החודש. מודי שפריר, אסרטג שווקים ראשי בבנק הפועלים, ציין בסקירתו ש"גיוס צפוי של עשרות אלפי מילואימניקים לצורך הרחבת הפעולה בעזה צפוי להקטין עוד יותר את היצע העובדים בשוק התעסוקה, זאת במקביל להמשך עלייה נאה של הביקושים המקומיים".
● טראמפ: "פאוול לא יפוטר", אך הלחץ להורדת ריבית נמשך
בארה"ב עניין המשקיעים יתרכז השבוע סביב החלטת הריבית בארה"ב, ביום רביעי הקרוב. הפד לא צפוי להפחית את הריבית כי חברי הבנק הפדרלי סבורים כי חוסר הוודאות עדיין רב, ואמרו שאינם יודעים עדיין מה יהיו ההשלכות של המכסים שהטיל טראמפ באפריל.
השווקים מתמחרים כבר כעת סיכוי גבוה להפחתת ריבית ראשונה ביוני. מדיניות הפד הרשמית היא שהוא שומר בינתיים על ריבית בשיעור של 4.5% ומבהיר כי לא ימהר לנקוט צעדים טרם יופיעו סימנים ברורים יותר לירידה עקבית באינפלציה או היחלשות בשוק העבודה. בשבוע שעבר, שוק העבודה האמריקאי המשיך להפגין עמידות עם תוספת משרות באפריל של 177 אלף (צפי 138 אלף).
במקביל, יתפרסמו מדדי מנהלי הרכש בארה"ב ובגוש האירו, יחד עם החלטת הריבית של הבנק המרכזי בבריטניה, שצפוי על פי הערכות להוריד את רמת הריבית במדינה ב־0.25%, לשיעור של 4.25%.
5. תחזית
לנוכח הטלטלות בשווקים והסיכונים הגדלים, אנליסטים בוול סטריט מחפשים מניות בטוחות יחסית שיש להן את היכולת להמשיך לחלק דיבידנדים גם תחת לחצים בטווח הקצר. הנה שלוש מניות שמחלקות דיבידנד, שזכו להמלצות של אנליסטים בכירים בוול סטריט, לפי TipRanks - פלטפורמה שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם בעבר.
1. AT&T
ענקית התקשורת AT&T פרסמה לאחרונה את תוצאות הרבעון הראשון, תודות לתוספת חזקה של מנויים בשירותי הסלולר ובאינטרנט הסיבים. החברה שמרה על התחזית השנתית שלה וציינה כי בכוונתה להתחיל ברכישת מניות עצמית ברבעון השני, לאחר שהגיעה ליעד המינוף שלה - יחס חוב נטו לרווח התפעולי (EBITDA) של כ-2.5.
בתגובה לפרסום תוצאות הרבעון הראשון, האנליסט ג'ונתן אטקין מ־RBC Capital העלה את מחיר היעד למניית AT&T מ־28 דולר ל־30 דולר, כ-10% מעל מחירה כעת והותיר על כנה את ההמלצה ל"קנייה". "הנהלת החברה שידרה ביטחון בביצועים שלה בסביבה מאתגרת, כאשר חידשה את התחזיות והציגה תוכנית רכישת מניות עצמית שתחל ברבעון השני," אמר אטקין.
הדיבידנד השנתי (באופן שנתי) עומד על 1.11 דולר למניה, ומניית AT&T מציעה תשואת דיבידנד של 4.0%.
2. פיליפ מוריס
ענקית הטבק פיליפ מוריס פרסמה תוצאות חזקות לרבעון הראשון של 2025, בעיקר בזכות ביקוש גבוה למוצריה ללא עשן.
לאור התוצאות המרשימות, האנליסט מתיו סמית' מסטיפל אישר את המלצתו ל"קנייה" על המניה והעלה את מחיר היעד מ־168 ל־186 דולר, ב-10% יותר ממחירה כעת. לדבריו, שלושה מנועים מרכזיים - שילוב מוצרים נטולי עישון, עליית מחירים וצמיחה בנפחים - חיזקו את ביצועי החברה ברבעון והובילו לעלייה של 10% בהכנסות האורגניות, עלייה ברווח הגולמי וברווח התפעולי. "כל אחד מהמנועים האלה תומך בצמיחה יציבה בשנת 2025 ואילך, כאשר מוצרים ללא עשן תופסים נתח הולך וגדל בתיק המוצרים של החברה - כעת מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי," אמר סמית'.
פיליפ מוריס חילקה לבעלי המניות דיבידנד רבעוני של 1.35 דולר למניה. עם דיבידנד שנתי של 5.4 דולר למניה, תשואת דיבידנד של כ-3.2%.
3. טקסס אינסטרומנטס
תוצאות הרבעון הראשון של חברת השבבים טקסס אינסטרומנטס עקפו בקלות את תחזיות האנליסטים בוול סטריט, מה שמעיד על ביקוש חזק לשבבים האנלוגיים שלה - למרות החשש ממכסים. בנוסף, התחזית לרבעון השני הייתה טובה מהצפוי.
בתגובה לתוצאות החזקות של הרבעון הראשון, האנליסט מארק ליפאסיס מ־Evercore חידש את המלצתו ל"קנייה" על המניה עם מחיר יעד של 248 דולר, כ-48% מעל מחירה כעת. "אנחנו קונים את המניה בעקבות דוח חזק ברבעון הראשון של 2025."
ליפאסיס טען כי אמנם יש מי שיטענו שההפתעה החיובית בתוצאות הרבעון הראשון והתחזית לרבעון השני נובעת מהקדמת הזמנות בשל חשש ממכסים, אך לדבריו, הנתונים מצביעים על כך שמלאי החברה והשרשרת כולה תוקן ביתר - כלומר, ירד מתחת לרמות התקן. בדיקות רבות של החברה שלו מראות שכעת שחקנים רבים בשרשרת האספקה מחזיקים מלאים נמוכים מהרמות הרגילות.
האנליסט סבור שהחברה צפויה להיות בין הראשונות לעלות חזרה למחזור של עדכונים חיוביים, כיוון שהייתה מהחברות הגדולות הראשונות בתחום שנכנסו לתקופת תיקון המלאים. הוא מצפה להפתעות חיוביות לאורך 2025 ועד 2026. בנוסף, הוא מעריך שמניית החברה תשמור על מכפיל רווח גבוה, שכן היא יוצאת כעת מתקופת השקעות הון כבדה - מה שצפוי להעלות את תזרים המזומנים החופשי למניה מ־1 דולר בלבד ל־10.30 דולר עד שנת 2027.
החברה מחלקת דיבידנד רבעוני של 1.36 דולר למניה. על בסיס שנתי מדובר על 5.44 דולר למניה, עם תשואת דיבידנד של 3.3%.