גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 קפץ בכ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.4% ות"א 90 הוסיף לערכו 0.9% ● השקל סיכם שבוע תנודתי למדי ונחלש בחדות מול המטבעות הזרים ● ביום שני יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית במשק, והכלכלנים הבכירים חלוקים בדעותיהם לגבי ההחלטה ● מטא סיימה שבוע חיובי ובברקליס אופטימיים לגבי המניה ● עונת הדוחות לרבעון הראשון בוול סטריט נפתחת באופן רשמי השבוע ● ודוח התעסוקה החזק בארה"ב מרחיק את הסיכוי שנראה הפחתת ריבית על ידי הפד בקרוב

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

16:00

המדדים המרכזיים בתל אביב ננעלו במגמה חיובית. מדד ת"א 35 עלה ב-1.4% ות"א 90 הוסיף לערכו 0.9%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א בנקים 5 זינק בכ-3.3%.

בלטו לחיוב מניות פורמולה מערכות , אייאיאס , יוחננוף , סאמיט ואלקטרה צריכה .

מנגד, מיטרוניקס , קמטק , דלק רכב , תמר פטרוליום ונייס ננעלו בירידות.

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד ננעלו בעליות קלות. תשואות האג"ח הממשלתיות ארוכות הטווח ירדו בכ-0.5%.

14:56

חברת אנרג'יקס , העוסקת בהקמה, ניהול ומכירת חשמל ממערכות אנרגיה סולארית ומטורבינות רוח מרכזת עניין. זאת לאחר שהחברה דיווחה כי הושלמה השקעת שותף המס בפרויקטים וירג'ייה 3 ו-PA1 בהספק כולל של MWp412 בסך של כ-275 מיליון דולר, ובמקביל, נפרעה במלואה הלוואת הגישור שהועמדה לצורך מימון עלויות ההקמה של הפרויקטים על ידי CIB Santander בסך של כ-221 מיליון דולר.

14:31

בנק ישראל פרסם לפני זמן קצר את יתרות המט"ח אשר ברשותו. הבנק מחזיק נכון לסוף חודש מרץ בכ-213 מיליארד דולר. הגידול במספר היתרות נמשך, כאשר פעולות של הממשלה במטבע החוץ גררו גידול של כמעט 4 מיליארד דולר. רמת היתרות ביחס לתוצר עמדה על 42.2%.

הבנק התייחס גם לתוכניות המוניטריות עליהן הכריז בתחילת המלחמה, והראה כי לא חלו עסקאות ריפו או החלף גם במהלך חודש מרץ. התכנית להלוואות עבור עסקים קטנים וזעירים הסתיימה ולא חלה בחודש החולף.

13:35

מניית אייאיאס מזנקת בכ-5.5% לאחר שדיווחה על אישור תוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 100 מיליון שקל.

חברת הפינטק נאייקס , המפעילה פלטפורמת תשלומים וניהול גלובלית, דיווחה לפני זמן קצר כי השלימה את רכישת חברת רוזמן, העוסקת בתחום ניהול ואספקת דלקים ורכב חשמלי תמורת 21 מיליון שקלים.

12:29

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.2%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א בנקים 5 עולה ב-0.6% ומנגד, ת"א ביומד צולל בכ-1.4%.

מניית זוז פאוור צוללת בכ-18%. בסוף השבוע האחרון, המיזוג של זוז פאוור לחברת SPAC אמריקאית הושלם והמניה החלה להיסחר בבורסת נאסד"ק ביום שישי. החברה (שנקראה בעבר צ'קראטק), המנוהלת על-ידי בועז וייזר, עוסקת בפיתוח טכנולוגיית אגירה קינטית שמיועדת להטענה מהירה לרכב חשמלי. מניית ה-SPAC אליו התמזגה זוז פאוור נפלה בימים שלפני המיזוג ב-69.6%, ממחיר של 13.47 דולר ביום שלישי שעבר ל-4.1 דולר ביום חמישי. יום המסחר הראשון במניית זוז נפתח במחיר של 3.58 דולר ובסיומו היא עלתה למחיר של 4.1 דולר. לפי ההסכם עם ה-SPAC, לאחר המיזוג צפויים בעלי המניות המקוריים של זוז פאוור להחזיק ב-40%-50% מהמניה הממוזגת.

