גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הירידות בבורסה החריפו בסיום: מדד ת"א 90 צנח ב-2.7% בנעילה

המסחר בבורסה הושפע מהירידות החדות בוול סטריט ומדד ת"א 35 ננעל בירידה של 1.9%, מדד הנפט והגז נפל ב-3.8% ומדד מניות הביטוח ירד ב-3.6% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-2.4 מיליארד שקל

ירידות בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
ירידות בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:27

המסחר בבורסה הושפע בשעה האחרונה מהירידות החדות בוול סטריט ומדד ת"א 35 ננעל בירידה של 1.9%, מדד ת"א 90 צנח ב-2.6%, מדד הנפט והגז נפל ב-3.8% ומדד מניות הביטוח ירד ב-3.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-2.4 מיליארד שקל.

מדד ת"א 35 עלה השבוע ב-0.4%, ומתחילת השנה ירד ב-7.5%. מדד ת"א 90 ירד השבוע ב-0.3%, ומתחילת השנה ירד ב-9.6%.

אלביט מערכות בלטה בעלייה של כ-7%. עוד בלטו בעליות ווישור , אינרום וג'נסל.

מנגד, ירידות חדות נרשמו באזורים , אקרו, מיטרוניקס, פתאל החזקות , שיכון ובינוי, מבנה, כלל ביטוח והפניקס.

15:45

הירידות בבורסה נמשכות, כאשר מדד ת"א 90 נופל ב-1.7% ות"א 35 יורד ב-1.6%. מדד הנפט וגז צונח ב-3%, מדד הבנקים יורד ב-2.4%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות חדות רושמות שיכון ובינוי , ראדא, אלקטרה צריכה , מבנה ומיטרוניקס.

13:50

הירידות בבורסה ממשיכות להחריף, כאשר מדד ת"א 90 נופל כבר ב-2% ות"א 35 יורד ב-1.6%. המדד הענפי היחידי ששומר על מומנטום חיובי הוא הביומד, שעולה ב-0.7% הודות לעליות חזקות של ליניאג, ביומיקס, אינטליקנה וקנבוטק. מדד הנפט וגז צונח ב-2.5%, מדד הבנקים ב-2%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל.

בשוק המט"ח הדולר מזנק ב-1.2% לשער של 3.49 שקלים, האירו יציב סביב 3.63 שקלים והפאונד קופץ ב-0.9% לשער של 4.23 שקלים.

ירידות חדות במיוחד רושמות אלקטרה נדלן שמאבדת 6.7%, וגם שיכון ובינוי , חנן מור ומבנה יורדות מהותית. גם שותפות הפודטק מילניום צונחת היום בכ-11% במחזור גבוה מהרגיל, ישראייר מאבדת 6%, ריטיילורס ומיטרוניקס עם ירידות של כ-5.7% כל אחת. בקרב הבנקים, לאומי נסוג ב-2.6%, דיסקונט ב-2.3% והפועלים ב-1.9%.

תדיראן הודיעה שהיא משלימה את רכישת יתרת המניות בחברה הבת תדיראן סולאר תמורת כ-85 מיליון שקל, שנה וחצי לאחר שרכשה 75% ממניותיה. הראל השקעות הודיעה כי חגית ציטיאט-לוין מונתה למנכ"לית הראל פיננסים, בית ההשקעות של הקבוצה. ציטיאט-לוין מכהנת היום כמנכ"לית בססח (החברה הישראלית לביטוח אשראי) ותיכנס לתפקידה החדש בנובמבר הקרוב. היא תחליף את טל קדם, שהודיע לאחרונה על רצונו לסיים את תפקידו לאחר 5.5 שנים.

12:15

המגמה השלילית בבורסה ממשיכה להעמיק, כאשר מדד ת"א 35 מאבד 1.3%, ת"א 125 יורד ב-1.4% ות"א 90 ב-1.7%. מדד הנפט וגז צונח כבר ב-2.3%, כאשר קבוצת דלק גוררת מטה בעודה יורדת ב-3.3%. מדד הבנקים נסוג ב-1.1%, מדדי הביומד והקנאביס צמצמו את העליות ל-0.2% ו-0.6% בהתאמה.

