גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בתל אביב; מדד הבנייה נפל בכ-2.5%

מדד ת"א 35 נפל בכ-0.8% ● היעדר התקדמות במו"מ מול חמאס העיב על הבורסה ● שני האירועים המרכזיים בוול סטריט השבוע: החלטת הריבית של הפד, ודדליין המכסים של טראמפ ● עונת הדוחות ממשיכה לדהור, עם דיווחים של ארבע ענקיות ● וגם: האם נכון להיכנס לוול סטריט דווקא כשהיא שוברת שיאים? זה מה שההיסטוריה אומרת

בורסת תל אביב. תעשיית הקרנות המסורתיות בישראל נמצאת בקריסה / צילום: טלי בוגדנובסקי
בורסת תל אביב. תעשיית הקרנות המסורתיות בישראל נמצאת בקריסה / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

16:00

נעילה שלילית בתל אביב: מדד ת"א 35 נפל בכ-0.8%, מדד ת"א 90 נסוג בכ-1.3%. בקרב המדדים הענפיים, המדד היחיד שסיים את היום בטריטוריה חיובית הוא מדד הקלינטק, עם עלייה של 0.3%. בלטו לשלילה מדד הבנייה, שנפל בכ-2.5%, כמו גם מדדי הבנקים והביטוח, שאיבדו מערכם 1.6% ו-1.2%, בהתאמה.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.74 מיליארד שקל.

מניות שבלטו לחיוב בסיום יום המסחר: נייס , טבע , איידיאיי ביטוח , קמטק וארית תעשיות .

מניות שבלטו לשלילה: בי קומיונקיישנס , מקס סטוק , מספנות ישראל , מימון ישיר ולפידות קפיטל .

15:00

בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-0.6%, בעוד מדד ת"א 90 נחלש בכ-0.8%. המדד הענפי היחיד שנסחר כעת בטריטוריה חיובית הוא מדד ת"א־קלינטק, שמתקדם בכ-0.5%. בין המדדים שבולטים בירידות: מדד הבנייה, שנופל בכ-1.9%, ומדדי הביטוח והבנקים, שמשילים מערכם כ-1.5%.

13:55

הירידות בבורסה בתל אביב מתמתנות מעט: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.8%.

חברת נאוויטס עולה ב-4%, לאחר שהכריזה על התחלת ההפקה ממאגר שננדואה ב"מפרץ אמריקה", בין מקסיקו לארה"ב. שננדואה יהיה המאגר הגדול ביותר בפער של נאוויטס, ויפיק החל מהרבעון השלישי של השנה כ-100 אלף חביות נפט ביום.

בשנה האחרונה, מניית נאוויטס כמעט הכפילה את עצמה (97%). מתקן ההפקה מסוגל להפיק 120 אלף חביות נפט ביום, ובהמשך אפילו 140 אלף, מה שיאפשר למתקן להציע שירותים למאגרים סמוכים כמו מוניומנט (104 מיליון חביות) ושננדואה דרום (41 מיליון חביות). גם שננדואה דרום, הסמוך לחצי האי יוקטן במקסיקו, קיבלו החלטת השקעה סופית לפיתוח הפרויקט.

על־פי יו"ר נאוויטס גדעון תדמור: "היום התחיל פרק חדש ומלהיב בסיפור ההצלחה של נאוויטס. זהו יום חג עבורנו. תחילת ההפקה בפרויקט שננדואה מציבה את נאוויטס בצמיחה עסקית משמעותית, עם EBITDA מוערך בשנת 2026 של מעל מיליארד דולר".

12:40

המגמה השלילית בתל אביב נמשכת: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.8%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-1.1%. מדד הבנייה מוביל את הירידות ונחלש בכ-2%, כאשר אחריו בולטים לשלילה מדדי הפיננסים, הביטוח והבנקים, עם ירידות של כ-1.5%.

12:10

בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-0.7%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-1%. בקרב המדדים הענפיים, רק שניים נסחרים כעת בטריטוריה חיובית - מדד הנפט והגז, שעולה ב-0.5%, בהובלת נאוויטס , ומדד הקלינטק, שמתחזק בשיעור דומה. בולטים לשלילה מדד הבנייה, שנופל בכ-2%, כמו גם מדדי הביטוח והבנקים, שנחלשים בכ-1.4%.

