בזירת המט"ח המקומית השקל הוסיף היום להתחזק כנגד שני המטבעות הזרים המובילים, כשהדולר נסחר לאורך כל היום, מתחת לרמה של 3.8 שקלים. זאת בהמשך למגמה שאפיינה את המסחר בשוק המט"ח בסוף השבוע שעבר, אז נחלש הדולר ב-0.54% ונקבע על 3.816 שקלים.
למרות המשבר הכלכלי העולמי, ברבעון השלישי של השנה נרשם גידול ניכר בהשקעות הישירות של תושבי חוץ בישראל, אשר הסתכמו ביותר משני מיליארד דולר, כך דיווחה אתמול החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל.
נתוני התעסוקה לחודש אוקטובר שהתפרסמו ביום שישי הוכיחו שכלכלת ארה"ב ממשיכה להידרדר ושנקודת השפל שמשם הכלכלה האמריקאית אמורה להתחיל להתייצב עדיין לא הגיעה. אחוז האבטלה בארה"ב עלה לרמתו הגבוהה ב 14 השנים האחרונות ומספר המשרות שנגרעו בחודש אוקטובר היה גבוה מהצפי. סך הכול מתחילת 2008 נגרעו כ-1.2 מיליון משרות בארה"ב והמספר הזה צפוי להמשיך ולגדול גם בחודש הקרוב.
למרות נתונים גרועים אלו, הדולר ממשיך להיסחר סביב רמות של 1.275-1.285 דולר לאירו וגם מול שאר המטבעות המובילים נסחר הדולר ביציבות יחסית. ההערכות בקרב האנליסטים ששאר הכלכלות בעולם לא יציגו מספרים טובים יותר, מספקות תמיכה למטבע האמריקני שנחשב להשקעה הגנתית.
בטיוואן הורידו היום את הריבית ב-0.25% . בסוף השבוע האחרון במפגש לשכת המסחר והתעשייה בישראל והאיחוד האירופי, שנערך השבוע בבית שגריר צרפת בישראל אמר נגיד בנק ישראל סטנלי פישר: "אנשים נבונים לא יגידו לכם שלא צריך לדאוג - ההאטה היא כלל עולמית, ובחלק מהמדינות מדובר במיתון כבד". בהתייחסו למדיניות המט"ח של הבנק המרכזי אמר הנגיד: "בנק ישראל רכש 100 מיליון דולר מדי יום, עשינו הרבה רווחים ואנו שמחים" ובהתייחסו לשוק העבודה בארץ אמר: "כנראה תהיה תקופה של עלייה באבטלה, ולחלק מהחברות יהיו קשיים בגיוס מימון".
נזכיר כי ביום שישי הקרוב צפויה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפרסם את מדד המחירים לצרכן, המדד לחודש אוקטובר צפוי להיות שלילי, ונמוכים צפויים להיות גם המדדים של החודשים הבאים, עד סוף השנה. זאת על רקע ההאטה בקצב הצמיחה במשק הישראלי שנרשמה בתקופה האחרונה. גם בנק ישראל וגם גופים נוספים הפחיתו לאחרונה את תחזיות קצב הצמיחה בישראל.
זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-1.048% ושערו היציג נקבע ב-3.776 שקלים, האירו נחלש ב-0.523% ושערו היציג נקבע ב-4.872 שקלים.
פינוטק - השקעות זרות ממשיכות להגיע לישראל ולתמוך בכלכלה
המטבע הישראלי ממשיך לצבור כוחו גם הבוקר ומוסיף לעליות של יום שישי. הבנק המרכזי הישראלי פרסם ביום ראשון כי השקעות זרות ישירות במשק הישראלי היו קרוב למיליארד דולר דרך הבנקים המקומיים בחודש ספטמבר, 2008 עליה של כמעט פי שלוש מחודש אוגוסט השנה אשר בו הוזרמו 362 מיליון דולר. השקעות זרות ממשיכות להגיע לישראל ולתמוך בכלכלה. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 3.8000 אל מול הדולר
[לפורטל הפיננסי]
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.