ראשי ארגוני הקבלנים תמכו ברוב של 14 מתוך 15 בהצבעת אי אמון בנשיא התאחדות הקבלנים המכהן, אהרון כהן

הרקע להצבעת אי האמון אשר פורסמה לראשונה ב"גלובס", הייתה הטחת האשמות חמורות בנשיא ההתאחדות מצד ראשי הארגונים

ראשי ארגוני הקבלנים ברחבי הארץ הצביעו ברוב של 14 מתוך 15 אי אמון בנשיא התאחדות הקבלנים המכהן, אהרון כהן ודרשו ממנו להגיש את התפטרותו. הרקע להצבעת אי האמון אשר פורסמה לראשונה ב"גלובס", הייתה הטחת האשמות חמורות בנשיא ההתאחדות מצד ראשי הארגונים.

לטענתם, כהן סיכם עם חברת נשר על עליית מחירי המלט החל מחודש יולי בשיעור של כ-4% ושוב ללא כל התייעצות עם שאר החברים בהתאחדות ובראשם יו"ר ועדת משאבים בהתאחדות, צחי לנדאו.

עוד נטען, כי כהן תרם כ-50 אלף שקל לצורך מימון אמבולנס בארוע שארגן ארגון הקבלנים בפ"ת וזאת ללא כל אישור והתייעצות עם גורמים בהתאחדות. כמו כן, טענו ראשי הארגונים, כי כהן מינה את מקורבו של נציג ההסתדרות בקרן לעידוד ענף הבניה, סמי כהן, לתפקיד מתאם וועדות בהתאחדות וזאת שוב ללא כל התייעצות וקבלת האישורים הנדרשים לכך.

במקרה שכהן אכן יגיש את התפטרותו, צפויים מ"מ הנשיא, אברהם ליבר וסגן הנשיא משה רפלוביץ' להוביל את ההתאחדות עד לבחירות המתוכננות בחודש דצמבר השנה. ייתכן שבשל האירועים האחרונים, הבחירות יוקדמו לחודש מאי.

ליבר המכהן כיו"ר החטיבה הקבלנים החוזיים בהתאחדות, נחשב לאחד הדמויות הבלוטות בה. רפלוביץ' שימש בעבר יו"ר ארגון הקבלנים בת"א ופועל כיום כיו"ר חטיבת הבונים בהתאחדות.

מכל מקום, מנכ"ל ההתאחדות יהודה שגב, ימשיך לכהן במנכ"ל ההתאחדות ויפעל למען קידום ענף הנדל"ן בישראל.