גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות בתל אביב; מדד הבנקים נופל לאחר שסמוטריץ' הכריז שיקדם מס חדש

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5%, לאחר שהבורסה המקומית רשמה אתמול שיאים חדשים ● ירידות נרשמות גם בבורסות ברחבי העולם, לאחר שדוחות חזקים במיוחד של חברת התוכנה פלנטיר חידדו את חששות המשקיעים מפני הערכות שווי קיצוניות בוול סטריט ● וגם: האם חברת השבבים שזינקה ב־100% השנה בדרך לראלי חדש?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:40

בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.8%. מדד הבנקים ממשיך להוביל את הירידות ונחלש בכ-2.2%, כאשר אחריו בולט לשלילה מדד הבנייה, שנופל בכ-1.1%. מנגד, מדד הביטוח, היחיד מבין המדדים הענפיים שנסחר כעת בטריטוריה חיובית, עולה בכ-2.3%.

12:40

הירידות בבורסה בתל אביב מעמיקות. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.7%, מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-1.2%.

מדד הבנקים צונח כעת במעל 2%, לאחר ששר האוצר, בצלאל סמוטריץ', תקף את הבנקים על גובה הריביות שהם גובים מהציבור, במסגרת הצגת תקציב המדינה לשנת 2026. הוא עמד על כך שבתקציב 2026 יוטל מיסוי על הבנקים, שישקלל את "הרווחים שהם צברו מבלי לעבוד קשה רק בגלל זה שנגיד בנק ישראל העלה את הריבית". לשאלת גלובס, הוא אמר שהוא שוקל בחיוב את הצעתו של פרופ' אבי שמחון, למיסוי הבנקים והעברת התקבולים לבעלי המשכנתאות שהתייקרו בשנים האחרונות עם זינוק הריבית.

למעט מדד הביטוח, שקופץ כעת בכ-1.4%, כל המדדים הענפיים נסחרים בירידות, לרבות מדדי הבנייה והנדל"ן, שיורדים בכ-1.5%.

12:00

המסחר בבורסה בתל אביב מוסיף להתנהל בשעה זו בירידות. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5%, מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.5%. מדד הביטוח מוביל את העליות בקרב המדדים הענפיים ומתחזק בכ-3%. מנגד, מדדי הבנייה והבנקים רושמים כעת ירידות של כ-1%. גם מדד רשתות השיווק מאבד מערכו כ-0.8%.

מניית יצרנית המצלמות לרחפנים נקסט ויז'ן עולה כעת בכ-2.5%, לאחר שדיווחה מוקדם יותר הבוקר על הזמנות בגובה של 24 מיליון דולר שקיבלה מלקוח צד שלישי.

בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק בשעה זו בכ-0.7% מול השקל ושערו עומד על 3.27 שקלים.

11:15

הירידות בתל אביב מתחזקות מעט. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.9%. המגמה השלילית מתרחשת, בין היתר, על רקע ירידות שנרשמות בבורסות ברחבי העולם, לאחר שדוחות חזקים במיוחד של חברת התוכנה פלנטיר , חידדו את חששות המשקיעים לגבי הערכות שווי קיצוניות בוול סטריט.

בבלומברג דווח הבוקר כי מנכ"לים בוול סטריט אמרו כי משקיעים צריכים להיערך לירידה של מעל 10% בשוקי המניות בתקופה של השנה־שנתיים הקרובות, וכי תיקון שכזה עשוי להיות התפתחות חיובית.

בכנס השקעות שהתקיים בהונג קונג, מנכ"ל גולדמן סאקס, דייוויד סולומון, ציין כי "סביר שתהיה ירידה של בין 10% ל-20% בשוקי המניות מתישהו בתקופה שבין 12 ל-24 החודשים הקרובים", אם כי הוא הוסיף שהיפוכים מסוג זה הם היבט נורמלי של שווקים שוריים ארוכי־טווח כמו זה הנוכחי; סולומון המליץ ללקוחות להישאר מושקעים ולבחון את תיקי ההשקעות שלהם, מבלי לנסות לתזמן את השווקים.

סולומון הוסיף כי "תיקון של בין 10% ל-15% מתרחש באופן תדיר, אפילו במהלך מחזורים חיוביים של השווקים. זה לא משהו שמשנה את האמונה הבסיסית לגבי האופן בו אתה רוצה להשקיע את ההון שלך". מנכ"ל בנק ההשקעות מורגן סטנלי, טד פיק, הצטרף לעמדתו של סולומון ואמר כי משקיעים צריכים לקבל בזרועות פתוחות תיקונים בשוק, וציין גם הוא כי מדובר בעיניו בהתפתחויות חיוביות ולא בסימנים של משבר.

