עם קביעת השערים היציגים התחזק השקל כנגד שני המטבעות המובילים - הדולר והאירו. זאת לאחר שהמטבע האירופאי שינה כיוון ועבר להיחלשות מול המטבע המקומי. המטבע האמריקני המשיך את הזיגזג של התקופה האחרונה והיום הוא נחלש מול השקל.
בזירת המט"ח הגלובלית, הדולר עבר למגמה מעורבת מול המטבעות המרכזיים: האירו עבר להיחלשות מול הדולר ב-0.4% ל-1.4014 דולר, הליש"ט מתחזקת ב-0.6% ל-1.6528 דולר.
המסחר במט"ח מתנהל היום על רקע שני אירועים משמעותיים בזירה העולמית, שצפויים להשפיע על השוק המקומי. הראשון הוא החלטת הריבית בארה"ב הערב, בתום ישיבה בת יומיים של הבנק המרכזי. נזכיר, כי הריבית בארה"ב עומדת כבר מספר חודשים על שיעור אפסי של 0.25%-0.25%, מה שמותיר מרווח תמרון מוגבל בידי יו"ר ה'פד' ברננקי בתחום זה.
האירוע השני שמשפיע על המסחר במט"ח, הוא גיוס כספים בשוק האג"ח הממשלתיות, שביצע אמש האוצר האמריקני. בתום מכרז הנפקה, גייס אמש האוצר 40 מיליארד דולר באג"ח ממשלתיות בריבית נמוכה ובביקושי יתר.
בנושא אחר, נשיא ארה"ב, ברק אובמה מתח ביקורת על רגולטורים פדרלייים מפני שלא זיהו בעד מועד את הבעיות בשווקים הפיננסיים ובחברות פיננסיות, ולא נקטו את כל הצעדים שיכלו לנקוט כדי למנוע את המשבר הנוכחי במשק. הנשיא הודה, כי בניגוד למה שאמר בעבר, שיעור האבטלה בארה"ב יעלה קרוב לוודאי על 10% בחודשים הקרובים וציין כי המשק האמריקני טרם הגיע לשלב ההתאוששות. עם זאת אמר, כי עדיין מוקדם לבחון האם יש מקום לחבילת תמריצים נוספת להתנעה מחודשת של המשק והאם חבילת התמריצים הראשונה, בסך 787 מיליארד דולר, אכן עשתה את פעולתה.
זירת המט"ח: הדולר היציג נחלש ב-0.882% ונקבע תמורת 3.933 שקלים. האירו היציג נחלש ב-0.403% ונסחר תמורת 5.5174 שקלים.
אתמול הדולר התחזק ב-0.329% ושערו היציג נקבע ב-3.968 שקלים. האירו התחזק ב-1.224% ושערו היציג נקבע ב-5.5397 שקלים.
פריקו: הציפייה להתאוששות הכלכלות השנה מגבירה העניין הגובר בנכסים בעלי סיכון
הציפייה להתאוששות כלכלות המערב עוד בשנת 2009 תורמת לעניין הגובר בחזרה לנכסים בעלי סיכון, דבר שבא לידי ביטוי בביקוש למניות, למטבעות בשווקים מתעוררים ועוד, דבר שבא לידי ביטוי מהשקעה בדולר שנתפס כאי מבטחים אל עבר מטבעות אחרים ובכללם השקל. תחושת הביטחון מצד המשקיעים תורמת אף היא להיחלשות הדולר ברחבי העולם. אין שינוי בהערכתנו לפיה לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים, אולם מהלך זה עשוי ואף רצוי שיתנהל תוך תנודות שערים. להערכתנו יעד השערים בשלב הנוכחי נותר בתחום 3.86 ...3.84...3.75 שקלים.
etrader: הדולר ינסוק ויגיע לרמות של 4.2 שקלים
הותרת הריבית ללא שינוי מצד בנק ישראל, והצפי כי הנגיד לא יעלה את הריבית בטווח הקצר-בינוני, ובנוסף הרכישות היומיות של הדולרים והאג"ח ע"י בנק ישראל, יגרמו לחיזוק הדולר בתקופה הקרובה. להערכתנו, לאחר שיחצה את מחסום ה-4 שקלים, ינסוק הדולר ויגיע לרמות של 4.2 שקלים.
Easy-Forex: התמיכה לדולר - ב-3.92 שקלים; התנגדות משמעותית - ב-4.03 ש'
לאחר שהדולר לא הצליח לפרוץ את רמת ההתנגדות ב-4 שקלים, נחלש הצמד על רקע היחלשות הדולר בעולם. מבחינה טכנית, התמיכה החשובה כרגע שוכנת ב-3.92 שקלים והתנגדות משמעותית שוכנת ב-4.03 שקלים.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.