גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה פתחה את השנה בעליות; ת"א 125 עלה ב-1.9%, מדד הבנקים ב-3.6%

מדד ת"א 35 עלה בכ־1.8%, ת"א 90 ב-2.4% וקבע שיא ● בכירים בנייקי שרכשו מניות הקפיצו את מניית ריטיילורס ● פרטנר וניו-מד אנרג'י נדרשות לשלם תוספת מס במאות אלפי שקלים ● נקסט ויז'ן זינקה לאחר שדיווחה על הזמנה חדשה בגובה של כ-22 מיליון דולר ● היום לא יתקיים מסחר בשווקים בחו"ל, בשל ציון השנה האזרחית החדשה

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:31

גם היום הראשון של השנה ולאחר שנה בה זינקה הבורסה בכ-50%, נחתם בעליות. הבורסה ננעלה הערב בעליות נאות - מדד ת"א 35 עלה בכ-1.7% ומדד ת"א 90 ב-2.4% וקבע שיא חדש. בלטו מדד הבנקים שזינק בכ-3.5%, מדדי המניות הבטחוניות, תשתיות גז ונפט והקלינטק זינקו בכ-3%.

מניית ריטיילורס זינקה בכ-12% והגיבה לזינוק אתמול של מניית נייקי בעקבות גל של רכישות מצד בעלי עניין, שאותת על חידוש האמון מצד הנהלת ענקית ביגוד הספורט.

יצרנית המצלמות לרחפנים נקסט ויז'ן זינקה בכ-9% לאחר שדיווחה הבוקר על הזמנה שקיבלה מלקוח צד שלישי בגובה של כ-22 מיליון דולר.

גם נופר אנרג'י זינקה גם היום - אתמול פורסם שהחברה קנתה פורטפוליו סולארי בארה"ב, מחברה פושטת רגל בשם Pine Gate. זאת בתמורה ל-285 מיליון דולר, והיכנסות בנעלי התחייבויותיהם. סך הכל מדובר בהוצאה של 605 מיליון דולר מצד נופר (1.9 מיליארד שקל) כולל עלויות ההקמה.

16:58

נופר אנרג'י מזנקת גם היום - אתמול פורסם שהחברה קנתה פורטפוליו סולארי בארה"ב, מחברה פושטת רגל בשם Pine Gate. זאת בתמורה ל-285 מיליון דולר, והיכנסות בנעלי התחייבויותיהם. סך הכל מדובר בהוצאה של 605 מיליון דולר מצד נופר (1.9 מיליארד שקל) כולל עלויות ההקמה.

מדובר במקבץ של 9 פרויקטים, מתוכם 7 כבר בהפעלה מסחרית בפועל, אחד בבניה מתקדמת ואחד משמעותי שעדיין בייזום מתקדם. מדובר על צבר שיכניס לנופר EBITDA של כ-60 מיליון דולר בשנה החל מ-2028, כאשר ההספק הכולל שלהם מגיע כמעט לג'יגהוואט של חשמל.

מכיוון שמדובר בחברה פושטת רגל, מדובר בעסקאות במחיר נמוך יחסית, שעומד על כ-618 אלף דולר למגהוואט. ההשקעה בפרויקטי אנרגיה סולארית בארה"ב מגיעה על רקע הזינוק במחירי החשמל בארה"ב והצפי לביקוש חסר תקדים מצד חברות הטכנולוגיה, שבשלב זה מוכנות לקנות כמעט כל מגהוואט של חשמל עבור חוותה שרתים ותשתיות הבינה המלאכותית שהן מקימות. השוק רואה עסקה זאת מאוד בחיוב, והמניה עולה במעל 5%.

16:30

רצף חברות שמקבלות שומות מס על שנים קודמות - היום היו שתיים.

חברת התקשורת פרטנר הודיעה כי רשות המסים דורשת ממנה מס בשיעור של 185 מיליון שקל, בגין מחלוקת סביב דיווח החברה בנוגע לאורך החיים של ציוד מסוים וכן הכרה בהוצאות שהחברה דרשה בשנים 2023-2020.

בדיווח של החברה לבורסה, צוין כי "החברה מודיעה כי התקבלו בידיעה שומות מס לפי מיטב השפיטה. בהתאם לשומה נקבע כי החברה חייבת בתשלום מס נוסף בסך של כ-185 מיליון שקל, כולל הפרשי הצמדה וריבית למועד הוצאת השומה".

חברת הגז הישראלית ניו מד אנרג'י , השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020, לאחר שרשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה.

בדיווח המיידי שפרסמה החברה בבורסה צוין, כי ביום האחרון לשנת 2025 קיבלה החברה מרשות המסים שומות מס לשנות המס 2019-2020, "על רקע המחלוקות שהתגלעו בין השותפות לרשות המיסים ואי ההסכמות בעניין גובה ההכנסה החייבת של השותפות לצרכי מס לשנים 2019-2020".

16:08

מדד הביטוח שזינק ב-2025 בכ-150% עולה היום בכ-1.2%. מעיבה עליו מניית מנורה מב החז -

היום פורסם ששלושת הבכירים בחברה שנחקרו שלשום (ג') במשטרה בפרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד" הם מנכ"ל חברת ההחזקות, ארי קלמן; יו"ר חברת הביטוח, יהודה בן אסייג; והמשנה למנכ"ל ומנהלת אגף הבריאות, אורית קרמר.