חברת הטכנולוגיה אודיוקודס עקפה את תחזיות האנליסטים ברבעון השלישי. החברה, המספקת פתרונות תקשורת וסביבת עבודה דיגיטלית, רשמה צמחה ב-2.2% בהכנסות ל-61.5 מיליון דולר, גידול דומה נרשם ברווח הנקי לפי כללי GAAP ל-2.7 מיליון דולר והרווח Non-GAAP היה דומה לרבעון המקביל, 4.9 מיליון דולר. המנכ"ל שבתאי אדלרסברג ציין את הצלחת החברה בעסקי ה-AI שלה, שצמחו ב-50% ברבעון ויסייעו לאודיוקודס להגיע ליעד ה-ARR (הכנסות חוזרות שנתיות) 78-82 מיליון דולר השנה.

מניית גילת טלקום עולה לאחר שהחברה חתמה על הרחבת ההסכם שלה עם בזק, לשימוש ב-90 אלף קווי סיבים נוספים. החברה מעריכה שההסכם יאפשר לה המשך צמיחה רווחית בפעילותה. ההסכם ייערך ב-4 פעימות לתקופת שימוש בת 15 שנים, ולפי הודעת בזק התמורה (בתלות במימוש מלוא הפעימות על-ידי גילת) תגיע ליותר מ-600 מיליון שקל, מהם 400 מיליון שקל תשלומים חד-פעמיים ודמי תחזוקה שנתיים.

גם חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת עקפה את התחזיות ברבעון השלישי והעלתה את התחזית השנתית. ההכנסות ברבעון צמחו ב-17.9% לכ-250 מיליון דולר, ומתחילת השנה ההכנסות גדלו ב-10% לכ-714 מיליון דולר. לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח הנקי ברבעון צמח ב-9.3% ל-24.1 מיליון דולר ומתחילת השנה הוא הסתכם ב-92.5 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP אורמת הציגה רווח נקי של 41 סנט למניה ו-EBITDA של 138 מיליון דולר ברבעון. אורמת צופה הכנסות שנתיות של 960-980 מיליון דולר, עלייה מתחזית קודמת ל-935-975 מיליון דולר, וזאת למרות הפחתת תחזית ההכנסות למגזר החשמל (הפעילות המרכזית שלה) מ-710-725 מיליון דולר ל-700-705 מיליון דולר, ובזכות גידול במגזר המוצרים ובאגירת אנרגיה. ה-EBITDA השנתי יסתכם ב-575-593 מיליון דולר, עדכון כלפי מעלה לעומת תחזית קודמת.

10:35

המסחר בתל אביב מתנהל כעת בירידות קלות. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.1%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.6%. את הירידות מוביל מדד רשתות השיווק, שנחלש בכ-1%, כאשר גם מדדי הנדל"ן והבנייה נופלים בכ-0.7%. מנגד, מדד הביטוח קופץ בכ-1.6%.

10:05

ירידות קלות בפתיחה בתל אביב. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5%, מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.7%. את הירידות מובילים המדדים שבלטו לחיוב אתמול: מדד ת"א־נפט וגז יורד בכ-0.9%, מדד הבנקים מאבד מערכו כ-0.7% ומדד הביטוח נופל בכ-0.5%.

מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: נקסט ויז'ן , טאואר , נטו מלינדה , אופקו הלת' ואורמת .

מניות שבולטות לשלילה: נובה , אזורים , אקויטל , ורידיס וגב ים .

8:30

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת, כאשר ברקע המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל בירידות (ראו הרחבה מטה). המשקיעים גם ימשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות הביטחוניות ברצועת עזה.

המסחר בתל אביב התנהל אתמול במגמה חיובית והמדדים המובילים נגעו בשיאי כל הזמנים. מדד ת"א 35 התקדם בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 הוסיף לערכו כ-0.1%. את העליות הובילו מדדי הבנקים והפיננסים, עם עליות של כ-2.4% וכ-2%, בהתאמה. גם מדד הביטוח ומדד ת"א־נפט וגז בלטו לחיוב והתחזקו בכ-1.8%.

בנק לאומי עשה היסטוריה אתמול והפך לבנק הראשון שמגיע לשווי שוק של 100 מיליארד שקל. מאז ה-7 באוקטובר, מניית הבנק יותר מהכפילה את עצמה, ומאז השפל שלאחר תחילת המלחמה היא זינקה בכ-170%.

