גלוטן

כתבות אחרונות

 
חדשות הביומד / צילום: יונתן בלום

גלוטן הוא לא הבעיה? כתב העת שמערער על אחת הרגישויות הפופולריות בעולם

מאמר בכתב העת הרפואי "Lancet" טוען כי רוב האנשים שמדווחים על רגישות לגלוטן אינם מגיבים אליו כלל • רמי לוי יתרום 5 מיליון שקל למכון השיקום של הדסה • NeuroKaire הישראלית משתפת פעולה עם Compass Pathways הבריטית בתחום התרופות הפסיכדליות • יורוג’ן קיבלה קוד ביטוחי קבוע לתרופה החדשה שלה • ומחזור סטארט־אפים חדש של קרן דנגור והשגרירות הבריטית יתמקד בבריאות הנפש • השבוע בביומד

גלי וינרב 02.11.2025
דני וגלית מרשק, בעלי חברת דני וגלית אפייה בריאה / צילום: עומר סבח

בני הזוג שהקימו מטבח ללא גלוטן: "התקן המחמיר בארץ פוגע גם ביצרנים וגם בצרכנים"

דני וגלית מרשק, בני 47 ממושב קדרון, הורים ל־3 ילדים • בעלי חברת דני וגלית אפייה בריאה • "מפעלים עם תקנים כמו שלנו בחו"ל נחשבים מפעלים ללא גלוטן, כך שאם היינו משלחים את המוצרים שלנו לחו"ל ומייבאים אותם חזרה לארץ, יכולנו לציין שהם ללא גלוטן" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 10.01.2023
מנכ"ל תנובה, אייל מליס
תנובה | בלעדי

מצטרפת לטרנד: גם תנובה תתחיל לסמן מוצרים ללא גלוטן

החברה תחל לסמן תחילה את מוצרי החלב שלה שאינם מכילים גלוטן, כאשר שליש מהמוצרים יסומנו עד הסוף השנה, והיתר במהלך 2020 • המהלך מצטרף לסימון המוצרים שמכילים גלוטן שמבצעת חברת שטראוס בשנים האחרונות

שני מוזס 16.09.2019
אלי כהן / צילום: איל יצהר

פערי מחיר של מאות אחוזים על מזון ללא גלוטן? זה הפתרון של משרד הכלכלה

הרשות להשקעות במשרד הכלכלה תשקיע 5 מיליון שקל במסלול שיסייע להקמה ולהרחבה של מפעלים חדשים לייצור מזון ללא גלוטן, זאת במטרה להגדיל את המגוון ולייצר תחרות • מנכ"ל ארגון זכויות הצליאק: לא צופה ירידות מחירים

שני מוזס 22.01.2019
ד"ר דן קרת  / צילום: איל יצהר

תעמיסו על המנגל: האם כולסטרול בעצם טוב לבריאות?

אכילת שומן חיונית לבריאות • קמח מלא לא יותר טוב מקמח לבן - ושניהם גרועים • לא בטוח שכולסטרול גבוה מזיק לבריאות • ובכלל, כדאי לחשוב מחדש על כל מה שלימדו אותנו על תזונה • בין המנגלים של יום העצמאות לגבינות השמנות של שבועות, ד"ר דן קרת, רופא ונטורופת, מנפץ כמה מיתוסים

יעל בן ישראל 28.04.2018

טרנד המזון ללא גלוטן בתאוצה; למה המחירים עדיין גבוהים?

10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק

שני מוזס 19.04.2017