נאפסטר מערערת: השופטת טעתה

אך משפטנים מעריכים שהסיכויים להפיכת הפסיקה על סגירת אתר נאפסטר - זעירים

חברת נאפסטר, המפעילה שירות של החלפת קבצי מוזיקה דרך האינטרנט, הגישה בסוף השבוע לבית המשפט לערעורים מסמך ראשון שבו מפורטת עמדתה, לקראת הגשת ערעור על פסיקת בית המשפט בתביעה נגדה.

החברה טוענת במסמך זה כי פסק הדין צפוי לשאת משמעות תקדימית, שתשפיע על כל טכנולוגיה של העברת או חילופי מידע שכפופים לחוקי זכויות יוצרים.

עוד מפרטת החברה את הטעויות, לטענתה, שעשתה השופטת מרילין פאטל בפסיקתה הקודמת, בה נקבע כי השירות מהווה הפרת זכויות יוצרים. השופטת, טוענת נאפסטר, לא נתנה לצדדים די זמן לביסוס הטיעונים שלהם, וכן לא הבינה כיצד פועל שירות החלפת הקבצים.

עורכי הדין המייצגים את החברה ביקשו מבית המשפט להפוך את הפסיקה הקודמת, שלפיה מחויבת החברה להפסיק את רוב פעילותה. "השופטת מרלין פאטל שגתה כאשר הוציאה צו המורה לנאפסטר לאסור החלפת מוזיקה המוגנת בזכויות יוצרים", נאמר בין היתר במסמך.

עו"ד ג'ונתן שילר, המייצג את נאפסטר, אמר: . "בית המשפט לא הבין נכון ולא פירש נכון את הסטנדרטים של סיוע להפרת זכויות יוצרים ושל הפרה עקיפה".

המשך פעילותה של נאפסטר תלוי רבות בקבלת הערעור. אחד השופטים היושבים בדיונים כבר אמר לחברה כי היא יצרה "מפלצת המאיימת על יכולת הקיום של עסקי אתרי המוזיקה החוקיים". לפי הערכת מומחים משפטיים, הסיכויים להחלטה שתהפוך את הפסיקה הקודמת על פיה הם זעירים.

ההחלטה הקודמת של בית המשפט היא תוצאת תביעה שהגישה התאחדות חברות התקליטים האמריקאית (RIAA) נגד נאפסטר, על סיוע להפרה מסיבית של זכויות יוצרים. לפעילות החברה הוצא בעבר צו מניעה, אך בוטל בידי דרג משפטי גבוה יותר לפני שנכנס לתוקפו. החברה מצידה טוענת כי מספר גדול של משתמשים בתוכנה שלה אינם מפירים כל זכויות יוצרים, ולכן אי אפשר לטעון שהתוכנה עצמה אינה חוקית.

מנכ"ל נאפסטר, האנק בארי, ציין כי יעדיף לסגור את התביעה בפשרה, מאשר להמשיך בדיונים משפטיים בנושא. לדבריו, הוא כבר פנה בעבר לנציגי חברות התקליטים ב"נסיונות הידברות מרחיקי לכת", אך כולם נדחו. דוברת RIAA אמרה כי "השופטת פאטל פירסמה פסיקה הגיונית ומבוססת, שאנו מאמינים כי תישמר בערעור".

ראו גם "היי טק", בעמוד 66