מדד המחירים לצרכן (CPI) של בריטניה ירד ב-0.2% באוקטובר לקצב שנתי של 4.5% מ-5.2% בספטמבר. כך פרסמה הלשכה המרכזית לסטיסטיקה של בריטניה.
תחזית השוק היתה להאטה מתונה יותר של 0.1% באוקטובר לרמה שנתית של 4.8% אחרי שרשמה שיא של 5.2% בתקופה הקודמת, הרמה הגבוהה ביותר מזה יותר מ-16 שנה.
הבנק המרכזי של אנגליה (BOE) הפחית את הריבית בצורה אגרסיבית לפני שהאינפלציה התהפכה, במטרה להשיב את האמון בשווקים הפיננסיים על ידי הפחתת עלויות ההלוואה ב-2% בתקופה של חודש אחד בלבד.
המטבע הבריטי יורד כעת ב-0.16% ל-1.4966 דולר לליש"ט ומדד פוטסי 100 של לונדון נסחר כעת בירידות [לאתר המט"ח].
האיחוד האירופי צופה שהאינפלציה תרד ל-1.9% בלבד ב-2009 לעומת 3.7% עד סוף השנה הנוכחית שכן הכלכלה החלשה והירידה במחירי הסחורות עצרו את עליית המחירים.
מרווין קינג, נשיא ה-BOE, ועמיתיו צפויים לספק תמריץ מוניטרי משמעותי בהרבה בטווח הקרוב. מחלקת המחקר של TRIFX מסרה כי מדד החלפי הריבית מתמחר הפחתה של 0.5% לפחות בישיבת המדיניות המוניטרית הבאה של הבנק המרכזי של אנגליה והפחתה של 1% בסך הכל ב-12 החודשים הבאים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.