במדד ת"א 125 בלטו, בין היתר, מניות ג'י סיטי ושפיר הנדסה , בעקבות דיווחים חשובים: ג'י סיטי קפצה בכ-7%, לאחר הודיעה על רכישת מניות בחברה בת סיטיקון מפינלנד תמורת 56 מיליון אירו, מה שמשקף פרמיה של 35% על מחיר המניה. חברת שפיר הנדסה דיווחה לבורסה כי חתמה על מזכר הבנות עם שני גופים מוסדיים למכירת עד 38.5% מהזכויות בשלושה מפרויקטי התשתית המרכזיים שלה - כביש 6 צפון, כביש 16 והנתיב המהיר, בהם היא מחזיקה בזכיינות. מניית החברה קפצה בכ-3.5%.

מניית זוז אסטרטגיה (זוז פאוור לשעבר), המשקיעה בביטקוין, נפלה בכ־40% - ייתכן שעל רקע תשקיף מדף שיאפשר לבעלי מניות בה לממש מניות מדי פעם. במקביל, החברה הודיעה על רכישה עצמית של מניות תמורת עד 50 מיליון דולר, אבל נכון לפתיחת המסחר לא הצליחה להמתיק את החדשות הרעות.

בוול סטריט, המסחר ננעל אמש במגמה מעורבת, כאשר מניות הטכנולוגיה הובילו את מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 לעליות. מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.5%, מדד ה-S&P 500 התקדם בכ-0.2% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.5%.

את העליות הובילה ענקית השבבים אנבידיה , לאחר שחברת מרכזי הדאטה איירן הודיעה כי חתמה על עסקה בגובה 9.7 מיליארד דולר עם מיקרוסופט, במסגרתה תספק לה מעבדים גרפיים של ענקית השבבים לתקופה של חמש שנים. בנוסף לכך, מיקרוסופט הודיעה היום כי קיבלה רישיונות ייצוא שיאפשרו לה לשלוח שבבים של אנבידיה לאיחוד האמירויות, צעד שעשוי להאיץ את שאיפות הבינה המלאכותית של מדינות המפרץ. גם מניות שבבים נוספות, כמו AMD ומיקרון , הושפעו לחיוב מההתפתחויות ונסחרות כעת בעליות.

עוד בתחום ה-AI, דווח כי חברת הבינה המלאכותית OpenAI חתמה על עסקת ענק בגובה 38 מיליארד דולר במסגרתה תרכוש כוח מחשוב ענן מאמזון , ותוכל להתחבר לאלפי מעבדים גרפיים של אנבידיה בארה"ב. ב-CNBC מציינים כי מדובר בסימן האחרון המעיד על כך ש-OpenAI, המוערכת בשווי של 500 מיליארד דולר, כבר לא תלויה במיקרוסופט. מניית אמזון מזנקת כעת בכ-6%.

גיל לוריא, ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב-D.A. Davidson, התייחס להובלה של מניות הטכנולוגיה ביום המסחר ואמר ל-CNBC כי "השוק מתגמל את השחקניות המרכזיות בתחום ה-AI היום", תוך שהוא מצביע על מניות כמו אנבידיה , מיקרוסופט , אלפאבית (גוגל) , אמזון ופלנטיר ככאלה ששווה לעקוב אחריהן.

לוריא הוסיף: "החברות הללו מובילות את הדרך ולוכדות כמעט את כל הערך בתחום ה-AI. הן מסוגלות להבטיח את קיומן של התשתיות הדרושות כדי לשרת את הלקוחות שלהן, וכך כולן רואות נקודת מפנה חיובית בביקושים. לא רק שיש להן את המזומנים כדי לבנות קיבולת נוספת של מחשוב AI בעצמן, אלא הן יכולות אף להרחיב את היכולות שלהן על־ידי השכרת קיבולת מספקיות ניאו-קלאוד וחברות מרכזי דאטה אחרות".

במהלך הלילה, פורסמו הדוחות הכספיים של חברת התוכנה פלנטיר . התוצאות הכספיות של החברה ניפצו את תחזיות האנליסטים והיא אף העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ל-4.4 מיליארד דולר. המניה תחילה קפצה במסחר המאוחר בכ-7%, אך בהמשך צנחה במעל 4%, על רקע חששות מפני הערכת השווי הגבוהה שלה.

החברה דיווחה על צמיחה בהכנסות בשיעור מסחרר של 63% ל-1.18 מיליארד דולר, לעומת צפי האנליסטים שעמד על 1.09 מיליארד דולר. בבלומברג דייוחו כי נכון ליום שישי האחרון, מכפיל המכירות של החברה עמד על 85 - הגבוה ביותר במדד ה-S&P 500. מנכ"ל החברה, אלכס קארפ, אף ציין לאחר פרסום הדוחות כי "אנו באזור של 'דימום אף'. אף אחד אחר לא נמצא כאן".

