אנלייט במו"מ עם פועלים למימון פרויקט מערכות סולאריות ב-20 מיליון שקל

ההיקף המצטבר של המערכות יהיה 1.2 מגוואט ■ החברה נמצאת בסבב גיוס שני

שחקן נוסף בשוק הסולארי המתהווה בארץ מכריז על עסקה: אנלייט זכתה בפרויקט להקמת 25 מערכות לייצור חשמל באמצעות אנרגיה סולארית. הפרויקט יוקם ויתופעל על-ידי אנלייט בשיתוף עם משקיעים אשר יממנו את הקמת הפרויקט. הקבוצה נמצאת במגעים מתקדמים לסגירה פיננסית של הפרויקט עם אחד מהבנקים הגדולים בארץ, ול"גלובס" נודע כי מדובר בבנק הפועלים. הסגירה צפויה בשבועות הקרובים.

הקבוצה, הכוללת את אנלייט והמשקיעים, תקים את הפרויקט במודל B.O.T (בנייה, תפעול והעברה), כלומר הקבוצה תשקיע את ההון העצמי הנדרש להקמת המערכות, ותהנה מהתקבולים בגין מכירת החשמל לחברת החשמל למשך 20 שנים. זאת, על-פי ההסדרה של רשות החשמל עבור מערכות פוטו-וולטאיות בהיקף של עד 50 קילוואט.

המערכות יוקמו על גגות גדולים של מבני תעשייה ומבני משק חקלאיים בכל הארץ, בהתאם לחוזי שכירות שנחתמו בין בעלי הנכסים לבין אנלייט, אשר יזכו את בעלי הנכסים בדמי שכירות גבוהים ומובטחים למשך 20 שנה. החברה תקים מערכות סולאריות ברמת הגולן, ערד, עמק יזרעאל, באר שבע, כרמיאל ועוד. אחד הנכסים שנקבעו בגינם חוזה הוא בין היתר הרפת השיתופית במושב יונתן, שהיא מהרפתות השיתופיות הגדולות בצפון הארץ עם גגות בשטח מצרפי של יותר מ-10,000 מ"ר.

אנלייט תהיה האחראית הכוללת לתכנון, לרכש ולהקמה של הפרויקט (EPC), ותבצע את כל התפעול והאחזקה של המערכות למשך 20 שנה.

ההקמה של הגגות הסולארים צפויה מייד עם הסגירה הפיננסית, וכעת החברה נמצאת כבר במהלכים של תכנון. להערכתה , הפרויקט יושלם עד אמצע 2010. הפרויקטים הראשונים יחלו לספק חשמל בתוך שלושה חודשים מתחילת ההקמה.

שוקלים טכנולוגיות ישראליות

המערכות שבהן תשתמש אנלייט הן לדברי גלעד יעבץ, המנכ"ל, של חברה מ-10 החברות המובילות בעולם בתחום של פנלים סולאריים פוטו וולטאיים, אך ייצור הקונסטרוקציות יהיה ישראלי.

לשאלת "גלובס" האם ייעשה בפרויקט שימוש בטכנולוגיות ישראליות לשיפור היעילות של תאים פוטו וולטאיים השיב יעבץ, כי "אנחנו עוקבים אחרי חברות עם שיפורים טכנולוגיים של פאנלים, ואם נראה שכדאי לכלול טכנולוגיות כאלה נשקול בחיוב להשתמש בהן".

עוד מסר יעבץ, כי בתוך סך הפעילות שלנו "אנחנו גם מקימים מערכות רבות עבור לקוחות אשר מעוניינים למכור את החשמל בעצמם, ולהשתמש בשירותיה של אנלייט כגוף איכותי לתכנון והקמה של הפרויקט עבורם".

סבב גיוס שני

אנלייט היא חברת ייזום והקמה של פרויקטים בתחום האנרגיה המתחדשת. החברה הוקמה בשנת 2008 ע"י שלושה מייסדים: צפריר יואלי, לשעבר מנכ"ל חברת וקטרוניקס הפועלת בתחום המוליכים למחצה; עמית פז, לשעבר סמנכ"ל בחברת ברן, חברת ההנדסה הגדולה בישראל, וגלעד יעבץ, לשעבר סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת בי.וי.אר מערכות הפועלת בשוק הביטחוני.

החברה מתמקדת במודל עסקי של מכירת אנרגיה (ENERGY PROVIDER), תוך שימור יכולת הנדסית, ניהולית ותפעולית המאפשרת לה להקים ולנהל פרויקטים בבעלותה ועבור לקוחות חיצוניים. היא השלימה סבב גיוס ראשון בתחילת 2009 בהיקף של מיליוני שקלים, ונמצאת בימים אלה בשלבים מתקדמים להשלמת סבב גיוס שני.

לדברי החברה, היא מחזיקה בחוזים חתומים מול קיבוצים ומושבים להקמת חוות סולאריות קרקעיות בהיקף של מאות דונמים, במסגרת ההסדרה הצפויה למערכות בינוניות בהספק של עד 5 מגוואט. את אנלייט מלווה עו"ד נורית רוט-שון, המרכזת את תחום האנרגיה המתחדשת במשרד עו"ד הורוביץ, אבן, אוזן ושות'.