לפיד: "הצבעתם 'מחל' כדי שהחרדים שוב יקבלו פטור מצה"ל?"

יו"ר יש עתיד השמיע ביקורת חריפה על ההסכם עם החרדים - שלמעשה מבטל את חוק השוויון בנטל שקידם בממשלה היוצאת ■ "את החשבון מגיש נתניהו לציבור המשרת והעובד" ■ הרצוג הזהיר מהניסיונות להגביל את כוחו של בית המשפט

יאיר לפיד/ צילום: איל יצהר
יאיר לפיד/ צילום: איל יצהר

ממשלת נתניהו הרביעית הולכת ומתגבשת, ובאופוזיציה מזהירים מההשלכות: לאחר חתימת ההסכם עם יהדות התורה אתמול (ד'), שבמרכזו ביטול חוק השוויון בנטל שעבר בכנסת הקודמת אותו הובילו לפיד ומפלגתו, פנה יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, למצביעי הליכוד - ושאל אותם האם למציאות כזו התכוונו כשבחרו בנתניהו. בנוסף, לפיד תקף את ראש הממשלה והאשים אותו במכירת ערכי המדינה תמורת קואליציה.

"נתניהו מוכר את הערכים של מדינת ישראל בתמורה לקואליציה", האשים לפיד. "ראש הממשלה, שטוען כי הוא עומד בראש מפלגה ציונית, מכר היום את ערכי השוויון והנשיאה המשותפת בנטל למפלגה לא ציונית. את החשבון מגיש נתניהו לציבור המשרת והעובד, לאותם חיילים וחיילי מילואים שרק בקיץ האחרון הגנו בחירוף נפש על תושבי הדרום. 'יש עתיד' לא תוותר ותלחם על החוק ההיסטורי הזה", הבהיר.

"חברי ליכוד יקרים, האם הצבעתם 'מחל' כדי שילדי החרדים שוב יקבלו פטור משירות בצה"ל?", תהה לפיד בעמוד הפייסבוק שלו. "האם אתם באמת רוצים שהחרדים לא ייצאו לשוק העבודה? האם כששמתם את הפתק רציתם שתקום ממשלה גדולה ומנופחת עם שרים מיותרים שעולים מאות מיליוני שקלים? האם לא מפריע לכם שמפלגות לא ציוניות מנהלות ביד רמה את הליכוד והמחנה הלאומי? זה מה שייחלתם לו? באמת?", המשיך.

במסגרת ההסכם עם יהדות התורה שנחתם הערב, הוסכם שיבוטלו הסנקציות הפליליות בסעיף השוויון בנטל. אתמול דווח על משבר בשיחות עם המפלגה החרדית, לאחר שהליכוד סירב להעלות את קצבאות הילדים באופן רטרואקטיבי מתחילת השנה, אך לאחר מכן סוכם כי מרגע הקמת הממשלה יועלו הקצבאות למצבם הקודם - לפני כהונתו של שר האוצר לפיד.

על פי ההערכות, התשלום הרטרואקטיבי שייכנס לתוקפו עוד לפני חוק התקציב יעלה למדינה מיליארד וחצי שקלים. משפחה ממוצעת עם שלושה ילדים תקבל כאלפיים שקלים, ומשפחה עם שבעה ילדים תקבל כארבעת אלפים שקלים במסגרת העלאות הקצבאות.

ריבלין והרצוג נגד הכוונה לפגוע במערכת המשפט: "חשש לפגיעה בדמוקרטיה"

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, תקף את הכוונה של הממשלה הבאה להעביר חוקים שיחלישו את מעמדו של בית המשפט העליון: "הם מאיימים על השופטים, הם מאיימים על העיתונאים, הם מאיימים על הדמוקרטיה בישראל. לא ניתן להם!", כתב בעמוד הפייסבוק שלו.

הרצוג מצטרף לאזהרות שהשמיע היום נשיא המדינה ראובן ריבלין, שהתריע אף הוא מהכוונה לחוקק חוק שיאפשר לעקוף את בג"צ: "חוק זה למעשה הוא חוק עוקף כנסת החורג מהכללים שקבעה הכנסת עצמה", טען ריבלין.

"הם לא עוקפים את בג"ץ בחוקים הללו אלא את הכנסת עצמה, כי הם חורגים מעקרונות שהכנסת קבעה. בית המשפט צריך להיות יותר נועז כדי להבטיח שלא נחיה במדינה שאיננה דמוקרטית", הזהיר הנשיא. לקריאותיו הצטרפה גם נשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור.