שיחות למיזוג בין משרדי רו"ח ליובושיץ-קסירר ורצ'קובסקי-פריד

בעקבות כשלון השיחות בין משרד רצ'קובסקי לבבלי-ברוידא

משרדי רואי החשבון ליובושיץ-קסירר ורצ'קובסקי-פריד מנהלים שיחות על אפשרות של מיזוג. ל"גלובס" נודע, כי השיחות החלו בעקבות כשלון שיחות דומות שניהל משרד רצ'קובסקי-פריד החיפאי עם משרד בבלי-ברוידא.

משרד קסירר חבר ברשת ארתור אנדרסון, הגדולה בעולם, ומעסיק למעלה מ-200 עובדים. בראש המשרד עומד ד"ר יוסי בכר, ובין לקוחותיו: אלביט, בזק (עד לרוטציה), וולפסון-קלור-מאיר, דלק, כלל תעשיות, מפעלי ים המלח, פולגת, ציקלון, קרדן, כיתן ושמן.

משרד רצ'קובסקי-פריד חבר ברשת HLB, ה-15 בגודלה בעולם, ומעסיק כ-40 עובדים. למשרד שלוחה בתל-אביב, במשרדו של רמי מנדולה. בין לקוחותיו: גמביט, התכוף, אקדמאים וחברות פרטיות בצפון הארץ. בראש המשרד עומדים פרופ' חנניה רצ'קובסקי ומשה פריד, והוא נחשב לאחד הבולטים בצפון הארץ.

קסירר ורצ'קובסקי משמשים מזה שנים רבות במשותף כרואי החשבון של אלרון. על פי ידיעות שלא אושרו, היפנה בעבר משרד רצ'קובסקי לקסירר לקוחות שלו, שביקשו ליצור קשר עם משרד החבר באחת משש הרשתות הבינלאומיות הגדולות. משרדו של רצ'קובסקי היה שותף בעבר עם משרד קסלמן, ומשרדו של פריד היה שותף בעבר עם משרד ברייטמן.

שורה של משרדים חיפאיים התמזגו בשנים האחרונות עם משרדים ארציים גדולים: אביגוש-קרבס עם ברייטמן, שטרן-וייסקוף-אברדם עם סומך-חייקין, רונאלשטטנר עם קוסט-לב-ארי-פורר ודרמן-גווילי-נהרדעא עם אלמגור. כפי שפורסם ב"גלובס", מנהל משרד הורוביץ-אושרת-מג'ר-אפלקר שיחות על מיזוג עם שלמה זיו. לעומת זאת, פרש משרד מילנר מן השותפות עם משרד בבלי, כאשר זה התמזג עם בבלי-ברוידא.

משרדי קסירר ורצ'קובסקי סירבו להגיב על הידיעה. «מאת איתמר לוין «שיחות למיזוג בין משרדי רו"ח ליובושיץ-קסירר ורצ'קובסקי-פריד «בעקבות כשלון השיחות בין משרד רצ'קובסקי לבבלי-ברוידא