קומת המסחר ב-CPW 15 במנהטן של אייל עופר תאכלס חנויות עממיות

כשמעליהן דירות במחיר של 100 מיליון דולר, ציפו בניו יורק לחנויות של פראדה וגו'צי - וההפתעה רבה

העיתונים בניו יורק לא יודעים מנפשם. הסקרנות הרבה שאפפה את זהות החנויות שיאכלסו את קומת המסחר בבניין שהוא אולי המפואר ועמוס הסלבריטאים ביותר במנהטן, ה-15 Central Park West, באה על סיפוקה בימים האחרונים, אך ההפתעה היתה רבה כאשר רשימת החנויות הלכה והושלמה בימים האחרונים.

ה"ניו יורק אובזרוור" וה"ניו יורק פוסט" מעירים בעוקצנות כי מי שרכש דירה של 100 מיליון דולר במגדל הפאר ציפה בוודאי ציפה לחנויות כמו פראדה בקומת הקרקע המאכלסת את מתחם המסחר, אולם במקום זאת הדיירים העשירים במגדל המעוצב יקבלו חנות מרשת האלקטרוניקה בסט ביי, חנות הרהיטים השווים לכל נפש West Elm וסניף של JP Morgan Chase. היזמים מאחורי הבניין, שהוקם במקומו של מלון המייפלאוור, הם הישראלי (המתגורר בלונדון) אייל עופר, האחים וויליאם לי וארתור זקנדורף, וקרן ההשקעות בנדל"ן של גולדמן זאקס.

האחים זקנדורף יצאו בהודעה רשמית על חנויות העוגן שנבחרו בינתיים לאכלס את המתחם. בנק JP Morgan לקח כאלף מ"ר בשני מפלסים בפינה הצפון-מערבית, בין הרחובות ברודווי ו-61, בחוזה השכירות הגדול ביותר של בנק במנהטן ב-2008, כאשר הפתיחה צפויה ברבעון האחרון של השנה. ווסט אלם לקחה כ-2,300 מ"ר בקומת הקרקע ובקומה השנייה, בפינת הרחובות ברודווי, 61 ו-62. השטח יתקבל לידי השוכרים במהלך הקיץ, כאשר הפתיחה צפויה באביב 2008.

בסט ביי לקחה כ-4,250 מ"ר, ושילמה 75 מיליון דולר עבור חוזה שכירות ל-15 שנה. כרגע, רק 186 מ"ר יוקרתיים הפונים לברודווי נותרו פנויים. בסה"כ הוצאו להשכרה למעלה מ-7,700 מ"ר של שטחים מסחריים. האחים מסרו כי השטחים נשכרו על-ידי עסקים מובילים בתחומם.

דירה ב-150 מ' ד'

הבניין נחשב לאחר ממגדלי המגורים היוקרתיים ביותר שנבנו בשנים האחרונות בתפוח הגדול, כאשר מתחרהו העיקרי על התואר הוא הפלאזה הסמוך של קבוצת אלעד שבשליטת יצחק תשובה.

על-פי הדיווחים בניו יורק, הדירה שנמכרה במחיר הגבוה ביותר עד כה במגדל של עופר היתה הפנטהאוז בקומה 39, שנמכר לדניאל לואב, מנהל קרן גידור, תמורת 45 מיליון דולר. דולי לנץ מסוכנות הנדל"ן הגדולה פרודנשל דאגלס אלימן, אמרה ביוני השנה, כי "מספר דירות בסנטרל פארק ווסט 15 נמכרו במחיר גבוה מ-80 מיליון דולר, ודירה אחת אף נמכרה ב-150 מיליון דולר". עם זאת, מומחי נדל"ן ספקניים ביחס למחיר שדורשים היזמים. במגדל גרים בכירים רבים בשוק ההון, לצד כוכבים כמו הזמר סטינג והשחקן דנזל וושינגטון. *

(עוד על המגדל - ראו עמ' 17)