בשיחה עם בלומברג, גיל לוריא התייחס לדוחות וציין כי "כל המספרים הללו מנותקים לחלוטין מנתוני היסוד. זו חברה עם קצב הכנסות של 4 מיליארד דולר בשנה שצומחת ב-63%. אין שום דבר שאפילו מתקרב לזה, שזו הסיבה שהגענו למצב בו הערכת השווי היא ברמה חסרת־תקדים".

בעקבות הדיווח, החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר בירידות של עד 1%. זאת, לאחר שאתמול, כאמור, הנאסד"ק וה-S&P 500 סיכמו את יום המסחר בעליות. האם הדוחות של פלנטיר יביאו להיפוך מגמה בשוק המניות האמריקאי, או שמא מדובר בנפילה נקודתית, זו שאלה שהתשובה לה תתברר בהמשך.

באשר לכיוון אליו הולך שוק המניות האמריקאי, אינדיקטור מרכזי של בנק אוף אמריקה מאותת כי ה-S&P 500 בדרך להניב "תשואה בריאה" בשנה הקרובה. אינדיקטור ה-SSI של בנק אוף אמריקה (Sell Side Indicator), אשר עוקב אחר השיעור המומלץ שאסטרטגים מעריכים שיש לתת למניות מתוך תיק הנכסים הממוצע, עלה מעט באוקטובר - מה שמאותת כי האסטרטגים בוול סטריט הפכו למעט שוריים יותר, אם כי הסנטימנט רחוק מלהיות אופורי. המדד הצביע על עלייה מ-55.5% ל-55.7%.

האסטרטגיות ויקטוריה רולוף וסביטה סוברמניאן ציינו כי "העלייה של 20 נ"ב במדד ה-SSI מעידה על כך שאסטרטגים מעט יותר שוריים, אך מדובר במהלך יחסית קטן לעומת השינוי החודשי הממוצע, אשר עומד על כ-50 נ"ב בעשור האחרון". למרות העלייה הקלה, המדד נותר בטריטוריה נייטרלית, במרחק של כשני אחוזים מתחת לרמה שמהווה איתות "מכירה". בבנק אוף אמריקה ציינו כי הקריאה "משקפת תשואה בריאה של 13% בעבור מדד ה-S&P 500 ב-12 החודשים הקרובים".

נוסף על כך, בבנק אוף אמריקה התייחסו השבוע גם לעונת הדוחות הנוכחית. בבנק ציינו כי רווחי עונת הדוחות של הרבעון השלישי בדרך לצמיחה של 12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד - מה שיסמן את הרבעון הרביעי ברציפות במהלכו נרשמה צמיחה דו־ספרתית.

הבנק מסר כי בסיכום השבוע השלישי של העונה, 75% מחברות ה-S&P 500 דיווחו ועקפו את הקונצנזוס בשוק ב-6%, כאשר לדבריו הדבר אינו רק בזכות ענקיות טכנולוגיה כמו אלפאבית ואמזון, אלא גם בזכות חברות מיתר הסקטורים. בהתחשב בכך ש-63% מהחברות עקפו את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה, עונת הדוחות הנוכחית בדרך להיות הטובה ביותר מאז 2021.

בבנק ההשקעות UBS מעריכים כי לראלי בשוק המניות האמריקאי יש עוד מקום לעלות. אולריק הופמן-בורשרדי, ראש מחלקת השווקים הגלובליים בבנק, ציין כי "דאגות לגבי הערכות שווי גבוהות נמשכות, והתחזית של מדיניות הפדרל ריזרב נראית כעת עכורה יותר, על רקע ההשבתה בממשל האמריקאי. אבל למרות העליות החזקות בשוק המניות השנה, אנו ממשיכים להאמין שלשוק השורי הזה יש מקום לרוץ ושמשקיעים צריכים להיות בפוזיציה ליהנות מהראלי".

היום לאחר נעילת המסחר, מספר חברות גדולות צפויות לדווח את תוצאותיהן לרבעון השלישי, ביניהן חברת השבבים AMD (לגביה יש הרחבה תחת סעיף 5), חברת שירותי התחבורה Uber וחברת הפארמה פייזר .

באסיה, הבורסות נסחרות הבוקר בעיקר בירידות, על אף העליות בוול סטריט שהובלו על־ידי מניות הטכנולוגיה. הניקיי נפל בכ-1.6%, ההנג סנג מאבד מערכו כ-0.7%, בורסת שנגחאי יורדת בכ-0.6% והקוספי נפל בכ-2.4%.