11:30

בשוק החוב המקומי, אגרות החוב הממשלתיות עולות בשעה זו ונסחרות ברמות שנראו לאחרונה בנובמבר 2023. התשואה על אג"ח ישראל ל-10 שנים נסחרת סביב 4.43% והתשואה על אג"ח לשנתיים נסחרת סביב 4.09%.

עליית התשואות נובעת מתוך ההערכות בשווקים כי הסיכויים להפחתת ריבית מחר על ידי בנק ישראל הולכים ויורדים.

בלידר שוקי הון מסבירים כי חלק מהסיבות לתחזית כי הריבית צפויה להיוותר מחר ללא שינוי נובעות מהעלייה באי הוודאות הגיאופוליטית (והפיחות בשקל), החשש ממדיניות פיסקאלית מרחיבה והעלייה בציפיות האינפלציה.

10:25

סאפיינס , חברה זרה העוסקת בפיתוח ואספקת פתרונות תוכנה לתחומים הפיננסים, שנסחרת בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב, ריכזה עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שדווח ברויטרס כי החברה שכרה את בנק ההשקעות וויליאם בלייר לבחון רוכשים פוטנציאליים, ביניהם קרנות פרייבט אקוויטי. עוד נכתב ברויטרס שהחברה החלה את התהליך לאחר שזיהתה עניין מצד גורמים שעשויים לרכוש אותה בקיץ הקודם, אך השהתה את התהליך בעקבות פרוץ המלחמה וחידשה אותו לאחרונה. בעלת השליטה בסאפיאנס היא חברת ההחזקות פורמולה שמחזיקה ב-43.6% ממניות החברה.

10:04

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה חיובית. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.2%.

בולטות לחיוב מניות סאפיינס , טבע , נובה , דלק קבוצה ואיי.סי.אל .

מנגד, אנרג'יאן , תמר פטרוליום , נייס , קמטק וסלקום נסחרות בירידות.

08:18

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוק המניות

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית. ביום חמישי האחרון, המסחר בבורסה המקומית התנהל במגמה שלילית ברקע החשש מהסלמה בצפון. מדד ת"א 35 ירד ב-1.7% ומדד ת"א 90 ב-1.3%. הבנקים, שמהווים כ-30% ממדד ת"א 35 השילו 3% בהובלת בנק בינלאומי .

כשהשכר הוא רק בונוס: הכירו את שיאני השכר בבורסה של תל אביב

בניגוד למגמה בשוק, מניית זוז פאוור מתחום אגירת האנרגיה, בלטה בעלייה ביום חמישי לקראת השלמת המיזוג שלה ל-SPAC בוול סטריט. לעומת זאת, חברת הנדל"ן אאורה , ירדה לאחר דיווח על רכישת חברת מגידו ב-280 מיליון שקל.

בסיכום שבועי, מדדי ת"א 35 ות"א 90 ירדו בכ-2.8%, כל אחד. ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדדי ת"א בנייה ות"א בנקים 5 שירדו בכ-5.7% ובכ-5%, בהתאמה. יוצאי דופן השבוע, מדדי ת"א דואליות ות"א גלובל בלוטק שעלו בכ-1% ובכ-0.5% בהתאמה.

מניית אל על סגרה ירידה של כ-14% השבוע, לאחר שדווח כי רשות התחרות פתחה בבדיקה על רקע עליית מחירי הטיסות על ידי חברת התעופה. הבדיקה נפתחה לפני מספר חודשים, וכעת פנתה הרשות לאל על בבקשה להשלמת פרטים בדבר מחירי הטיסות של חודשים פברואר ומרץ.

מנגד, מניית גילת סגרה עלייה של מעל ל-14% בשבוע האחרון לאחר שהחברה, העוסקת בפיתוח תחנות לווין זעירות לתקשורת, דיווחה על מספר הזמנות מלקוחות השבוע וביניהן הזמנת המשך בהיקף של 3 מיליון דולר לאספקת שירות רשת WiFi ציבורית באמריקה הלטינית.

סאפיינס בוחנת אפשרות להימכר: שכרה לשם כך את בנק ההשקעות וויליאם בלייר לבחון רוכשים פוטנציאליים

בוול סטריט, ביום שישי האחרון המדדים המרכזיים ננעלו במגמה ירוקה. מדד הדאו ג'ונס עלה בכ-0.8% מדד ה-S&P 500 עלה בכ-1.1%, הנאסד"ק הוסיף לערכו כ-1.2%.

למרות המגמה החיובית שנרשמה ביום שישי האחרון, בסיכום שבועי, המדדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו במגמה אדומה. הדאו ג'ונס איבד מערכו כ-2.3% וסיכם את השבוע הגרוע ביותר מאז תחילת 2024. ה-S&P 500 איבד מערכו 1% והנאסד"ק ירד ב-0.8% השבוע.

בקרב מדד הנאסד"ק, אינטל איבדה מערכה כ-12% במהלך השבוע וטסלה צללה בכ-6%. בקרב מניות השבבים נרשמה מגמה מעורבת בשבוע האחרון כאשר מניית AMD איבדה כ-5% מערכה ואנבידיה ירדה ב-2% במהלך השבוע האחרון. מנגד, מניית מיקרון הוסיפה לערכה כ-4%. לצד זאת, מניית מטא זינקה בכ-9% בשבוע האחרון ושברה את שיא כל הזמנים כאשר נסחרה סביב מחיר של 527 דולרים.

על רקע המגמה החיובית במניית מטא , האנליסטים של ג'פריס העלו את מחיר היעד שלהם למניה השבוע, וציינו כי החברה צפויה לעקוף את המתחרות שלה בתחום הפרסומות הדיגיטליות, לאור העובדה שהיא ממנפת היטב את כלי הבינה המלאכותית שברשותה. האנליסטים ציינו כי עסקי הפרסומות של מטא בשנת 2024 צפויים גם לעקוף את אלו של אמזון , לראשונה מאז 2015. בג'פריס הדגישו כי 27 מיליארד הדולר שמטא השקיעה בהוצאות הון בשנת 2023, "עזרו לחברה לפתח מספר יתרונות אסטרטגיים על פני המתחרים". בג'פריס העלו את מחיר היעד של מטא ל-585 דולר מ-550 דולר, כשהמניה מדורגת בדירוג "קנייה".

גם מניית מקדונלד'ס ריכזה עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שדווח שאחרי 30 שנות זכיינות, מקדונלד'ס ישראל עוברת לבעלות הרשת העולמית: עמרי פדן, המנכ"ל והבעלים של אלוניאל בע"מ, המחזיקה ומפעילה את רשת המזון המהיר מקדונלד'ס ישראל, הודיע כי נחתם הסכם למכירת החברה למקדונלד'ס העולמית.

בהמשך לדיווח, פורסם ב-CNBC כי מה שקדם לרכישה הם חודשים של ירידה דרמטית במכירות של הרשת בעקבות חרם צרכנים ברחבי העולם, ובמיוחד במדינות בעלות רוב ערבי ומוסלמי, שהחרימו את המותג על רקע מה שהם תופסים כתמיכה במלחמה בישראל, מה שהרשת מכחישה.

