גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בת"א; מדד הבנקים ירד בכ-1.6%, פרטנר עלתה ב-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1% ● שורת חברות בארה"ב יפרסמו דוחות בשבוע הקרוב, ביניהן אלפאבית, טסלה ואינטל ● השקל המשיך להתחזק ביחס לאירו, אך דווקא נחלש קלות ביחס לדולר ● הפניקס מציינים כי הסיכוי להפחתת ריבית בספטמבר פוחת ● מנכ"ל מגדל ניהול תיקי השקעות אומר כי "לא מן הנמנע שישראל עומדת כעת בפני תור זהב כלכלי"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

15:56

יום המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב-0.1% ות"א 90 עלה ב-0.4% מדד הבנקים בולט לשלילה וורד ב-1.6%. מנגד, בלט לחיוב מדד הטכנולוגיה שהוסיף לערכו כ-1%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל.

בלטו לחיוב מניות פרטנר , איביאי השקעות , ישראמקו יהש , חילן , ומלם תים .

מנגד, פלרם , ישרס אחזקות , מימון ישיר , אלוני חץ ודוראל אנרגיה ננעלו בירידות שערים.

15:34

לקראת סיום יום המסחר, המדדים המרכזיים בת"א נסחרים בירידות קלות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. מדד הבנקים בולט לשלילה ויורד בכ-1%.

חברת האנרגיה המתחדשת סאנפלאואר הודיעה לבורסה שהיא צפויה למכור מתקנים סולאריים מניבים בשווי של כ-200 מיליון שקל לחברת פריים אנרג'י . המתקנים יועברו בתמורה להעברת כסף מיידית של 73 מיליון שקלים, ופריים אנרג'י גם תיקח על עצמה חובות שסאנפלאואר נטלה לצורך מימון הפרויקט, בשווי 130 מיליון שקלים נוספים. מדובר במתקנים סולאריים בעלי הספק של 13.1 מגה-וואט. על פי החברה, העסקה מביאה לידי ביטוי את האסטרטגיה שלה של התמקדות בהשבחת נכסים, מימושם בשלב ההבשלה והכוונת ההון לפיתוח פרויקטים חדשים בעלי פוטנציאל תשואה גבוה יותר.

דלק נכסים ממשיכה לבלוט לחיוב ועולה ביותר מ-8% ביום המסחר הראשון שלה. צורי אילן, מנכ״ל קרן הגידור אלמנדה ומנהל מערך המחקר של תובל בית השקעות, מסביר בשיחה עם גלובס כי הוא אופטימי לגבי המגמה העתידית במניה, ואף מעריך כי הונה של דלק נכסים יוכפל במהלך 3-6 השנים הבאות. אילן מסביר כי הערכתו מבוססת על גידול בפעילות הקיימת של דלק נכסים ושנוי תמהיל השוכרים במתחמים שיגדיל את ההכנסות במשך הזמן עם היתרון לגודל, וזאת לצד שימוש בזכויות הבניה הקיימות במתחמים הקיימים והמשך הגדלת זכויות הבנייה הן תחום המניב והן לתחום המגורים, שם צפוי פוטנציאל אדיר לשנים הבאות.

14:33

אודיוקודס הדואלית חזרה עם פער ארביטראז' שלילי מוול סטריט, ויורדת כעת בת"א ב-4%. החברה, המספקת פתרונות תקשורת לארגונים, נסחרה בתנודתיות חריגה בסוף השבוע, כאשר ביום חמישי זינקה בכ-20%, ללא דיווח משמעותי מטעם החברה. לאחר העליות, המניה זכתה להמלצה באתר Yahoo Finance, שם ציינו כי אודיוקודס מצאה לעצמה נישה בתעשיית התקשורת, וממנפת AI ושיתופי פעולה אסטרטגיים כדי להגדיל את הנוכחות שלה בשוק.

13:11

ירידות קלות בת"א. כעת מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 משיל מערכו 0.4%. מדד הביטוח בולט לשלילה ויורד בכ-1.6%. ת"א בנקים 5 משיל מערכו 0.7%.