מניות שבולטות לחיוב באמצע יום המסחר: נייס , ארית תעשיות , קבוצת אקרשטיין , קמטק ואיידיאיי ביטוח .

מניות שבולטות לשלילה: מספנות ישראל , ישראל קנדה , נובה , לפידות קפיטל ודמרי .

11:00

הירידות בתל אביב מתחזקות מעט: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 יורדים שניהם כעת בכ-0.8%. כל המדדים הענפיים נסחרים כעת בטריטוריה שלילית.

אלקטרה פאוור תקנה חשמל סולארי מ-EDF ב-200 מיליון שקל לאורך עשור, ותשתמש בו כדי לספר חשמל לצרכנים פרטיים במסגרת הרפורמה בחשמל, כך היא עדכנה היום. העסקה תתבצע מול שותפות שבה אלקטרה פאוור מהווה 65% וחברת המתחדשות אנלייט - 35%. EDF היא חברת בת ישראלית של חברה צרפתית באותו השם, ומקימה מתקנים סולאריים בארץ. לפני כשנה, היא זכתה במכרז של משרד האנרגיה לאספקת חשמל סולארי במחיר נמוך במיוחד של פחות מ-7 אגורות לקוט"ש. כעת, מתקנים אחרים של EDF , משולבים עם סוללות אגירה (ולכן מעט יקרים יותר), יספקו חשמל ללקוחות אלקטרה פאוור.

בעוד שבין 10 ל-20 אלף משקי בית מצטרפים מדי חודש לספקי חשמל פרטיים, חברות אלו נוטות להיות הפסדיות בשל מחסור בחשמל זול הזמין להן. דבר זה הוביל את רשות החשמל להתחיל ולשלב תחנות כוח קונבנציונליות באסדרה זו, החל מתחילת 2026. על פי דניאל ספיר, מנכ"ל אלקטרה פאוור "התחלת הפעילות של מתקני EDF מאפשרת לאלקטרה פאוור הגדלה מיידית של מלאי החשמל הירוק הזמין עבור לקוחותינו" לדבריו "ברשותנו זמינות ונגישות לכמות משמעותית של חשמל עבור לקוחותינו, וזהו יתרון תחרותי גדול עבורנו, שיאפשר לנו להמשיך את הרחבת הפעילות".

10:25

מגמה שלילית בתל אביב: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.6%, בעוד מדד ת"א 90 נופל בכ-0.9%. למעט מדד הנפט וגז, שעולה קלות, בהובלת נאוויטס, כל המדדים הענפיים נסחרים כעת בירידות. בולטים במיוחד מדדי הביטוח והבנייה, שנופלים בכ-1.6% ובכ-1.5%, בהתאמה. עוד בולטים לשלילה מדדי הפיננסים והבנקים, עם ירידות של כ-1.4% וכ-1.2, בהתאמה.

הירידות מגיעות על רקע קשיים במשא ומתן לעסקת חטופים מול חמאס. זאת, אחרי שבימים האחרונים, ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנשיא טראמפ ושר החוץ האמריקאי מרקו רוביו, הצהירו כי יבחנו נקיטה בצעדים חדשים מול חמאס - זאת, לאחר שהעביר תשובה שלילית להצעה האחרונה מטעם המתווכות.

10:05

פתיחה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 יורד בכ-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, מדד נפט וגז הוא היחיד שנסחר בטריטוריה חיובית כעת, עם עלייה של 0.2%. בולטים לשלילה מדדי הבנייה והבנקים, עם ירידות של 0.7%.

נאוויטס מטפסת בכ-4%, לאחר שהחברה הודיעה מוקדם יותר היום על תחילת הפקת מסחרית של נפט וגז בפרויקט שננדואה.

מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: טלסיס , לפידות קפיטל , קמטק , מקס סטוק ואיידיאיי ביטוח .

מניות שבולטות לשלילה: אקויטל , פוקס , סאפיינס , אלקטרה צריכה וביג .

8:30

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת.

השוק התל אביבי צלח את השבוע החולף במגמה חיובית, על אף שיום המסחר המסכם שלו ננעל בירידות חדות. המדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 90, ירדו שניהם בכ-1.2%. מדד נפט וגז ירד במעל 2%, מדד הבנייה השיל 1.5%, ומדדי הנדל"ן והבנקים נחלשו ב-1.2% וב-0.9%, בהתאמה. הירידות באו, בין היתר, על רקע הודעת לשכת ראש הממשלה על החזרת צוות המו"מ לעסקת חטופים מדוחא, "להמשך התייעצויות".

