גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בת"א; מדד הביטוח נפל ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-0.3% ות"א 90 ירד ב-0.2% ● חוקרי רשות ני"ע פשטו על משרדי חברת אוטומקס ● בניגוד לפדרל ריזרב, בנק ישראל לא בהכרח יוריד ריבית בהחלטה הקרובה ● וגם: האם הזהב בדרך לשיא חדש?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים


17:30

המסחר בבורסת ת"א ננעל במגמה מעורבת. ת"א 35 עלה ב-0.3% ות"א 90 ירד ב-0.2%. ת"א ביומד, שבלט בעליות במהלך המסחר ננעל לבסוף בירידה של 0.2%. מדד הבנקים איבד 0.4% ומדד ביטוח נפל ב-1.8%.

נובה בלטה בעליות במדד ת"א 35. בירידות בלטו נאוויטס , הראל , הפניקס , אנרג'יאן ומנורה .

בשוק האג"ח ננעל המסחר ביציבות. מדד תל גוב שקלי נותר ללא שינוי ומדד תל גוב צמודות עלה בפחות מ-0.1%, כך ננעלו גם מדדי האג"ח הקונצרניות תל בונד, 20, 40 ו-60. אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים נסחר כעת בתשואה של 4.1%, כאשר לשם השוואה אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים נסחרת בתשואה דומה של 4.05%.

מחזור המסחר הסתכם ב-2.4 מיליארד שקל.

16:55

חברת פאוורג'ן , בבעלות קרן ג'נריישן , הודיעה היום על מינוי מנכ"ל חדש: דן קלינברגר, שהיה עד כה מנכ"ל חברת ניהול הנכסים של פאוורג'ן. הוא יחליף את יואב הר אבן, שהיה המנכ"ל בשנה וחצי האחרונות. קלינברגר, בן 44, כיהן במשך כארבע שנים כמנכ"ל עלמא תשתיות, חברת החזקות המתמחה בתחומי התשתיות והבנייה, המחזיקה בין היתר בתחנת הכוח IPM באר טוביה. בעבר, שימש כסמנכ"ל הכספים של יצרנית המלט נשר וכסמנכ"ל המימון, המיזוגים והרכישות של קבוצת כלל תעשיות. המנכ"ל היוצא הר-אבן, ששירת במשך 30 שנים בצה"ל וכיהן כ-8 שנים כמנכ"ל רפאל, היה אחראי על הובלת איחוד כלל פעילות האנרגיה של הקרן תחת פלטפורמה אחת, פעל להגדיל את צבר מתקני ייצור החשמל ויצר אינטגרציה בין תהליך ייצור החשמל לתהליך המכירה ללקוח הקצה, לרבות הקמת ספקית החשמל "בזק-ג'ן" יחד עם בזק, שהיא היום ספקית החשמל הביתית הגדולה בישראל.

16:35

המסחר בת"א עבר למגמה מעורבת. ת"א 35 מוסיף כעת 0.2% ות"א 90 נחלש ב-0.1%. מדד הבנקים מאבד 0.5% ומדד הביטוח יורד ב-1.2%.

נובה , קמטק וטאואר בולטות בעליות בת"א 35. בירידות בולטות נאוויטס והפניקס .

15:50

הירידות בת"א נחלשו: ת"א 35 יורד כ-0.1% ות"א 90 מאבד 0.6%. גם העלייה בת"א ביומד נחלשה, וכעת המדד מוסיף 0.4%. מדד הבנקים יורד ב-0.5%, ומדד ביטוח נופל ב-1.7%.

חוקרי רשות ניירות ערך פשטו הבוקר (ב') על חברת היבוא המקביל של כלי רכב אוטומקס . בדיווח של החברה לבורסה נכתב כי "חוקרי רשות ניירות ערך ומשטרת ישראל ביצעו חיפוש בביתם של נושאי משרה בכירה בחברה וכן במשרדי החברה, במסגרת חקירה של רשות ניירות ערך ומשטרת ישראל בקשר לחשדות לביצוע עבירות לכאורה לפי חוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968, חוק העונשין, תשל"ז-1977, וחוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000. למיטב ידיעת החברה, חלק מנושאי המשרה האמורים עוכבו לחקירה, וחלקם נעצרו".