לפי המשטרה, מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית", כשאת החקירה מנהלת היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433. שלושת הבכירים קיבלו ביום שלישי בבוקר זימון לחקירה במשטרה ונחקרו. במקביל המשטרה הגיעה למשרדי חברת הביטוח ו"ביקשה מסמכים ומידעים", כך על-פי דיווח החברה לבורסה.

15:37

גם ביום הראשון של השנה ולאחר שנה בה זינקה הבורסה בכ-50%, הבורסה נסחרת בעליות נאות - מדד ת"א 35 עולה בכ-1.5% ומדד ת"א 90 ב-2.2%. בולטים מדדי הבנקים, המניות הבטחוניות והקלינטק שמזנקים במעל 2.5%.

כאמור, הבורסה מסיימת שנה נפלאה - מדדי הדגל ת"א 35 ות"א 125 זינקו בכ-50%, מדד ת"א 90 לא הרבה מאחור עם 47%. בין המדדים הענפיים בלט מעל כולם מדד הביטוח שזינק בכ-150%, שני לו והרבה מאחור מדד תשתיות אנרגיה שעלה ב-75%. למעשה רק מדד מניב חו"ל סיים בירידה השנה, 5%.

בין 125 המניות הגדולות בבורסה בלטה מעל כולן מניית ארית תעשיות שזינקה בכ-400%, שתי מניות פיננסיות - מור השקעות ומיטב השקעות זינקו בכ-300%. בתחתית הרשימה נמצאת נייס שירדה בכ-42%, שנה רעה היתה גם למניות ריטיילורס וג'י סיטי שירדו בכ-40% וב-38% בהתאמה.

15:33

טופ גרופ מודיעה על רכישת השליטה בחברת SOFiSTiK M . E , המפיצה בישראל את פתרונות התוכנה המתקדמים של SOFiSTiK בשילוב עם פלטפורמות אוטודסק. SOFiSTiK היא ספקית תוכנה גרמנית מתקדמת לתכנון הנדסי, הפועלת כחלק מקבוצת ענקית התוכנה Man And Machine. סכום העסקה 7.8 מיליון שקל בתוספת תמורות עתידיות. בכך מרחיבה החברה את פעילות הפרופטק (PropTech) שלה.

במסגרת העסקה, SOFiSTiK העולמית ובן שיק, מנכ"ל החברה ימשיכו להוביל את הפעילות המקומית, ביחד עם עובדי החברה, תחת טופ גרופ.

15:00

מניית ריטיילורס מזנקת בכ-10% ומגיבה לזינוק אתמול של מניית נייקי בעקבות גל של רכישות מצד בעלי עניין, שאותת על חידוש האמון מצד הנהלת ענקית ביגוד הספורט.

לפי נתוני Verity, המנכ״ל אליוט היל רכש 16,400 מניות תמורת מיליון דולר, והגדיל את אחזקתו בכמעט 7%. מנכ״ל אפל, טים קוק, המשמש כחבר דירקטוריון בנייקי, רכש בשבוע שעבר 50 אלף מניות והגדיל את החזקתו ב־90%. רוברט הולמס סוואן, לשעבר מנכ״ל eBay ואינטל, רכש 8,700 מניות והגדיל את החזקתו ב־24%.

נייקי ביצעה את רכישות הפנים הללו לאחר שנה מאתגרת במיוחד. החברה איבדה כמעט מחצית משווי השוק שלה בשלוש השנים האחרונות, והיא בדרך לשנה רביעית ברציפות של ירידה שנתית, כאשר המניה צנחה ב־16% בשנת 2025. למרות מהלכי מיצוב מחדש של המותג בהובלת היל, מכירות חלשות בסין וחששות ממכסים פגעו ברווחיות.

אנליסטים מביעים אופטימיות זהירה לגבי התאוששות. יעד המחיר הממוצע ל־12 חודשים, לפי נתוני LSEG, מצביע על פוטנציאל עלייה של כ־26%, על רקע גידול בביקוש העולמי ושיפור באסטרטגיית המכירה הישירה לצרכן.

משקיעים רואים במהלך האחרון של שינויי הנהלה ורכישות מצד בכירים סימן לכך שהנהלת נייקי אופטימית באשר להתאוששות אפשרית בשנת 2026.

14:35

חברת הגז הישראלית ניו מד אנרג'י , השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020, לאחר שרשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה.

בדיווח המיידי שפרסמה החברה בבורסה צוין, כי ביום האחרון לשנת 2025 קיבלה החברה מרשות המסים שומות מס לשנות המס 2019-2020, "על רקע המחלוקות שהתגלעו בין השותפות לרשות המיסים ואי ההסכמות בעניין גובה ההכנסה החייבת של השותפות לצרכי מס לשנים 2019-2020".

13:55

יצרנית המצלמות לרחפנים נקסט ויז'ן מזנקת בכ-10%.

החברה דיווחה הבוקר על הזמנה שקיבלה מלקוח צד שלישי בגובה של כ-22 מיליון דולר. המניה נמצאת במומנטום חיובי בימים האחרונים, לאחר שדיווחה מוקדם יותר השבוע על הזמנה אחרת בגובה של 9.5 מיליון דולר. כך, סך העסקאות עליהן דיווחה החברה בשנה האחרונה עומד על 26 עסקאות בהיקף כולל של כ-245 מיליון דולר. המניה עלתה במעל 250% מתחילת השנה.

