הציבור ישלם? חברת החשמל מדווחת לבורסה: ההפסדים מהעיצומים הגיעו לכ-200 מיליון שקל - רוצים להעלות התעריפים

חברת החשמל מזהירה עוד כי "אם גביית החשבונות מלקוחות לא תתחדש היא עלולה ליצור בעתיד בעיה תזרימית לחברה"

שביתה יקרה: העיצומים בחברת החשמל כנגד יישום השינוי הארגוני הסבו עד כה לחברה נזק כספי בהיקף של כ-200 מיליון שקל, כך עולה מדיווח שהעבירה חברת החשמל לבורסה.

החברה ציינה כי למרות העיצומים, הפקת הדוחות הכספיים נמשכת כרגיל, וזאת בהתאם להחלטת ביה"ד לעבודה, ובכפוף לארכה של חודש שהתקבלה מהרשות לני"ע.

חברת החשמל מזהירה עוד כי "אם גביית החשבונות מלקוחות לא תתחדש היא עלולה ליצור בעתיד בעיה תזרימית לחברה".

חברת החשמל ציינה בהודעתה כי בכוונתה לפנות לרשות לחשמל בבקשה לקבל כיסוי בתעריפים לגבי עלות הנזקים הנגרמים כתוצאה מהעיצומים. אם הבקשה תתקבל המשמעות היא שהתעריפים יתייקרו על מנת לכסות על נזקי השביתה.

יצוין כי בשביתות קודמות סירבה הרשות להכיר בחלק מעלות העיצומים, כך שחברת החשמל נאלצה לספוג בעצמה חלק מהעלויות.

כפי שנחשף בעבר ב"גלובס", העיצומים בחברת החשמל גורמים לחברה להפסד של כ-1.8 מיליון דולר ליום בגין העיכוב בשימוש בגז טבעי ודחיית שיפוצים בתחנות כוח ועוד.

העיצומים בחברת החשמל החלו לפני כחודש וחצי ב-12 למרץ 2009 בעקבות הוראת המנכ"ל עמוס לסקר להמשיך ביישום תוכנית "מצפן".

חברת החשמל ציינה כי דחיית הפעלת תחנת הכוח "חגית" בגז טבעי גרמה עד כה לחברה נזק של 27 מיליון דולר, עצירת השיפוצים גרמה נזק של כ-13 מיליון דולר ואי תיקון תקלות הסב נזק של כ-9 מיליון דולר. בסך הכול הנזק שנגרם לחברה הוא בהיקף של כ- 49 מיליון דולר, כלומר כ-205 מיליון שקל.

בשבוע שעבר הושגה פשרה זמנית בביה"ד לעבודה, כאשר עובדי חברת החשמל התחייבו לטפל בתקלות אקוטיות בתחנות הכוח של החברה בעשרת הימים הקרובים, זאת ולמרות העיצומים שהם מקיימים בחברה.

לאחר שעות ארוכות של דיונים, העובדים וההנהלה החליטו לקבל את המלצת שופט ביה"ד לעבודה, רמי כהן, לפיה העובדים ימנעו משיבושים אשר עשויים לגרום להפרעות באספקת החשמל ויתקנו את כל התקלות ביחידות הייצור של החברה.

ההתחייבות של העובדים תהיה תקפה עד הדיון הבא בעיצומים ב-26 באפריל. עד אז אמור להתקיים מו"מ אינטנסיבי בין ההנהלה לעובדים בניסיון להגיע להבנות לגבי יישום תוכנית "מצפן". בנוסף, אמורה המדינה להצטרף לדיונים ולהציג את עמדתה בנושא עד הדיון הבא בביה"ד.

מוועד החברה נמסר: "לסדר נוקט בתרגילי הסחה והאשמות שווא בכדי להסיט את תשומת הלב מאוזלת ידו הניהולית. מוטב לו להתעשת ולנסות להראות אפילו מתווה דרך במקום להפנות אצבע בהאשמות ילדותיות נגד העובדים".