שתי מניות בלבד במדד ת"א 35 נסחרות בירוק, אלביט שעולה ב-3.7% וטאואר שמוסיפה 0.2%. בתחתית המדד מבנה שנחתכת ביותר מ-4%.

בשוק האג"ח, מדדי תל בונד הקונצרניים עולים ב-0.3%-0.4%. תשואת האג"ח הממשלתית השקלית ל-10 שנים נחלשת ב-5 נקודות, ל-2.75%.

הבורסה הודיעה שבעקבות תקלה טכנית בוטלו את כל העסקאות בני"ע גיבוי אחזקות אג"ח א' וגיבוי אחזקות אג"ח ב' . החברה, כאמור בעדכון קודם, נכנסה הבוקר להפסקת מסחר מלאה בשל חשש להתנהלות לקויה של סניף החברה בצפון.

11:00

הירידות בבורסה מתחזקות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 נחתך כבר ב-1.2%. מדד הבנקים נסוג ב-1% כאשר את הירידות מובילים לאומי ודיסקונט הבינלאומי דווקא רושם עלייה קלה), מדד הנפט וגז מוחק 1.8% - הירידה הגבוהה ביותר בקרב המדדים הענפיים. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-415 מיליון שקל.

נובה מאבדת 2% לאחר שחזרה עם ארביטראז' שלילי. בבנק אוף אמריקה הותירו המלצת קנייה אך חתכו את מחיר היעד של המניה מ-140 דולר ל-115 דולר (כאשר אמש ננעלה בשער של 89.3 דולר). עוד בולטות בירידות איי.סי.אל , מיטרוניקס , מבנה, החברה לישראל, אנרג'יקס ואורמת. עשות מזנקת ב-8% לאחר שהושלמה מכירת השליטה לקרן פימי (מידי אלביט, שמככבת בתורה הודות לחוזים חדשים).

שני המדדים הענפיים היחידים שלא מצטרפים למומנטום השלילי בשוק הם מדדי הקנאביס והביומד, שעולים ב-1.5% ו-1.1% בהתאמה. בראש מדד הביומד ליניאג ואינטליקנה (שכלולה גם במדד קנאביס) שמזנקות ביותר מ-12% כל אחת, שתיהן בלי דיווחים ברקע. גם ביומיקס , קנבוטק (גם היא במדד קנאביס) פלוריסטם, אפיטומי ואייסקיור מתחזקות.

10:35

חברת האשראי החוץ בנקאי גיבוי אחזקות נכנסה להפסקת מסחר מלאה, לאחר שהדירקטוריון החליט על מינוי בודק חיצוני בשל חשש להתנהלות לקויה שנתגלתה על ידי קצין ציות שמונה לאחרונה בחברה. בין השאר ציינו שזאת בשל האטה בקצב פירעון הצ'קים בסניף הצפוני וגידול בבקשות לפריסות תשלומים בסניף זה. "החברה החלה לנקוט פעולות גבייה משמעותיות בתיק, הידוק בטחונות ובקרה על עסקאות חדשות, וכן פועלת להעברת פעילות הסניף למשרדיה בת"א תוך ניהול מגעים עם חברי הנהלת הסניף לסיום ההתקשרות עמם".

בחודש יוני אשתקד חתם ההנפקות יונתן כהן רכש את השליטה בגיבוי מידי האחים אריאל ואביטל פרדו (מיזמי חברת הפינטק שקורסת בימים אלה בוול סטריט, פאגאיה), תמורת קצת יותר מ-40 מיליון שקל.

קרן פימי השלימה רכישת 85% ממניות עשות אשקלון מידי אלביט מערכות בתמורה ל-291 מיליון שקל. ישי דוידי ולילך אשר טופילסקי הם בין הדירקטורים החדשים בעשות.

