תוכנית הפיתוח הישראלית של מעבר הגבול קרני בין רצועת עזה לישראל אושרה אתמול (ב') על ידי הוועדות הסטטוטוריות, ובכך ניתן למעשה אישור לתחילת העבודות". כך אמר ל"גלובס" מנחם זליחובסקי, האחראי ברשות שדות התעופה (רש"ת) על תוכנית הפיתוח של המעברים קרני וארז.
התוכנית, שאושרה על ידי הוועדות המקומית, המחוזית ולקרקע חקלאית, כוללת הפשרת 200 דונם שטח חקלאי לצורך הקמת המעבר, שיכלול, בין השאר, חניון סטרילי בצד הישראלי, אתר מפגש לסוחרים, מחסנים ושירותי דרך. טרם סוכם, אם ההשקעה הראשונה באתר תהיה של משרד האוצר, או של הסקטור הפרטי. כן לא הושלמו הדיונים האחרים עם משרד האוצר לגבי היבטים פיננסיים של התוכנית. בצד הפלשתיני של הגבול בקרני מקימה חברת פדיקו את איזור התעשיה הפלשתיני הראשון על קו התפר.
לפני כשלושה חודשים החליטה הממשלה להעביר את שני מעברי הגבול לרש"ת, שתפעיל אותם על בסיס כלכלי כמשק סגור. בימים אלה משלימה רש"ת את תוכנית הפיתוח בתיאום עם משרד הביטחון, תחת פיקוחו של מתאם הפעולות בשטחים, אלוף יעקב (מנדי) אור. על פי התוכנית, יופעלו מעבר קרני למעבר סחורות וארז למעבר אנשים. ההשקעה המתוכננת במעברים היא כ-30 מיליון שקל.
הבדיקות במעברים מתבצעות בשלב זה במימון משרד האוצר, בהיקף של 1.3 מיליון שקל בחודש, המסתכמים ב-16 מיליון שקל בשנה. כמדינה תורמת העבירה ישראל 10.5 מיליון דולר לפלשתינים. מתוך הסכום הנותר עליו התחייבה, 14.5 מיליון דולר, ישקיע האוצר 7 מיליון דולר בתשתיות בטחוניות של האתר. ארה"ב התחייבה למסגרת של 100 מיליון דולר סיוע ביטחוני, מתוכו כבר השקיעה במשקפי סחורות. לדברי ראש ענף כלכלה בתיאום הפעולות בשטחים, דרור שלומי, נמצאו כבר פתרונות מימון גם לחיבור התשתית הישראלית לאיזור קרני, ומשך הביצוע ינוע בין שבועות לחודשים ספורים. «מאת אורה קורן «אושרה תוכנית הפיתוח הישראלית של מעבר קרני בין עזה לישראל «כוללת הפשרת 200 דונם שטח חקלאי * המעבר מיועד לסחורות
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.