אימפרבה השקיעה מיליוני דולרים בהקמת חברה-בת

שלמה קרמר נכנס למיזם חדש תחת החברה שייסד - הפרדת חלק מהפעילות בתחומי ההגנה על אפליקציות מבוססות ווב לחברה-בת בשם Incapsula

אחרי שהקים וניהל כמה חברות אבטחה, נכנס שלמה קרמר, אחד משלושת מייסדי צ'ק פוינט, למיזם חדש תחת החברה שייסד, אימפרבה.

החברה החליטה לפני שנה על הפרדת חלק מהפעילות שלה בתחומי ההגנה על אפליקציות מבוססות ווב לחברה-בת בשם Incapsula. החברה-הבת הוקמה לפני שנה, היא ממומנת במלואה על-ידי אימפרבה, ופועלת ממקום נפרד (פארק המדע נס ציונה). היום פרסמה אינקפסולה הודעה רשמית ראשונה על פתיחת הפתרון שלה בגרסת בטא למשתמשים.

אימפרבה פועלת בתחום ההגנה על מרכזי המידע הארגוניים. החברה מספקת פתרון המיועד להגנה על בסיסי הנתונים מפני חדירות לא מורשות (DAM), וכן פתרון להגנה על אפליקציות מבוססות ווב (WAF).

אלא שהפתרונות של אימפרבה מיועדים לחברות גדולות יחסית, והם נמכרים ללקוחות על גבי התקני חומרה ייעודיים.

"אינקפסולה", אומר מרק גפן, סמנכ"ל השיווק והפיתוח העסקי שלה, "מספקת פתרון המיועד לשוק אחר - לקוחות קטנים ובינוניים, אלה שאינם מרשים לעצמם בדרך כלל להשקיע ברכישת התקני חומרה ייעודיים לצורכי נישה בתחום התקשורת".

החברה החדשה מבית קרמר מספקת פתרון WAF מקורי של אימפרבה, שעבר התאמה למודל של ענן מחשוב ומסופק ללקוחות על פי דרישה ותמורת דמי מנוי חודשיים. מנהל אינקפסולה הוא גור שץ, ולמרות שהיא אינה מדווחת מה הם הסכומים שהשקיעה החברה-האם במימון היוזמה החדשה, חישוב פשוט שמניח עלות מהנדס לשנה כמרכיב עיקרי, מעמיד אותה על 1-2 מיליון דולר לפחות.

זו השקעה שאינה טריוויאלית עבור סטארט-אפ - גם אם מבוסס יחסית. אימפרבה עצמה מנהלת בחודשים האחרונים שיחות עם בנקאים לקראת גיוס ציבורי של עד 100 מיליון דולר בוול סטריט.

הפתרון של אינקפסולה מיועד גם לאבטחה כוללת של משתמשים באפליקציות שמסופקות על-ידי ענני המחשוב. אולם לדברי גפן המטרה היא גם לפתור אתגרים כגון האצת הגישה לאפליקציות המאוחסנות על חוות שרתים.