רוני אלרואי ממשיך במאמציו להפוך את קבוצת קמן לחברת אחזקות מובילה. החברה הבת ישאל (73%) הודיעה היום על הקמת חברה משותפת עם חברת ההשקעות אודין, בניהולו של גבי פרל, לצורך השקעה בנדל"ן מניב ובייזום ופיתוח של פרויקטים בישראל ובחו"ל.
על-פי ההסכם, יושקעו במיזם בשלב הראשון 12 מיליון דולר בחלקים שווים, כך שאודין וישאל יתרמו כל אחת 6 מיליון דולר. את מרבית המשאבים ישקיעו השותפות החדשות ברכישת נכסים מניבים והקמת מיזמים באירופה. כיום ניתן למנף באמצעות הלוואות נון ריקורס מבנקים זרים, עסקאות של עד פי 10 מגובה ההון העצמי המושקע, כך שהשותפות יוכלו להתקשר בחוזים בהיקף של 100 מיליון דולר ויותר.
ל"גלובס" נודע, כי בין המשקיעים בקרן נמצאים משפחת ליברמן - מגרעין השליטה בחברת פז, משפחת שוורץ - מבעלי חברת טימברלנד, משפחת וויל - שבעבר היו מבעלי חברת אסם, ופעיל הנדל"ן יונס נזריאן. כמו כן נמצאים בחברת ההשקעות משפחת סמפוארנה האינדונזית ויאיר המבורגר, בעל השליטה בחברת הראל.
נזכיר, כי פרל היה המתווך בעסקת הענק שבמסגרתה רכשה משפחת סמפוארנה, אחת מהמשפחות העשירות בדרום מזרח אסיה, כ-20% מקבוצת הראל לפי שווי של 900 מיליון דולר. בעתיד צפוי פרל, אדריכל העסקה, להתמנות לסגן יו"ר הראל, כנציגם של בני המשפחה האינדונזית בדירקטוריון.
האיש שמאחורי כלל פיננסים
פרל חתום על הקמת זרוע הפיננסים החוץ בנקאית הגדולה בישראל - כלל פיננסים. בעבר אף הוזכר שמו כמחליף מיועד לאביגדור קפלן, מנכ"ל כלל ביטוח, כשזה יפרוש. לקראת סוף 2004 עבר פרל לכהן כמשנה למנכ"ל קבוצת אי.די.בי, החברה האם של כלל ביטוח, אך העדיף לעזוב את הקבוצה שבשליטת נוחי דנקנר למען עסקיו הפרטיים, ופתח עסק עצמאי - חברת ההשקעות הפרטית אודין. "שיתוף הפעולה עם קמן ייסע בידינו לייצר ערכים למשקיעים שלנו", אמר פרל.
"בכוונת ישאל לנצל את הידע והקשרים של קבוצת קמ"ן בשוקי הנדל"ן בארץ ובחו"ל וליהנות במקביל מרשת המשקיעים של אודין, כדי לאתר הזדמנויות יזמיות בשווקים אלה", אמר היום גיורא ענבר, מנכ"ל קמן ויו"ר ישאל. ענבר הוסיף כי בפעולתה מיישמת הקבוצה את מדיניות הרחבת עסקיה בשווקים הבינלאומיים.
בקופתה של השותפה ישאל הצטברו באחרונה כ-145 מיליון שקל, בעיקר בשל המימושים האחרונים שביצעה. במהלך השנה מכרה ישאל את אחזקותיה בפרויקט פי גלילות, בו החזיקה במשותף עם חברת אזורים, לקבוצת משקיעים בראשות חברת קנדה ישראל. בנוסף מימשה את יתרת אחזקותיה בחברת אי.סי.איי טלקום ובחברת כמיפל, כך שחלק מן הסכום בקופה ינותב לעסקי הנדל"ן. בחברה ייהנו במקביל מהניסיון בתחום של בעל השליטה, אלרואי, שכן הוא היה אחד ממקימי חברת דלק נדל"ן, זרוע הנדל"ן של קבוצת דלק שבשליטת חותנו, יצחק תשובה.
למרות שהחליט לעזוב את קבוצת דלק ולפנות לעסקים פרטיים, ממשיך אלרואי, אמנם בעקיפין, לעבוד עם תשובה, ובאחרונה השקיע באמצעות ישאל כ-30 מיליון שקל במניות חברת דלק US שבשליטת תשובה. הנכס העיקרי של ישאל כיום הוא חברת ניו-פארם, שרשמה בסיכום מחצית 2006 מחזור הכנסות של 259.5 מיליון שקל, עלייה של 4.7% לעומת המחצית המקבילה אשתקד. בשורה התחתונה רשמה ניו-פארם במחצית רווח נקי של 1.2 מיליון שקל, לעומת הפסד של 2.3 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. ישאל, הנסחרת לפי שווי של כ-120 מיליון שקל, סיימה את המחצית ברווח של כ-20.8 מיליון שקל. "
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.