אנלייט אנרגיה מרכזת עניין לאחר שהודיעה על תחילת ההפעלה של פרויקט "מאגר בראון" ברמת הגולן, פרויקט היברידי המשלב אגירת אנרגיה וייצור סולארי על פני מאגר מים. מטעם החברה צוין כי היקף ההכנסות הצפוי של הפרויקט עומד על 25-30 מיליון שקל לשנת הפעלה מלאה.

12:07

מניית חברת טקטונה , העוסקת בפיתוח תוכנות ומסחר בנכסים דיגיטליים, מזנקת כעת בכ-20%. זאת לאחר שדיווח הודיעה היום כי התקשרה בהסכם מייסדים עם חברת פיור קפיטל, להקמת חברה ייעודית שתספק שירותי ניהול וליווי נכסים קריפטוגרפיים ללקוחות כשירים בארץ ובעולם. לפי ההסכם, החברה תהיה בשליטת טקטונה שתחזיק ב-51% ממניות החברה ופיור קפיטל ב- 49% הנותרות.

11:12

דלק נכסים פתחה את יומה הראשון בבורסה בת"א בעליות חדות של כ-8%. ההנפקה של דלק נכסים, המנהלת את הנדל"ן המניב של רשת תחנות התדלוק וחנויות הנוחות דלק ישראל, מגיעה לאחר שבתחילת השנה היא בחנה אפשרות לרשום את מניותיה למסחר, כשעל פי הפרסומים היא כיוונה אז לשווי של 1 מיליארד שקל. לבסוף נאלצה החברה לגייס לפי שווי של 835 מיליון שקל (אחרי הכסף), לאחר שזכתה לכתף קרה מצד המוסדיים שהראו נכונות להשקיע בחברה , לפי שווי נמוך מההון העצמי שלה (כ-840 מיליון שקל).

10:57

לאחר פתיחה חיובית, כעת הבורסה בת"א עברה להיסחר במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% בעוד מדד ת"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס. בולט לשלילה מדד הביטוח שמשיל מערכו כ-1.8%.

10:26

מימון ישיר מרכזת עניין לאחר שדיווחה על יישום תוכנית התייעלות ממוקדת במגזר הלוואות הרכב, שמטרתה שיפור הרווחיות והתאמת מבנה ההוצאות לשינויים בסביבה העסקית ולתנאי השוק. במסגרת תוכנית ההתייעלות, בכוונת החברה לבצע צמצום במצבת המשרות במגזר הלוואות הרכב בשיעור של כ-12%, זאת לצד צמצום הוצאות נוספות. במימון ישיר הועסקו 758 עובדים בסיום השנה שעברה. כך שלפי ההערכות צמצום לפי השיעור המדובר, משמעותו פיטורי כ-90 עובדים. לעובדים תוצע מעטפת סיוע מיטבית ורחבה, לרבות אפשרות לניוד פנימי בין חברות הקבוצה.

10:07

יום המסחר בת"א נפתח בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.3%.

בולטות לחיוב מניות טאואר , או פי סי אנרגיה , מג'יק ואורמת .

מנגד, מניות מימון ישיר , קרסו נדלן , פלרם , משק אנרגיה ודוראל אנרגיה נסחרות בירידות.

08:29

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוקי המניות

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. בשבוע הקרוב המגמה בבורסה המקומית תתרכז סביב המשא ומתן המתמשך מול חמאס בנוגע לעסקת חטופים. בסוף השבוע דווח, כי במסגרת המשא ומתן המתקיים בדוחה ישראל הגישה מפות נסיגה חדשות למתווכות, במטרה להביא לפריצת דרך. בהמשך צוטט גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אומר כי " אנחנו קרובים להסכם".

משקיעי הביומד כמעט נעלמו, אבל בשוק אופטימיים: "הכסף ייכנס אחרי המלחמה"

המניות הדואליות חוזרות לתל אביב, מסוף השבוע מעבר לים, עם פער אביטראז' חיובי של 0.2% על המדד. מי שצפויות לבלוט לחיוב הן המניות של איי.סי.אל ואורמת שחוזרות מסוף השבוע בוול סטריט עם פער חיובי של 1.7% ומניית נובה שחוזרת עם פער חיובי של 1%. מנגד, חברת התרופות טבע תחזור עם פער שלילי של 0.5%.

