המסחר בוול סטריט הסתיים במגמה מעורבת. המסחר שנפתח בעליות שערים שב אליהן לקראת סיום המסחר, זאת לאחר שבמרבית שעות המסחר נסחרו המדדים המובילים בירידות שהגיעו בנאסד"ק עד כ-2%. את הירידות הערב הובילה מניית ג'נרל מוטורס שקרסה לשפל חדש בו לא נסחרה מאז 1933, על רקע החשש כי תפשוט רגל.
כמוכן המשיכו המשקיעים בשוק לעקוב אחר גיוסי ההון עליהם מודיעים המוסדות הפיננסים השונים, והיום בלט בנק אוף אמריקה שגייס סך של 7.3 מיליארד דולר כאשר מכר את החזקותיו בצ'ינה קונסטרקשן.
השוק גם הושפע מנתוני המאקרו שפורסמו בארה"ב לפיהם הגירעון המיסחרי של ארה"ב שהתרחב בחודש מארס לראשונה מזה 8 חודשים, לאחר שהייצוא ממנה נפגע מהירידה בביקושים למוצרים הוניים וירד ב-2.4% לרמה הנמוכה ביותר שנרשמה מאז 2006.
בנוסף פירסם היום ארגון סוכני הנדל"ן הלאומי בארה"ב כי המחיר החציוני של בתים בארה"ב ירד בשיעור החד ביותר שנרשם מאז החלו למדוד נתון זה, המחירים נפלו ב-13.8% ברבעון הראשון של השנה.
לנתונים אלו הצטרף גם הגירעון הפדרלי עליו דיווח משרד האוצר, כאשר זוהי הפעם הראשונה מזה 26 שנה בו נרשם גירעון בתקציב האמריקני בחודש אפריל. נציין כי מתחילת השנה הפיסקאלית, לפני 7 חודשים הצטבר הגירעון האמריקני ביותר מ-800 מיליארד דולר.
המאמינים בהתאוששות כנגד רואי השחורות
יו"ר ה'פד' הקודם, אלן גרינספן אמר כי הוא מזהה סימנים לכך שהגענו לתחתית בשוק הדיור.
חבר ה'פד' לוקאהרט אמר היום לפני תחילת המסחר: "התנאים הפיננסים נרגעו, אך עדיין נדרשת זהירות".
היום התייחסה קרן המטבע העולמית לגוש האירופי והעריכה כי המיתון ימשך שם לפחות עד המחצית השניה של 2010, ועלול להתמשך עוד יותר, במידה והממשלות בגוש לא יבצעו פעולות נוספות לשיקום המוסדות הפיננסים ביבשת. על פי התחזית צפויה כלכלת הגוש להתכווץ ב-4.2% והכלכלה המובילה בגוש, זו של גרמניה, תציג את הירידה החדה ביותר בשיעור של 5.6%.
מספר פקידי ממשל ובכירים בבנקים המרכזיים, כולל ז'אן קלוד טרישה, נשיא ה-ECB, השמיעו לאחרונה קולות אופטימיים יותר בנוגע למצב של הכלכלה הגלובלית. "אופטימיות שכזו נובעת ללא ספק מהפרמטרים הכלכליים שהפתיעו את השוק לטובה (green shoots ש"ח), שנראו בחודש החולף בכלכלות הגדולות", אמרו אסטרטגים בסוסייטה ג'נרל.
עם זאת, "קיים כיום חשש ממשי שהשיפור האחרון, אפילו בפן הריאלי, נבע כתיקון לאירוע ליהמן ברדרס והן כתוצאה חד פעמית מההתערבויות האגרסיביות של ממשלות. למשקיעים לטווח ארוך מאידך, זו עשויה עדיין להיות שעת כושר בשל המחירים הנמוכים", אומר אמיר כהנוביץ מכלל פיננסים.
יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, אמר אמש כי הוא שואב עידוד מהתגובה המהירה של בנקים לגיוס הון פרטי, כפי שהממשל דרש לאחר מבחני הלחץ ל-19 מבנקים הגדולים בארה"ב. בנאום בוועידה השנתית בנושא השווקים הפיננסיים, אותה אירח הפדרל ריזרב באטלנטה, ברננקי אמר כי המטרה העיקרית של מבחני הלחץ היתה להעלות את הבטחון במערכת הבנקאית, וזאת ע"י צמצום אי הוודאות לגבי הפסדים אפשריים מקרה שהכלכלה תחווה משבר גרוע מצפוי.
למרות שהצלחתם או כשלונם של מבחני הלחץ לא ייוודעו בעתיד הקרוב, "האיתותים הראשוניים מעודדים", אמר ברננקי. כל אחד מ-10 הבנקים, שנמצא כי הם זקוקים להון נוסף, התחייבו שישיגו אותו עד לדד-ליין, שנקבע ל-9 בנובמבר. "אנו מקווים שבעוד שנתיים-שלוש, נוכל לומר שהמערכת הבנקאית חוזרת לאיתנותה, עם הפחתה חדה בהישענותה על הון ממשלתי".
