גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה דרמטית בת"א: העליות נמחקו במהלך חד

ירידות של יותר מ-1% במדד ת"א 35 נמחקו לקראת סגירה ● ברקע: המדדים בוול סטריט עברו לירידות של עד 0.6% ● דלק מבקשת למחוק את דלק אנרגיה מהמסחר כבר בשבוע הבא ● קולפלנט זינקה בכ-30% ברקע להסכם שיתוף פעולה עם חברת יונייטד ת'רפיוטיקס

בורסת ת"א / צילום: תמר מצפי
בורסת ת"א / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:25

המדדים המובילים בבורסה המקומית מחקו בסגירה את העליות שנרשמו לאורך יום המסחר, וזאת ברקע לתנודתיות המדדים בניו יורק. למרות פתיחה חיובית מוקדם יותר, המדדים המובילים בוול סטריט יורדים כעת 0.5%.

מדד ת"א-35  שעלה מוקדם יותר במעל ל-1%, עלה בסופו של יום ב-0.08%, מדדת"א- 90  נסגר ללא שינוי ומדד הבנקים עלה 1.1%.

מניית לאומי  עלתה 1.9% במחזור הגבוה בשוק, כיל  איבדה 0.8% במחזור השני בגובהו בשוק, מניית מזרחי טפחות  עלתה 1.4%, רמי לוי י זינקה ב-3%, בזן  נסגרה ללא שינוי. 

מניית ביוליין  איבדה 10%, מדיוי נפלה ב-6%, מניית אופקטרא  ירדה בשיעור דומה, מנייתפנטזי נטוורק  צנחה ב-5%.

מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל.

16:30

המדדים המובילים בבורסה בתל אביב נסחרים בטריטוריה הירוקה, וזאת ברקע לפתיחת שבוע חיובית בשוקי העולם. הבוקר באסיה הבורסה בשנחאי זינקה ביותר מ-4% על רקע הזרמות הון מצד הבנק המרכזי, המדדים באירופה נסחרים בעליות של עד 0.6%, המדדים בוול סטריט פתחו את שבוע המסחר העמוס דוחות בעליות של עד 0.5%.

רדהיל  מזנקת ביותר מ-6% לאחר שהחברה עדכנה היום אודות נתונים נוספים אשר התקבלו מניסוי שלב 3 ראשון עם תרופת RHB-104 לטיפול במחלת הקרוהן. התוצאות הראשוניות מהניסוי הוצגו היום בכנס United European Gastroenterology Week, ואלו כללו נתוני מובהקות סטטיסטית (p-value) משופרים של יעדים אשר הוצגו בעבר, ובכלל זה עבור היעד העיקרי של הניסוי - הפוגה (remission) במחלה בשבוע 26 של הטיפול (p=0.007), ועבור יעדים משניים ואחרים בניסוי ובכללם תגובה (response) בשבוע 26 של הטיפול (p=0.016), הפוגה מוקדמת במחלה בשבוע 16 (p=0.015), הפוגה במחלה בשבועות 16 ו- 52 (p=0.003) והפוגה יציבה של המחלה ( durable remission) כפי שנמדדה בכל הבדיקות משבוע 16 ועד שבוע 52 (p=0.018).

חברת או.אר.טי דיווחה כי הדירקטוריון אישר את ההסכם ההשקעה בחברה לפיתוח ועיצוב מוצרים סכום של 7 עד 7.5 מיליון דולר, וזאת במסגרת סבבי גיוס שעורכת החברה הטכנולוגית, שצפויה להופיע בדוחות או.אר.טי במסגרת נכסים פיננסים.

14:15

המדדים המובילים בבורסה בתל אביב נסחרים בעליות חדות, כאשר מדד ת"א 35 עולה בכ-1%, ת"א 90 מטפס 0.35% ומדד הבנקים מזנק 1.8%.

קבוצת דלק  שבשליטת יצחק תשובה מבקשת להפוך את החברה הבת דלק אנרגיה לפרטית באופן סופי, כבר בחודש הבא. מזימון שפרסמה דלק אנרגיה לאסיפת מחזיקי איגרות החוב שלה, עולה כי ברצונה לבצע כבר כעת פירעון מוקדם של יתרת האיגרות שנסחרות בבורסה, ובכך להפוך סופית לחברה פרטית שאינה מדווחת.

אייזיק דבח, בעל השליטה ומנכ"ל חברת אופנת ההלבשה התחתונה דלתא , מחזק את הדירקטוריון שלו, ומצרף אליו את ריצ'י האנטר, שלמה שרף ורינה גזית, אחרי שבתחילת השבוע בעלי מניות החברה אישרו את המינויים.

קרן אייפקס מנהלת מו"מ למכירת בית ההשקעות פסגות לפי שווי של כ-2.5 עד 3 מילארד שקל. 