שבוע המסחר החולף התנהל בתנודתיות במדדים המובילים, ובסיכום שבועי ננעלו בירידות שערים: מדד ת"א 35 ירד השבוע בשיעור של כ-1.6%, מדד ת"א 125 ירד בשיעור של כ-1.2% ומדד ת"א 90 ירד בשיעור של כ-0.1%. ביום חמישי האחרון שוב בלט בעליות מדד ת"א ביטוח, וגם מדד המניות הדואליות נסחר בעליות, בין היתר בהובלת קמטק שהושפעה לטובה מהדוחות החזקים של ענקית השבבים TSMC .

במהלך השבוע בוצעו שלוש הנפקות נדל"ן משמעותיות בבורסה בתל אביב: אמפא , בבעלות קבוצת פוגל ומשפחת נקש, גייסה 600 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ־3 מיליארד שקל, ההנפקה הגדולה ביותר זה למעלה משלוש שנים; דלק נכסים שהונפקה לפי שווי של 660 מיליון שקל לפני הכסף, וחברת מגידו העוסקת בתחום הנדל"ן - שביצעה הנפקה ראשונית של מניות ואופציות לציבור במסגרתה גייסה כ-181 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-703 מיליון שקל.

הישראלים לא מבינים בפנסיות ועשרות סוכני ביטוח הפכו למולטי מיליונרים

בארה"ב, יום המסחר בוול סטריט ננעל בסוף השבוע האחרון במגמה מעורבת על רקע דיווחים שנשיא ארה"ב דוחף להטיל מכסים של 15% על האיחוד האירופי - דאו ג'ונס איבד 0.3%, S&P 500 נשאר יציב ונאסד"ק עלה ב-0.1%.

בסיכום שבועי, מדד S&P 500 עלה ב-0.6%, מדד הנאסד"ק בלט עם עלייה של 1.5%, בעוד מדד דאו ג'ונס דווקא רשם ירידה קלה של 0.1%.

במסגרת עונת הדוחות לרבעון השני, מי שבלטה לרעה במהלך סוף השבוע הייתה מניית ענקית הסטרימינג נטפליקס , בצל פרסום תוצאותיה לרבעון השני. החברה אמנם הכתה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, והעלתה את תחזית ההכנסות לשנה כולה, אך המשקיעים שככל הנראה ציפו ליותר שלחו אותה לירידות שערים. זאת, לאחר שמתחילת השנה רשמה המניה זינוק של מעל 35%.

מניה נוספת שירדה ביום המסחר האחרון, לאחר פרסום הדוחות הרבעונים, היא זו של אמריקן אקספרס (AXP). בדומה לנטפליקס, גם חברת כרטיסי האשראי הכתה את התחזיות המוקדמות. עם זאת, המשקיעים התאכזבו ככל הנראה מהעובדה שהחברה בחרה להותיר את תחזיותיה, על אף שהיא צופה המשך צמיחה בפעילותה.

מספר רב של חברות גדולות יפרסמו דוחות בוול סטריט במהלך השבוע הקרוב, ובהן ענקית הטכנולוגיה אלפאבית (גוגל) , יצרנית הרכב טסלה וחברת השבבים אינטל , שנקלעה לקשיים.

בבנק ההשקעות UBS סבורים שענקיות הטכנולוגיה ימשיכו להציג צמיחה יציבה ברווחים גם ברבעון השני, על רקע הפריסה והאימוץ המתמשכים של טכנולוגיות בינה מלאכותית. "צמיחת הרווחים של חברות ענק אלו צפויה להישאר חזקה, ולעמוד על כ-20% ברבעון השני, ירידה מצמיחה של כמעט 30% בכל אחד מארבעת הרבעונים הקודמים", נכתב בסקירה שפרסם לאחרונה הבנק השוויצרי. לדבריהם, "תחזית זו לשיעורי הצמיחה בתעשייה נתמכה גם על ידי התחזיות האחרונות של TSMC ", שפרסמה גם היא את תוצאותיה בשבוע שעבר.

עוד חברות בולטות שדוחותיהן יתפרסמו הן חברת התקשורת ורייזון , חברת השבבים NXP , חברת התוכנה SAP , יצרנית המשקאות קוקה קולה והחברה הביטחונית RTX . בין הישראליות שנסחרות בוול סטריט, חברת האוטוטק מובילאיי תפרסם דוחות ביום חמישי הקרוב.

