נתנאל אריאל
משתלם אצל ליאורה עופר: מליסרון מבקשת לתת למנכ"ל אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל |

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר (50.8%) מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד ב–33% לסכום של 220 אלף שקל בחודש (צמוד למדד), לצד מתן מענק בדמות שני סוגי אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל לארבע שנים. זאת במסגרת אספת בעלי המניות לאישור השכר. בנוסף לכך תבקש החברה את אשרור המענק השנתי ה"רגיל" לשריד בגובה 12 משכורות, כלומר 2.65 מיליון שקל בשנה.

באשר לאופציות, הסוג הראשון הוא אופציות למניות של החברה (תגמול הוני) בגובה של 3.1 מיליון שקל בשנה ובסכום כולל של 12.4 מיליון שקל, שיהוו 0.22% ממניות החברה. מחיר המימוש יעמוד על 427 שקל למניה, כמעט כמו מחיר המניה הנוכחי, 418 שקל.

הסוג השני הוא "תגמול הוני מיוחד" בהיקף של 1.3 מיליון שקל בשנה, ובסכום כולל של 5.2 מיליון שקל. הסיבה לתגמול המיוחד היא "גידול מהותי בהיקף עסקי החברה", וכן השלמת "מהלך אסטרטגי של גיוון ענפי פעילותה של החברה, באמצעות כניסה משמעותית לתחום הנדל"ן למגורים, על ידי רכישת החברה הבת אביב מליסרון".

התנאי להבשלת המנה הראשונה של התגמול המיוחד יהיה שהשווי של חברת המגורים יעלה ב–20%, והיעד הרביעי הוא עליה של 30% בשווי.

בשורה התחתונה, התוצאה היא שעלות שכרו של שריד תעמוד על 9.2 עד 10.5 מיליון שקל בשנה, לעומת 8.7 מיליון שקל בשנת 2024. נזכיר כי בשנה האחרונה מכר שריד מניות בסכום מצטבר של יותר מ–26 מיליון שקל.

שריד מכהן כמנכ"ל מליסרון מאז שלהי שנת 2019, וקודם לכן שימש כסמנכ"ל הכספים של החברה. מניית מליסרון עלתה בשנה האחרונה ב–23% והיא עומדת על שווי של 19.9 מיליארד שקל, בעוד זו של המתחרה הגדולה עזריאלי זינקה ב–45% באותו הזמן.

בתמונה: אופיר שרידשת"פ חדש |

“כשעשינו את התהליך של מיתוג מעסיק, אחד הדברים שעלו מהעובדים היה דווקא החיבור פי האכיפאכיפה ברחבי העולם שלה."הקמעונאות מייצרת רציפות, ביטחון ונורמליות" |

בתנאים של חוסר ודאות מתמשך, עדיף להתמקד ביעילות, גמישות וחוסן כלכלי, ולא בצמיחה מהירה - זו אחת התובנות העיקריות שעלו בוועידת הריטייל השנתית של SE, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.

בוועידה עסקו גם בשחיקה בכוח הקנייה של הישראלים, השינויים בדפוסי הצריכה והשפעות המצב הביטחוני - ובדרכים לצמצום עלויות, תוך שמירה על חוויית הלקוח וההון האנושי. שיראל חוגג, מנכ"ל am:pm, הסביר כי "בתקופה של חוסר ודאות, הקמעונאות מייצרת רציפות, ביטחון ונורמליות". זיו רוזן, מנכ"ל BUYME, ציין כי "המלחמה חידדה ערכים, והבינה המלאכותית חידדה יכולות. ארגונים שידעו לחבר ביניהן - יובילו את העידן הבא".

בשיא האירוע התקיים טקס המצוינות בריטייל, שבו הודגשו הישגים בתחומי החדשנות, חוויית הלקוח, השירות והלוגיסטיקה. בין הזוכים היו דואר ישראל עם אות השירות הטוב ביותר (בתמונה: נציגי החברה עם מנהלי הכנס), ו–upspring.ai בקטגוריית טכנולוגיית AI פורצת דרך.דירקטורים |

מינויים חדשים |