חברת הטכנולוגיה נייס הודיעה על השלמת רכישתה של Cognigy, הרכישה הגדולה ביותר בתולדות נייס, שמנהל סקוט ראסל. נייס הודיעה על רכישת החברה בתמורה ל-955 מיליון דולר במזומן בחודש יולי. החברה הנרכשת אמורה להאיץ את פעילותה של נייס בתחום הבינה המלאכותית לניהול חווית הלקוח (CX AI). ראסל מסר שעם השלמת העסקה, שתי המובילות בשוק יגדירו מחדש את חווית הלקוח.

15:00

הירידות בתל אביב מתחזקות מעט: מדד ת"א 35 נחלש כעת בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.7%. מדד הביומד בולט לחיוב, עם עלייה של כ-0.7%. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הביטוח והפיננסים, עם ירידות של 2.5% ו-1.4%, בהתאמה. מדד הבנקים נחלש בכ-0.7%.

14:00

בשעה זו מדד ת"א 35 נחלש בכ-0.3%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.6%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביומד, עם עלייה של כ-0.6%. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הביטוח והפיננסים, עם ירידות של 1.7% ו-1%, בהתאמה. מדד הבנקים נחלש בכ-0.7%.

13:10

לפי שעה, השקל מתחזק מול הדולר בכ-0.1%, ושערו עומד על 3.32 שקלים. מוקדם יותר היום, השקל התחזק מול הדולר לשיא של חודשיים, ושערו עמד על 3.31 שקלים.

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים בעליות קלות של עד 0.1%. מדד תל גוב־שקלי 10+ עולה גם הוא קלות בכ-0.2%.

קרן תש"י רוכשת 33% מפעילות התחבורה של אלקטרה , שבשליטת משפחת זלקינד 46%, לפי שווי של 750 מיליון שקל. עם השלמת העסקה, צפויה אלקטרה להכיר ברווח של 40-50 מיליון שקל.

במסגרת ההסכם, קרן התשתיות שבבעלות קבוצת הראל, ירון קסטנבאום ויהודה רווה, תרכוש בעסקה המורכבת משתי פעימות כ-33.3% מהחברות אלקטרה אפיקים ואלקטרה מוטורס, תמורת 250 מיליון שקל. עם השלמת העסקה, ההחזקה בשתי החברות תחולק באופן שווה (33.3%) בין קרן תש"י, אלקטרה ומשפחת סלע.

12:30

הירידות בתל אביב מתחזקות מעט: מדד ת"א 35 יורד כעת בכ-0.2%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.4%. מדד הביטוח נופל כעת בקרוב ל-2%, ומדדי הפיננסים והבנקים מאבדים מערכם כ-1% וכ-0.5%, בהתאמה.

מניות שבולטות לחיוב כעת: נובה , עמרם , בי קומיונקיישנס , פלסאון תעשיות וקבוצת דלק .

מניות שבולטות לשלילה: סלקום , משק אנרגיה , אינרום , פוקס ואל על .

12:00

בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-0.1%, בעוד מדד ת"א 90 נופל בכ-0.3%. מדדי הקלינטק והבנייה מובילים כעת את העליות בקרב המדדיים הענפיים, ומתחזקים שניהם בכ-0.5%. מנגד, מדד הביטוח נופל בכ-1.3%, מדד ת"א־מניב חו"ל מאבד כ-0.9% ומדד הבנקים נחלש בכ-0.3%.

מניית טראלייט קופצת כעת ביותר מ-6% וממשיכה במומנטום החיובי שלה, לאחר שאתמול נעלה את יום המסחר בעלייה של מעל 7%.

11:25

המסחר בתל אביב עבר לירידות קלות: מדד ת"א 35 נחלש בכ-0.2%, בעוד מדד ת"א 90 נופל בשיעור דומה. בקרב המדדים הענפיים, מדד הביטוח מוביל את הירידות ונחלש בכ-1.4%. מדדי הפיננסים והבנקים נופלים בכ-0.7% ובכ-0.4%, בהתאמה. מנגד, מדד הבנייה מתחזק בכ-0.6%.