בסיכומו של השבוע החולף, מדד ת"א 35 עלה בכ־0.9%, וכך השלים עלייה של כ-26% מתחילת השנה. הכוכב התורן של הבורסה כיכב גם הוא: מדד ת"א ביטוח עלה בכ־7% מתחילת השבוע ויותר מהכפיל את עצמו מתחילת השנה (106%+).

המשקיעים ימשיכו לעקוב השבוע אחר המגעים לעסקת חטופים מול חמאס. בימים האחרונים, ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנשיא טראמפ ושר החוץ האמריקאי מרקו רוביו, הצהירו כי יבחנו נקיטה בצעדים חדשים מול חמאס - זאת, לאחר שהעביר תשובה שלילית להצעה האחרונה מטעם המתווכות.

המניות בת"א יקבלו הבוקר תנופה חיובית קלה ממניות הארביטראז', שנסחרות בתל אביב ובניו יורק - אלה חתמו את המסחר ביום שישי בפער חיובי כולל של 0.2% מעל למחיר שלהן בת"א, ביום חמישי האחרון בנעילה.

אחת מעסקאות המימוש הגדולות שנרשמו בשוק בחודשים האחרונים התרחשה בליל רביעי האחרון, כאשר חברת סאמיט שבשליטת זהר לוי מכרה מניות של חברת הדלק והקמעונאות פז ב־1.1 מיליארד שקל, בעסקה של מכירת מניות ומתן אופציות לסדרה של גופים מוסדיים. גלובס מצא שבתקופה של כחודשיים, בוצעו מימושי ענק של כ־6 מיליארד שקל במניות החברות הציבוריות, כאשר בעלי עניין לרוב מקטינים חשיפה, במה שנראה כתגובה לנסיקת המדדים המובילים.

העיסוק המרכזי בוול סטריט השבוע צפוי להיות ההתפתחויות בגזרת הסחר העולמי. לאחר שארה"ב הודיעה במהלך השבוע החולף על הסכם הסחר המשמעותי עם יפן, המשקיעים יעקבו בדריכות אחר המגעים לעסקה המתנהלים בין ארה"ב לאיחוד האירופי; זאת, כאשר מועד פקיעת ההשהייה של תוכנית המכסים המקורית של הנשיא טראמפ עומד על ה-1 באוגוסט - יום שישי הקרוב.

הנשיא טראמפ אמר ביום שישי האחרון כי קיים רק "סיכוי של 50-50" להגעה להסכם סחר עם האיחוד האירופי לפני ה-1 באוגוסט. עם זאת, נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, כתבה ברשת X כי תיסע לסקוטלנד היום כדי להיפגש עם טראמפ, מה שמעניק תקווה שניתן יהיה לסגור הסכם לפני יום שישי הקרוב.

למערכת היחסים בין ארה"ב לאירופה בתחום הסחר חשיבות גדולה לשווקים בעולם: הסחר בין אירופה לארה"ב תופס נתח של כמעט 30% מהמסחר הגלובלי בסחורות ובשירותים, ואחראי לכ-43% מהתמ"ג העולמי - כך לפי נתוני האיחוד האירופי. תרחיש הבסיס לעסקה בין המעצמות יכלול מכסים בגובה של 15% על האיחוד האירופי, כאשר אם יפקע המועד ללא הגעה לעסקה, יוטלו עליו מכסים בגובה של 30%.

ביום שישי, וול סטריט ננעלה בעליות קלות. מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 התקדמו בכ-0.4% ובכ-0.2%, בהתאמה, כאשר שניהם שברו שיא נוסף. בעבור ה-S&P 500, מדובר בשיא החמישי במספר בשבוע אחד וה-13 מתחילת השנה. הדאו ג'ונס עלה ב-0.5% וננעל במרחק של כ-100 נקודות מהשיא שרשם בחודש דצמבר האחרון. בסיכום שבועי, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 עלו בכ-1% ובכ-1.5%, בהתאמה, בעוד שמדד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו כ-1.3%.

