גיורא רום, מנהל רשות התעופה האזרחית: "אני יותר דואג לבן שלי שנוסע לאילת מאשר אם הוא טס לארה"ב"

לדברי רום, שנכנס לתפקידו באוגוסט השנה, מטרתו כיום לתקן את המצב בכפוף לתקציבים. "אנחנו הולכים לעשות סדר שהרבה מדינות כבר עשו. אני צריך להקים מינהלת קטנה שתבצע אינטגרציה של הטיפול בשמונת הנושאים הקריטיים שהועלו על ידי האמריקנים, נושאים שכולם זקוקים לטיפול"

"למרות המשמעות הכבדה והפגיעה הכלכלית הצפויה כתוצאה מהחלטת רשות התעופה הפדרלית האמריקנית (FAA) להכריז על הורדת רמת הבטיחות על תחום התעופה האזרחית בישראל בכלל ועל אל על בפרט אנחנו חושבים שהביקורת של האמריקנים מוצדקת", כך אומר היום (א') מ"מ מנכ"ל אל על וראש אגף המבצעים בחברה, קברניט ליאור יבור.

לדברי יבור, "מדובר בהזנחה ממשלתית של שנים ואולי שוב הישראלים צריכים להודות לאמריקנים על כך שהם העמידו את הממשלה במצב של 'אין ברירה' שיחייב אותה לתקן את הליקויים. עד עכשיו המדינה שיחקה בתקציבי הבטיחות של התעופה האזרחית וכעת האמריקנים הניחו אקדח על השולחן.

"אנחנו נספוג ככל הנראה נזקים כלכליים חסרי תקדים, למרות שהאשמה לא בנו. הממשלה תצטרך לראות איך היא מפצה את אל על על הנזקים הכספיים שייגרמו לחברה כתוצאה מאותה הזנחה", הוסיף יבור.

לדברי גיורא רום, מנהל רשות התעופה האזרחית, למרות ההכרזה הדרמטית של ה-FAA, ניתן תוך מספר חודשים בעבודה מאומצת להשיב את המצב לקדמותו ולתקן את הנזק. "אני רוצה להבהיר שלמרות שההחלטה מעמידה אותנו בשורה אחת עם מדינות עולם שלישי, האמריקנים לא ביצעו את הבדיקות הללו בכל 102 המדינות שטסות לארצות הברית וממנה. אז לומר שאנחנו כאחרונות מדינות העולם זה מוגזם וגם מרגיז. אני אישית יותר דואג לבן שלי שנוסע ברכב לאילת מאשר לבן שלי שטס לארצות הברית באל על", אמר רום.

לדברי רום, שנכנס לתפקידו באוגוסט השנה, מטרתו כיום לתקן את המצב בכפוף לתקציבים. "אנחנו הולכים לעשות סדר שהרבה מדינות כבר עשו. אני צריך להקים מינהלת קטנה שתבצע אינטגרציה של הטיפול בשמונת הנושאים הקריטיים שהועלו על ידי האמריקנים, נושאים שכולם זקוקים לטיפול.

"אפשר לתקן תוך שנה מה שממשלות קלקלו במהלך 30-40 שנה. הפעם מדובר במצב חירום ואני מקווה שכל הנוגעים בדבר יבינו את זה ויתנו כתף כדי לפתור את הבעייה הבוערת".