מינהל מקרקעי ישראל הוציא בחודשים האחרונים מגרשים רבים בדרום לבנייה צמודת קרקע, אולם תוצאות שני מכרזים שפורסמו בסוף השבוע האחרון מגלות, כי הביקוש אליהם היה נמוך ביותר.
בשכונת נווה זאב בבאר-שבע הוצעו 134 מגרשים בני כחצי דונם לבנייה צמודת קרקע, אולם רק ל-30 מגרשים ניתנו הצעות, הקרובות מאוד למחיר המינימום. הוצאות הפיתוח לכל אחד מהמגרשים נעו בסביבות 250 אלף שקל (כ-500 שקל למ"ר), והזוכים במגרשים ישלמו סכומים נמוכים שנעים בין 6,150 שקל ל-25,545 שקל.
עם זאת, מחירי הדירות בשכונה שהוקמה לפני כעשור ונחשבת לבעלת אוכלוסיה במעמד סוציו-אקונומי הגבוה מהממוצע בבאר-שבע, נמוכים יחסית בשל היצע הדירות הגדול בעיר, שנותר בלא ביקוש.
מחיר קוטג' 5 חדרים בשכונה, הנרכש מקבלן, עומד על כ-200 אלף דולר, ומחירי המגרשים שהציע המינהל, הכוללים את מחירי הפיתוח והרכישה, תואמים למחירים באזור - אם מביאים בחשבון עלות בנייה של כ-150 אלף דולר.
לצד צמודי קרקע ו"בנה ביתך", בשכונה בניינים גבוהים בני 12 ו-16 קומות ובנייה נמוכה של 3 ו-4 קומות. שווי דירת 4 חדרים ממוצעת בשכונה עומד על 92 אלף דולר, ודירת 5 חדרים על 117 אלף דולר.
גם במיתר, 18 ק"מ צפונית-מערבית לבאר-שבע, המצב לא טוב בהרבה. היישוב, שהתפרסם לאחרונה בשל החווה של שי דרומי, לא מצליח לעניין רוכשים רבים. במיתר הוצעו 31 מגרשים בשטח של 550 מ"ר בממוצע לבנייה צמודת קרקע של בתים חד משפחתיים, והוצאות פיתוח ממוצעות של 208 אלף שקל לחלקה (378 שקל למ"ר).
אולם, רק ב-3 מגרשים הובע עניין, והזוכים ישלמו בין 25-29 אלף שקל לחלקה. אגב, אחד משלושת הזוכים הוא ראש המועצה המקומית, סולומון כהן. במועצה למעלה מ-6,700 תושבים, והשכונה המיועדת (כלניות) אמורה לכלול בסיום הקמתה כ-600 יח"ד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.