2. שוקי האג"ח

המסחר באגרות חוב התנהל ביום חמישי בבורסה בירידה ברוב המדדים, ברקע החשש מהסלמה בצפון. סדרת אג"ח ג' של חברת ההתחדשות העירונית יובלים בלטה בעלייה, וסדרת אג"ח י"ח של חלל תקשורת בלטה בירידה, לאחר שהחברה זימנה השבוע אסיפת אג"ח לסדרה אחרת במטרה להצביע על דחיית מועד תשלום הקרן.

בלידר שוקי הון העריכו כי שיעור האינפלציה בישראל יישאר גבוה בחודשים הקרובים, ולכן הם עדיין ממליצים על האפיקים הצמודים בשוק אג"ח. עם זאת, בלידר ציינו כי קיימת סבירות להורדת ריבית בשבוע הבא, מה שייטיב עם האפיק השקלי הבינוני.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות אגרות החוב הממשלתיות עלו במהלך השבוע החולף לכל אורך העקום, כאשר התשואה ל-10 שנים עלתה בכ-19 נ"ב לרמה של 4.39% והתשואה לשנתיים עלתה ב-14 נ"ב לרמה של 4.54%. ההסתברות להפחתת ריבית בחודש יוני המשיכה לרדת ועומדת כעת על כ-54%, ההסתברות להפחתה בחודש יולי ירדה מ-100% לכ-93%, ועד סוף השנה, בשווקים מתמחרים ירידה מצטברת של כ-65 נ"ב בריבית (פחות מ-3 הפחתות ריבית).

3. שוקי הסחורות והמטבעות

במסחר במטבע חוץ ביום שישי, השקל נחלש בחדות מול הדולר והאירו. הדולר התחזק בכ-1.3% מול המטבע הישראלי ונסחר סביב 3.76 שקלים. האירו התחזק בכ-1.1% מול השקל ועמד על 4.07 שקלים. בסיכום השבוע, הדולר התחזק בכ-2% מול השקל והאירו התחזק בכ-2.4% מול השקל. בין היתר בשל החשש מהסלמה ביטחונית והחשש מעליית הגירעון.

התנודתיות בשקל לא עוצרת. מה עומד מאחורי המגמה

מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס, מתייחס למגמה בשוק המט"ח ומסביר את ההשפעה על החלטת הריבית מחר:

"עוד לפני הפיחות המשמעותי בשקל, הערכנו כי הסיכוי להפחתת ריבית בנק ישראל בהחלטה שתתקיים מחר נמוך, אך כעת, המשך הפיחות בשקל במקביל לעלייה באי הוודאות הגאופוליטית בימים האחרונים ומועד תחילת הפחתת ריבית הפד שממשיך להתרחק, רק מחזקים את הערכתנו כי הריבית תישאר על כנה ברמה של 4.50%. הפיחות במטבע והעלייה במחיר הנפט הובילו לעלייה בציפיות האינפלציה לכל אורך העקום, כאשר הציפיות לשנה (מתוך שוק ההון) חצו את הגבול העליון של יעד יציבות המחירים והגיעו ל-3.04%. בנוסף, הפעילות הכלכלית ממשיכה להתאושש, למעט ענף התיירות והבינוי שמושפעים מאוד מהמצב הביטחוני והמחסור בכוח האדם, כך שהפחתת ריבית לא ממש תסייע לענפים אלה. לפי התמחור בשוק התלבור, הריבית צפויה לרדת פעמיים עד סוף השנה, כך שהשוק מבין שהתהליך צפוי להיות הדרגתי מאוד".

הביטקוין נסחר בעלייה של כ-2% בסוף השבוע האחרון, אך עדיין לא חזר לרמות השיא של אמצע חודש מרץ. בבית ההשקעות פרוקסיביט כתבו השבוע שהמטבע המבוזר עבר את אחד הרבעונים הטובים בהיסטוריה עם עלייה של כ-70%, על רקע הנפקות קרנות ETF.