מניית אינטל בלטה לשלילה ביום שישי, ונפלה בכ-8.5%, לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2025. החברה דיווחה על הכנסות בגובה של 12.9 מיליארד דולר ועקפה את צפי האנליסטים, שעמד על 11.9 מיליארד דולר; עם זאת, החברה פספסה את התחזיות לרווח הנקי ודיווחה על הפסד של 10 סנט למניה, לעומת צפי לרווח נקי של סנט אחד למניה.

על אף התוצאות של אינטל, עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה להיות חזקה ולדחוף כלפי מעלה את המדדים המובילים. לפי נתוני FactSet, יותר מ-82% מתוך 169 החברות הכלולות ב-S&P 500 שדיווחו עד כה, פרסמו דוחות שהיכו את תחזיות האנליסטים. השבוע צפוי להיות גדוש בדיווחים של חברות מובילות, כאשר הבולטות מביניהן הן מיקרוסופט ומטא , שידווחו ביום רביעי הקרוב, כמו גם אפל ואמזון , שידווחו ביום חמישי.

2. שוקי האג"ח

מדדי אגרות החוב (אג"ח) הבולטים בבורסה נסחרו ביציבות ביום חמישי האחרון. אולם, הם מסכמים את השבוע בעלייה מתונה, כאשר מדד תל גוב־כללי, שבו כל אגרות החוב של ממשלת ישראל, עלה ב־0.1% מתחילת השבוע וב־3% מתחילת השנה. התשואה לפדיון הגלומה באותו מדד עומדת על 3.36%. מדד תל בונד 60 עלה מתחילת השבוע ב־0.2% והתשואה לפדיון הגלומה בו עומדת על 2.77%.

בשוק החוב האמריקאי, נרשמה בסוף השבוע ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות: התשואה לעשר שנים ירדה בכ-2 נקודות בסיס ונעמדה על רמה של 4.38%, התשואה ל-30 שנה ירדה בשיעור דומה ונעמדה על רמה של 4.92%, והתשואה לשנתיים ירדה בכנקודת בסיס אחת, לרמה של כ-3.91%.

בדויטשה בנק התייחסו לשוק האג"ח האמריקאי, וציינו כי הוא "מתקשה" לאחרונה, בעקבות פרסומם של מספר נתוני תעסוקה חזקים בארה"ב. כלכלני הבנק ציינו את תביעות האבטלה הראשוניות, שנפלו בשבוע השישי ברציפות, כמו גם את מדד מנהלי הרכש בארה"ב, שהפתיע לחיוב והגיע לשיא של שבעה חודשים.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הדולר האמריקאי משייט ברמות שפל מול השקל של שלוש שנים, זאת בעקבות הירידה בפרמיית הסיכון של ישראל מאז תוצאות מבצע עם כלביא. בסוף השבוע, הוא בחן רמה מעט גבוהה יותר מזו שהתדרדר אליה לפני שבועיים. ב־10 ביולי נגע המטבע האמריקאי ברמה של 3.30 שקל לדולר, מאז עלה בכ־1.1% והוא נסחר בחמישי סביב 3.34 שקלים. הוא עדיין השלים ירידה של 12% מאז השיא האחרון ב־8 באפריל, בשבוע שלאחר התחלת מלחמת המכסים של הנשיא טראמפ.

ככלל, הדולר התחזק מעט בסוף השבוע, על אף שבסיכום שבועי, הוא סיים בירידות. מדד ה-DXY, אשר אומד את כוחו של הדולר מול סל רחב של מטבעות בעולם, ירד בשבוע החולף בסך הכל בכ-0.8%.

ביום שישי האחרון, מחירי הנפט רשמו ירידות של מעל 1%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי נעמד על 65.2 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט נעמד על 68.4 דולר. בחודש האחרון, במהלכו הלכה ונרגעה זירת המזרח התיכון בדגש על איראן והמפרץ הפרסי, לא הצליח הנפט לשבור את קו 70 דולר לחבית, והוא נותר להיסחר בטווח שבין 64־70 דולר לחבית.

מחיר הזהב ירד במעל 1%, ונע סביב 3,330 דולר לאונקיה. זאת, בין היתר, על רקע ציפיות המשקיעים להסכם סחר בין ארה"ב לאירופה, אשר מגבירות את תיאבונם לנכסים יותר מסוכנים.

בשוק הקריפטו, הביטקוין עולה קלות הבוקר, ומחירו נע סביב 118 אלף דולר.

4. מאקרו

השבוע, צפויים שלל נתוני מאקרו חשובים להתפרסם בארה"ב; בראשם - החלטת הריבית שיקבל הבנק הפדרלי ביום רביעי בערב (21:00 שעון ישראל). בחודשים האחרונים, התחולל סכסוך מתוקשר בין הנשיא דונלד טראמפ לנגיד ג'רום פאוול, כאשר הראשון דרש שזה יוריד את הריבית, אך בבנק הפדרלי ממשיכים לראות התבססות וירידה בטוחה בקצב האינפלציה לפני שנוקטים בצעד זה. הוויכוח עלה לטונים צורמים וחילופי האשמות, ויהיה מעניין לראות אם תהיה הפתעה בנושא ברביעי.

ביום שלישי, יתפרסם בארה"ב גם מדד אמון הצרכן, שצפוי להיוותר על 93 נקודות בחודש יולי, לאחר שביוני הוא ירד בכ-5.5 נקודות. ביום חמישי יפורסם מדד PCE (מדד המחירים המועדף על הפד), הבוחן את קצב האינפלציה על משקי הבית ונחשב לנתון חשוב לבדיקת קצב האינפלציה במדינה. ביום שישי יתפרסם שיעור האבטלה בארה"ב (התחזית היא ל־4.1% ביולי).

בישראל, נתונים אחרים שיתפרסמו כוללים את נתוני האבטלה (בשני) וכן את המשרות הפנויות בארץ באותו היום.

5. תחזית

לאחר שה-S&P 500 שבר חמישה שיאים בשבוע החולף, נשאלת השאלה: האם כדאי לרכוש את המדד דווקא כאשר הוא נסחר בשיא כל הזמנים? לפי מאמר שפרסמה חברת ייעוץ ההשקעות "מוטלי פול", ראוי בהחלט לשקול את זה.

"משקיעים רבים נכנסים ללחץ כאשר שוק המניות מגיע לשיא כל הזמנים", כתב אנליסט השווקים טרבור ג'נוויין. "הקול הקטן בגב הראש עשוי לומר לך להפסיק לקנות מניות, או אפילו למכור פוזיציות קיימות. לעומת זאת, ההיסטוריה מראה שיותר סביר שהאינסטינקט הזה יביא לתוצאות הפוכות מהרצוי, ולא ימנע הפסדים".

ג'נוויין מביא את דבריהם של אנליסטים בגולדמן סאקס מהזמן האחרון: "בניגוד לאמונות הרווחות, השקעה ב-S&P 500 דווקא בימים בהם השוק הגיע לשיא כל הזמנים, באופן היסטורי, הציגה ביצועים טובים יותר מהשקעות בכל יום רגיל, עם תשואות גבוהות יותר לאורך השנה, שלוש השנים וחמש השנים הבאות".

במאמר, הוצגו נתונים של בנק ההשקעות ג'יי. פי. מורגן, מתוך ניתוח שערך המכסה את השנים 1988-2024, ותומך בטענה של גולדמן סאקס. לפי הנתונים, בטווח זמן של שנה קדימה, השקעה ביום שיא הניב תשואה ממוצעת של 13%, לעומת 12% ביום רגיל; בטווח זמן של שלוש שנים קדימה, הפער גדל, עם תשואה ממוצעת של 46% ביום שיא, לעומת 40% ביום רגיל; ובטווח זמן של חמש שנים קדימה, הפער נשמר, כאשר התשואה הממוצעת ביום שיא עומדת על 81%, לעומת 75% ביום רגיל.

ג'נוויין אמר כי "ההיסטוריה מראה שימי שיא הם הזדמנויות טובות להוסיף כסף לשוק המניות, לא משנה עד כמה לא־אינטואיטיבי זה אולי נראה" - אך לצד זאת, סיכם את מאמרו עם מספר הסתייגויות.

"נתונים היסטוריים הם אף פעם לא ערובה לתשואות עתידיות, מכיוון שכל סיטואציה היא שונה", כתב ג'נוויין. "במקרה הזה, ה-S&P 500 נסחר כעת במכפיל רווח עתידי של 22.2 - פרמיה משמעותית ביחס לממוצע בעשר השנים האחרונות, שעומד על כ-18.4, כך על פי נתוני FactSet. הכלכלה גם עדיין לא הרגישה את השפעתם המלאה של מכסי הנשיא דונלד טראמפ, שמציגים סיכון לדאונסייד".