בהראל פיננסים ציינו בסקירתם השבועית כי "ניתוח תמונת המאקרו בישראל מעלה כי נכון לעכשיו הנתונים תומכים בעליית ריבית מתונה במהלך שנת 2019, אשר תומכת יחד עם הצמיחה ונתוני הפירמות בהמשך חשיפה לשוק הישראלי, הן במניות והן באג"ח הקונצרני, תוך שילוב מסוים של דולר במח"מ קצר יחסית שנשען על ריבית גבוהה שרק תמשיך לעלות בחודשים הקרובים".

עוד הוסיפו כי "הכלכלה האמריקאית ממשיכה להראות צמיחה חזקה יחסית, הודות לאבטלה נמוכה, צריכה פרטית חזקה וגידול בקצב ההשקעות - וכל אלה יתמכו בהמשך העלאת הריבית בקצב מתון גם אל תוך השנה הבאה".

לפי הראל פיננסים, "הנתונים האלה ממשיכים לתמוך בשמירה על תיק השקעות הבנוי באופן שמותאם לתקופה וערוך לתנודתיות".

בהראל פיננסים ממשיכים לתת משקל גדול לשוק הישראלי בתיק המניות, וציינו בין היתר כי "שוק המניות המקומי בשבוע החולף בלט בעליות של כמעט 2% - בניגוד למגמה בעולם. מתחילת 2018 מדד ת"א 35 כבר עלה בשיעור כפול ממדד S&P 500 ובדומה למדד הנאסד"ק. מי שהוביל את העליות בשובע החולף היו חברות התרופות יחד עם מניית בנק דיסקונט וחברות הגז שהניבו תשואה ממוצעת של כ-20% ברבעון האחרון. כל אלה מדגישים היטב את המלצתנו לשמוע על חשיפה גדולה לשוק המקומי לנוכח התימחור הנוח בהשוואה העולמית, המשך הריבית הנמוכה (גם כאן בהשוואה עולמית) ולנוכח הצפי לתוצאות כספיות טובות גם בדוחות הרבעון החולף שעדיין לא התחילו להתפרסם".

לגבי אפיק החוב ציינו בהראל פיננסים כי "אנו ממשיכים להמליץ לשמור על מח"מ מוגבל ומיקוד באג"חים איכותיים".

לגבי החשיפה המט"חית בתיק ההשקעות בהראל פיננסים מסבירים כי ההמלצה היא להיחשף "בעיקר לדולר, הן באמצעות קרנות כספיות דולריות והן באמצעות מכשירים אחרים כמו מדד התל-בונד דולר, וזאת כדי ליהנות מהריבית הדולרית השוטפת הגבוהה ובנוסף ליהנות מהגנה על התיק במקרה של זעזועים בשוק ההון העולמי".

12:00

המדדים המובילים בבורסה בתל אביב נסחרים בעליות נאות, וזאת בדומה לסנטימנט החיובי בעולם, כאשר הבוקר מדד שנחאי הסיני זינק ביותר מ-4%, ובאירופה מדד הדאקס עולה ב-0.6%. 

מדד ת"א 35 עולה בכ-1%, מדד ת"א 90 מטפס ב-0.5% ומדד הבנקים מזנק ב-1.7%. מניית לאומי  מרכזת את המחזור הגבוה בשוק ועולה 1.75%, אחריה כיל  שקופצת ב-1.2% ומניית רמי לוי  שעולה 1.4%.

מניית קולפלנט  מזנקת בכ-50% לאחר שהחברה הודיעה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת יונייטד ת'רפיוטיקס - אחת המובילות העולמיות בתחום מחלות הריאות.

מניית מיטב דש  מזנקת ביותר מ-8%. אתמול דווח כי קרן אייפקס במו"מ למכירת בית ההשקעות פסגות לפי שווי של 3-2.5 מיליארד שקל.  מדובר בשווי הגבוה פי ארבע מהשווי בבורסה של בית ההשקעות מיטב דש, השני בגודלו במשק.

09:45

המסחר בבורסה בת"א נפתח הבוקר במגמה חיובית. כך, מדד ת"א-35  ומדד ת"א-125  פתחו את היום בעליות. מדד הבנקים  מזנק, מדד הפיננסים, מדד הביטוח פלוס ומדד הביומד עולים, זאת לאחר שאתמול ננעל מדד הביומד בירידות חדות.

בולטות בעליות ארקו החזקות , מיטב דש , כלל עסקי ביטוח , מנורה , הראל השקעות , מטריקס  וההפניקס . ננו דיימנשן  קופצת בלמעלה מ-4%. בולטת בירידות אפריקה נכסים . ביוליין  שהתרסקה אתמול ב-30% התאוששה ורושמת עליות קלות.