13:20

מניית אלקטריאון מזנקת בכ-10% לאחר שחתמה על הסכם לקבלת מימון מול רשות המחקר והפיתוח בתחום האנרגיה של מדינת ניו יורק כדי לספק פתרון טעינה אלחוטית כולל עבור נמל התעופה הבינלאומי באפלו.


הפרויקט הינו חלק ממהלך של רשות התחבורה האזורית (NFTA), המחזיקה ומפעילה את נמל התעופה, להחלפת צי רכבי השאטלים מבוססי מנועי בעירה פנימית בצי רכבים חשמליים. במסגרת הפרויקט, הכולל שלבי תכנון, התקנה, בדיקה והפעלה, צפויה החברה לקבל מימון בסך של כמיליון דולר דולר ארה"ב, אשר יועבר בהתאם לעמידה באבני דרך מוגדרות לאורך תקופת התקשרות של שנתיים.

12:42

מניית ריטיילורס מזנקת בכ-8% ומגיבה לזינוק אתמול של מניית נייקי בעקבות גל של רכישות מצד בעלי עניין, שאותת על חידוש האמון מצד הנהלת ענקית ביגוד הספורט.

לפי נתוני Verity, המנכ״ל אליוט היל רכש 16,400 מניות תמורת מיליון דולר, והגדיל את אחזקתו בכמעט 7%. מנכ״ל אפל, טים קוק, המשמש כחבר דירקטוריון בנייקי, רכש בשבוע שעבר 50 אלף מניות והגדיל את החזקתו ב־90%. רוברט הולמס סוואן, לשעבר מנכ״ל eBay ואינטל, רכש 8,700 מניות והגדיל את החזקתו ב־24%.

נייקי ביצעה את רכישות הפנים הללו לאחר שנה מאתגרת במיוחד. החברה איבדה כמעט מחצית משווי השוק שלה בשלוש השנים האחרונות, והיא בדרך לשנה רביעית ברציפות של ירידה שנתית, כאשר המניה צנחה ב־16% בשנת 2025. למרות מהלכי מיצוב מחדש של המותג בהובלת היל, מכירות חלשות בסין וחששות ממכסים פגעו ברווחיות.

אנליסטים מביעים אופטימיות זהירה לגבי התאוששות. יעד המחיר הממוצע ל־12 חודשים, לפי נתוני LSEG, מצביע על פוטנציאל עלייה של כ־26%, על רקע גידול בביקוש העולמי ושיפור באסטרטגיית המכירה הישירה לצרכן.

משקיעים רואים במהלך האחרון של שינויי הנהלה ורכישות מצד בכירים סימן לכך שהנהלת נייקי אופטימית באשר להתאוששות אפשרית בשנת 2026.

12:10

בעוד שרוב השווקים המפותחים בעולם נמצאים בחופשת חג המולד וראש השנה האזרחי, בתל אביב עסקים כרגיל והבורסה ירוקה - מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ומדד ת"א 90 ב-1.6%. בולטים מדדי תשתיות אנרגיה וקלינטק שמזנקים בכ-2.5%, מדדי הבנקים והביטוח עולים ב-1%.

מבטח שמיר דיווחה שרשות החשמל מאשרת כי חברת קסם אנרגיה עמדה בכל התנאים הנדרשים לסגירה פיננסית. האישור ניתן בעקבות חתימה על הסכמי מימון בהובלת בנק הפועלים, ובשיתוף הבנקים מזרחי-טפחות, הבנק הבינלאומי ומיטב, בהיקף כולל של כ-5 מיליארד שקל.

המימון מיועד להקמה, לתפעול ולתחזוקה של תחנת הכוח קסם שממוקמת בחלקו הצפון-מזרחי של מחלף קסם. במקביל, דיווחה הקבוצה על התקשרות של סינרג'י רמת הגליל, שותפות בה מחזיקה שמיר אנרגיה 25%, בהסכם ארוך טווח למכירת תעודות זמינות לסלקום אנרג'י בהיקף של 50 מגה-ואט למשך כ-10 שנים. העסקה צפויה להניב תזרים הכנסות יציב של עד כ-350 מיליון שקל, כחלק מפרויקט אגירה וסולארי רחב היקף, שצפוי להתחיל לפעול במחצית השנייה של שנת 2027.

11:35

מניית מגה אור מזנקת ב-6%. אתמול דיווחה חברת הנדל"ן המניב על הסכמים נוספים למתן שירותי אירוח למרכז נתונים באמצעות מגה אור די. סי, בהספק כולל של 19 מגה וואט עם להרחבה של 50 מגה נוספים. מניית מגה אור זינקה ב-2025 בכ-140% לשווי שוק של כמעט 10 מיליארד שקל. מגה אור די סי הופכת את החברה שבראשות צחי נחמיאס לאחת מבונות חוות השרתים המרכזיות בישראל.

שם הלקוח לא צויין, בדיווח ציינה החברה שמדובר ב"חברה טכנולוגית בינלאומית".

השירותים יסופקו ללקוח למשך תקופה בת 5 שנים ממועד המסירה עם אפשרות חידוש אוטומטית של תקופת השירותים הראשונה ב-4 תקופות נוספות בנות 24 חודשים כל אחת. להערכת החברה נכון למועד דוח זה, עלות ההקמה של המתקנים היא כ-11 מיליון דולר ארה"ב לכל מגה וואט אחד או כ-210 מיליון דולר בסך הכל.

החברה צופה הכנסות תפעוליות נטו (NOI) של 110 מיליון שקל ותשואה של כ-10%.