הביטקוין שובר שיאים השנה? את מנהלת ההשקעות של גולדמן זאקס זה לא מרשים

בגזרת הנפט, מחיר חבית מסוג ברנט עמד ביום שישי על כ-90.9 דולר. ב-UBS ציינו השבוע שהמחיר בשיא של חמישה חודשים בשל המצב הגיאופוליטי במזרח התיכון ומחשש להסלמה. להערכתם, ההיצע הנמוך בשוק הנפט יימשך בזמן הקרוב.

4. מאקרו

מחר (ב'), יפרסם בנק ישראל את החלטת הוועדה המוניטרית בנוגע לריבית במשק. הכלכלנים הבכירים בשוק חלוקים לגבי החלטת הריבית מחר כאשר חלקם סבורים שהריבית תיוותר ללא שינוי לאור הזהירות שבנק ישראל נוקט בתקופה הנוכחית אך יש הטוענים כי התכנסות האינפלציה ליעד יציבות המחירים של הבנק תתמוך בהורדת ריבית.

זו הייתה אמורה להיות החלטה קלה, ואז המצב הסתבך: מה יעשה בנק ישראל?

בנוסף, בשבוע הקרוב יתפרסמו בישראל סקר הערכת המגמות בעסקים ומדד אמון הצרכנים לחודש מרץ. בעולם יתפרסמו נתוני מדד המחירים לצרכן ונתונים על שוק העבודה בארה"ב, הייצור התעשייתי והמאזן המסחרי בגרמניה, המאזן המסחרי בסין ומדדי המחירים לצרכן בגרמניה, ספרד וצרפת. כמו כן, בגוש האירו, ניו זילנד וקנדה יפרסמו החלטות ריבית.

בזירה הפיננסית, וול סטריט יפרסם בשבוע הקרוב את הדוחות הראשונים לרבעון הראשון של 2024 של חברת התעופה דלתא איירליינס, חברת שירותי ה-IT אינפוסיס, והבנקים ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ.

5. תחזית

ביום שישי האחרון פורסם דוח תעסוקה חזק בארה"ב: 303 אלף משרות נוספו במרץ - הרבה מעל הצפי, בעוד התחזיות המוקדמות עמדו על 212 אלף משרות חדשות. הנתון הקודם עמד בפברואר על 275 אלף משרות חדשות.

שיעור האבטלה עומד על 3.8%, בעוד צפי האנליסטים היה לשיעור אבטלה של 3.9%, כפי שהיה בפברואר.

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, התייחס לנתונים ולהשפעתם על מתווה הריבית של הפד: "הדוח החזק מתיישב עם הדוח המקדים של הסקטור הפרטי, שפורסם ביום רביעי האחרון והצביע על תוספת של 184 אלף מקומות עבודה, 36 אלך יותר מהערכות השוק. ניתן לומר שדוח זה "השיב את כבודו האבוד" בתור אינדיקציה לנתון הרשמי. נתוני השכר והתעסוקה חזקים ומשקפים, להערכתנו, איתנות יתר של שוק העבודה, במיוחד מבחינת הפד. בנוסף, ירידת שיעור הבלתי מועסקים ועליית שיעור התעסוקה עלולים לאותת על לחצי שכר חזקים יותר בהמשך.

"עד הודעת הריבית הבאה שתתקיים ב-01.05 צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ ובכפוף לתוצאות ובעקבות דוח התעסוקה, פחת הסיכוי להורדת הריבית הראשונה מאז מרץ 2020 (כשפרצה מגפת הקורונה). גם כך, גישתו הזהירה של הפד לפי מספר נאומים של בכיריו לאחרונה והאמירה הברורה של הנגיד פאוול כי לא אצה לו הדרך להוריד את הריבית, נתמכת על ידי נתוני השכר והתעסוקה. על רקע זה היינו עדים ביום שישי האחרון בזינוק של הדולר כנגד האירו ושל תשואות הפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב".

עוד כתבות

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון