שיכון ובינוי מובילה במכרז לסלילת כביש אגרה בקניה ב-530 מיליון דולר

הפרויקט כולל מימון, תכנון, הקמה ותפעול של כביש האגרה באורך 100 ק"מ למשך 30 שנה

חברת שיכון ובינוי, שבשליטת אריסון השקעות, ממשיכה להרחיב את פעילותה הבינלאומית בתחום התשתיות. החברה הודיעה היום (ג') כי קונסורציום שבו שותפה החברה הישראלית בחלקים שווים (50%) יחד עם קבוצת תשתיות זרה (Strabag) נבחר כמועמד המועדף להקמת כביש אגרה בניירובי, בירת קניה במסגרת מכרז B.O.T שפרסמה הממשלה.

הפרויקט כולל מימון, תכנון, הקמה ותפעול של כביש האגרה למשך 30 שנה. בהקמת הכביש, באורך של 100 ק"מ, יושקעו 530 מיליון דולר. הקמתו תתבצע במספר שלבים. לדברי מנכ"ל שיכון ובינוי, אורי שני, "פרויקט כביש האגרה בקניה ממשיך את פעילותנו על פי היעדים האסטרטגים של שיכון ובינוי. הקבוצה שמה לה למטרה להעמיק את פעילותה בחו"ל תוך התמקדות בתחומי התשתיות הסביבתיות בפרויקטים גדולים".

שיכון ובינוי הרחיבה בשנים האחרונות את פעילותה בתחום התשתיות בחו"ל, בעיקר באמצעות חברת הבת, סולל בונה ארצות חוץ, שבניהולו של יהודה אלימלך. החברה מבצעת כיום מספר פרויקטים נוספים במדינות אפריקה, מזרח אירופה ומרכז אמריקה בתחום סלילית כבישים ותשתיות.

כפי שפורסם באחרונה, החברה בוחנת את הרחבת פעילותה גם בתחום החשמל הפרטי, ומתכננת להתמודד במכרז להקמת תחנת הכוח הסולארית בנגב. את תחום התשתיות בקבוצה, מרכז הסמנכ"ל עמית שגב. החברה הרחיבה את פעילותה בתחום התשתיות גם בישראל, והיא שותפה (37.5%) בזכיינית כביש חוצה ישראל, חברת דרך ארץ ובמתקן ההתפלה בחדרה (50%) ועוד.