פרק 2 בסדרה הטורקית: חיילי צה"ל מכים זקן ונערה

הטלוויזיה הממלכתית הטורקית שידרה פרק נוסף בסדרה שמציגה את היחסים בין חיילי צה"ל לפלסטינים ■ בפרק הזה נראו שחקנים שמגלמים את חיילי צה"ל מכים קשיש פלסטיני שצעד עם מקל ברחוב ונערה בביתה

המתיחות בין ישראל לטורקיה עוד לא התפוגגה והערב כבר שודר הפרק השני בסדרה שעוררה סערה רבה בשבוע שעבר. הפעם, חייל ישראלי מכה פלסטיני זקן, וקצין שסוטר באגרסיביות לאישה צעירה שמנסה למנוע ממנו לעצור את בעלה.

בסדרה, שמשודרת בטלוויזיה הממלכתית של טורקיה, נראים חייהם הקשים של תושבי עזה, בצל הכיבוש.

בפרק הראשון, שבעקבותיו הוצתה האש נראית אישה בהריון כורעת ללדת, במחסום, אבל הקלגס הישראלי, אינו מתיר לרכב לעבור במחסום של צה"ל. הפלסטינית ילדה בצד את בנה, אבל הכיבוש הישראלי חורץ את גורלו של הילד. "קוראים לו מזלום ואני אנקום את נקמתו", אומר השחקן שמשחק את האב בסדרה.

וזאת רק סצנה אחת. באחרות, יורים למוות בנערות שמרימות את ידיהן לאות כניעה, קשישים מוכים למוות בהוראת קצינים ישראלים, ורק חיילים בעלי יצר שנאה ורצון לנקמה מקודמים.