שני חוקרים ישראלים זכו בפרס וולף לרפואה בסך 100 אלף דולר

הפרס יוענק לפרופ' חיים סידר ולפרופ' אהרן רזין מביה"ס לרפואה באונ' העברית בירושלים, הודות למחקרם ה"מהווה פריצת דרך חשובה בחקר הסרטן"

שרת החינוך יולי תמיר, המשמשת גם יושבת ראש מועצת קרן וולף, הודיע היום כי פרס וולף ברפואה לשנת 2008, בסך 100 אלף דולר, יוענק השנה לפרופ' חיים סידר ולפרופ' אהרן רזין מבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים. זאת הודות למחקרם של השנים ה"מהווה פריצת דרך חשובה בחקר הסרטן". בנוסף יקבלו את הפרס (בסך 100 אלף דולר לכל זכייה) מדען מבריטניה ושני חוקרים מארה"ב בתחום החקלאות לשנת 2008, על מחקר המקדם את הטיפול במזיקים. הפרסים יוענקו על ידי נשיא המדינה בטקס ממלכתי, שייערך במשכן הכנסת, בחודש מאי.

הועדה הבנלאומית, הבוחרת את הזוכים, נימקה את מתן הפרס ל2 החוקרים הישראלים בכך ש"המנגנון שגילו הנו בעל חשיבות קריטית בבקרת ההתפתחות העוברית ובקביעת ביטוי של גנים ברקמות ספציפיות", הועדה קבעה כי מ הגילוי קשור לבקרה על המנגנון המדכא גנים שתפקידם למנוע התפתחות סרטנית.

פרס וולף בחקלאות תשס"ח-2008, אף הוא בסך 100,000 דולר, יוענק לשלושה אנשי מדע: פרופסור ג'ון א' פיקט John A. Pickett)), ממכון רותהמסטד למחקר, הרפנדן, בריטניה, פרופסור ג'יימס ה' טאמלינסון James H. Tumlinson)), מהאוניברסיטה של מדינת פנסילבניה, ארה"ב, ופרופסור ו' ג'ו לואיס (W. Joe (Lewis, משירותי המחקר החקלאי, משרד החקלאות של ארה"ב, "על תגליותיהם המרשימות בתחום המנגנונים השולטים באינטראקציה בין צמחים לחרקים ובין צמחים לבין עצמם." השופטים ציינו כי תרומתם המדעית בתחום האקולוגיה הכימית עודדה את התפתחות הטיפול המשולב במזיקים וקידמה משמעותית את החקלאות. פעילותם המחקרית של השלושה הובילה לשינוי פרדיגמה בשדה הטיפול המשולב במזיקים בחקלאות".

קרן וולף, על שם יהודי יליד גרמניה, ממציא, נדבן ודיפלומט, שחי שנים רבות בקובה וכיהן כשגרירה בישראל, מעניקה מידי שנה פרסי וולף בסכום 100 אלף דולר בכל תחום, מוענקים מדי שנה מאז 1978 לאנשי מדע ואמנים מכל העולם. הקרן, נחשבת ל"חוזה" מקבלי פרס נובל. כ7 אחוז ממקבלי הפרס לאורך השנים הם ישראלים, וכמעט 30 אחוזים ניתנו עד כה לחוקרים יהודים.