ג'נוויין הוסיף: "לפי הערכות של 17 אנליסטים בוול סטריט, החציון של מחיר היעד ל-S&P 500 בסוף השנה עומד על 6,300 נקודות - ירידה של כ-1% לעומת רמתו הנוכחית, של 6,378 (נכון לשעת הנעילה ביום שישי האחרון, הוא ננעל ב-6,388 נקודות)". לדבריו, "אין הדבר אומר שמשקיעים צריכים לברוח מן השוק, אלא שרצוי שינקטו במשנה זהירות, על־ידי התרכזות אך ורק ברעיונות להשקעות בעלי אמינות גבוהה".

עוד כתבות

ירושלים. העירייה המהירה והיעילה ביותר בקידום תוכניות בנייה / צילום: Shutterstock

ההודעה על אלפיים דירות חדשות מסמלת יותר מכל את המהפך שעובר על ירושלים

ירושלים דשדשה שנים מאחור בכל הקשור לנדל"ן, אך השנים האחרונות מצביעות על מהפך ● מנתוני סקר גלובס והתאחדות הקבלנים עולה כי בעיני רוב היזמים זו הרשות שאיתה הכי נוח לעבוד, ואת השינוי אפשר להרגיש גם בשטח ● האם נכונות הטענות שזה בא על חשבון התושבים?

נבחרת החלומות של צוקרברג / צילום: ap, Jeff Chiu

עם חבילות שכר של 100 מיליון דולר: זו נבחרת החלומות של צוקרברג

במשך חודשים הכין מנכ"ל מטא רשימה של חוקרים ומהנדסים שירכיבו את מעבדת בינת־העל שלו ● הוא מפתה אותם במאות מיליוני דולרים, שלפעמים ניתנים כבר במעמד החתימה - אבל גם בתשתית להריץ את המודלים שלהם ● מיהם הכוכבים ששווה לשלם עליהם כל־כך הרבה?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אישה שילמה חוב במשך 21 שנה, ובכל זאת הוא תפח פי עשרה. איך זה נגמר?

המחוזי קיבל העתירה, העליון הפך אותה - והקמת מרכז המסחר והמגורים יצא לפועל ● בני זוג שהו בחו"ל, וכאשר חזרו ארצה - גילו שמתגוררים בדירתם. מה קבע ביהמ"ש? ● שילמה חוב במשך 21 שנה, אך הוא רק הלך וגדל ● 3 פסקי דין בשבוע

טויוטה קורולה קרוס / צילום: יח''צ

חרם טורקי ומבול רכבים סינים לא הורידו את טויוטה, מאזדה ומרצדס מהצמרת

בעקבות החרם של ארדואן על ישראל, דגמי קורולה סדאן הייבריד ו־C־HR נעלמו מהכבישים - אך טויוטה עדיין בראש ● והאם הזוהר של מותגי הפרמיום דועך? ● מדד המותגים 2025

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

"באפיק הזה יהיה אפשר לקבל השנה 10%"- ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הקטר הפיננסי של ת"א: טייקוני הביטוח התעשרו השנה ב-24 מיליארד שקל ● 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב ● האם האג"ח הממשלתיות חוזרות להיות אטרקטיביות להשקעה? ● וגם: המשקיעים נוהרים שוב למניות מם. האם זה יסתיים יותר טוב מהפעם הקודמת?

יהונתן בגס, מנהל המחקר בקבוצת יפעת, בכנס MAD 2025 / צילום: תמר מצפי

מנהל המחקר בקבוצת יפעת: "ערך הישראליות יגן על המותג בעת משבר"

לראשונה במדד המותגים של גלובס, נבחרו 20 המותגים שמובילים בערך הישראליות ● יהונתן בגס, מנהל המחקר בקבוצת יפעת, הסביר בכנס MAD של גלובס כיצד התנהל הליך הבחירה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם רינת שרצר / צילום: Eda Tankal

המומחית שמסבירה: למה כל הרעיונות הכי טובים באים דווקא במנוחה?

