קבוצת טבורית רכשה את אחת ממתחרותיה, חברת מדיסל מקבוצת מאייר אייזקסון ישראל. בכך הופכת טבורית לגורם הגדול בישראל בשימור דם מחבל הטבור. טבורית הינה בעלת בנק הדם הטבורי הפרטי הראשון בישראל. היא פועלת במרכז הרפואי ע"ש "שיבא" בתל השומר. העסקה נעשתה לפי שווי חברה של מיליון דולר.
בעליה אייזקסון, גיל עדני, ד"ר אודי פרישמן ורמי לקשטיין קיבלו מטבורית אופציה לרכוש עד 20% ממניותיה לפי שווי חברה של 2.5 מיליון דולר. מאיר אייזקסון מייצגת בישראל את חברת CELL4HEALTH הבריטית, הנחשבת כיום לבנק הדם הטבורי הגדול באירופה. החברה תעביר לטבורית את פעילות שימור תאי הגזע מול חברות אירופאיות מובילות ואת היכולת לשמר תאי גזע גם במעבדות מובילות באירופה. יו"ר ומנכ"ל טבורית אמנון פלץ מסר, כי מעתה יוכלו הלקוחות לקבל אופציה של שימור דם חבל הטבור גם בבנק דם טבורי בחו"ל.
ל"גלובס" נודע, כי שירותי בריאות כללית מנהלת עתה מגעים מתקדמים טבורית, על מנת שהיולדות בבתי החולים של הכללית יוכלו להתקשר גם עם חברה זו לצורך קבלת השרות. האחות הראשית של שירוי בריאות כללית ציפי שדה, מסרה ל"גלובס", כי היולדות המועניינות בשימור הדם הטבורי אינן נדרשות לכל תשלום עברו השירות של שאיבת הדם. יולדת שהתקשרה עם אחת החברות מביאה עמה לחדר הלידה ערכה מיוחדת שאליה נשאב הדם בעת הלידה. לאחר הלידה היולדת עצמה מעבירה את הערכה לשימור ולאחסון לאותה חברה תמורת תשלום שחברת השימור גובה.
זאת, לאחר שבימים האחרונים חתמה הכללית על הסכם עם שחקנית אחרת בשוק זה - חברת מדפיריז, לפיו יוכלו יולדות בבתי החולים של הכללית לבצע בעת הלידה שאיבה של דם מחבל הטבור של הילוד על מנת להביאו להקפאה ושימור. ההסכם עם מדיפריז, הוא מיזם משותף עם ביה"ח הדסה בירושלים, בהמשך להסכם דומה שנחתם בין הכללית לבין חברת קריו-סל, שאף היא עוסקת בתחום, אך משמרת את הדם הטבורי בבלגיה.
שימור דם מחבל הטבור לאחר הלידה, המכיל תאי גזע עובריים, מאפשר להשתמש בהם להשתלת מח עצם לתינוק או לילד, במקרה שיחלה בעתיד במחלה קשה על רקע גנטי. המחקר המדעי המתקדם בתחום זה בעולם חשף לאחרונה אפשרויות נוספות לשימוש בתאי גזע מדם חבל הטבור, כולל טיפול בריפוי חולי לוקימייה. התקווה היא שבעתיד הם יסייעו גם בריפוי מחלות כמו סוכרת, אלצהיימר ופרקינסון. תאי הגזע עשויים לשמש גם לריפוי רקמות גוף שונות ולשחזור של תאים פגועים כגון עצם, סחוס, שריר ואפילו כלי דם, מערכות עצבים מרכזיות, תאי כבד ולבלב. שימור הדם מחבל הטבור נעשה למשך 15 שנה. הביקוש לשימור תאי הדם הטבורי גדל באופן דרמטי בשנים האחרונות. מומחים מעריכים, כי היקף שוק הריפוי בעזרת תאי גזע יגיע ל-21 מיליארד דולר בשנת 2007 - שליש ממנו יהיה שוק השתלת תאי גזע מחבל הטבור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.