ההסכמים הללו מהווים המשך לחוזה הקמה שנחתם בספטמבר במסגרתו מגה די.סי
ממשיכה בעבודות הקמה במסגרת שלב ב' הקמת חוות שרתים בהספק חשמל של 16 מגה וואט במודיעין והקמת חוות שרתים בהספק של 64 מגה וואט במועצה האזורית יואב.

11:05

הבורסה בתל אביב עברה לעליות. מדד ת"א 35 מחק את הירידות שרשם בפתח יום המסחר, וכעת הוא מוסיף מערכו כ-0.1%. מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.8%. מדד הקלינטק ממשיך להוביל את העליות וקופץ בכ-2%, בהובלת נופר אנרג'י , דוראל אנרגיה ואלקטריאון . מדד ת"א־ביטחוניות עולה בכ-1%, מדד הביטוח מטפס בכ-0.6%.

10:25

המסחר בתל אביב מוסיף להתנהל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 עולה בכ-0.4%. המדדים שמובילים את העליות כעת הם ת"א־קלינטק ות"א־מניב חו"ל, אשר מתחזקים בכ-1%. מדד הביטחוניות מטפס בכ-0.7%. מנגד, מדד המניות הדואליות בולט לשלילה ונחלש בכ-0.4%.

מניית פרטנר יורדת כעת בקרוב ל-3%, לאחר שלפני שעה קלה דיווחה החברה כי התקבלו בידיה שומות מס בגין השנים 2020-2023, לפיהן נקבע כי היא חייבת בתשלום מס נוסף בסך של כ-185 מיליון שקל.

לפי החברה, "הסוגיות העיקריות שבגינן נדרש תשלום המס הנוסף עוסקות בעמדת מס בה נקטה החברה בנוגע לאומדן אורך החיים השימושיים של פריטי רכוש קבוע מסוימים, וכן באופן פריסת ההכרה בהוצאות בגין עלויות הרכשת לקוח. החברה חולקת על עמדת רשות המסים, וסבורה בהסתמך על יועציה המקצועיים ובהתבסס על עובדות וניתוחים, לרבות פרשנויות של חוקי המס, כי קיימות לה טענות טובות כנגד עמדת רשות המסים כאמור, ולפיכך בכוונתה להגיש השגה על השומה במועדים הקבועים לכך בדין".

להערכת החברה, לא צפויות לשומות אלו השלכות מהותיות על דוח רווח והפסד, אך עשויות להיות לכך השפעות מהותיות על היתרות המאזניות ועל תזרים המזומנים שלה.

10:05

פתיחה מעורבת ביום המסחר הראשון של 2026 בתל אביב. מדד ת"א 35 נופל בכ-0.6%, מדד ת"א 90 עולה בכ-0.2%. מדד הביטוח ממשיך במומנטום השלילי שלו מאתמול ויורד בכ-0.6%. מדד המניות הדואליות ומדד הבנקים נחלשים בכ-0.5%.

מנגד, מדד הקלינטק ממשיך את העלייה שלו מאתמול ומתחזק בכ-1%, בהובלת נופר אנרג'י . החברה הודיעה אתמול כי רכשה פורטפוליו סולארי בארה"ב מחברה פושטת רגל בארה"ב, תמורת כ-285 מיליון דולר.

8:30

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת, לאחר שוול סטריט סיכמה אתמול יום רביעי ברציפות של ירידות. המניות הדואליות חוזרות בפער ארביטראז' שלילי קל של כ-0.2%, טבע ונובה צפויות לבלוט לשלילה עם ירידות של מעל 1%.

אתמול, הבורסה המקומית סגרה את היום באדום. מדד ת"א 35 ירד בכ-0.8% ומדד ת"א 90 השיל מערכו כ-0.3%. בלט לרעה מדד הביטוח, שהשיל 2.2%. המדדים הירוקים היחידים היו נדל"ן מניב ישראל ומדד הקלינטק, שעלו ב-0.5% וב-0.8%, בהתאמה.

אבל הבורסה מסיימת שנה נפלאה - מדדי הדגל ת"א 35 ות"א 125 זינקו בכ-50%, מדד ת"א 90 לא הרבה מאחור עם 47%. בין המדדים הענפיים בלט מעל כולם מדד הביטוח שזינק בכ-150%. אחריו, בלטו לחיוב מדדי הפיננסים והבנקים, עם עליות של כ-90% וכ-61%, בהתאמה. המדד היחיד שסגר את השנה בטריטוריה שלילית הוא ת"א־מניב חו"ל, עם ירידה של כ-6%.

בין 125 המניות הגדולות בבורסה בלטה מעל כולן מניית ארית תעשיות , שזינקה בכ-400%. שתי מניות פיננסיות - מור השקעות ומיטב השקעות - זינקו בכ-300%. בתחתית הרשימה, נמצאת נייס , שירדה בכ-42%. שנה רעה הייתה גם למניות ריטיילורס וג'י סיטי , שירדו בכ-40% וב-38% בהתאמה.

משפחת שמלצר מנסה פעם נוספת להנפיק את החברת הבת שלמה ביטוח. זאת, ארבע שנים לאחר הניסיון הקודם שלא צלח - כך דיווחה החברה הלילה למשקיעים. השווי בהנפקה טרם נקבע, אך לפי הערכות בענף, הנפקת החברה תהיה לפי 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף, כאשר התכנון הוא להנפיק 20-25% מהחברה. הרווח של שלמה ביטוח בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה עמד על 129 מיליון שקל. ניתן להעריך כי אחת הסיבות להנפקה המתוכננת היא העלייה המטאורית של מניות הביטוח, שעלו בשנה החולפת במעל 150%.

