בזירת המט"ח הגלובלית רושם הדולר התחזקות ביחס למרבית המטבעות המובילים, האירו נחלש מולו בכ-0.4% ונסחר תמורת 1.3114 דולר, הליש"ט שוברת ארבעה ימים של התחזקות ביחס למטבע האמריקני ויורדת ב-0.65% ל-1.4136 דולר, ואילו מול הין נחלש הדולר ב-0.64% לרמת ה-89.92 ין.
התחזקותו של המטבע האמריקני מגיעה על אף עליות השערים בהן פתחו את יום המסחר העולמי, הבורסות באסיה, וזאת כאשר במהלך החודשים האחרונים אייפנה את שוק המטבעות העולמי הקורלציה ההפוכה שבין סנטימנט המשקיעים בשוקי ההון בעולם לבין המסחר בדולר, כאשר שנאת הסיכונים שלוותה בירידות שערים, הביאה להתחזקותו של הדולר הנתפס בעתות משבר מעיין אלו כמקלט בטוח.
נציין כי כבר בתחילת השבוע ציינו כי השווקים צמאים לתוכנית חילוץ נוספת, וזו לא איחרה להגיע ולהפיח אופטימיות בשוקי עולם, כאשר במהלך הלילה הגיע אישורו של בית הנבחרים האמריקני לגבי תוכנית הסיוע של הנשיא אובמה, בהיקף של 819 מיליארד דולר. התוכנית התקבלה ברוב של 244 מול 188.
אמש נסחר הדולר בטווח מחירים צר ביחס למטבעות המובילים וזאת בהמתנה לפרסום הודעת הריבית של הפדרל הריזרב. הריבית על הדולר אומנם הושארה כצפוי בטווח של 0-0.25%.
אך החלק החשוב באירוע זה הייתה מסיבת העיתונאים שלוותה להכרזה, במהלכה הצהיר יו"ר הפד', בן ברננקי, כי יוקם בנק שמטרתו העיקרית תהיה לטפל בנכסים בעיתיים המכבידים על מתן האשראי במשק. בנוסף, לאחר שמיצה הפד' את כלי הריבית לטווח הקצר, הצהיר כי בכוונתו לרכוש אג"ח ארוכות טווח במידת הצורך וזאת על מנת לעודד את פעילות ההלוואות והכלכלה.
האירו נחלש ב-0.4% ל- 1.3114 דולר * הליש"ט יורדת ב-0.65% ל-1.4316 דולר * הדולר נחלש מול הין היפני ב-0.64% ונסחר תמורת 89.92 ין * הדולר מתחזק מול מקבילו הקנדי ב-0.42% ל-1.2188 דולר קנדי * המטבע הניו-זילנדי מאבד כ-0.92% ל-0.5175 דולר אמריקני * הדולר האוסטרלי יורד ב-0.85% לעבר רמת ה-0.6597 דולר אמריקני
[לפורטל הפיננסי] [לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.