גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מזון בריא

עוד כתבות

השוטים בסדרת TNUVA+ / צילום: יח''צ

תנובה נכנסת לתחום המזון הפונקציונלי ומשיקה את +TNUVA

בחודש מאי תשיק תנובה סדרת משקאות פונקציונליים • לפי החברה, קטגוריית השוטים הפונקציונליים מגלגלת כיום ברחבי העולם כ־600 מיליון דולר בשנה • קטגוריית המזון לא קיימת בחנויות בארץ, ויש לראות אם היא תתפוס

איך הופכים את תזונת הציבור לבריאה / צילום: איל יצהר

תלושי מזון או כסף? המחקרים שמגלים איך הופכים את תזונת הציבור לבריאה

מה כדאי לנו ללמוד מהרגלי קניות המזון של הצרפתים • האם מס הסוכר הוא התנשאות של עשירים • ומדוע לא מודדים בישראל את ההשפעה של סובסידיות מזון • אלה רק כמה מהשאלות שמעסיקות חוקרי עוני וביטחון תזונתי • מחקר חדש, שהראה כיצד תקופת מיתון משפיעה לרעה על קצב ההזדקנות של מי שהיו אז עוברים, הופך את הממצאים שלהם לרלוונטיים במיוחד

יניב איטליאנו, מנכ''ל חברת איטליאנו אחזקות / צילום: אלבום פרטי

הקים חברה שמשווקת מוצרי מזון בריאים: "נושא היבוא עתיר בירוקרטיה; הרגולציה מעמיסה ומכבידה"

יניב איטליאנו בן 42 מפתח תקווה • נשוי פלוס 1 • מנכ"ל חברת איטליאנו החזקות • "החברה שלנו שמה לה למטרה לשפר את איכות החיים של הצרכן הישראלי. אחת מהמטרות שלנו היא להגדיל את המכירות גם בפריפריה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

פרות רועות באחו, אירלנד / צילום: Shutterstock

לא כמו אלו שגדלות ברפת: חוקרת המזון שמגלה את היתרונות של הפרות באירלנד

ד"ר אליס מוסקוביץ ג'ובראן חוקרת את ההבדל בין חלב של פרות הרועות באחו לחלב של פרות ברפת וההשפעה שלו על הבריאות של בני אדם • בראיון לגלובס, היא מדברת על הקושי של מהנדסי מזון להתחרות בטבע, על השאלות הבריאותיות סביב הבשר המשובט ועל תפריט עתידי שיותאם לפי גיל

מנקאי. לא אמור לשנות את חוויית המוצר של הצרכן / צילום: שחר פליישמן

בלעדי שטראוס רוצה להטמיע סופר-פוד ירוק בתוך המוצרים שלה

שטראוס חתמה על הסכם אסטרטגי עם חברת האגרו-טק הינומן ותשלב את צמח המים "מנקאי" בחלב, ביוגורט ובחומוס

פרופ' אנדוולט, פרופ' רז, שוורץ־משולם / צילום: תמונות פרטיות

איך נגמלים מסוכר ומה זה "חצי-צמחוני"? השיקולים הבריאותיים באוכל שלנו

אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון

עבודה מהבית. צוברת תאוצה / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

אכילה, רגשות ובגדים בימי קורונה

הדרך לחזור לתחושת מסוגלות ויכולת וגם לאוכל בריא, עוברת גם בארון הבגדים שלנו • במקום לפצוח בדיאטות חסרות תועלת, כדאי לשים לב לבחירות הלבוש היומיומיות שלנו

ירקות. אוכל בריא עשוי להיות יקר יותר / צילום: Shutterstock, Alexander Raths

מלפפון, אורז, וקינואה: ההשוואה שמגלה כמה יעלה לכם לאכול "בריא"

משרדי הבריאות והכלכלה יפרסמו השוואה רבעונית של מחירי מזון בריאים במטרה לעודד תזונה בריאה במחיר נגיש • הסל היקר ביותר, שכולל ירקות, פירות, קטניות, עופות ודגים, נמצא ברשת AM:PM

סימון מוצרים/ צילום: שאטרסטוק

האם סימון בתוויות אדומות אפקטיבי למלחמה בהשמנה?