מניית נופר אנרג'י הובילה את מדד ת"א 125 ביום המסחר החולף וקפצה בקרוב ל-8%, לאחר שהודיעה כי קנתה פורטפוליו סולארי בארה"ב מחברה פושטת רגל בשם Pine Gate. זאת, בתמורה ל-285 מיליון דולר, והיכנסות בנעלי התחייבויותיהם. בסך הכל, מדובר בהוצאה של 605 מיליון דולר מצד נופר (1.9 מיליארד שקל) כולל עלויות ההקמה.

מדובר במקבץ של תשעה פרויקטים, מתוכם שבעה כבר בהפעלה מסחרית בפועל, אחד בבנייה מתקדמת ואחד משמעותי שעדיין בייזום מתקדם. מדובר על צבר שיכניס לנופר EBITDA של כ-60 מיליון דולר בשנה החל מ-2028, כאשר ההספק הכולל שלהם מגיע כמעט לג'יגהוואט של חשמל. מכיוון שמדובר בחברה פושטת רגל, מדובר בעסקאות במחיר נמוך יחסית, שעומד על כ-618 אלף דולר למגהוואט. ההשקעה בפרויקטי אנרגיה סולארית בארה"ב מגיעה על רקע הזינוק במחירי החשמל בארה"ב והצפי לביקוש חסר־תקדים מצד חברות הטכנולוגיה, שבשלב זה מוכנות לקנות כמעט כל מגהוואט של חשמל עבור חוות השרתים ותשתיות הבינה המלאכותית שהן מקימות.

עוד בתחום האנרגיה המתחדשת, חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט חתמה עם הסכם אספקת חשמל פרטי עם חברת הנדל"ן הגדולה "מבנה". במסגרת עסקה זו, אנלייט תספק למבנה חשמל לאורך 15 שנה, בהיקף מוערך של 1.5 מיליארד שקל לכל אורך התקופה. כלומר, כ-100 מיליון שקל בשנה. זאת, עבור 550 נכסי מבנה הפרוסים ברחבי הארץ. בנוסף, תוקם שותפות של אנלייט בשיתוף מבנה, שתעסוק בהקמת מתקני אגירת אנרגיה על גגות נכסי מבנה.

מניית קבוצת עזריאלי המשיכה במומנטום החיובי שלה אתמול והשלימה עלייה של קרוב ל-10% בתוך יומיים, בעקבות הודעתה של החברה מיום שלישי על כך שהתקשרה, באמצעות חברת הבת בבעלות מלאה Green Mountain Global וחברות בנות נוספות המוחזקות גם הן בבעלות מלאה, בהסכם למתן שירותי דאטה סנטר בהיקף של 80 מגה-וואט עם חברה טכנולוגית בין־לאומית גדולה. מדובר בפרויקט שעלות הקמתו מוערכת על־ידי החברה בכמיליארד אירו, בתוספת עלויות מימון המוערכות בכ־60 מיליון אירו.

מנייה נוספת שבלטה לחיוב היא של יצרנית המצלמות לרחפנים נקסט ויז'ן . המניה קפצה במעל 3%, לאחר שדיווחה על הזמנה בהיקף של כ-9.5 מיליון דולר. זאת, לאחר שלפני כשבועיים, קיבלה החברה את ההזמנה הגדולה ביותר בתולדותיה, בהיקף של כ-77 מיליון דולר. מתחילת השנה, דיווחה החברה על 25 עסקאות בהיקף כולל של כ-223 מיליון דולר. המניה עלתה במעל 250% מתחילת השנה.

מנגד, מניית מנורה מבטחים הייתה בין החלשות במדד ת"א 125 אתמול ואיבדה מעל 2%. זאת, לאחר שביום שלישי דווח כי המשטרה פשטה על משרדי חברת הביטוח במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד".

בוול סטריט, ראלי "סנטה קלאוס" לא הגיע השנה, והמדדים המובילים סגרו את יום המסחר האחרון של 2025 באדום. הנאסד"ק ירד בכ-0.8%, ה-S&P 500 איבד מערכו כ-0.7% והדאו ג'ונס נחלש בכ-0.6%. היום, לא יתקיים מסחר בשווקים בחו"ל, בשל ציון השנה האזרחית החדשה.

"אנחנו לא באמת מאמינים בראלי סנטה קלאוס. אנחנו לא פגאנים - העונתיות שאנחנו מקדישים לה תשומת לב מונעת על ידי רווחי החברות", אמר ג'יי האטפילד, מנכ"ל ומנהל פורטפוליו ב-Infrastructure Capital Advisors. "אנחנו קוראים לזה 'קיפאון סנטה קלאוס'. בגדול, שום דבר לא קורה". נראה שזה מתפתח ליותר מסתם קיפאון במחירי המניות: כל 11 הסקטורים במדד ה-S&P 500 נסחרו בירידות בצהרי יום רביעי. הפעם האחרונה שבה כל 11 הסקטורים ירדו באותו היום הייתה ב-28 במאי, כך על פי נתוני השוק של דאו ג'ונס.