10:01

הבורסה בת"א נפתחה במגמה שלילית, בעוד שברקע הירידות של החוזים העתידיים בוול סטריט הולכות ומתחזקות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.6% וכך גם ת"א 125, ות"א 90 נסוג ב-0.4%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ביומד בולט בניגוד למגמה עם עלייה של 0.8% ואילו מדד הבנקים יורד בשיעור דומה. אחרי ירידת מחירי הנפט הגולמי, מדד הנפט מאבד יותר מ-1%.

בראש מדד ת"א 35 אלביט עם עלייה של 3.8% לאחר דיווח על שני חוזים גדולים, בתחתית אורמת שיורדת ב-3% בשל ארביטראז' שלילי.

או.פי.סי אנרגיה השלימה את השלב המוסדי של הנפקת מניות, במסגרתו תגייס כ-330 מיליון שקל (מתוך ביקושים בהיקף של 531 מיליון שקל). ההנפקה בוצעה לפי מחיר של 35 שקל, בדומה למחיר הסגירה של המניה אתמול בבורסה. טוגדר קיבלה היתר ייבוא נוסף של 850 ק"ג קנאביס רפואי מהחווה של החברה באוגנדה לישראל. רובוגרופ הודיעה שהיא משהה את הפעולות לרישום מניותיה בנאסד"ק, "בין היתר, בשל המצב בשוקי ההון".

09:25

עוד עסקת ענק לאלביט : לאחר הדיווח על חוזה בהיקף של 220 מיליון דולר (ראו עדכון מהבוקר), החברה מדווחת הבוקר על חוזה גדול אף יותר, בהיקף של יותר מחצי מיליארד דולר. החברה תספק יכולות לוחמה רשתית רב ממדית למדינה באסיה פסיפיק.

מודיעין אנרגיה חתמה על מכתב כוונות לרכישת זכויות (עד 30%) בנכס גז טבעי יבשתי בקנדה ביחד עם קרן פרייבט אקוויטי מניו יורק, בתמורה ל-30 מיליון דולר (חלק השותפות). בפרויקט נקדחו אלפי קידוחים מפיקים והוא מחובר לתשתית הולכה למכירת גז טבעי למזרח קנדה וצפון ארה"ב.

קבוצת הנדל"ן אקרו דיווחה שחברה בת (80%) רכשה פרוייקט התחדשות עירונית בת"א בתמורה ל-266 מיליון שקל, שלו צפי הכנסות כוללות של 338 מיליון שקל. הפרויקט צפוי לצאת לדרך רק בעוד 5 שנים.

08:50

הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט מתחזקות בשעה זו, ועומדות על 0.6% עד 0.9%. לצד זאת בשוק המט"ח הדולר מתחזק ב-0.4% מול השקל ושערו עומד על 3.46 שקלים. האירו לעומתו נסוג ב-0.3%, לשער של 3.62 שקלים.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר

1. צפי למגמה מעורבת

סוגרים חודש ורבעון בבורסה: יום המסחר בתל אביב ייפתח ככל הנראה במגמה מעורבת, במקביל למגמה באסיה וברקע ירידות קלות בחוזים. במט"ח, הדולר מתחזק ב-0.3% לשער של 3.46 שקלים.

אתמול הירידות בבורסה הצטמצמו לקראת צלצול הנעילה, ומדד ת"א 35 ננעל בסופו של יום בדומה לרמת הפתיחה. ת"א 125 השיל 0.1%, ת"א 90 נחלש ב-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הנפט וגז עלה ב-1%, מדד הבנקים ננעל ביציבות ומדדי הביטוח, הקנאביס ותשתיות האנרגיה התחזקו. מחזור המסחר הסתכם ב-1.98 מיליארד שקל.

