בין וינטג' לעכשווי

הבית הכפרי שתכננה רינת משיח עבור משפחתה ביישוב חופית פונה אל שמורת טבע ומשתלב במרחבים הפתוחים

הבית. ממוקם ביישוב חופית על מגרש שגודלו כדונם. השטח הבנוי הוא 300 מ"ר - המפלס המרכזי העליון בנוי בצורת L בשטח של כ-200 מ"ר, כאשר הבריכה 'מגישה' את עצמה למפלס המרכזי. במפלס התחתון כ-100 מ"ר.

בעלים. בבית מתגוררת המעצבת רינת משיח הריסון יחד עם בעלה ושני ילדיהם (22 ו-12).

חלוקה לחללים. במפלס העליון ממוקמים המטבח, חלל המגורים, חדר השינה של הילד, חדר רחצה ויחידת הורים, שכוללת חדר ארונות וחדר רחצה צמוד. במפלס התחתון נבנו חדר השינה של הילד הבוגר, חדר רחצה וממ"ד.

אתגרים בתכנון. "הבית פונה לשמורת טבע, ולמגרש יש שיפוע של כארבעה מטרים. כדי שהמפלס המרכזי (העליון) ייראה המשכי, תוכננה היציאה ממנו בגובה פני הבריכה. כך למעשה נוצרה מרפסת גדולה לכיוון הנוף.

תכנון. "לבית אין דלת כניסה אחת, ואפשר להיכנס ממספר פתחים - לחלל המגורים המרכזי או למטבח. חלל המגורים המרכזי הוא לופט, המחבר בין ישן לחדש. עמודי יציקת ברזל במראה עתיק יוצרים הפרדה בין הסלון לפינת האוכל ופינת העבודה. הפרקט במראה פחמי, והריהוט משלב בין וינטג' לעכשווי. בקיץ הרהיטים פונים לבריכה, ובחורף לקמין.

"הקיר הפונה לנוף עשוי בעצם כולו מזכוכית, עם הפרדה של דלתות עץ בשילוב אלומיניום, היוצרות שלוש נקודות יציאה לכיוון הבריכה".

המטבח. "מופרד מחלל המגורים בעזרת קיר זכוכית בלגי. הארונות מעץ ממוחזר, צבוע לבן, בסגנון פרובנס. במרכז החלל אי עבודה עם שולחן אכילה גבוה".

יחידת ההורים. "הכניסה לחדר השינה היא דרך חדר ארונות המקבל אור טבעי בזכות חלון תקרה. הצבע הלבן דומיננטי בחדר: בפרקט, בווילונות ובדלתות הזכוכית המובילות למרפסת הפתוחה אל הנוף. לחדר השינה יש חדר רחצה צמוד, הכולל מקלחון ואמבטיה עומדת אדומה".

החצר. "למעשה זוהי מרפסת הממשיכה ישירות מחלל הפנים. יש ירידה של שלוש מדרגות מהמפלס המרכזי, כדי שריהוט החוץ והמעקה לא יסתירו את הנוף".

סגנון. "הבית מתאפיין בסגנון אקלקטי, והצבעים השולטים הם שחור ולבן. מבחינת חומריות, נעשה שימוש בעיקר בחומרים טבעיים, בדגש על מראה משומש. הפרקט והנגרות מעץ ממוחזר, עמודי ברזל, לבנים מפירוק, טיח טבעי ודק טיק. בחדרי הרחצה נעשה שימוש ברזינה, חומר חיפוי המעניק מראה חלק ונקי.

"הרעיון בעיצוב הבית היה להימנע מעכשוויות ומהיצמדות לסגנון מסוים. ניסינו לייצר חלל פשוט, עם מעט חללים ביחס לשטח. התוצאה היא חללים גדולים שמעניקים תחושת מרחב, ועדיין אינטימיים" .