11:10

המסחר בתל אביב מוסיף להתנהל במגמת יציבות. מדדי ת"א 35 ות"א 30 נסחרים בסמיכות לרמת הבסיס. מדד הבנייה בולט לחיוב ומטפס בכ-0.7%. מנגד, מדד הביטוח יורד בכ-0.7%.

בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק מול הדולר בכ-0.3% לשיא של חודשיים, ושערו עומד כעת על 3.31 שקלים.

חברת חיפושי הנפט נאוויטס של גדעון תדמור גייסה מהמוסדיים 877 מיליון שקל ותגייס היום מהציבור עוד 350 מיליון שקל, כך שהיקף הגיוס הכולל שלה יעמוד על יותר מ-1.2 מיליארד שקל. הגיוס בוצע במחיר של 97.5 שקלים למניה - דיסקאונט של כ-6% על מחיר המניה אתמול בבורסה, בתוספת של כ-0.3 מניה נוספת למימוש תוך שנה, במחיר של 120 שקלים.

את הכסף מייעדת נאוויטס לפיתוח מאגר סי-ליאון, המאגר הגדול הבא שלה, אחרי שהחלה להפיק לאחרונה נפט ממאגר שננדואה. את ההחלטה הסופית בהקשר לפיתוח מאגר סי-ליאון נאוויטס צפוייה לקבל עד סוף השנה הנוכחית.

10:30

העליות שנרשמו בפתח יום המסחר נמחקו, והבורסה בתל אביב נסחרת כעת ביציבות. מחיקת העליות מגיעה כאשר ברקע, אירע לפני שעה קלה פיגוע ירי קשה בירושלים, בו נפצעו לפחות 16 ישראלים.

בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הנפט והגז, שקופץ בכ-1% בהובלת נאוויטס, על רקע העלייה שנרשמת הבוקר במחירי הנפט. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הביטוח והפיננסים, עם ירידות של 0.7% ו-0.4%, בהתאמה. מדד הבנקים גם הוא נסחר בטריטוריה שלילית, עם ירידה של 0.1%.

10:05

פתיחה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.3%, מדד ת"א 90 עולה בכ-0.4%. מדד הבנייה מוביל את העליות וקופץ בכ-1%. מדדי הקלינטק והטכנולוגיה מוסיפים לערכם כ-0.6%. מדד הביטוח הוא היחיד שנסחר כעת בטריטוריה שלילית, עם ירידה של 0.1%.

מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: פריורטק , פלסאון תעשיות , דניה סיבוס , נטו מלינדה ופורמולה מערכות .

מניות שבולטות לשלילה: פרטנר , סלקום , פיבי , נכסים ובניין ודלתא מותגים .

8:30

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח בעליות שערים.

שבוע המסחר בת"א נפתח בעליות שערים, בעוד שברקע, הדיווחים על עליית מדרגה משמעותית בפעילות הצבאית ברצועת עזה. מדד ת"א 35 הוסיף לערכו כ־1.2% ומדד ת"א 90 קפץ בכ־2.3%.

מניות אל על וישראייר קפצו לקראת סוף יום המסחר ב־3% וב־2%, בהתאמה, בעקבות פגיעת כטב"ם ששוגר מתימן בשדה התעופה רמון שבדרום. בשוק כנראה מעריכים שהפגיעה ברמון תרתיע שוב את חברות התעופה הזרות ותשאיר את השחקניות הישראליות לבד על המגרש, רגע לפני עונת החגים העמוסה בטיסות.

סקטור האנרגיות המתחדשות כיכב אתמול, כשמדד ת"א קלינטק עלה בכ־2% והשלים זינוק של מעל 10% בחודש האחרון, בשל חקיקה מרוככת בארה"ב למיסוי פרויקטים ירוקים. בנוסף, גם מדד הביטוח בלט במהלך יום המסחר עם עליות של 2.4%.

גם חדשות טובות מוול סטריט הניעו את העליות. דוח התעסוקה שפורסם ביום שישי הגביר את הציפיות להורדת ריבית בארה"ב ובעקבותיה גם בישראל. וענקית השבבים ברודקום פיזרה אופטימיות בקרב הסקטור כולו. ברודקום זינקה בכ־10% ביום שישי, לאחר שהודיעה כי קיבלה הזמנה של 10 מיליארד דולר לשבב AI מלקוח חדש, ובשוק רצו שמועות כי מדובר ב־OpenAI. העסקה סיפקה רוח גבית לאפשרות שברודקום תוכל להוות תחרות לאנבידיה, ומניות השבבים הישראליות נובה , טאואר וקמטק חזרו לתל אביב עם פער ארביטראז' חיובי בעקבותיה. נובה סיימה את יום ראשון בעלייה של כ־5%, בעוד טאואר וקמטק התקדמו ב־1%־2%.

בוול סטריט, נרשמה מגמה מעורבת בשבוע החולף, אך המדדים עדיין נסחרים סביב רמות שיא כל הזמנים. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.3%, הנאסד"ק התחזק ב-1.1%, ואילו מדד הדאו ג'ונס נחלש ב-0.3%. ביום שישי האחרון, המדדים המרכזיים ננעלו בירידות קלות, לאחר שפורסם דוח תעסוקה חלש במיוחד לחודש אוגוסט, עם עלייה של 22 אלף בכמות המשרות החדשות, לעומת הצפי, שעמד על 75 אלף משרות.

לאחר שביום שישי האחרון, הודיעה S&P Global כי אפליקציית מסחר המניות רובין הוד ומניית טכנולוגיית הפרסום אפלווין צפויות להצטרף למדד ה-S&P 500 ב-22 בספטמבר, במרקטוואץ' מסמנים מספר מניות נוספות שעשויות להצטרף למדד הדגל היוקרתי בתקופה הקרובה: חברת הקריפטו מיקרו-סטרטג'י , שדורגה במקום השני ברשימת המועמדות להכללה למדד במונחי שווי שוק; אסטרה לאבס , חברת שבבים שחצתה לאחרונה את הרף לכניסה למדד; ופיור סטוראג' , שמנייתה עלתה ב-42% רק בחודש שעבר.

המשקיעים מחכים בציפייה לשני נתונים מרכזיים שיפורסמו השבוע בארה"ב - מדד המחירים ליצרן, שיפורסם ביום רביעי, ומדד המחירים לצרכן, שיפורסם ביום חמישי שלמחרת. הכלכלנים צופים עלייה של 0.3% בקצב האינפלציה החודשי ועלייה של 2.9% בקצב האינפלציה השנתי, לעומת 2.7% שנרשם ביולי.

המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל בעליות קלות של עד 0.2%.

באסיה, נרשמות הבוקר עליות שערים. הניקיי קופץ בכ-1.6%, על רקע הודעת ההתפטרות של ראש ממשלת יפן, שיגרו אישיבה, במהלך סוף השבוע. בורסת שנגחאי מתקדמת בכ-0.1%, הקוספי מטפס בכ-0.2% וההנג סנג מוסיף לערכו כ-0.3%.

2. שוקי האג"ח

דוח התעסוקה החלש מן הצפוי שפורסם ביום שישי האחרון הוביל לירידות משמעותיות בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב, והפך את הורדת ריבית הפד בספטמבר האחרון לעובדה מוגמרת כמעט. בשוק האג"ח מתמחרים סיכוי של 100% להורדת ריבית ב־17 לחודש - 89% להורדה של 25 נ"ב ו־11% להורדה של 5 נ"ב. גם בישראל שוק האג"ח מתמחר צפי להורדת ריבית, ותשואות האג"ח עלו אתמול לאורך העקום.

הבוקר, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב רושמות עליות קלות: התשואה לעשר שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס, לרמה של 4.1%, והתשואה לשנתיים עולה גם היא בכ-2 נקודות בסיס, לרמה של 3.52%.

כלכלני לידר שוקי הון כתבו בסקירתם השבועית כי "ללא סיום הלחימה, קצב הורדת הריבית צפוי להיות מתון. מומלץ לנצל את ירידת התשואות בתחילת השבוע (אם תהיה) לצמצום המח"מ השקלי לכיוון הבינוני־קצר ולהמשיך עם אחזקות בצמוד הקצר־בינוני".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הבוקר, הדולר מתחזק בכ-0.1% מול השקל, ושערו עומד על 3.33 שקלים.

מחירי הנפט רושמים הבוקר עליות של מעל 1%. מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-62.6 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-66.3 דולר. ביום שישי האחרון, מחירי הנפט נפלו במעל 2%, וכך סגרו יום שלישי ברציפות של ירידות. ברויטרס פורסם כי אופ"ק+ הסכים באופן עקרוני להגביר את הפקת הנפט שלו בחודש הבא, וכבר העלה את מכסת ההפקה שלו בכ-2.5 מיליון חביות ביום.

אתמול, דווח כי הארגון הודיע כי שמונה מחבריו הסכימו להגדיל את הפקת הנפט בחודש הבא ב-137 אלף חביות ליום - הגדלה משמעותית קטנה יותר מההגדלות החודשיות של 555 אלף חביות ליום באוגוסט-ספטמבר, ושל 411 אלף חביות ליום ביוני-יולי.

מחיר הזהב יורד קלות, ומחירו עומד על כ-3,620 דולר לאונקיה.

4. מאקרו

יוני פנינג, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מציין בסקירתו בשבועית כי הביקושים הגבוהים לטיסות במהלך אוגוסט צפויים להשפיע באופן בולט על מדד המחירים לצרכן. לדבריו, "לקראת פרסום מדד אוגוסט, הלמ"ס דיווחה בשבוע שעבר על כמות ניכרת מאוד של 1,179 א' ישראלים שיצאו את המדינה, במהלך החודש, בנתונים מקוריים. שיעור אלה שיצאו דרך האוויר מהסה"כ עמד על 84% אופייניים היסטורית לחודש אוגוסט או 992 א'. מספר התיירים שנכנסו לישראל דרך האוויר עמד על 112 א' - המשך התאוששות לעומת החודשים האחרונים".

פנינג הוסיף כי "עדיין, מחירי הטיסות גבוהים מאוד, בייחוד במונחים דולריים, בהתחשב בשער החליפין הנוכחי. ואף יותר מכך כשמתחשבים במחירי הנפט ובפוטנציאל של השוק הזה לחזור לתמחור markup".

באשר לשוק התעסוקה, מסתמן כי שוק התעסוקה רשם ביולי התאוששות מהירה לאחר "עם כלביא". פנינג מציין כי "על פי הלמ"ס, אינדיקציות ראשוניות ליולי מצביעות על עלייה חודשית של 0.6% במספר העובדים הישראלים במדינה ל-4,173 א'. על רקע זה, בעוד שקצב השינוי השנתי של מספר העובדים במשק היה יציב יחסית בחודשים האחרונים, על רקע "מרכבות גדעון" ו-"עם כלביא", עכשיו זה מצביע על התרחבות של 1.7% - דומה לקצב הגידול של כלל האוכלוסייה.

פנינג הוסיף כי גם מספר העובדים מחו"ל התרחב בכ-2.3%, וכי "קצב עליית השכר של העובדים הישראליים הואץ באופן מפתיע, עם עלייה של 1.9% במהלך החודש, שאינה גזירת גורל עונתית של יולי, ל-14,133 שקלים".

5. תחזית

מחיר הזהב חצה את שיא כל הזמנים שלו בשבוע שעבר, על רקע החולשה שנרשמה בשוק העבודה והציפייה להורדת ריבית בארה"ב, שצפויה להחליש את הדולר. בגולדמן זאקס העריכו בשבוע שעבר כי מחיר הזהב יזנק ל־4,000 דולר לאונקיה עד אמצע שנת 2026 - מה שמשקף לו אפסייד של מעל 10% ביחס למחירו הנוכחי, העומד על כ-3,620 דולר לאונקיה.

בנק ההשקעות ציין כי במידה שהמתיחות בין הממשל האמריקאי לפדרל ריזרב תגבר, ו־1% מהמסחר באג"ח יזרום לשוק הזהב, המחיר עשוי להגיע עד קרוב ל־5,000 דולר לאונקיה - פרמייה של 37%. "לכן, זהב נותר הנכס האמין ביותר עליו אנו ממליצים לטווח ארוך בשוק הסחורות", כתבו האנליסטים של הבנק.

עוד כתבות

מוטי לוין, מנכ''ל קבוצת חיפה, בכנס צמיחת הקיבוצים 2025 / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל קבוצת חיפה: "חקלאות מדויקת היא העתיד של הביטחון התזונתי"

מוטי לוין, מנכ"ל קבוצת חיפה, אמר בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס כי "לעבוד מול הקיבוצים זה לעבוד מול מעבדה בשטח, שיתוף-הפעולה פנטסטי" ● עוד אמר לוין כי יש לעודד יותר צעירים לעסוק בחקלאות: "הגיל הממוצע של העוסק בחקלאות בישראל עמוק בתוך שנות ה-60 ונושק ל-70, וזה דבר שחייבים לטפל בו ברמה המערכתית"

דגם AION V של המותג GAC / צילום: יח''צ

החל מ-140 אלף שקל: הרכבים החדשים שבדרך לישראל והתחרות שמחכה להם

נתח השוק של הרכבים הסיניים מזנק בצורה חסרת תקדים מתחילת השנה, והמתחרות הוותיקות מהמזרח מנסות להשיב מלחמה, בעוד שהאירופיות הולכות ונמחקות ● מה עומד מאחורי המגמה הזו, שהתגברה? וגם: המותג שנסוג לפני כארבע שנים מהשוק הישראלי חוזר

אבידע בכר ונבו טרבלסי / צילום: כדיה לוי

הקיבוצניק ששרד את הטבח: "אם הכלכלה חזקה, גם הקהילה שלנו חזקה"

אבידע בכר איבד את אשתו ובנו ב-7 באוקטובר, אבל הוא מתעקש להמשיך את החיים וגם לחזור לבארי • בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס הוא תיאר את השעות הנוראיות, שרטט את הפתרון שלו לרצועת עזה וסירב לראות בעצמו משהו מיוחד: "אני רק חקלאי, קפה שחור בלי סוכר, שמקים את הבית שלי מחדש"

ליאור שמחה, מזכ''ל התנועה הקיבוצית, בכנס צמיחת הקיבוצים 2025 / צילום: תמר מצפי

מזכ"ל התנועה הקיבוצית: "להביא את החברה כולה לחיי משמעות וחקלאות זו משימת דור"

ליאור שמחה, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, סיפר בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס על המסע לבנייה של הקיבוצים והחקלאות מתחילת המלחמה: "צעירים מכל רחבי הארץ באו ואמרו שהם רוצים להיות 'גרעינרים'. יש 30 קומונות חדשות בקיבוצים של צעירים שהגיעו לעבוד בחקלאות. נדמה שישראל באופן כללי עוברת לקיבוץ"

מחלבות גד / צילום: שלומי יוסף

גרין לנטרן קיבעה רווח של פי 3.5 על הכסף בהנפקת מחלבות גד

קרן גרין לנטרן שמוביל ריצ'י האנטר מכרה מניות ב-70 מיליון שקל במסגרת הנפקת המחלבות וקיבעה תשואה של פי 3.5 על הכסף ● מחלבות גד, בשליטת עזרא כהן, שואפת להמשיך ולצמוח באמצעות הגדלת נתח השוק וההתרחבות לתחום התחליפים ומוצרים עתירי חלבון

דני חחיאשוילי, המפקח על הבנקים / צילום: שלומי יוסף

הדירות לא נמכרות, ובבנקים מוזילים את ריבית המשכנתאות

עוד לפני שבנק ישראל קיבל החלטה בנוגע לריבית במשק, הבנקים החלו להוזיל את המשכנתאות ● הסיבות המרכזיות הן הירידה בתשואות איגרות החוב הממשלתיות, התחרות בשוק וניסיון הבנקים להזרים חמצן לצד הביקוש, ברקע ההאטה החדה בקצב מכירת הדירות

אנליסטים מעריכים: "מלחמה עם איראן - עד סוף 2025"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: אנליסטים טוענים שהמלחמה עם איראן מתקרבת, בארה"ב מקדמים חוק שיאסור מכירת נשק לטורקיה, וספרד מעלה הילוך בצעדים נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

המשקיע האינטליגנט / צילום: Shutterstock

סומכים על שוק המניות כדי לפרוש בכבוד? כדאי שתכירו את מספרי האמת

מדד S&P 500 לא מפסיק לעלות ומציג תשואה שנתית של כ–15%, וזה אולי מוביל לשאננות ● המחשבה שזה יימשך כך לעד ויאפשר להשיג תנאי פרישה נוחים, ללא מאמץ או ויתורים, היא אשליה מסוכנת — וזה לפני שהזכרנו את ההוצאות בפנסיה

מימין: שרון בראל, עילם בר-לב, רעיה בן אברהם, מיכל ינאי הראל ונבו טרבלסי / צילום: כדיה לוי

עוגן קיומי או מיעוט נרדף? "ההסתכלות על הקיבוצים ב-2035 תהיה אחרת"

מהו מעמדו של המותג "קיבוץ" כיום? על שאלה זו ועוד ענו בפאנל מנהלי קהילות, בשיח על חברה, קהילה, ושיתופיות בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס ● "האחריות המשותפת של חברי הקיבוץ לחייהם, לקהילה ולכלכלה שלהם זו הטרנספורמציה של השיתופיות ממודל, לערך שיתופי של עצמאות"

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: צוות טנק נקלע למארב מחבלים, 4 לוחמים נפלו בקרב

סמל גדי כוטל, סמ"ר אורי למד, סמל עמית אריה רגב וחלל צה"ל נוסף ששמו לא הותר לפרסום הם ההרוגים באירוע בעזה ●  דובר צה"ל עדכן כי ההתרעות שהופעלו במרחב ים המלח ויהודה היו בעקבות זיהוי שווא ● הרב לוי יצחק פש, הרב ישראל מנצור, הרב יוסף דוד, יעקב פינטו, מרדכי שטיינצג ושרה מנדלסון ז"ל נרצחו בפיגוע ● שני מחבלים פתחו באש על אוטובוס בצומת רמות וחוסלו. נבדק חשד למטענים בזירה ● כטב"ם ששוגר מתימן יורט באזור אילת ● 48 חטופים - 703 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

700% בשנתיים: המניה הביטחונית הלוהטת שבעלי השליטה ניסו למכור

בתחילת השנה בחנה משפחת יקיר אפשרות למכירת החזקותיה בחברה הביטחונית  אימקו ● העסקה לא יצאה לפועל, ובינתיים המניה ממשיכה לטפס והשלימה זינוק של 770% בשנתיים

מימין: עידן גרינבאום, רוית רוסו, מיכי דרורי, רות אפריאט והלית ינאי לויזון / צילום: תמר מצפי

"רמ"י מבחינתנו זה גוף שלא עובד עבורנו אלא נגדנו"

בפאנל שנערך בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס, התמודדו נציגי רשויות, התנועה הקיבוצית ובנק דיסקונט עם השאלות על שיוך קרקעות, היטלי השבחה והעתיד הכלכלי של הקיבוצים ● המקרה של קיבוץ האון המחיש את המתח בין צורכי הקהילה לבין מדיניות רמ"י

מאיר שפיגלר, מנכ''ל חברת החשמל / צילום: תמר מצפי

מאיר שפיגלר: "לא רוצה להתעסק בפיקוח ואכיפה של טופס 4 וטופס איכלוס"

"חברת החשמל רוצה להיות חלק ממערך ייצור החשמל כי זה אינטרס לאומי" - כך אמר מנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס ● שפיגלר האשים את המדינה בכך שהיא מונעת מחברת החשמל להיות חלק מהתחרות, והתייחס לטופס 4: "זה עקב אכילס"

חתימה על הסכם הגנת השקעות בין ישראל להודו / צילום: משרד החוץ

בצל המתח עם ארה"ב: ישראל מעמיקה את הקשרים הכלכליים עם הודו בעיתוי רגיש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חתם היום בניו דלהי על הסכם הגנת השקעות בין ישראל להודו ● הביקור מגיע בעיתוי של הסלמה ביחסי ארה"ב-הודו תחת נשיאות דונלד טראמפ, שהטיל בשבועות האחרונים מכסים בשיעור של 50% על יבוא מהודו - בין הגבוהים ביותר שהטיל על כל מדינה

סניף אוטומקס / צילום: באדיבות החברה

יבואנית הרכב מסתבכת: רשות ניירות ערך פשטה על משרדי אוטומקס

חברת היבוא המקביל לכלי רכב, שנסחרת בבורסה בת"א, מדווחת כי חוקרי רשות ני"ע ומשטרת ישראל ערכו חיפוש במשרדי החברה ובבתיהם של בכיריה ● החשדות: ביצוע עבירות בתחומי ניירות ערך והלבנת הון

קיה EV3 / צילום: יח''צ

הקוריאנים מחזירים מלחמה לסינים: כמה יעלה קרוס-אובר חשמלי משפחתי חדש של קיה?

לנוכח ההצפה של הרכבים מסין, נאלצים הקוריאנים לנקוט מהלכים שיווקיים יוצאי דופן, ואחד מהם הוא התמחור המקומי האגרסיבי של קיה EV3 החשמלי החדש, שמכוון לפלח רכבי הקרוס-אובר החשמליים המשפחתיים ● הדגם יוצא לשוק במחיר התחלתי של 165 אלף שקל

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

מי יהיה מנכ"ל קופת חולים כללית? אלה המועמדים הסופיים

הסתיים שלב הקול הקורא לחיפוש מנכ"ל חדש לקופת החולים הגדולה בישראל, וכעת נחשפים שמות המועמדים הסופיים לתפקיד ● בין המועמדים: מנהלת בית החולים שניידר, סמנכ"לית משאבי האנוש של כללית ובכירה לשעבר בקופה

מימין: איציק עוז, יו''ר הפניקס סוכנויות, ואורן כהן, מנכ''ל הסוכנויות / צילום: עומר עוז, נעם מורנו

סוכנויות הביטוח של הפניקס: צמיחה בקצב דו-ספרתי וגיוס חוב ממוסדיים

הפניקס סוכנויות תגייס כרבע מיליארד שקל בהנפקת ניירות ערך מסחריים ● לצורך גיוס החוב, קיבלה החברה מסוכנות S&P מעלות דירוג גבוה של "AA פלוס" לטווח ארוך, עם תחזית יציבה ● החברה מחזיקה 7% לפחות משוק הסוכנויות בישראל, וצופה השנה זינוק של עד 20% בהכנסות לכ־1.1 מיליארד שקל

אסף אלדר, סמנכ''ל ראש החטיבה הבנקאית בנק דיסקונט, בכנס צמיחת הקיבוצים / צילום: כדיה לוי

אסף אלדר, דיסקונט: "בכל הקשור לחוסן הלאומי, המשקל הסגולי של הקיבוצים אדיר ומאז המלחמה רק גדל"

"לא מצאנו אירוע אחד של מתן אשראי לדיור בקיבוצים שבו חווינו אירוע כשל", כך אמר סמנכ"ל וראש החטיבה הבנקאית בבנק דיסקונט, אסף אלדר, בכנס צמיחת הקיבוצים של גלובס ● לדבריו, הבנק רואה בשותפות עם הקיבוצים שליחות

שפל בגיוסים של קרנות ההון סיכון הישראליות / אילוסטרציה: Unsplash, ussama-azam

ירידה חדה בהשקעות זרות בקרנות הון סיכון ישראליות. ומה עושים המוסדיים?

דוח חדש של IVC, גורניצקי ו–KPMG מגלה כי נרשם שפל בגיוסים של קרנות ההון סיכון הישראליות בענף ההייטק ● המוסדיים והמשקיעים הזרים סלקטביים יותר ומנתבים את כספם רק לסבבי המשך, כאשר ההערכות מייחסות את המגמה לתשואות נמוכות ולהשפעות המלחמה