בסקירתו השבועית מסביר אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש, כי מכיוון שהחדשות הפוליטיות משפיעות על השווקים לא פחות ואולי אף יותר מהחדשות הכלכליות בתקופה האחרונה, חשוב לציין מספר התפתחויות אחרונות יחסית חיוביות בחזית זו:

מסתמנת פגישה בין הנשיא האמריקאי לנשיא סין שעשויה להוביל להפחתת מתיחות בין המדינות. נציין שהפגישה תתקיים לאחר בחירות של אמצע קדנציה בארה"ב, מה שמעלה סיכוי שהנשיא האמריקאי יוכל להציג גישה פשרנית יותר כלפי הסינים. נוסיף שהירידות האחרונות בשוק המניות האמריקאי, שרגיש לנושא זה, עשויים לדחוף את הנשיא להגיע להסכמים עם הסינים. בעבר היה לנו "FED Put". כעת יכול להיות שיהיה לנו "Trump Put".

הסוגיה של רצח העיתונאי הסעודי תרד כנראה מהכותרות לאחר שהסעודים הציגו גרסה שככל הנראה סיפקה את הנשיא האמריקאי.

המשבר בין איטליה לגוש האירו, כמו כל משבר באירופה בשנים האחרונות שקשור לאחת ממדינות ה-PIGS, התחיל להתפשט גם לנכסים הפיננסיים של המדינות האחרות. מרווחי האג"ח האיטלקיות מעל גרמניה עלו לרמה הגבוהה מאז 2013 בשבוע שעבר ומשכו אחריהם גם את האג"ח של ספרד ופורטוגל.

זה מאלץ את האירופאים להפגין גמישות ביחס לממשלה באיטליה. בסוף השבוע נשמעו קולות הרגעה מצד קובעי המדיניות בגוש האירו שאמרו שלא יתערבו בתוכנית הכלכלית של הממשלה החדשה באיטליה. כדי לא להחריף משבר בשווקים הפיננסיים, האיחוד האירופאי ככל הנראה יצטרך להגיע לפשרות ביחס לאיטליה בשלב זה.

יחד עם זאת, צריכים לציין שבמקביל Moody’s הורידה דירוג אשראי לאיטליה ל-Baa3 עם תחזית חיובית. בקרוב גם S&P צפויה לפרסם החלטת דירוג לאג"ח ממשלת איטליה.

בארה"ב, ההסתברות לעליית ריבית ה-FED בסוף השנה שמתומחרת בשווקים נראית גבוהה מדי. אנו מעריכים שהיא גבוהה מ-50%, אך רחוקה מלהיות כמעט וודאית.

עונת הדוחות הכספיים בארה"ב בינתיים שוברת רצף של השנתיים האחרונות במהלכם שיעור החברות שמספקות הפתעות לטובה ביחס לתחזיות עלה מדי רבעון. לעת עתה, נרשמה ירידה במשקל ההפתעות לטובה מ-81% ברבעון השני ל-74% בשלישי. במקביל, עלה במעט שיעור החברות המאכזבות. שינוי זה הוא אחת הסיבות העיקריות לתנודתיות בשוק המניות בתקופה האחרונה.

06:30

המסחר בבורסה בתל אביב ייפתח היום (ב') על רקע הנעילה השלילית אתמול, זאת במחזור מסחר דליל ביותר במניות, שהסתכם ב-374 מיליון שקל בלבד. מדד ת"א ביומד התרסק אתמול בהובלת ביוליין  שהתרסקה ב-30%.

אינטרקיור  זינקה אתמול ב-10% במחזור השלישי בשוק, טבע  איבדה 1.2%, רציו  עלתה 2.4%, פריגו  ירדה בכמעט 3% וטאואר  איבדה כ-2%.

המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, כשבורסות הונג קונג  ושנחאי  מזנקות, ובורסת טוקיו  בטריטוריה שלילית.

הממשלה אישרה אתמול את מינויו של משה ברקת לממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, לאחר שנבחר על ידי שר האוצר משה כחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו.

עם מינויו ברקת כבר עבר טבילת אש ראשונה עם חשיפת העיתונאית שרון שפורר ב"מקום הכי חם בגיהנום" לפיו הוא פיטר נהגת מחשש כי יעלילו עליו תלונות אודות הטרדה מינית. את הדברים תלה כי "מדובר במרחב אינטימי ואני מעדיף להיות זהיר כי מישהו עלול להעליל עליי".

נוכח ההד הציבורי ברקת פרסם התנצלות בעניין, ואמר: "מתנצל אם דבריי פגעו במישהו, כוונתי לא הייתה לפגוע בנשים, לרבות הנהגת".

הסכסוך בין משפחת גינדי למוטי בן משה עולה מדרגה, ומגיע להליכים משפטיים: הגינדים פנו לבית המשפט המחוזי בת"א בבקשה למנות בורר לסכסוך עם שותפתם לבעלות על הקניון, רבוע כחול  נדל"ן.

הקמתו של נמל הדרום מתקדמת, ואתמול עדכנו חברת ההנדסה שפיר הנדסה  וחברת הפרויקטים אפקון החזקות  על זכייה בחוזים במסגרת ההקמה בהיקף מצטבר של 730 מיליון שקל, העשוי לגדול בהמשך בכ-100 מיליון שקל נוספים.

עוד כתבות

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מסמכי אפשטיין

מסמכי אפשטיין: תיבת הפנדורה שמרעידה את העולם העסקי

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"