השופט המחוזי משה רביד ניצל תובענה תמימה שהגיש בנק ה
פועלים 
, בה ביקש להצהיר כי הוא זכאי לרשום משכנתא על דירת מגורים, בגין הלוואה שנתן לרוכש הדירה, כדי לפרוש את משנתו החברתית-משפטית, ולתקוף את הבנקים למשכנתאות, את הכנסת, ואפילו את בית המשפט העליון. אמירות האגב, מיותר לציין, לא נצרכו לשם הכרעה בתובענה ואף לא היו קשורות אליה במישרין.
"מציקה לי המציאות המרה שבה נרמס כבודם של נוטלי משכנתאות, הנזרקים מבתיהם אם אינם עומדים בתשלומי ההלוואה שנטלו, והם נופלים לנטל על כתפי החברה", כתב רביד. "לא בדקתי סטטיסטית כמה אנשים הפכו לחסרי-בית, מפני שדירותיהם נלקחו מהם בהליכי ההוצל"פ, מאחר שפיגרו בתשלומיהם לבנקים, אך די להביט בהחלטות שנותן העליון בבקשות לעיכוב ביצוע, כדי להגיע למסקנה שמספר המקרים איננו מועט".
פרפראזה על הסלוגן של דיסקונט
כאן, עבר רביד למתקפה נגד הבנקים למשכנתאות, כשהוא משתמש בפרפראזה על הסלוגן של בנק דיסקונט. "הבנקים ממלאים את המדיה בסיסמאות על כך שהם חברים 'ולוקחים אותך באופן אישי', הם גם דואגים לפרסם בראש חוצות את תרומותיהם לחברה. מה שהם 'שוכחים' לפרסם הוא, כמה חסרי בית מסתובבים ברחובות מאחר שלא היה ביכולתם לעמוד בפירעון תשלומי המשכנתא. הבנקים דואגים לפרסם בראש חוצות ובאותיות קידוש לבנה את דאגתם לחברה, לרווחתה, אך מה שנעשה בחצר האחורית שלהם אין מפרסמים, אפילו באותיות טל ומטר. הבנקים הם שוק אוליגופוליסטי הנשלט ע"י מספר מצומצם של חברות, שאמנם אין תיאום ביניהן, אך בדרך כלל יש אחד המכתיב תנאים והאחרים באים בעקבותיו".
רביד סבור, שהוראת סעיף 33 לחוק הגנת הדייר, ההופך בעל קרקע שנמכרה לדייר מוגן בה, אלא אם ויתר מראש על זכותו זו, "היתה צריכה להימחק מזמן מספר החוקים. זו הוראה שאולי היתה טובה לזמנה, כאשר נחקקה בשנת 1951, עת היה מחסור חמור בדירות והתעורר צורך אמיתי להגן על דיירים. הוראה זו אינה מידתית. היא פורשת כנפיה הן על מי שגר בצריף רעוע והן על מי שהוא בעל טירה. היא מגינה הן על בעל מפעל המשתרע על שטח ענק, והן על בעל מלאכה קטן העובד בקיטונו הצר. היא מגינה הן על גביר והן על דלפון".
לדבריו, "ראוי לדרוש בחקיקה שהבנקים יזהירו נוטלי הלוואות בדבר הסיכון, לפיו אם לא יעמדו בלוח התשלומים הם עלולים לאבד את קורת ביתם".
כתבה מורחבת - היום במדור "דין וחשבון" במוסף "הערב" של "גלובס"
[ הרחבה במהדורה המודפסת ]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.