בסיום המסחר בוול סטריט עלה מדד הדאו ג'ונס ב-0.6% ל-8,469 נק', S&P 500 ירד ב-0.1% ל-908 נק' והנאסד"ק איבד 0.88% מערכו וסגר ב-1,715 נק'.
זירת המאקרו
ב-15:30, שעון ישראל, לראשונה מזה 8 חודשים דווח משרד המסחר האמריקני על התרחבות של הגירעון המסחרי של ארה"ב ב-5.5% ל-27.6 מיליארד דולר. הצפי היה להרחבות חדה יותר של 29 מיליארד דולר. יצוא הסחורות והשירותים ירד ב-2.4% לרמתו הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2006. היבוא ירד ב-1% לרמתו הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 2004.
לראשונה מאז שנת 1983 עבר תקציב הממשל האמריקני לגירעון באפריל שהסתכם ב-20.9 מיליארד דולר לעומת עודף תקציבי של 159 מיליארד דולר באפריל 2008. בשבעת החודשים הראשונים של השנה הפיסקלית, הצטבר הגירעון הפדרלי ל-802.3 מיליארד דולר לעומת גירעון בסך 153.5 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים על הנפט הגולמי למסירה ביוני נסגרו בעלייה של 0.5% לרמה של 58.85 דולר לחבית.
מניות בכותרות
אפלייד מטריאלס צפויה לדווח היום על מעבר להפסד של 10 סנט למניה ברבעון האחרון.
בנק אוף אמריקה , גייס 7.3 מיליארד דולר, לאחר שמכר חלק מהנתח שלו ב-China Construction Bank.
סיטיגרופ אישר שימוש ב-44.75 מיליארד דולר מכספי הממשל שקיבל, לצורך הלוואות חדשות. זאת, לעומת 36.5 מיליארד דולר, עליהם הודיע הבנק בפברואר.
יצרנית הרכב השנייה בגודלה בארה"ב, פורד מוטורס , הודיעה אתמול בלילה על הנפקה של 300 מיליון מניות של החברה. בהנפקה צפויה לגייס החברה סכום של בין 1.7 ל-2 מיליארד דולר, סכום שימנע כמעט סופית לדעת הנהלת החברה את הסיכויים לפשיטת רגל של החברה.
ג'נרל מוטורס שפרסמה אמש עדכון ביחס למצבה, ובה אמר מנכ"ל החברה כי גברו הסיכויים לפשיטת רגל של החברה, בולטת הערב בירידות חדות לרמות שפל חדשות בהן לא נסחרה מאז 1933. אתמול בסיום המסחר פורסם כי על פי דיווחים שהגיעו לרשות ני"ע בארה"ב מכרו קבוצה של מנהלים בכירים בחברה את החזקותיהם בחברה המתמוטטת במהלך השבוע שעבר, מה שלא מוסיף לאמון המשקיעים בה.
דייויד גפן, שותף באולפני דרימוורקס, הציע לרכוש 20% ממניות ה"ניו יורק טיימס ". מדובר במניות החברה-האם של ה"ניו יורק טיימס" שנמצאות כעת בידי הרבינג'ר קפיטל, קרן גידור אמריקנית שנשלטת ע"י פיליפ פלקון. לפי שני מקורות, הצעתו של גפן נדחתה.
ישראליות מעבר לים
אמדוקס ממשיכה לצמצם את מספר העובדים בישראל. ל"גלובס" נודע כי עשרות בודדות של עובדים צפויים להיות מפוטרים מהחברה בימים אלה. לפי נתון שפורסם בדו"ח השנתי האחרון של אמדוקס, החברה העסיקה בישראל כרבע מעובדיה, 4,314 במספר. הנתון היה נכון לסוף ספטמבר 2008, שמאז פוטרו, על רקע המשבר הכלכלי, כמה מאות עובדים ברחבי העולם, שלפי ההערכות כ-400 מהם פוטרו בישראל.
קומפיוג'ן ואופטיבייס ידווחו היום, אך צפי אנליסטים לא היה זמין.
בלופניקס הודיעה על ירידה של 9.5% בהכנסות הרבעון הראשון ל-20.5 מיליון דולר. הרווח המתואם ירד ב-69% ל-1.4 מיליון דולר, או 7 סנט למניה. בהתאם לתחזיות אנליסטים (4).
אלוט תקשורת דיווחה היום על גידול של 13% בהכנסות הרבעון הראשון ל-9.4 מיליון דולר. הפסד המתואם הצטמצם ב-27.3% ל-800 אלף דולר, או 4 סנט למניה.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.