סימון מוצרים מזיקים לבריאות הוא צעד חשוב, אף שלא ברור עד כמה הוא באמת משפיע על הצרכנים • אלא שבכל מקרה צעד זה לבדו אינו מספק, ועל ממשלת ישראל לצאת עם תוכנית לאומית כוללת למלחמה בהשמנה

תחליפי הבשר "אימפוסיבל" ו"ביונד מיט". הסטארט-אפ הבריטי הצטרף לתחרות  / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

בלעדי הקציצה הבריטית: תנובה תייבא לראשונה מותג תחליפי בשר שמתחרה בביונד מיט

תנובה נכנסת לשוק תחליפי הבשר ותייבא את המותג הבריטי Meatless farm • התחרות הישירה שלה תהיה מול דיפלומט, שמשווקת בישראל את המותג ביונד מיט

מיכאל אטלן / צילום: שלומי יצהר

בלעדי רפורמת הסימון האדום: באונליין דווקא ניתנה הארכה עד אוקטובר

ל"גלובס" נודע כי ברשות להגנת הצרכן הוחלט לתת אורכה של שלושה חודשים לסימון תזונתי בחנויות אונליין בשל משבר הקורונה, וזאת לצורך השלמת עדכון תמונות וכיתוב של פרטי מזון עם סימון אדום, שמשרד הבריאות ממליץ שלא לצרוך אותם

הטרנדים החמים בפודטק ובאגטק / צילום: אפיק גבאי, DLR, RilBite

הטרנדים החמים בפודטק ובאגטק מקבלים רוח גבית המקורונה

משטחי עבודה אנטי-ויראליים, חקלאות קרובה לבית ותיעוד המסלול של המזון - אלה רק כמה מהמגמות בענפי הפודטק והאגטק שמתפתחות עכשיו במהירות • "מילת המפתח בקשר בין קורונה לפודטק היא שליטה: "הצרכנים רוצים לדעת מה הם אוכלים בדיוק ואיך המזון ישפיע על בריאותם"

ערגליות תות לפני ואחרי הסימון של משרד הבריאות

כך מעלימים סימון בריאותי: הטריקים של חברות המזון לצמצם את רפורמת סימון המוצרים

רפורמת סימון המוצרים אמורה לגרום ליצרניות המזון להפעיל יותר שיקול-דעת ולהפחית את כמויות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי שבמוצריהן • חלקן בחרו קודם כל לרענן את עיצוב האריזה • האומנם מדובר בבחירה עיצובית מקרית?

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה / איור: איל אונגר, גלובס

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה: כך ינסו תאגידי המזון לשמר את כוחם גם בעשור הבא

בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד

סימון מוצרי המזון / צילום: מיכל רז חיימוביץ'

טחינה אסור, מילקי מותר: מה המשמעות של סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות

היום תיכנס לתוקף רפורמה מרוככת של משרד הבריאות לסימון מזון • מוצרים שיחרגו מהסף בתכולת הסוכר, המלח או השומן יקבלו מדבקה אדומה, והיצרניות יורשו לסמן במדבקה ירוקה מוצרים אחרים • אז איך זה שמוצרים כמו במבה וביסלי חמקו מהסימון האדום? • "גלובס" עושה סדר

תזונה / צילומים: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב

פסיפלורה נגד פרקינסון: איך האוכל שאנחנו אוכלים משפיע על המוח שלנו

מהם הוויטמינים שיכולים לשפר את הכישורים הקוגניטיביים שלנו, מה הקשר בין אכילת דגים לדמנציה ואיך צריכת יוד ע"י נשים הרות משפיעה על מנת המשכל של העוברים • בראיון ל"ליידי גלובס" מתריע חוקר התזונה והמוח, פרופ' אהרון טרואן: "בארץ אין די מודעות לכך שתזונה משפיעה דרמטית על תהליכים ביוכימיים במוח"

המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

טעמי הגליל./ צילום: איציק בן שושן

בלעדי יבואנית הממתקים ליימן שליסל נכנסת לייצור מזון בריא: רוכשת מחצית מחברת טעמי הגליל

ליימן שליסל, שנחשבת לאחת מעשר חברות המזון הגדולות בישראל ומזוהה עם ממתקים כמו מנטוס ולואקר, רוכשת מחצית מההחזקות ביצרנית המזון מקריית שמונה • לפי הערכות, העסקה משקפת לטעמי הגליל שווי של כ-20 מיליון שקל

ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק

לפני כולם משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק

9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי

פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"