חברת הנדל"ן סאמיט של איש העסקים זוהר לוי מממשת את השקעתה בחברת הדלק והקמעונאות פז תמורת 1.1 מיליארד שקל, וברווח של יותר מחצי מיליארד שקל. סאמיט היא בעלת המניות הגדולה בפז, המתנהלת ללא גרעין שליטה, והיא מחזיקה 16% מהמניות.
את החבילה מוכרת סאמיט לגופים מוסדיים באמצעות חברת החיתום אינפין, ככל הידוע בשני חלקים, כאשר לוי מוכר שני שליש מאחזקותיו ב-700 מיליון שקל, ונותן אופציות לקנות את היתר ב-350 מיליון שקל נוספים. המכירה נעשית בדיסקאונט של כ-8% על מחיר השוק הנוכחי של פז.
מאז שנת 2021 הגדילה סאמיט באופן הדרגתי את השקעתה בפז. בשנים האחרונות הועלתה לא פעם האפשרות לפיה יפעל לוי להפוך לבעל השליטה בחברה - בדומה להשערות שליוו בעבר את השקעתו בחברת הנדל"ן כלכלית ירושלים, שמומשה גם היא בסופו של דבר ברווח גדול.
מאז כניסתה של סאמיט להשקעה בפז, עברה החברה תחת ניהולו של המנכ"ל ניר שטרן מהלך של מיקוד עסקי, שנועד להציף ערך למשקיעים. במרכז המהלך עמד פיצולו בשנת 2023 של בית הזיקוק אשדוד (בז"א) מפז, וחלוקת מניותיו כ"דיבידנד בעין" לבעלי המניות שלה. התוצאה: מניית פז השלימה זינוק של כמעט 200% מאז הפיצול של בית הזיקוק, והיא נסחרת כעת לפי שווי של 7.3 מיליארד שקל.
הפרידה מבתי הזיקוק אפשרה לפז להתמקד בשני מגזרי פעילות עיקריים: קמעונאות המזון, באמצעות חנויות הנוחות שלה (Yellow) והסופרים השכונתיים (סופר יודה, סופר חביב ופרשמרקט), לצד תחום האנרגיה הכולל תחנות דלק, אספקת מוצרי דלק שונים ותחום הטענת הרכבים החשמליים החדש יחסית.
בסוף שנת 2024 השיקה פז תוכנית אסטרטגית, במסגרתה היא הציבה לעצמה יעד להגיע לרווח נקי שנתי של 500 מיליון שקל עד 2027. זאת, לאחר שבשנה שעברה היא הציגה רווח נקי מפעילות שוטפת (בנטרול רווחים חד פעמיים) של 350 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.