רשות ניירות ערך הסכימה לתת ארכה לחברת החשמל להגשת דוחותיה הכספיים, אך תוך התניות קשיחות. על פי המועדים שקבעה הרשות, חברת החשמל תידרש להגיש את דוחות הרבעון השני, עד ה-24 בדצמבר. את דוחות הרבעון השלישי, היא תתחייב להגיש עד ה-24 בינואר 2010, והדוח השנתי יוגש במועד לגביו לא ניתנה ארכה - עד ה-31 במארס.
בנוסף, הארכות שניתנו מותנות בכך שהחברה תיתן התחייבות לעמוד בלוחות הזמנים האלה. עד סוף השבוע הבא נדרשת החברה להעביר לידי רשות ני"ע פירוט של אבני דרך מה הפעולות שבכוונתה לעשות, ובאילו מועדים בכדי שתעמוד בהתחייבויותיה.
כמו כן, עד ה-15 בנובמבר החברה נדרשת לאשר כי היא עומדת באותם אבני דרך וכי אין שום נסיבות שיעכבו את הגשת הדוחות במועדים שנקבעו. אם החברה לא תעמוד בכך, החל מה-16 בנובמבר, היא תיכנס למצב של הפרה, כשהיא חשופה לקנסות ולתביעות.
נציין, כי החלטת הרשות לני"ע לתת לחברת החשמל ארכה נוספת מסירה ברגע האחרון את האיום מפני הפסקת המסחר באג"ח של החברה החל מיום א' הקרוב. כפי שנחשף ב"גלובס", בשבוע שעבר פנתה חברת החשמל לרשות לני"ע בבקשה לקבלת ארכה נוספת להכנת הדוחות הכספיים עד סוף חודש דצמבר, וזאת על רקע העיכוב בחישוב ההתחייבויות לפנסיה.
כפי שפורסם, חברת החשמל נדרשה לבדוק את התחייבויותיה לפנסיה 13 שנה אחורה החל ממעבר העובדים לפנסיה צוברת, וזאת על רקע החשד שהחברה ניפחה לכאורה במיליארדי שקלים את התחייבויותיה האקטואריות לעובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.