2. שוקי האג"ח

בסקירה השבועית של מחלקת המאקרו־כלכלה בבנק דיסקונט, התייחסו לכך שתשואות אג"ח ממשלת ארה"ב עלו לכל אורכו של העקום (לכל הטווחים) בעקבות הטון הניצי של יו"ר הפד פאוול בהחלטת הריבית בשבוע שעבר. פאוול אמר כי לא בטוח שארה"ב בדרך להורדת ריבית נוספת בדצמבר, ואף התריע מפני קשיי נזילות מסוימים שנצפים בחלק מהבנקים. כלכלני דיסקונט מעריכים כי תנודתיות התשואות תהיה גבוהה בחודש הקרוב, בשל אי־ודאות לגבי מדיניות הפד.

באשר לישראל, בבנק ציינו כי "השוק מוסיף לתמחר כמעט באופן ודאי הפחתת ריבית בסוף נובמבר, והפחתה של קרוב ל־1.25% תוך שנה".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

עם פתיחת שבוע המסחר במטבע חוץ, השקל התחזק אתמול בהשוואה לאירו והשער היציג נקבע על 3.74 שקל לאירו. הדולר נסחר בשינויים קלים בלבד ביחס לשקל והשער היציג נקבע על 3.25 שקלים לדולר. הבוקר, הדולר מתחזק מעל מול השקל והשער עומד על 3.26 שקלים.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט נותרו יציבים אתמול. מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי נעמד על כ-61 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט נעמד על כ-64.8 דולר. בתחילת השבוע, ארגון אופ"ק+ הסכים להרים את תפוקת הנפט שלו בכמות קטנה של 137 אלף חביות בדצמבר, ולעצור את ההגדלות בתפוקת הנפט ברבעון הראשון של השנה הבאה.

הזהב התאושש מעט ומחירו נע מעל לרף 4,000 הדולר, בעוד המשקיעים מצפים למדד התעסוקה של ADP כדי לנסות ולהעריך את הסיכויים להורדת ריבית נוספת של הפדרל ריזרב בדצמבר.

4. מאקרו

שוק העבודה בישראל הדוק וסביבת הביקושים חזקה, כך אומר רפי גוזלן, כלכלן ראשי באי.בי.אי בית השקעות. לדבריו, נתוני התעסוקה לספטמבר מצביעים על המשך התבססות שיעור האבטלה ברמות נמוכות של כ־3%. היקף המשרות הפנויות עלה גם כן והוא נמוך רק בכ־3% מהשיא של 2022, עם שיפור רוחבי כולל בענף ההייטק.

"השיפור בשוק העבודה ממשיך לתמוך בצריכה הפרטית", מוסיף גוזלן, ומזכיר את העלייה בהוצאות בכרטיסי אשראי. "שילוב של שוק העבודה ההדוק וסביבת ביקושים חזקה מחזקים את ההערכה כי המדיניות המוניטרית של בנק ישראל צפויה לכוון להתאמה בסביבת הריבית הריאלית, כדי לא לייצר מדיניות מרסנת מדי. בהתחשב בכך שאנו מעריכים כי סביבת האינפלציה תתבסס לאורך 2026 סביב 2.5%, אנו מצפים להפחתה מתונה והדרגתית בלבד בריבית לכ־4% במהלך השנה הקרובה, לעומת הציפיות המגולמות בשוק להפחתה לכ־3.5%".

בארה"ב, מושלת הפד ליסה קוק נשאה דברים אתמול בוושינגטון, בפעם הראשונה מאז שהנשיא טראמפ ניסה להדיח אותה מתפקידה, בשל טענות שביצעה הונאת משכנתא בטרם מונתה לתפקיד. קוק ציינה כי תמכה בהורדת הריבית האחרונה של הפדרל ריזרב ואותתה על כך שהיא פתוחה להורדות נוספות.

"ראיתי את ההחלטה הזו כראויה, מכיוון שאני מאמינה שסיכוני הדאונסייד לשוק התעסוקה הם גדולים יותר מסיכוני האפסייד לאינפלציה. אני רואה בהפחתת הריבית האחרונה כצעד הדרגתי נוספף בדרך לנורמליזציה", אמרה קוק. קוק התייחסה למדיניות הבהמשך ואמרה כי "במבט קדימה, המדיניות שלנו אינה על דרך קבועה מראש. אנו נמצאים בעת בה סיכונים לשני צידי המנדט הכפול שלנו מוגברים".

באשר לאינפלציה, קוק ציינה כי השפעת המכסים של טראמפ לא באה לביטוי באופן מלא בכלכלה האמריקאית. עם זאת, היא אמרה שהתוצאה הסבירה ביותר היא "עלייה חד־פעמית" במחירים, שלא צפויה לדחוף את האינפלציה כלפי מעלה בטווח הארוך.

עוד בארה"ב, פורסם מדד מנהלי הרכש, שהצביע על עלייה מ-52.2 נקודות ל-52.5 נקודות - מה שמשקף שיפור מסוים בפעילות הייצור. זאת, לעומת צפי האנליסטים ל-52.2. קריאה של מעל 50 נקודות מעידה על התרחבות בפעילות, בעוד שקריאה מתחת לרף זה מעידה על התכווצות. ההפתעה החיובית כלפי מעלה עשויה לתמוך בסנטימנט חיובי לסקטורי הייצור והתעשייה.

5. תחזית

היום לאחר נעילת המסחר תדווח חברת השבבים AMD על תוצאותיה לרבעון השלישי, ואחרי זינוק של 112% במניה מתחילת השנה, בשוק מצפים במיוחד לדוחות הללו. ענקית השבבים בהנהלת ליסה סו נסחרת בשווי של כ־416 מיליארד דולר, ומחיר המניה עמד בפתיחת המסחר ביום שני על 255 דולר.

בבנק ההשקעות קנטור העלו השבוע את מחיר היעד למניה מ־275 ל־350 דולר, פרמיה של 36.7%, בהמלצת "תשואת יתר". בקנטור צופים עקיפה והעלאה צנועה בתחזיות, דווקא בזכות השווקים ה"מסורתיים" של AMD ולא בזכות מעבדי ה־AI שהלהיבו את המשקיעים (ושגם צפויים לצמוח). הם גם מצפים מהחברה לעדכונים על השוק, אך מעריכים שההכרזות המשמעותיות יגיעו ביום האנליסטים ב־11 בנובמבר.

בג'פריס ההמלצה על AMD היא "קנייה" במחיר יעד של 300 דולר, פרמיה של 17.1%, ולקראת הדוחות הם העריכו שבתחום השרתים AMD תציג תוצאות טובות, ובתחום ה־AI ההזדמנות האמיתית תגיע במחצית השנייה של 2026.

אבל התחזית החריגה היא זו של אתר המשקיעים The Motely Fool. שם העריכו ש־AMD היא אחת משתי חברות ה־AI הבאות (לצד אורקל) שעשויות לחצות את רף השווי של טריליון דולר.

עוד כתבות

שינויים בתקציב / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

בימים אלה ממש הכנסת מעבירה מיליארדי שקלים. למה?

הכנסת מעבירה כספים מיד ליד, והרוחות מתלהטות - אבל למה זה בכלל קורה? ● העיניים נשואות לתקציב המדינה, אבל בסוף השנה הוא בדרך־כלל נראה שונה מאוד ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

אילוסטרציה / אילוסטרציה: Shutterstock, olesia_g

3,000 עסקים ישראלים ישתתפו בשופינג IL שיתקיים השבוע

שליש מהעסקים באירוע שיזמה גוגל גם מייצרים בישראל - הנתון הגבוה ביותר בשנים האחרונות ● כ-100 מצהירים על סכנת סגירה מיידית בשל המלחמה

בואינג 777 שעבר הסבה למטוס מטען על ידי תע''א. בקרוב גם בהודו? / צילום: התעשייה האווירית IAI

905 מיליון דולר: זו העסקה הבאה של התעשייה האווירית עם הודו

כחלק ממהלך אסטרטגי של הודו, התעשייה האווירית תיזכה בחוזה בסך 905 מיליון דולר להסבת שישה מטוסי נוסעים למטוסי תדלוק עבור חיל האוויר המקומי ● בכך יתהדקו עוד יותר היחסים בין החברה לניו דלהי, הכוללים בין היתר מערכות הגנה אווירית, מל"טים וטילים

הטבות המס לחברות הייטק / איור: Shutterstock

יש לכם חודשיים לבצע את תכנון המס הזה, והוא יכול לחסוך לכם הון

פחות מחודשיים לסוף השנה, גלובס יוצא בסדרת כתבות על ההטבות והתכנונים שיעזרו לכם לחסוך במס על ההשקעות שלכם. והפעם - קיזוז הפסדי הון ● איך הפסדים בהשקעה אחת יכולים לחסוך במס בהשקעה אחרת, על אילו נכסים ההטבה חלה, ועד מתי אפשר לממש את הזכאות? ● כתבה ראשונה בסדרה

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

למרות המשבר בכנסת: חוק השידורים של השר שלמה קרעי עבר בקריאה ראשונה

למרות התנגדות היועצים המשפטיים וחרם החקיקה של הסיעות החרדיות - הצעת חוק השידורים של שר התקשורת שלמה קרעי אושרה בקריאה ראשונה ● החוק מבקש להקים רגולטור חדש שיחליף את הרשויות הקיימות ולחייב גם חברות סטרימינג אמריקאיות בהשקעה בתוכן ישראלי

איתן יוחננוף, מנכ''ל ובעלי רשת יוחננוף / צילום: גבע טלמור

יוחננוף מתרחבת לשדות: רוכשת כ-107 דונם בנס ציונה לגידול עצמי של פירות וירקות

הרשת תשלם על הקרקע כ-27 מיליון שקל, ובנוסף תשלם 5.1 מיליון שקל לצד שלישי כדמי ייזום ● מטרת הרכישה היא לבצע שימוש חקלאי בקרקע, הכולל גידול של מוצרי פירות וירקות שיוחננוף רוצה למכור בסניפיה, תוך הפחתת העלויות הכרוכות בשרשרת האספקה

ארז צדוק / צילום: פרטי

מנהל תיקים ביום, סופר בלילה: העלילה החדשה של ארז צדוק

ארז צדוק, בעלי בית ההשקעות אביב המתמחה בהשקעות הוגנות, מוציא ספר חמישי ושומר על אופטימיות: "תהיה פה צמיחה כלכלית, וכולנו רואים את זה עכשיו. בהשוואה לדורות הקודמים, אנחנו בני מזל"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

הדוח של ענקית הטכנולוגיה שגורם לירידות באירופה ובחוזים העתידיים

מדד הדאקס נופל בכ-1.3%, הקוספי צנח בכ-2.4% ● פלנטיר ניפצה את תחזיות האנליסטים, אך המשקיעים נבהלו מקצב הצמיחה המהיר שלה והמניה צנחה במסחר המאוחר ● זאת, לאחר שמספר עסקאות ענק בתחום ה-AI דחפו את מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 לעליות אתמול, בהובלת אמזון ואנבידיה ● הביטקוין והאת'ריום צונחים

עזרא גבאי / איור: גיל ג'יבלי

"כולם חשדו שיש שטיקים": סוכן ביטוח אחד עומד בלב הפרשה החמורה

עזרא גבאי נחשב לאחד מסוכני הביטוח הפרטיים הגדולים בישראל, מחובר היטב לצמרת ההסתדרות, למרכז הליכוד, לעיריות ולחברות ממשלתיות ● כעת הוא נעצר בחשד למעורבות בפרשת השחיתות בהסתדרות ● סנגורו: "כל עסקה הייתה באמצעות מכרז"

אלכס קארפ, מנכ״ל פלנטיר / צילום: שחר שחר, דוברות אונ' תל אביב

פלנטיר עקפה את תחזיות האנליסטים, אז למה המניה נופלת?

מניית פלנטיר ירדה ממחיר שיא כל הזמנים אליו הגיעה, דווקא לאחר שהחברה הציגה תוצאות חזקות ברבעון השלישי ● בשוק חוששים שהשווי של החברה גבוה מדי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

הנגיד רומז על הפחתת ריבית? מדד ספטמבר היה "התפתחות בכיוון הנכון"

בכנס "בנקאות המחר" שעורך אגף הפיקוח על הבנקים, הביע פרופ' אמיר ירון עידוד מנתוני מדד המחירים בחודש ספטמבר: "הפתיע את השוק כלפי מטה" ● הנגיד אף שיבח את הכלכלה הישראלית וקרא להקדים את המאמצים "לגיבוש תקציב אחראי, אמין ותומך צמיחה שיבטיח את המשך חוסנו של המשק"

קמפיין וולט שעלה בסוף השבוע / צילום: צילום מסך

פניתם לוולט וקיבלתם הודעה שהנציג דובר אנגלית? זו הסיבה

בחודשים האחרונים מצאו באפליקציית המשלוחים פתרון לעומס הפניות: חלקן מנותבות לנציגי שירות הממוקמים בגאורגיה, שלא תמיד מתקשרים היטב עם הלקוחות ● לפי החברה, שמעסיקה כ־1,400 נציגי שירות בישראל, מדובר בעיקר בזמן אירועי ספורט גדולים ובערבי חמישי

Jaecoo 7 צ'רי / צילום: יח''צ

מהפך בשוק הרכב: קבוצת צ'רי הסינית עקפה את המסירות של טויוטה

קבוצת צ'רי הסינית טיפסה למקום השני במסירות הרכב מתחילת השנה עם המותגים צ'רי וג'אקו, תוך שהיא עוקפת את טויוטה שנמצאת כעת במקום השלישי בחלוקה ליצרניות ● יונדאי מוטורס שומרת עדיין על ההובלה עם כ־52 אלף מסירות מצטברות ● בענף הרכב מצפים כי בחודשים הבאים ימשכו מבצעי ההנחות על רכבי "אפס קילומטר"

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

"אחת הפרשות הגדולות שנחקרו בארץ": החשדות, הנחקרים והמעצר של יו"ר ההסתדרות

שוחד, מרמה והפרת אמונים - פרשת "יד לוחצת יד" מטלטלת את המשק ● יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד נעצר בחשד שקיבל לכאורה כסף וטובות הנאה מסוכן הביטוח עזרא גבאי ● ביהמ"ש קבע כי בר־דוד יישאר במעצר עד 10 בנובמבר מחשש לשיבוש חקירה ● המשטרה: מדובר ב־13 פרשיות שחיתות, שכל אחת מהן יכולה לעמוד בפני עצמה, עם מעל 300 נחקרים ומעורבים

עו''ד יפעת תומר ירושלמי, צילום: דובר צה''ל

מעצר הפצ"רית והתובע הצבאי לשעבר הוארך: "חשש לשיבוש לפחות בשתי פעולות חקירה"

הדיון על הארכת מעצר האלופה יפעת תומר-ירושלמי ואל"מ מתן סולומש התקיים בדלתיים פתוחות; הפצ"רית נכנסה לאולם הדיונים לא אזוקה • החוקרת הציגה לשופטת דוח סודי והבהירה: "מדובר בפרשה לא פשוטה" • עורך דינה: "אין שום סיבה להניח שהפצ"רית תשבש חקירה" • הסיבה להארכת המעצר: שיבוש ומסוכנות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר: "בתקציב 2026 יוטל מיסוי חדש על הבנקים"

השר בצלאל סמוטריץ' הציג את עקרונות תקציב 2026; הציב יעד גירעון מתון יחסית של 3.2% לשנת 2026 ● הכלכלן הראשי הפחית את תחזית הצמיחה ל-2025, אך הביע אופטימיות לגבי השנה הבאה ● מנכ"ל האוצר אילן רום תקף את ההתנהלות התקציבית של צה"ל במלחמה: "יש בזבוזים גדולים שגובלים בפלילים"

ווסטרן דיגיטל, סיגייט, סנדיסק משולב במכשיר נייד / צילום: Business Wire ,מצגת סנדיסק

400% תשואה: גם אנליסטים מנוסים לא עומדים בקצב של הטרנד החדש בוול סטריט

עליות של מאות אחוזים מתחילת השנה במניות שלוש חברות הפועלות בתחום אחסון המידע, מיוחסות לייצור שבבי זיכרון שנהנים מביקוש גובר משוק הבינה המלאכותית ● ברקע, התחום סבל שנים מתמחור חסר ומיעוט השקעות ● ויש גם תזכורת מהיסטוריה ישראלית

שכונת אם המושבות, פתח תקווה / צילום: Shutterstock

תושבים נגד הרחבת דרך אם המושבות בצפון פ"ת: "חשש כבד ביותר לנזק תמידי"

תושבים משכונת אם המושבות בפתח תקווה מתנגדים להרחבת הכביש העובר בסמוך לשכונה, שתהפוך את הכביש לדו־מסלולי ותלת־נתיבי וכוללת גשר מיתרים גדול ● לטענתם, התכנון מקודם "במעמד צד אחד" ומתעלם מזכויותיהם ● העירייה: "ביצוע הפרויקט פורסם באופן עקבי, מפורט וברור עוד משנת 2018"

הלווייתו של אל''ם אסף חממי / צילום: ap, Leo Correa

הלווייתו של אל"ם אסף חממי שגופתו הושבה משבי חמאס מתקיימת בשעה זו

הרמטכ"ל זמיר סופד לאל"מ חממי: "שילוב מדויק של עוז רוח וקור רוח" ● בעזה: הצלב האדום ומחבלי הזרוע הצבאית של חמאס בשכונת סג'עייה, בחיפוש אחר החטופים החללים ● דיווח בעיתון המזוהה עם חיזבאללה: נשיא לבנון ז'וזף עאון קיבל מסרים של אי שביעות רצון מהאמריקאים לגבי בקשתו שצבא לבנון יתעמת עם צה"ל ● עדכונים שוטפים

שר האנרגיה אלי כהן חדשות שש, רשת 13, 25.09.25 / צילום: איל יצהר

האם רעיון המדינה הפלסטינית נתקל בהתנגדות מפתיעה במדינה מערבית?

השר אלי כהן סיפר שקרא על סקר עם התנגדות גורפת של הבריטים להכרה במדינה פלסטינית ● אבל לפני שקופצים למסקנות, כדאי לקרוא את האותיות הקטנות ● המשרוקית של גלובס