למרות הירידות אמש, וול סטריט חותמת שנה שלישית ברציפות של זינוק דו־ספרתי. מדד S&P 500 עלה השנה בכ-17% ובכ-82% בשלוש שנים, נאסד"ק עלה השנה ב-20% ובכ-120% באותן שנים, והדאו ג'ונס שעלה השנה ב-13.5% סוגר שלוש שנים עם תשואה של כ-45%.

המשקיעים נהנו השנה מתשואות מרשימות במיוחד בשוק שהונע מאופטימיות לגבי הפוטנציאל הכלכלי העצום של הבינה המלאכותית, ותודלק גם על-ידי הורדות ריבית של הפדרל ריזרב. אבל היו מהמורות בדרך והדרך לא הייתה חלקה. המשקיעים נאלצו להתמודד עם תנודתיות שנבעה ממגוון גורמים, בהם מדיניות הסחר של ארה״ב, מתחים גאו־פוליטיים, חששות מתמחורים גבוהים וחוסר ודאות בנוגע למסלול המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים ועצמאותם.

במבט קדימה ל־2026, חברת מחקר השווקים Bespoke Investment Group מזהירה מפני ציפיות לביצועים חזקים ביום המסחר הראשון של השנה החדשה. מאז 1953, השינוי החציוני במדד S&P 500 בפתיחת שנה חדשה עמד על ירידה של 0.3%, לפי סקירה של Bespoke. בנוסף, שוק המניות ירד ביום המסחר הראשון של השנה בכל אחת משלוש השנים האחרונות.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים רשמו אתמול עליות של עד 0.2%. מדד תל גוב־שקלי +10 רשם גם הוא עלייה של 0.2%.

בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח לעשר שנים נעה כלפי מעלה אתמול, על אף שסיכמה את 2025 בירידות משמעותיות, לנוכח הפחתות הריבית בארה"ב ומגמת הירידה באינפלציה. התשואה לעשר שנים עלתה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של כ-4.17%, זאת לאחר שנתוני תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב ירדו באופן מפתיע (ראו הרחבה תחת סעיף 4).

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל נחלש קלות מול הדולר ביום ד', אך הוא עדיין נסחר סביב רמת שיא של כארבע שנים מול המטבע האמריקאי.

בשוק הסחורות, המתכות היקרות נמצאות בימים האחרונים על רכבת הרים. לאחר שמחיר הכסף הגיע בסוף השבוע לשיא של כל הזמנים ועמד על כ־84 דולר לאונקיה, הוא הספיק לצנוח ב־8.7% ולרשום את היום הגרוע ביותר שלו מזה ארבע שנים, להתאושש בכ־10% - ואז שוב ליפול בכ־8% למחיר של כ־71 דולר ביום רביעי. הבוקר, מחיר הכסף עומד על כ-70 דוןלר לאונקיה ומחיר הזהב עומד על כ-4,310 דולר לאונקיה.

התנודתיות במחיר המתכת מיוחס לנזילות הנמוכה יחסית בשוק הכסף, וכן להחלטה של מפעילת הבורסה CME להעלות את דרישות הביטחונות (Margin) עבור חוזים על מתכות. ובכל זאת, הכסף והזהב מסכמים את אחת השנים החזקות ביותר שלהם אי פעם, עם עליות של כ־140% וכ־63% בהתאמה במהלך 2025.

4. מאקרו

תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב בשבוע שהסתיים ב-27 בדצמבר עמדו על 199 אלף - ירידה של 16 אלף לעומת השבוע שקדם לו והנתון הנמוך ביותר מאז סוף נובמבר. סקר כלכלנים שערך רויטרס העלה כי הקונצנזוס הוא שמספר התביעות דווקא יעלה ל-220 אלף.

ברויטרס מדווחים כי תביעות האבטלה היו תנודתיות השבועות האחרונים, בשל אתגרים הקשורים להתאמת המידע לחריגות עונתיות לקראת עונת החגים. שוק העבודה נותר לפי שעה במצב שהכלכלנים וקובעי המדיניות מכנים "no hire, no fire" - מצב בו גיוסי העובדים מעטים, אך גם הפיטורים.

5. תחזית

דן איבס, אנליסט הטכנולוגיה הוותיק של בית ההשקעות וודבוש, פרסם את חמש מניות ה-AI המומלצות שלו לשנת 2026 - ואנבידיה אינה ביניהן. עם זאת, ברשימה נמצאות שלוש מניות אחרות מבין "שבע המופלאות": מיקרוסופט, אפל וטסלה.

באשר למיקרוסופט, איבס מציין כי הוא מאמין שבוול סטריט מעריכים בחסר את שירות הענן שלה, Azure, שהוא מאמין שצפוי לצמוח בעתיד הקרוב. לגבי אפל, שהייתה יותר שמרנית ממתחרותיה בכל הנוגע להוצאות הון על AI, איבס סבור שהגיע הזמן שהחברה תאיץ את פעילותה בתחום, ומאמין שהצלחה בכך תוכל להוסיף 100 דולר למחיר המניה בשנים הקרובות. בנוגע טסלה, איבס העריך לאחרונה כי החברה, שמפתחת רכבים אוטונומיים ורובוטים דמויי־אדם, עשויה להגיע לשווי שוק של 3 טריליון דולר עד סוף 2026 (לעומת 1.5 טריליון דולר כיום).

איבס סימן גם את מניית פלנטיר, והצביע על ביקוש "חסר־תקדים" למערכת ה-AI שלה בקרב ממשלות ולקוחות מסחריים. לדבריו, לחברה, ששווי השוק שלה עומד כיום על 439 מיליארד דולר, יש "דרך מוזהבת" לשווי שוק של טריליון דולר.