מליאת הכנסת תתכנס הבוקר לדיון בחוק פיזור הכנסת בקריאה שנייה ושלישית. לאחר אישור החוק תתפזר הכנסת ה-24 ובחצות יתבצעו החילופים בלשכת ראש הממשלה בין נפתלי בנט (שהודיע אתמול שלא ירוץ בבחירות הבאות) ליאיר לפיד באופן רשמי.

2. ירידות קלות בחוזים

החוזים העתידיים יורדים הבוקר בעד 0.3%, בהמשך לנעילה יציבה יחסית אמש בתום יום הפכפך ותנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק ו-S&P 500 רשמו ירידות מזעריות.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה אמש ב-11 נקודות וננעלה על 3.09% (הבוקר עומדת על 3.10%), ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05% והיא עודנה ברמה זו.

היום ב-15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים של הוצאות הצרכנים (PCE), מדד המחירים המועדף על הפד. הצפי הוא לעלייה של 6.4% באינפלציה, לאחר עלייה של 6.3% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו מדד המחירים בצרפת ובגרמניה ונתוני הצמיחה בבריטניה לרבעון הראשון.

3. פערים מעורבים לדואליות, חוזה גדול לאלביט

המניות הדואליות הבכירות של הבורסה שבו מוול סטריט עם פערי ארביטראז' מעורבים. ההשפעה המשוקללת על מדד ת''א 35 לא מהותית ועומדת על מינוס 0.2%.

אורמת שזינקה אתמול בבורסה המקומית לא הלהיבה את המשקיעים הזרים באותה מידה וחזרה עם פער שלילי של 2.7% וגם איי.סי.אל , נייס וטאואר צפויות לאבד גובה.

אלביט מערכות פתחה פער חיובי, אחרי שהודיעה בערב על חוזה חדש בהיקף של 220 מיליון שקל לספק פיתרון חימוש מונחה מדויק אווירי למדינה באסיה פסיפיק. החוזה יבוצע במהלך תקופה של 15 חודשים ובמסגרתו אלביט תספק את ערכות הליזרד (Lizard) להנחיה מדויקת עבור ראשי קרב אוויריים כלליים. ערכת הליזרד כוללת ראש ביות לייזר, מחשב וכנפי היגוי וכן זנב מייצב. הנשיא והמנכ"ל בצלאל (בוצי) מכליס ציין כי "יש ביקוש גובר ליכולות האש המדויקות שלנו על רקע הפיכתו של הדיוק להכרח מבצעי בכל ממדי הלחימה. צבאות ברחבי העולם דורשים פתרונות שמאפשרים להמיר ביעילות מלאים של תחמושת ליכולת הרלוונטית לשדה הקרב המודרני, בייחוד על רקע הלקחים הנלמדים מהעימותים הצבאיים האחרונים".

4. מגמה מעורבת באסיה

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בטוקיו נרשמת ירידה של יותר מ-1.5% למדד ניקיי , בהונג קונג מדד הדגל ללא שינוי ובסין המדדים עולים ב-1.3% עד 2%.

בין הנתונים שמעיבים על המסחר בטוקיו אפשר לציין ירידה חדה של 7.2% בייצור התעשייתי בחודש מאי, כשהצפי היה לירידה פעוטה של 0.3% בלבד. באפריל ירד הייצור ב-1.5%. בסין, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני גם לא עמד בתחזיות בשוק והגיע ביוני ל-50.2 נקודות (התחזיות היו ל-50.5), אך זוהי בכל זאת רמתו הגבוהה מאז פברואר כך שמדובר בשיפור. בחודש שעבר עמדה הקריאה על 49.6 נקודות.

5. יציבות בשוק הנפט,ירידות קלות בקריפטו

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שירדו אתמול בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 116 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 110 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-1% לרמה של 20.4 אלף דולר. האת'ריום יורד בכמעט 5% ושערו נע סביב 1,090 דולר.

עוד כתבות

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית; החוזים העתידיים על וול סטריט שליליים

קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● הנפט קרוב לשיא של שישה חודשים - מחירי הנפט נסחרים קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● עליות באירופה

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"