סכסוך ממושך בין שותפי מלון ווינדמיל בירושלים עלול להביא לפירוקו

מוסקוביץ מבקש לפרקו בטענה לניהול כושל וסירוב משפחת כהן לצעדי במב"י

סכסוך עסקי ממושך בין שתי משפחות המחזיקות בבעלות שווה על מלון ווינדמיל בירושלים עלול להביא לפירוק המלון. זאת, בשל טענות על ניהול כושל, משיכת משכורות גבוהות ואפילו גניבה. ווינדמיל, בבעלות משפחת כהן הירושלמית ומשפחת מוסקוביץ' מניו-יורק, נקלע לקשיים בדומה למלונות אחרים בירושלים.

לפני מספר ימים ביקשו נציגי משפחת מוסקוביץ' בישראל מביהמ"ש למנות מפרק זמני למלון. המשפחה טוענת, באמצעות עו"ד יהודה רווה, כי בני משפחת כהן, המנהלים את המלון, מושכים משכורות מופרזות וכי ניהולם כושל.

בית המשפט דחה את הבקשה למינוי מפרק זמני, וקבע כי פירוק המלון עצמו יידון בבית המשפט בחודשים הקרובים. לטענת נציג משפחת כהן, עו"ד מיכאל קירש, ויתרו חמשת בני המשפחה המועסקים במלון על משכורתם למשך שישה חודשים. לדברי קירש, הסכסוך על משכורותיהם של בני משפחת כהן ארוך, ובשלוש וחצי השנים שבהן נדון הנושא בבית הדין לעבודה, הם ויתרו מיוזמתם על מחצית משכרם. לדבריו, "בית הדין לעבודה פסק, כי המשכורות אינן דיבידנד אלא תמורה לעבודה".

בני משפחת כהן משמשים במלון בתפקידים מגוונים - מנכ"ל, סמנכ"ל וקניין, מנהל חדר אוכל וביטחון, מנכ"ל תחזוקה וחשב.

למוסקוביץ' שמונה מלונות בישראל שאותם הוא מנהל באמצעות חברת מילמוס. נציגי מילמוס טוענים, כי הוויתור על השכר נעשה רק כמענה לבקשת הפירוק ולא בוצע בפועל. על-פי הנתונים שמציגה מילמוס, המלון עבר מרווח של 1.8 מיליון שקל לפני שנה וחצי להפסד של 1.5 מיליון שקל, ותפוסתו מגיעה רק ל-3%.

בשנים האחרונות מעסיקות המשפחות את בתי הדין בסכסוך המתמשך ביניהן. משפחת מוסקוביץ' עירערה על הפסיקה לבית הדין הארצי לעבודה, ובמקביל נדונה תביעה נוספת בנושא, מאז 1997, בבית המשפט המחוזי. שני בתי המשפט סירבו להמתין לפסיקה המקבילה בבית הדין האחר.

לטענת נציגי משפחת מוסקוביץ', סירבו בני משפחת כהן לקנות את חלקם או למכור להם את החלק שבידיהם.

משפחת כהן טוענת, לעומת זאת, כי מוסקוביץ' מנסה לפרק את המלון ולהביאו למכירה פומבית על-ידי מפרק, כדי לקנות את חלקם בזול. "בשבילנו זה עסק משפחתי", הם אומרים.

משפחת כהן מערערת על זכותה החוקית של מוסקוביץ' להגיש את בקשת הפירוק, שכן משפחת מוסקוביץ'.

מוסקוביץ' אמר בתגובה, כי "מדובר בעניין טכני שבית המשפט רשאי להתעלם ממנו. משפחת כהן אינה מערערת על כך, שמוסקוביץ' הוא הבעלים החוקי של 50% במלון. טענתם קנטרנית, שכן במלון הושקעו 5 מיליון דולר בעת הרכישה ועוד מיליונים מאז, ומשפחת מוסקוביץ' לא הרוויחה ממנו כסף מעולם".

הנרי מוסקוביץ' ובנו מארק הם בעלי שמונה מלונות בישראל: בירושלים - מלונות המלכים, ווינדמיל והמרכז. בתלאביב - מלונות קרלטון, אסטור ומטרופוליטן. באילת - מלון חוף אלמוג. בים המלח - מלון אלמוג.