הקבלן שלום מימון מפ"ת עומד לרכוש מקבוצת המורים את חלקה, 70%, במגרש לבניית שני מגדלים בני 13 קומות, ובהם 92 דירות, בדרך נמיר פינת פרופס, רמת אביב החדשה, ת"א. המוכרים יקבלו 49% מהדירות שיבנה מימון על חלקם במגרש, כלומר 31.4 דירות. תמורת המכירות מוערכת ב-40 מיליון דולר.
בכך מסתיימת מחלוקת בת שנים על המגרש, האחרון שנותר לבנייה באיזור. בספטמבר אשתקד זכה מימון במכרז של מינהל מקרקעי ישראל, שהוא בעל 30% הנותרים במגרש, וקנה את חלקו ב-3.65 מיליון דולר.
מימון החליט שעדיף לקנות את חלקם של המורים, ולא להיכנס להליך ארוך של פירוק שיתוף. מימון מיוצג בידי עו"ד אורנה שגיב, וקבוצת המורים מיוצגת בידי עו"ד שמעון גוטפריד.
קבוצת המורים מונה 29 איש, חלקם יורשים, שקנו את חלקם במגרש לפני שנים רבות. המובילים בקבוצה הם עו"ד גבריאל מאירי, אחותו המורה שרה וידנפדל, האדריכל צבי אדלר, רעיתו רחל וגאולה ורדימון.
במאי 2000 התחייב המינהל למכור את חלקו במגרש ללא מכרז למורים, כפי שמתירות התקנות. המורים לא הצליחו לגייס את הכסף במועד, והמינהל החליט להוציא מכרז.
ביולי אשתקד מכרו המורים את חלקם לקבלנים אברהם זאנטקרן ואהרון גוליברודה, בעיסקה לפי 49%, בחוזה המותנה בכך שהמינהל ימכור למורים את יתרת המגרש.
המינהל דחה את בקשת המורים, הוציא את המכרז, והעיסקה עם זאנטקרן וגוליברודה בוטלה. למכרז הוגשו שתי הצעות - מימון ב-3.65 מיליון דולר, וזאנטרן-גוליברודה 3.3 מיליון דולר.
מימון חתם על החוזה עם המינהל ב-24 באוקטובר. הוא קיבל
ליווי פיננסי מהבנק הבינלאומי. מימון והמורים סיכמו, שהבינלאומי ילווה את כל
הפרויקט. זהו אחד משלושה מגרשים זהים בצפון רמת אביב החדשה, לבניית 272 דירות.
המגרש האמצעי בבעלות מימון (עם שותף). המגרש המערבי נמצא בבעלות שמשון זליג, המיוצג
אף הוא בידי עו"ד גוטפריד; זליג כבר בנה בניין ראשון בן 13 קומות, ומכר את רוב
הדירות ב-450-400 אלף דולר. בימים אלו משלימה העירייה את החלוקה הפורמלית של
המגרשים, דבר שיאפשר לקדם את בניית כל המתחם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.