המניה האחרונה היא קראוד סטרייק, שלדעת איבס מוערכת בחסר בוול סטריט. לדבריו, החברה צפויה להמשיך לקבל תנופה מההתעניינות באבטחת סייבר מבוססת־AI. בתרחיש השורי של איבס, הוא צופה שמניית החברה תגיע ל-700 דולר במהלך השנה הבאה, לעומת מחיר של 477 דולר היום - אפסייד של כ־47%.

עוד כתבות

מנהלי השקעות בת''א בוחרים את הפתעת השנה / צילום: Shutterstock

מהראלי בביטוח ועד זינוק השקל: מנהלי השקעות בת"א בוחרים את הפתעת השנה

שנת 2025 שברה כל שיא אפשרי בשוק המניות המקומי, כאשר מדד הדגל של ת"א הניב למשקיעים תשואה פנטסטית של 52% - הגבוהה בבורסות המערב ● מספר השיאים החדשים ששבר המדד היה הגבוה ביותר מאז 1992 (63 השנה), מחזורי המסחר בבורסה זינקו ושוק ההנפקות התעורר לחיים ● ביקשנו ממנהלי השקעות בכירים לסמן את המהלך המפתיע של השנה, ואלה היו הבחירות שלהם

חלקות ניסוי לדו שימוש בקרקע חקלאית - אבוקדו / צילום: הדמיות דוראל

ב-4.5 מיליארד שקל: שלוש עסקאות הענק של חברות האנרגיה המתחדשת

שלוש חברות אנרגיה מתחדשת הודיעו היום על עסקאות גדולות ● נופר קונה פרויקטים סולאריים בארה"ב מחברה פושטת רגל ● דוראל תזרים כסף לחברה האמריקאית שלה לפרויקטים נוספים, ואנלייט תספק חשמל לנכסי מבנה נדל"ן בישראל

ח''כ גלית דיסטל אטבריאן יו''ר ועדת התקשורת, נועה בירן דדון מנהלת הוועדה, ואלעד מקדסי מנכ''ל משרד התקשורת / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

כאוס, פגמים ודהירה קדימה: תמונת מצב מוועדת התקשורת החדשה

שבע פעמים התכנסה ועדת חוק השידורים שיצאה החודש לדרך, והבעיות נערמות: פגמים מהותיים בתהליך, מתקפה על פקידים, מטרות לא ברורות לחוק והיעדר החלטות מהותיות

ח''כ משה גפני / צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

"הכרזת מלחמה": מיליארד שקל הוקפאו, בקואליציה תקפו את בג"ץ בחריפות

ביהמ"ש העליון ביושבו כבג"ץ החליט על הקפאת סכום של כמיליארד שקל למוסדות חינוך חרדיים שלא בפיקוח • יו"ר דגל התורה משה גפני זעם: "ביהמ"ש הכריז מלחמה על הציבור החרדי ועל המוסדות התורניים" • יו"ר ועדת הכספים חנוך מילביצקי קרא לא לכבד את פסיקות בג"ץ: "זה לא יפסיק עד שלא נתקומם"

רחוב ביאליק בת''א, חלק מהתוכנית / צילום: Shutterstock

בניגוד לרצון העירייה: תוכנית רובעים 5 ו-6 בת"א תופקד אצל הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה

ועדת המישנה להתחדשות עירונית החליטה על המשך קידום תוכנית רובעים 5 ו-6 בת"א במסגרת הוועדה המחוזית ● הדבר נעשה בניגוד לרצונה המקורי של העירייה שהתוכנית תופקד בידי הוועדה המקומית ● כעת, ע"פ גורמים בתחום, התוכנית שמטרתה לקבוע הוראות לבנייה חדשה ולשמור על אופי המרקם הקיים, נכנסת לתקופה קריטית במיוחד

אילוסטרציה: Shutterstock

הקרב על הדירות: ההבדל בין הסכם הדדי, מתנה והתחייבות למתנה

פסק דין שניתן השבוע בבית המשפט לענייני משפחה ממחיש את החשיבות שבהגדרה מדויקת של עילת התביעה ע"י התובע - וזאת לאחר שמחיקת התביעה, בתום שלוש שנות דיונים, נבעה משגיאה בסיווג העילה המשפטית

ארי קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים / צילום: איל יצהר

הבכירים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות: מנכ"ל הקבוצה, יו"ר חברת הביטוח ומנהלת אגף הבריאות

מנכ"ל חברת ההחזקות ארי קלמן, יו"ר חברת הביטוח יהודה בן אסייג והמשנה למנכ"ל ומנהלת אגף הבריאות אורית קרמר נחקרו ביום שלישי בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד" ● לפי המשטרה, מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

מנכ''ל OpenAI, סם אלטמן / צילום: Reuters, Lamkey Rod/CNP/ABACA

1.5 מיליון דולר לעובד: כך הפכה OpenAI לשיאנית שכר היסטורית

ניתוח של וול סטריט ג'ורנל מגלה כי חבילת השכר שמציעה OpenAI בשנה החולפת הגיעה לממוצע של 1.5 מיליון דולר לעובד - יותר מכל סטארט־אפ טכנולוגי גדול בהיסטוריה ● עפ"י ההערכות, הוצאות אלה יקפצו בכ־3 מיליארד דולר בשנה עד סוף העשור

