נגד מרכז הפועל תלויות ועומדות תביעות משפטיות בהיקף כולל של כ-20 מיליון שקל. כך עולה מפירוט התביעות ששלח היועץ המשפטי של האגודה מטעם ההסתדרות למשרד רואי החשבון המטפל באגודה, צבי פורת ושות', עם העתקים לראשי הפועל - יורם אוברקוביץ, עמי אוריון וחיים ממן.
המכתב מתייחס לתביעות העומדות בשנת הדו"ח 1995, והוא נועד לאפשר לאגודה לסכם את דו"חותיה הכספיים לשנה זו שסוכמו רק בדצמבר 1996. ל"גלובס" נודע, כי בשנת 1995 הסתכם הגירעון המצטבר של מרכז הפועל ב-17 מיליון שקל.
מפירוט התביעות עולה, כי הסכום הכולל שלהן מגיע לכ-20 מיליון שקל ומעלה. התובעים הם גופים ואירגונים ציבוריים, שחקנים ידועי שם ועובדים לשעבר של האגודה. תביעות אלה מגיעות לכ-5.5 מיליון שקל.
בנוסף, קיימות תביעות נזיקין בסך כ-5 מיליון שקל של שחקנים נגד האגודה בגין נזקי גוף. התביעות העיקריות הן של הכדורגלן ליאור רוזנטל 3.17 מיליון שקל, ואוריאל רייך - 1.5 מיליון שקל. לעומת זאת, תלויות ועומדות תביעות של האגודה נגד אחרים בהיקף של כ-3 מיליון שקל.
התביעות העיקריות נגד מרכז הפועל הן מצד מועדון הכדורגל של הפועל ר"ג - 6 מיליון שקל; תביעה בגין פירוק העמותה לקידום הספורט (שפעלה בהפועל ת"א) - 3 מיליון שקל; תביעת דמי חכירה של עיריית ת"א - 1.3 מיליון שקל; תביעה של התנועתרון- 113 אלף שקל; תביעה של מלון מקסים 91 אלף שקל.
מבין תביעות השחקנים בולטות התביעות של עופר פליישר - מעל מיליון שקל, וליאור ארדיטי - 500 אלף שקל. כמו כן היתה תביעה של תומר שטיינהאואר בסך 1.4 מיליון שקל, אך תביעה זו הוקפאה לפי שעה.
45 מורים להתעמלות מגבעתיים ור"ג תובעים מהפועל 500 דולר לכל מורה. העילה לתביעה: אכיפת הבטחה והתחייבות של גברי לוי, בשם הפועל, לטיסה לאירופה ולתורכיה, לצורך השגחה וליווי ילדים שהופיעו בכינוס הפועל ה-15.
על פי ההסדר המסתמן, יסכימו המורים לקבל כרטיסי טיסה לקפריסין בעלות של 150 דולר כל אחד, או סוף שבוע במלון בעלות של 250-200 דולר כל אחד. «מאת מיכל רוה «היקף התביעות התלויות ועומדות נגד מרכז הפועל מסתכם בכ-20 מיליון שקל «הגירעון בשנת 1995 - 17 מיליון שקל * התביעה העיקרית - של הפועל ר"ג
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.