הפודקאסט הפופולרי "פופקורן" מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "כשאנחנו עושים שנ"צ, יוצאים לסיבוב, מתקלחים - שם טמון פוטנציאל אינסופי", אומרת רינת שרצר, יזמת חברתית, מהנדסת ביוטכנולוגיה ומרצה בבצלאל ובבית הספר הגבוה לעיצוב ואומנות בניו יורק • בשיחה עם ליאור פרנקל היא מסבירה על חשיבות עצירת המרוץ עבור יזמים, מנהלים ועובדים ועל הצורך להתנהל קצת יותר כביצית ופחות כזרע ● פופקורן

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מהי המילה העברית לביסקוויט?

היכן בישראל נמצאת שכונה בשם רמות פולין, מה מקור הביטוי "חוק דרקוני", ומי הוא שחקן הרכש היקר ביותר בתולדות ליגות הספורט בישראל? ● הטריוויה השבועית

ניתוח עסקה. בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בחריש? / צילום: לירון כרמון

"היצע דירות היד שנייה בעיר גדול": בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בחריש?

בשכונת אבני חן בחריש נמכרה דירת 5 חדרים בשטח של 115 מ"ר עם מרפסת, חניה וממ”ד, בקומה הראשונה מתוך 6, תמורת 1.525 מיליון שקל ● המוכר הוא אברך מירושלים, הקונים הם זוג צעיר מחדרה ● ברחוב נורדאו ברחובות נמכרה דירת 3 חדרים, 81 מ”ר, בקומה רביעית מתוך 4, ב־1.67 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

אלי כהן, מנכ''ל קופת חולים כללית / צילום: באדיבות קופ''ח כללית

האם מנכ"ל כללית יקבל חבילת פרישה של יותר מ־5 מיליון שקל?

לגלובס נודע כי המנכ״ל הפורש אלי כהן מתכוון לבקש לממש אופציה למענק של 2.5 מיליון שקל בנוסף לפיצויי פרישה של כ-3 מיליון שקל ● בדירקטוריון עשויים להתנגד ● ומה קרה בעבר?

גווינת' פאלטרו בסרטון של Astronomer / צילום: צילום מסך

עושים מהלימון לימונדה: התשובה של חברת Astronomer לסקנדל בהופעה של קולדפליי

אחרי שהרומן של בכירי החברה נחשף בסרטון ויראלי, Astronomer מבצעת בקרת נזקים ● המנכ"ל וסמנכ"לית משאבי האנוש כבר הספיקו לפרוש מתפקידם, וכעת החברה הוציאה סרטון שמתייחס ברמיזה לתקרית ● בסרטון מככבת גווינת' פאלטרו, אישתו לשעבר של סולן להקת קולדפליי, שמוצגת כ"דוברת הזמנית" של החברה

ביקורו של הנשיא דונלד טראמפ במטה הפדרל ריזרב במהלך השיפוצים / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

אסבסט, עופרת ורגולציה: כך הגיע שיפוץ הפד ל-2.5 מיליארד דולר

הפרויקט רב השנים לשיפוץ מטה הפדרל ריזרב, שתוקצב בעבר ב-1.9 מיליארד דולר, זינק ל-2.5 מיליארד בשל שורה של מכשולים ● מי תהום, אסבסט וזיהומים גרמו לחריגות תקציב ולעיכובים בפרויקט ● מבקרים רבים, ובראשם הנשיא טראמפ, מערערים על הוצאות הפד ועל עצמאותו הפיננסית

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח: מתנהל מו"מ להארכת הפסקת האש ההומניטרית בעזה בכמה ימים

קצין לוחם וגשש במיל' נפצעו קשה מפיצוץ מטען ברפיח; שני לוחמים נוספים נפצעו קל ● סמל ינון נוריאל ואנה וסרן אמיר סעד מסיירת גולני נהרגו בדרום הרצועה ● בצלאל יהושוע מסבכר נפטר מפצעיו בביה"ח לאחר שנפצע בעזה ● נתניהו: "האו"ם משקר; יש צירים מאובטחים לסיוע הומינטרי, כל הזמן היו"; בניגוד לדבריו, הצירים נפתחו רק כעת בעקבות לחץ בינ"ל • צה"ל פרסם מפה של האזורים בהם תתקיים הפוגה הומניטרית מדי יום ● דיווח: חמאס הודיע למתווכות כי הוא מעוניין לפתור את הסוגיות שתקועות במו"מ ● 50 חטופים - 660 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

דיור. מחיר ממוצע / איור: גיל ג'יבלי

2.3 מיליון שקל בממוצע לדירה: מה אפשר לקנות במחיר הזה ברחבי הארץ?

המחיר הממוצע של דירת מגורים זינק בתוך עשור מ־1.46 ל־2.36 מיליון שקל, ומה שניתן לקנות בסכום זה בירושלים שונה מאוד ממה שניתן לקנות באילת או בחיפה ● יצאנו לבדוק איזה נכס תוכלו לרכוש בערים מרכזיות בארץ בסכום זה

אביב צידון, יו''ר ומייסד פינרג'י / צילום: יח''צ

יצרנית הסוללות שקופצת בתל אביב ומשלימה עלייה של 80% בשבוע

מניית פינרג'י, שבעל המניות העיקרי בה הוא חבר פאנל תוכנית "הכרישים" בטלוויזיה בעבר, אביב צידון, קפצה ביותר מ-35%, לאחר שדיווחה כי סוללות המתכת-אוויר שהיא מפתחת ישמשו את מרכזי הנתונים של גוגל ומיקרוסופט ● עם זאת, המניה נסחרת במחיר הנמוך בכ-82% לעומת מחירה בעת ההנפקה, ב-2021

קופת חולים כללית / צילום: בר - אל

פרשת קופ"ח כללית: משרד הבריאות מבקש ארכה להגיב לבג"ץ; הכללית מתנגדת

משרד הבריאות היה צפוי להגיש היום את תגובתו לעתירה לבג"ץ שהגישה קופ"ח כללית, בה היא מבקשת להקפיא את ועדת הבדיקה שכינס כדי לבחון את התנהלותה - אולם המשרד ביקש דחייה של שלושה ימים ● הכללית, מצידה, מתנגדת בתוקף לארכה המבוקשת

מייקל סיילור (מימין), מייסד ומנכ''ל סטרטג'י (לשעבר מיקרוסטרטג'י), ומרטין שלאף, בעלי קרן Alpha Capital Anstalt / צילום: SKATA via Reuters

"חברות אוצר": הטרנד החדש שכובש את וול סטריט חצה רף של 100 מיליארד דולר

בזמן שמחיר הביטקוין שובר שיאים, שורה של חברות ציבוריות משקיעות מיליארדים במטבעות דיגיטליים ומעמידות למבחן את המודל שהביא לזינוק של 3,300% במניית חברת מיקרוסטרטג'י - הרבה יותר מהביטקוין עצמו ● גם הנשיא טראמפ, אילון מאסק, מרטין שלאף ומניית ה"מם" גיימסטופ נדבקו בשיגעון החדש של וול סטריט

רועי כץ, מנהל מותג WIZ / צילום: שלומי יוסף

מנהל מותג Wiz: "כדי להשפיע חייבים לשבור כמה כללים בדרך"

רועי כץ, מנהל מותג Wiz, סיפר בכנס MAD של גלובס כיצד החברה ערערה על הקונספציות המקובלות בשוק אבטחת הענן ● "בשוק האבטחה כולם מדברים בשפה של פחד, אבל הפחד לא תמיד יוצר את הפעולה הרצויה"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

סכסוכים עם התקשורת, ויכוח פומבי עם זלנסקי והתנגשות עם האיש העשיר בעולם: הסקנדלים של טראמפ

חצי שנה לכהונתו השנייה והנשיא האמריקאי גרם ללא מעט רעש - לא רק בשל מדיניותו ההפכפכה, אלא גם בשל שרשרת של שערוריות אישיות ופוליטיות ● שלל הכותרות שהצליח טראמפ לייצר בתוך זמן קצר ● חצי שנה לכהונת טראמפ, פרויקט מיוחד 

כסף בקיר. עם גיא ליאון / צילום: פרטי

הזוג הצעיר שכבר קנה 3 נכסים: "הדירה הראשונה הייתה שבורה אך במיקום מרכזי"

גיא ליאון ואשתו שי התחילו עם דירה קטנה במצפה רמון, המשיכו לקריית אתא ולבסוף רכשו דירה על הנייר באופקים - תוך מינוף מסיבי ואמונה שהמחירים רק יעלו