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

מינהל התכנון רשם שיא באישור יחידות דיור, אך רובן יישארו על הנייר

מינהל התכנון פרסם את נתוני השנה החולפת, בו מוצגים הפעילות בתחומי הדיור, התשתיות, התחבורה והשטחים הפתוחים ● מהנתונים בתחום הדיור, עולה כי מוסדות התכנון הציגו ביצועים שגבוהים ב-80% מהיעד הממשלתי שעמד על אישור 125 אלף דירות ● פער זה מתקרב כבר למיליון דירות, שלפי קצב הבנייה הנוכחי מספיק ל-15 שנים

שנה מצוינת בבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא של 16 שנה: אלו התשואות של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל ב-2025

חודש דצמבר הסתכם בתשואה של כ-1% במסלולים הכלליים, כך לפי בית ההשקעות מיטב ● כפי שהוערך בגלובס, בשנה כולה החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתשואה של 15% ובמסלולי המניות מ-25% ● מנגד, מסלולי ה-S&P 500 אכזבו עם תשואה של פחות מ-4%. הסיבה העיקרית: זינוק של מעל 50% בבורסה בת"א

יו''ר רב-בריח, שמואל דונרשטיין, והמנכ''ל לשעבר עידן זו-ארץ / צילום: אייל טואג

המלכוד של התביעות הייצוגיות: המוסדיים נותרים בחוץ, וההליך נכשל

ביהמ"ש הכלכלי דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישה עמותה בעקבות הנפקת רב-בריח, בנימוק כי המוסדיים שהשתתפו בהנפקה בחרו שלא לתבוע את החברה ● מומחים מצביעים על שוק רווי ניגודי עניינים ועל חסמים כלכליים שמרתיעים את המוסדיים מלפעול

נתב''ג. יותר ישראלים עוזבים מאשר חוזרים / צילום: Shutterstock

משבר זמני? ירידה בקצב גידול האוכלוסייה, שעדיין הגבוה במערב

לפי הלמ"ס ומחקרי מרכז טאוב, שיעור הגידול הכולל באוכלוסייה היה נמוך מהרגיל, בעיקר בשל הגירה החוצה ● במקביל, התחזיות מנבאות ירידה בפריון בשנים הבאות. כיצד הדבר ישפיע על המשק?

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט סוגרת שנה שלישית של עליות: מדד S&P 500 זינק בכ-17%

נאסד"ק עלה השנה ב-20% וב-120% בשלוש השנים האחרונות ● המניות המנצחות והמפסידות השנה ● היום הוא יומו האחרון של וורן באפט כמנכ"ל ברקשייר האת'וויי, והוא לא הבכיר היחיד שמפנה את מקומו בצמרת ● הדולר צפוי לסיים את השנה בירידה השנתית החדה ביותר שלו מאז 2017 ● מחירי הזהב והכסף רשמו את העלייה השנתית החדה ביותר זה ארבעה עשורים

נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית / צילום: באדיבות לשכת עורכי הדין

הנציב קולה דחה את הטענות לעבירות בנייה נגד נשיא העליון עמית, וקיבל תלונה אחרת לניגוד עניינים

נציב תלונות הציבור על שופטים אשר קולה דחה את טענות ארגון הימין "לביא" וקבע כי נשיא העליון יצחק עמית "אינו עבריין בנייה, והכתרתו בתואר המפוקפק אינה נתמכת במציאות" ● במקביל קבע כי עמית לא היה צריך להשתתף בדיון בבג"ץ שעסק בהצעה לביטול נבחרת הדירקטורים שבה מכהן אחיו ● עמית מסר כי ייקח את הדברים לתשומת-ליבו; לוין: על עמית להתפטר

שדה התעופה בהרצליה / צילום: Shutterstock

אלפי דירות ייבנו במקום שדה התעופה הרצליה ושלישות רמת גן. כמה שילמו היזמים על הקרקעות?

8 מכרזים ל־991 דירות במתחם שדה התעופה בהרצליה נסגרו בהכנסות של כ־1.35 מיליארד שקל, במחיר ממוצע של כ־1.4 מיליון שקל לקרקע לדירה ● במקביל, מכרזי רמ"י במתחם השלישות ברמת גן הניבו כ־1.23 מיליארד שקל

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

ועדת המינויים אישרה: מיכל עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את בחירתה של מיכל עבאדי-בויאנג’ו לתפקיד החשבת הכללית במשרד האוצר ● במקביל, בכוונת שר האוצר להביא לאישור הממשלה גם את מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדרישה של סמוטריץ' שהביאה לדיון סוער בוועדת הכספים

ביום האחרון לשנת התקציב התלהטו הרוחות בוועדת הכספים לאחר ששר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט להתנות את מענקי האיזון השנתיים בהעברה של כספיים קואליציוניים ליהודה ושומרון ● ההליך, שבימים כתיקונם אמור לקחת לפחות 48 שעות, התקצר לאחר שהייעוץ המשפטי איפשר לחרוג מהנוהל הקיים

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

HBO Max יעלה לישראל ב-13 בינואר. כמה זה יעלה?

חברת וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה היום על תאריך ההשקה בישראל של HBO Max, שירות הסטרימינג הגלובלי שלה, וחשפה גם את המחירים לקהל המקומי ● מספר שעות לאחר הודעת HBO, הספקיות yes והוט הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי עם החברה, אך לא ציינו בהודעתן את המחירים המוצעים