2. שוקי האג"ח

בארה"ב, בשוק האג"ח הממשלתי נרשמה יציבות יחסית בשבוע החולף, כאשר התשואה ל-10 שנים עלתה קלות לרמה של 4.44%. השבוע התריע דיוויד ריס, ראש תחום כלכלה גלובלית בשרודרס, בהתייחסות לנתוני מדד המחירים לצרכן שפורסם בארה"ב, כי הסיכון לסטגפלציה בארה"ב מוחשי. מדד המחירים לצרכן שם הגיע ביוני לקצב שנתי של 2.7%. לדבריו, במצב בו המכסים יכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט, הלחצים האינפלציוניים יחריפו בצורה ניכרת, יגדילו את האינפלציה ויגרעו מעל 0.5% מהתוצר.

בשוק איגרות החוב המקומי, האפיק הממשלתי הצמוד ירד בשיעור של כ-0.1% בשבוע החולף, והאפיק הלא צמוד ירד בשיעור של כ-0.5%. מדד תל גוב-צמודות 15+ ירד בשיעור של כ-0.1%, ומדד תל גוב- שקלי 10+ ירד בשיעור של כ-1.3%. מדד איגרות החוב הקונצרניות הצמודות עלה בשיעור של כ-0.1%, ומדד איגרות החוב הקונצרניות הלא צמודות ירד בשיעור של כ-0.3%.

התשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עלתה בשבוע החולף לרמה של כ-4.22%, לעומת כ-4.09% בסוף השבוע הקודם. התשואה לפדיון של איגרות החוב הממשלתית של ישראל ל-10 שנים ממשיכה להיות נמוכה מאיגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים של ארה"ב ומלמדת על פרמיית סיכון נמוכה בישראל.

מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מציין בסקירתו השבועית כי "בכל הנוגע לתמחור הריבית, לאחר שמדד יוני הפתיע כלפי מעלה, המשקיעים הורידו מעט את הציפיות להפחתת ריבית. ההסתברות להפחתה בספטמבר עומדת על כ-60%, ובמבט שנה קדימה מתמחרים כמעט 3 הפחתות (רמת ריבית של 3.77%)".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

במסחר במטבע חוץ, השקל נחלש השבוע ביחס לדולר בכ-0.9% מול הדולר לרמה של 3.35 שקלים לאחר שבשבוע שעבר הדולר הגיע לרמת שפל של למעלה משנה לעומת השקל. במקביל, השבוע השקל המשיך להתחזק ביחס לאירו. מתחילת השנה הנוכחית, המגמה שונה: הדולר נחלש ב־8% מול השקל בעוד שהאירו התחזק ב־2.2% מול השקל.

הביטקוין ריכז עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שזינק מחדש מעל לרף ה-120,000 דולר, לאחר שקונגרס ארה"ב העביר את החוק הפדרלי הראשון להסדרת מטבעות יציבים (stablecoins), אך לאחר מכן מחק חלק מהעליות. הבוקר (א'), מחיר הביטקוין עומד על 117 אלף דולר.

ביום חמישי האחרון קידם בית הנבחרים שלושה חוקים במטרה להסדיר את תחום המטבעות הדיגיטליים, במהלך שממשיך את התנופה האחרונה של התעשייה בגבעת הקפיטול. ברוב דו-מפלגתי של 308 מול 122, העביר בית הנבחרים חוק הקובע תקנים עבור "מטבעות יציבים" (stablecoins) - מטבע דיגיטלי שמוצמד לדולר או למטבע מסורתי אחר. החוק, שנקרא Genius Act, עבר בסנאט כבר ביוני, וכעת צפוי להפוך לחוק הקריפטו הראשון אי פעם בארה"ב לאחר שצפוי להיחתם על ידי הנשיא טראמפ, שכבר אותת כי יתמוך בו.

בית הנבחרים העביר גם חוק רחב יותר שמסדיר את פעילותם של בורסות קריפטו, ברוקרים ומנפיקי מטבעות (חוק Clarity), החוק מגדיר אילו רגולטורים יהיו אחראים על שווקי הנכסים הדיגיטליים, וכעת עובר להמשך דיון בסנאט. החוק השלישי שאושר אוסר על הנפקת מטבע דיגיטלי על ידי הבנק המרכזי של ארה"ב (חוק Anti-CBDC).

4. מאקרו

בארה"ב פורסם ביום שישי האחרון סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן מיום שישי האחרון (לחודש יולי) שעלה קלות אך הצביע על מסקנה בולטת - החשש מאינפלציה טרם התפוגג. כך מסביר רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות. "החששות הללו הם נחלת משקי הבית והבנק הפדרלי גם יחד ונוגעים לדוגמא בסימני השאלה לגבי התצורה הסופית של הסכמי הסחר בין ארצות הברית למדינות השונות ולהשלכותיהם על מדדי המחירים ליצרן ולצרכן, על הרכב סחר החוץ ועל זמינותם ועלותם של שורה ארוכה של מוצרים ושירותים. תאריך כניסת המכסים הדי דרקוניים לתוקף (1.8.25) הולך ומתקרב וסביר כי יגרום למידה גבוהה של עצבנות ומתיחות".

"כפועל יוצא, במבט לתקופה הקרובה, סביר כי הן הצרכנים והן הפד ימשיכו לגלות זהירות רבה וינקטו שניהם מדיניות "תלוית נתונים", הן לגבי כוונות לרכוש פריטים גדולים, או מוצרים בני קיימא, מצד משקי הבית, והן מבחינת הורדות ריבית, מצד הפד", מסביר מנחם.

במהלך השבוע הקרוב, בישראל יפורסמו נתונים משוק העבודה כולל המשרות הפנויות לאפריל־יוני, וכן נתוני סחר חוץ לפי ארצות ליוני.

בארה"ב יפורסמו נתוני מכירות בתים חדשים וקיימים, מדד מנהלי הרכש ונתונים משוק התעסוקה, בגוש האירו יפורסם מדד מנהלי הרכש, וביפן יפורסם מדד המחירים לצרכן.

5. תחזית

"למרות המהלך האדיר שהבורסה הישראלית מציגה מתחילת השנה, לטווח הזמן הארוך הפוטנציאל עוד גדול מאוד", כך מעריך בני כהן, מנכ"ל מגדל ניהול תיקי השקעות. לדבריו, אחרי קרוב לשנתיים של מלחמה בכמה זירות, "פרמיית הסיכון של ישראל, שעלתה בחדות באוקטובר 2023, הוסרה כמעט במלואה".

כהן סבור גם כי "לא מן הנמנע כי המדינה עומדת כעת בפני תור זהב כלכלי שילווה אותה בשנים הקרובות". מעבר לירידת פרמיית הסיכון, הוא מזכיר גם את הפרמטרים הכלכליים ובהם יחס החוב־תוצר ששיעורו נמוך מהממוצע ב־OECD (למרות העלייה בו), הצמיחה בתמ"ג, שיעור האבטלה הנמוך והאינפלציה שנמצאת במגמת ירידה.

כהן מציין שאת העליות במחצית הראשונה הובילו משקיעים פרטיים, ואילו חשיפת המוסדיים הישראלים לשוק המקומי מינורית ביחס לסך הפוזיציה שלהם, וכן תושבי החוץ שיצאו מהשוק טרם חזרו אליו - כך שייתכן שרמות השיא עוד יישברו בהמשך. עם זאת, הוא מזכיר תרחיש שלילי בדמות התפתחות אפשרית של סבב לחימה נוסף מול איראן ושלוחותיה - מה שישפיע לרעה על כיוון המסחר.

עוד כתבות

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שהפילו את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס הפילו את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שירד  ב-1% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

רה''מ בנימין נתניהו ורה''מ הודו נרנדרה מודי בתערוכת חדשנות / צילום: מעיין טואף -לע''מ

מקורות רשמיים: ישראל מקדמת יבוא כלי רכב מהודו

ישראל מכוונת לתעשיית הרכב ההודית: בממשלה מקדמים יבוא רכב ואף פתיחת הדלת לתקינה הודית, סוגיה שנדונה גם בביקורו של ראש הממשלה נרנדרה מודי ● במקביל צ'רי מתרחבת באירופה באמצעות יבואן ישראלי ● וגם: מגמת הורדת מחירי המחירון של דגמים חדשים לא עוצרת ● השבוע בענף הרכב

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח